معرفی و دانلود کتاب غلبه بر احساس حقارت
برای دانلود قانونی کتاب غلبه بر احساس حقارت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب غلبه بر احساس حقارت
اگر احساس خودکم بینی دارید و فکر میکنید که از پس امور شخصی زندگیتان برنمیآیید، کتاب غلبه بر احساس حقارت را مطالعه کنید. زهرا طلاییان زیرک و فروغ طلاییان زیرک با ارائهی تمرینهای کاربردی به شما کمک میکنند تا بر احساس حقارت درونیتان غلبه کنید و عزت نفس خود را بالا ببرید.
دربارهی کتاب غلبه بر احساس حقارت:
افرادی که برای خود هیچ ارزشی قائل نیستند و مدام فکر میکنند که اطرافشان دشمنان فرضی وجود دارد تا آنها را به پایین بکشند و سد راهشان شوند، احساس حقارت دارند. اولین فردی که به بررسی این احساس در انسانها پرداخت، آلفرد آدلر بود.
ریشهی احساس حقارت به کودکی باز میگردد. انسان شخصیت اجتماعی دارد، با توجه به نظریهی آسیبشناسی روانی آدلر، افرادی دچار این احساسات بیمارگونه میشوند که قادر نبودهاند به روشی که از نظر اجتماعی سازنده بوده به موفقیت برسند. اینگونه شخصیتها معمولاً در خانوادههایی ساخته میشوند که کودکان خود را لوس و نازپرورده پرورش میدهند و مانع از علایق اجتماعی آنان میشوند.
از نظر آدلر والدینی که شیفته و وابستهی فرزندانشان هستند سبک زندگی نازپرورده را به وجود میآورند. به نظر شما آنها چه کارهای نادرستی در حق فرزندان خود انجام میدهند؟ معمولاً پدر و مادرها وظایف شخصی کودک خود و حتی تکالیف مدرسهاش را انجام میدهند و پیامی که فرزند در این شرایط دریافت میکند این است: تو بیکفایتی و قادر به انجام امور شخصیات نیستی!
در این صورت درون کودک احساس حقارت شکل میگیرد بدون اینکه خودش بداند؛ کودکانی پرورش مییابند که اصلاً به کارهای اجتماعی علاقه ندارند و از تمام دنیا توقع دارند تا از آنها مراقبت کرده و نیازهایشان را برآورده کنند. بچههایی که تحت سلطه و مراقبت بیش از اندازه والدین تربیت میشوند دچار عقده حقارت میشوند و از درون احساس ناتوانی و ضعف دارند.
این بچهها با همین احساس حقارت، بزرگ و وارد اجتماع میشوند. قطعاً همهی انسانها زمانیکه تحقیر میشوند، احساس منفی تمام درونشان را میگیرد. اطرافیان قدر و منزلت آنها را نمیدانند و گاهی آنقدر احساس شرمندگی میکنند که غرورشان خرد میشود. آنها خودشان را نزد دیگران کم اهمیت میدانند.
برخی افراد به دلیل داشتن تواضع و فروتنی سر به زیر هستند، اما احساس حقارت با تواضع بسیار متفاوت است. در واقع فرد فروتن هیچگاه خودش را بیاهمیت و بیارزش نمیداند. تواضع منجر میشود تا شخص اشتباهاتش را با شجاعت بپذیرد و مدام خودش را توجیه نمیکند. اما تحقیر، اتفاقی است که مدام به فرد توهین میشود و در تمام طول زندگی احساس درد و رنج میکند. به نظر شما این افراد که در طولانی مدت درد احساس حقارت را به دوش میکشند به چه کارهایی دست میزنند؟ اصلا چه بلایی سرشان میآید؟
فرد تحقیر شده به مرور زمان دچار خشم، غضب و حس انتقامجویی میشود. امکان دارد دست به جرمهای سنگین بزند تا به همه ثابت کند که قوی است و از پس هر کاری که بخواهد برمیآید. اگر هم قدرت ابراز وجود نداشته باشد و نتواند احساسات منفی درونی خود را کنترل کند، به استرس و اضطرابهای عذابآور دچار میشود و در تمام طول زندگیاش رنج میکشد.
ویژگی افرادی که احساس حقارت میکنند:
- آنان علاوه بر اینکه به خودشان بیاحترامی میکنند به دیگران هم احترام نمیگذارند زیرا معتقدند وقتی خودشان افرادی بیارزش هستند چرا باید دیگران را قبول داشت؟
- افرادی که احساس حقارت دارند بسیار دهن بین هستند. آنان خودکم بینی دارند و با کوچکترین توصیهی دیگران مسیر زندگیشان را تغییر میدهند، حتی اگر غلط باشد!
- افرادی که احساس حقارت دارند مدام فکر میکنند که دیگران هم مانند خودشان آنها را بیارزش میدانند بنابراین از اجتماع فاصله میگیرند و بیشتر در تنهایی به سر میبرند.
- خود کم بینها از هر انتقادی گریزان هستند و دلشان نمیخواهد تا دیگران اشتباهاتشان را گوشزد کنند.
