معرفی و دانلود کتاب صوتی ما چگونه ما شدیم؟

عکس جلد کتاب صوتی ما چگونه ما شدیم؟
قیمت:
۱۱۰,۰۰۰ تومان
خرید کتاب صوتی
۳۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب صوتی ما چگونه ما شدیم؟ و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب صوتی ما چگونه ما شدیم؟ و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب صوتی ما چگونه ما شدیم؟

صادق زیباکلام در کتاب صوتی ما چگونه ما شدیم؟ با بررسی تاریخ پردامنه‌ی ایران، از زمان ظهور اسلام تا عصر حاضر، علل توسعه‌نیافتگیِ سیاسی و اجتماعی سرزمینمان را بررسی نموده است. او در تحلیل خود، گوشه چشمی نیز به دیگر جوامع شرقی‌ای داشته که از موقعیتی مشابه ایران در تاریخ برخوردار بوده‌اند.

درباره کتاب صوتی ما چگونه ما شدیم:

پرسش در باب علل عقب‌ماندگی یا به اصطلاح دقیق‌تر، عدم توسعه‌یافتگی ایران، حدود یک و نیم سده پیش برای نخستین بار در ذهن متفکران و روشنفکران ایرانی جرقه زد. از آن زمان تا امروز، تلاش‌های گوناگونی برای پاسخ‌گویی به این مسئله صورت گرفته است. با این حال بیشتر این تلاش‌ها، در چهارچوب‌های ایدئولوژیکِ پاسخ‌دهندگان محصور بوده‌، و در نتیجه، فاقد جامعیت بوده‌اند.

یکی از این چهارچوب‌های ایدئولوژیک، ناسیونالیسم افراطی‌ای بوده که روشنفکران دوران مشروطه در قالب آن به مسائل می‌اندیشیدند. اینان عمده‌ی علل عقب‌ماندگی ایران و ایرانی را در هجوم اسلام می‌دیدند، و برای پیشرفت، قائل به زدودن آثار استیلای هزار و اندی ساله‌ی این دین از فرهنگ ایرانی بودند.

چهارچوب ایدئولوژیک دیگر، مارکسیسم (آن هم از نوع روسی آن) بود که تب آن خصوصاً در آستانه‌ی انقلاب 1357، در میان جوانان بالا گرفته بود. عقب‌ماندگی ایران در بستر ایدئولوژی مارکسیستی، معلول سلطه، یا آنطور که نقل دهان مارکسیست‌ها بوده و هست، «امپریالیسم» غربی‌ است. نتیجه‌ی عملی این تحلیل (که روح ضدمدرن و پیشرفت‌هراسِ آن توجه بسیاری از متفکران، از جمله ارنست نولته، تاریخ‌پژوه مشهور آلمانی را به خود جلب کرده بود)، چنین است که ایرانیان برای رهایی، باید با تمام قوا علیه سلطه‌ی فرهنگی و اقتصادی غرب بایستند.

باری، منظور ما از این شرح مختصر، این بود که نشان دهیم تاکنون کمتری کسی کوشیده تا با دیدی باز و ذهنی عاری از جزم‌های ایدئولوژیک، به بررسی دلایل عقب‌ماندگی سیاسی، فرهنگی، و البته علمی ایران بنشیند. کتاب ما چگونه ما شدیم (How Did We Become What We Are) در راستای جبران همین مسئله به رشته‌ی تجریر درآمده است.

دکتر صادق زیبا کلام (Sadegh Zibakalam) در این اثر، از قواعد نوعی جامعه‌شناسیِ تاریخ‌محور پیروی کرده، و کوشیده تا وضع امروزمان را با عطف توجه به دیروزمان بسنجد. اینکه نگاه خود مولف تا چه حد عاری از خطا و مهم‌تر از آن، عاری از باورهای ایدوئولوژیک است، پرسشی دیگر است که هر کدام از مخاطبین اثر می‌توانند پاسخی متفاوت به آن بدهند. با این حال این را به یقین می‌توان گفت که صادق زیباکلام، تلاشی ستودنی برای حفظ اعتدال در مسیر پژوهش خویش نموده است. همچنین، کتاب او این مزیت را نیز دارد که ضمن توجه خاص به تاریخ ایران و جامعه‌ی ایرانی، نگاهی به وضع ملل همسایه‌ی ما نیز انداخته، و مضاف بر آن، کوشیده تا تبیینی عام از دلایل پیشرفت غربی‌ها نیز ارائه دهد.