کتاب غلبه بر احساس حقارت موضوعاتی مانند تفاوت احساس حقارت با عقده حقارت، راههای درمان و پیشگیری احساس حقارت در کودک را مورد بررسی قرار میدهد.
کتاب غلبه بر احساس حقارت برای چه کسانی مناسب است؟
افرادی که از درون احساس خود کم بینی و بیارزشی دارند و به دنبال راهی بجهت درمان خود هستند؛ حتماً این کتاب را مطالعه کنند. همچنین مطالعهی این اثر ارزشمند برای روانشناسان نیز کاربردی خواهد بود.
در بخشی از کتاب غلبه بر احساس حقارت میخوانیم:
احساس حقارت یک واقعیت طبیعی انسانی است که هیچکس را یارای گریز از این احساس موذی نیست و تنها چاره این است که حقارت را بتوانیم به یک محرک مثبت برای انجام دادن کارهای مفید و سودمند تبدیل کنیم. حقارت دو تاثیر مثبت ومنفی بر رفتارهای انسان دارد یعنی این عدم تعادل روحی گاهی در انسان سبب ایجاد انگیزه شده و او را به موفقیتهای بزرگ میرساند و زمانی برعکس عمل میکند اما فرق بسیار است بین شخصی که از حقارت برای کسب پیروزی استفاده میکند با شخص دیگری که مطیع و تسلیم آن میشود و احساس زبونی و خواری کرده و تلاش میکند به هر نحوی که شده موقعیت را برای خودش عوض نماید. علت چیست؟ در جواب باید گفت علت واقعی را باید در درون افراد و در کوشش آنها برای کسب قدرت و توانایی جستجو کرد به زبان دیگر یک فرد در حالت عادی قدرت را فقط برای بهتر انجام دادن وظیفه محوله خود استفاده میکند اما شخصی که به حقارت مبتلا است از این قدرت موجود برای نمایش دادن برتری و شخصیت خود به اطرافیان و دیگران بهره میبرد؛ پس مشاهده میکنید که بین احساس حقارت و عقده حقارت تفاوت زیادی وجود دارد.
اگر شخصی به احساس حقارت گرفتار باشد او را به راحتی میتوان کمک نمود تا از این احساس استفاده کند و بسوی موفقیت گام بردارد اما اگر این حقارت در اثر سر کوفتها و سرزنشها به عقده حقارت تبدیل گردد دیگر امیدی برای او نیست و کار بسیار دشوار میشود و شخص اگر هم بتواند به هدف مورد نظر خود برسد باز هم احساس ناتوانی را در وجودش دارد و از آن رنج میبرد. در کودکان نیز احساس حقارت وجود دارد حتی آنهایی که وضع اقتصادی مطلوبی نیز دارند به این احساس گرفتار هستند بخاطر همین مطلب است که بزرگترین و بهترین آرزوی هر کودک غلبه و چیره شدن بر ناتوانیهایش و تحصیل قدرت و توانایی است. لازم به ذکر است اگر احساس حقارت در فرد در جهت منفی استفاده گردد تبدیل به عقده حقارت شده و قابل اصلاح نیست و به یک قدرت ویرانگر تبدیل میشود که در آن ممکن است شخص به آسانی به جنایت خیانت و حتی خودکشی دست بزند.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
زندگینامه آلفرد آدلر
مفاهیم اساسی در نظریات آدلر
تفاوت احساس حقارت با عقده حقارت
علل و ریشههای حقارت
دوران ظهور و بروز احساس حقارت
خودنمایی و کتمان حقارت از راههای گوناگون
زیانهای احساس حقارت
ضرورت درمان
خطر تداوم احساس کهتری
شیوه جبران
راههای درمان احساس حقارت در کودک
پیشگیریها از عقده حقارت در کودک
آثار و تبعات عقده حقارت
پیشگیری از ایجاد عقده حقارت
انواع رفتارهای تحقیرآمیز
تمرینهای کاربردی برای غلبه بر احساس حقارت خود
عزت نفس، دشمن خودکمبینی
تا حالا مزه این شیرینی را چشیدهاید؟
اعتماد به نفسها مثبتگرا هستند
تمام قد و استوار
خندههای بلند
سکوتهای معنادار
از مقایسه دست بردارید
شیوه نشستن پشت میز و صندلی
هر عملی عکسالعملی دارد
با ترسهایتان روبهرو شوید و از آنها فرار نکنیم
با غذا و ورزش میتوان اعتماد به نفس داشت
از نگاه کردن به دیگران نهراسیم
با اعتماد به نفسها و ساعتشان
عطر وسیله ضروری برای این افراد
شیک لباس بپوشید
منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب غلبه بر احساس حقارت |
نویسنده | زهرا طلاییان زیرک، فروغ طلاییان زیرک |
ناشر چاپی | انتشارات آزمون یار پویا |
سال انتشار | ۱۳۹۸ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 84 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-7849-92-7 |
موضوع کتاب | کتابهای روانشناسی بالینی |
سرجمع میشه در مورد اطلاعات اولیه درک مشکل و بدست آوردن دیدگاه در مورد مساله ازش استفاده کرد. برای من در موردی که گفتم مفید بود
با تشکر از معلفین