(لازم به ذکر است که نسخه‌ی صوتی این کتاب در اصل در قالب سه مجلد مجزا تدوین شده بوده، اما هم‌اینک در قالب اثری واحد خدمت شما عرضه می‌گردد.)

کتاب صوتی ما چگونه ما شدیم مناسب چه کسانی است؟

از تمام علاقه‌مندان به دو حیطه‌ی تاریخ و جامعه‌شناسی، دعوت می‌کنیم که شنونده‌ی کتاب صوتی ما چگونه ما شدیم باشند.

با صادق زیباکلام بیشتر آشنا شویم:

او استادتمامِ دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، و صاحب تألیفاتی چند در زمینه‌ی سیاست و جامعه‌شناسی است. زیباکلام در تهران متولد شده، و در غرب تحصیل کرده است. پیش از انقلاب از مخالفان نسبتاً پرشور رژیم پهلوی بود، اما در سالیان اخیر کم و بیش از مواضع دوران جوانی‌اش فاصله گرفته است.

برخی از مهم‌ترین کتاب‌های زیباکلام عبارتند از: «هاشمی بدون رتوش، غرب چگونه غرب شد؟، جامعه‌شناسی به زبان ساده، مقدمه‌ای بر انقلاب اسلامی، سنت و مدرنیته، از دموکراسی تا مردم‌سالاری دینی، کتاب توهم توطئه و ...»

در بخشی از کتاب صوتی ما چگونه ما شدیم می‌شنویم:

علی رغم رو به خاموشی رفتن چراغ علم در بغداد، در ایران همانطور که دیدیم، فعالیت‌های علمی تا قرن یازدهم که قبایل آسیای مرکزی موفق شدند قدرت‌های محلی را در ایران برچیده و حکومت‌های مقتدر و بالنسبه متمرکزی را پایه گذارند، ادامه یافت. از برخی استثنائات که بگذریم، این سلسله‌ها خود را تحت امر بغداد و جزئی از امپراتوری اسلام می‌دیدند.

و بالطبع، نگرش مرکز دارالاسلام، برای آنان واجب‌الاطاعه بود. در فصل سوم به تشریح دیدیم که چگونه روسای قبایل، علی رغم اینکه قدرت نظامی را در دست داشتند، مع ذلک خطبه به نام خلیفه در بغداد خوانده و مشروعیت خود را از او می‌گرفتند.

این روند البته منحصر به صحرانشینان آسیای مرکزی نبود، پیش از آنان نیز، آل بویه که شیعه هم بودند، علی رغم اینکه قدرتشان در حدی بود که می‌توانستند خلیفه را ساقط نمایند، مع ذلک خطبه به نام امیرالمؤمنین می‌خواندند...

فهرست مطالب کتاب صوتی

نمونه (یک)
نمونه (دو)
39 دقیقه
آغاز کتاب نخست: تولد ما چگونه ما شدیم
54 دقیقه
آیا ایران کشوری عقب‌مانده است؟
47 دقیقه
مقدمه: طرح صورت مسئله
78 دقیقه
فصل اول: از کجا شروع کنیم؟
11 دقیقه
جمع‌بندی و نتیجه‌گیری
89 دقیقه
فصل دوم: ايران چگونه جایی است
16 دقیقه
جمع‌بندی و نتیجه‌گیری
72 دقیقه
آغاز کتاب دوم - فصل سوم: از صعود تا نزول (بخش یک)
33 دقیقه
فصل سوم: از صعود تا نزول (بخش دو)
46 دقیقه
فصل چهارم: تأثیر هجوم قبایل بر ساختار نهادهای اجتماعی ایران
65 دقیقه
وضعیت قضا و امنیت اجتماعی
17 دقیقه
آغاز کتاب سوم - فصل پنجم: خاموش شدن چراغ علم (بخش یک)
20 دقیقه
فصل پنجم: خاموش شدن چراغ علم (بخش دو)
24 دقیقه
فصل پنجم: خاموش شدن چراغ علم (بخش سه)
27 دقیقه
نحوه‌ی پیدایش و خصوصیات عصر طلایی رونق علمی تمدن اسلامی
17 دقیقه
زمینه‌های پیدایش افول عصر طلایی اسلام (بخش یک)
16 دقیقه
زمینه‌های پیدایش افول عصر طلایی اسلام (بخش دو)
17 دقیقه
زمینه‌های پیدایش افول عصر طلایی اسلام (بخش سه)
23 دقیقه
سرآغاز انحطاط و افول عصر طلایی
32 دقیقه
آغاز افول جریان تعقل در ایران
17 دقیقه
ادامه‌ی خاموشی چراغ علم تا اواسط قرن نوزدهم
22 دقیقه
جمع‌بندی و نتیجه‌گیری
8 دقیقه
فصل ششم: شرق و غرب؛ تماس یا تقابل؟
10 دقیقه
موقعیت اقلیمی اروپا و تأثیرات آن بر روابط میان شرق و غرب
18 دقیقه
موفقیت اروپاییان در دریا
17 دقیقه
جنگ‌های صلیبی
13 دقیقه
تأثیرات بلندمدت هجوم صلیبیون بر شرق
21 دقیقه
چگونگی و علل مسلط شدن اروپاییان بر دریا در طول قرون وسطی (بخش یک)
23 دقیقه
چگونگی و علل مسلط شدن اروپاییان بر دریا در طول قرون وسطی (بخش دو)
18 دقیقه
جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

مشخصات کتاب صوتی

نام کتابکتاب صوتی ما چگونه ما شدیم؟
نویسنده
راویسعید شجاعی
ناشر چاپیانتشارات روزنه
ناشر صوتی واوخوان
سال انتشار۱۴۰۰
فرمت کتابMP3
مدت۱۵ ساعت و ۱۰ دقیقه
زبانفارسی
موضوع کتابکتاب‌های جامعه شناسی، کتاب‌های علوم اجتماعی
قیمت نسخه صوتی

نقد، بررسی و نظرات کتاب صوتی ما چگونه ما شدیم؟

آبتین حاجی پور
۱۴۰۱/۵/۱۹
《ما چگونه ما شدیم》 را از برخی جهات شاید بتوان با کتاب 《دیباچه‌ای در نظریه انحطاط ایران》 نوشته سید جواد طباطبایی مقایسه نمود. با این تفاوت که صادق زیبا کلام کتاب خود را در اوج سادگی و خوش فهمی نگاشته در حالی که سیدجواد طباطبایی کتاب خود را با زبانی پیچیده، فلسفی و قلمی پس‌زننده و سخت فراهم کرده. به شاید خاطر آنکه زیبا کلام عموم مردم را مخاطب خود می‌داند و طباطبایی مخاطب خود را جامعه دانشگاهی و طبقه خاص. بر این اساس در حالی که اصلا 《دیباچه‌ای بر انحطاط ایران》 را به فردی پیشنهاد نمی‌کنم، معتقدم 《هر کسی باید》 ما چگونه ما شدیم را بخواند. اگرچه به نظر نقد وی به 《غرب گرایی سید حسن تقی زاده》 و 《ملی‌گرایی میرزا آقاخان کرمانی》منصفانه نیست. و شاید نگاه زیبا کلام نسبت به این دو نفر به غرض‌ورزانه باشد.
با این وجود معتقدم...
  《ما چگونه ما شدیم》 ارائه کننده  تحلیل‌های عمیق و مبسوطی از شرایط تحول جوامع شرقی است که نظیر آن را می‌توان در کتاب‌های ارزشمند امیر حسین خنجی نیز مشاهده کرد [بدیهیی است در اینجا خیلی نامحسوس در حال معرفی کتاب‌های امیرحسین خنجی هستم و  آن‌ها را پیشنهاد می‌دهم که بخوانید!]. حجوم ترکان، شرایط جغرافیایی و کمبود باراش باران، تلقی پادشاه به عنوان نماینده خداوند از ایران باستان تا کنون، خلاء فئودالیسم اروپایی در جوامع شرقی، ترکیب شدن قدرت مذهبی با حاکمیت سیاسی و بسیاری دیگر از موارد نشان دهنده درک خوب زیبا کلام از سیر متفاوت تحول شرق و غرب می‌باشد
جمشید شاوری زاده
۱۴۰۱/۳/۱
شنیدن این کتاب مرا به یاد ضرب المثل کرم از خود درخته می‌اندازه، بیشتر از صد سال هست که هر اتفاقی توی این مملکت می‌افته، همه سعی می‌کنند که علت آن اتفاق رو به غرب و آنطرف آبها بیاندازند، این در حالی هست که هیچگاه تصور نکردیم که غربیها با تمام قدرتی که داشتند به دلیل بعد مسافتی که از مملکت ما داشتند قائدتا نمی‌توانسته‌اند به صورت صد درصد به همه خواسته هایشان برسند مگر اینکه از داخل مورد حمایت قرار گرفته و ساپورت شوند یعنی اگر نبود حمایت‌های داخلی امکان رسیدن بیگانگان به امیالشان غیر ممکن بود، مطالعه کتاب توهم توطئه نوشته آبراهامیان می‌تواند به درک بهتر این کتاب کمک کند
جمشید شاوری زاده
جلیل آهنگرنژاد
۱۴۰۲/۵/۲۲
«ما چگونه ما شدیم»، از جمله کتاب‌هایی است که شُهرتش را نه از متن کتاب، بلکه از حواشی پیراموش شخصیت نویسنده‌اش گرفته است. «صادق زیباکلام» در این اثر، مخاطب را با متنی ژورنالیستی روبرو می‌کند که هر مخاطب عامی به فراخور نگاه و ذوق خود از آن بهره‌مند می‌شود. اما به گمان من، این اثر در دسته‌ی آثار تخصصی در حوزه‌های تاریخی و اجتماعی قرار نمی‌گیرد و علی‌رغم اصرار نویسنده بر دانشگاهی و تخصصی بودن کتاب، کمتر فاکتوری در این اثر وجود دارد که گواهی بر آن باشد. به تأکید می‌نویسم که خواندن این اثر برای هر مخاطب کنجکاوی که دوست دارد مسائل دیروز این جامعه‌ را جور دیگر ببیند، شیرین، مهم و ضروری خواهد بود.
hooman nozhat
۱۴۰۱/۵/۳۰
من این کتاب را دو بار مطالعه کرده و تا بحال بیش از ده نسخه از آن را خریده و هدیه داده ام. بسیار کتاب مفیدی است. ازان دسته از آثار که به واقع دست به تولید معرفت و علم زده‌اند. زیباکلام در این کتاب نگاهی بس نو به تاریخ سیصدسال اخیر کشورمان داشته است و مهمتر از همه پرسش بدیع و جدیدی را تولید کرده است. مطالعه این کتاب را به تمامی علاقمندان به سرگذشت این خاک بخصوص دانشجویان و دانش پذیران کشور بشدت توصیه میکنم.
fatemeh seyedi
۱۴۰۲/۶/۴
کتاب بسیار عالی و پرمغزی بود که به بسیاری از سوالاتم پاسخ داد.‌ای کاش میشد بخش‌هایی از این اثر رو در کتاب‌های درسی مدرسه یا دانشگاه گنجاند تا لااقل درکی از علل عقب افتادگی کشورمان داشته باشیم و قدم‌هایی هرچند کوچک در جهت بهبود آن برداریم خواندن این اثر رو به تمام کسانی که قلبشان برای مام وطن می‌تپد توصیه میکنم
شیرین سلیمانی
۱۴۰۱/۱۱/۲۲
انتظارم از این کتاب، خیلی خیلی بیش از این بود.
دوست داشتم در انتها به نتایجی قانع کننده و آگاهی بخش ولو اندک برسم. ولی متاسفانه این نتیجه برایم حاصل نشد. از جناب زیبا کلام، بعید بود که این همه بنویسد و در آخر تکرار مکررات. شاید هم قسمت‌هایی از کتاب ایشان، سانسور و حذف شده؟
علیرضا جمال‌نیا
۱۴۰۱/۱۰/۱۸
گذشته از بعضی نظرات بنظر شخصی و یا شاید برای رضایت ممیزی و انتشاراتی، این کتاب مطالبی بسیار ارزشمند و قابل تامل برای خواندن و شنیدن دارد که هر ایرانی باید آن را بداند.
توصیه میکنم حتما و با دقت از مطالب این کتاب استفاده کنید.
ارزش بیشتر از یکبار مطالعه را دارد.
زهرا محسن زاده
۱۴۰۱/۸/۱۴
باسلام
کتاب بسیار مفیدی بود
چقدر زیبا به زوایا و ابعاد یه سوال پرداخته بود.
توضیحات بسیار کامل بود
فصل‌ها کاملا با هم مرتبط بودند.
یک شروع بسیار عالی، تشریح و توضیح کامل
من از شنیدن این کتاب بسیار لذت بردم. خیلی خوب مشکلات را ریشه یابی کرده بود. توصیه میکنم
علیرضا حلوایی
۱۴۰۲/۹/۲۲
من واقعا لذت بردم از شنیدن این کتاب. کلا ادبیات و نوشتار دکتر زیباکلام رو دوست دارم. با اینکه مطالب کتاب زیاد بود ولی به گونه‌ای نوشته و بیان شده که راحت به مخاطب تفهیم میشه. در کل به اطلاعاتم خیلی افزود و علاقه‌ام رو به مطالعه تاریخ بیشتر از قبل کرد.
سلمان بهمن دار
۱۴۰۲/۲/۲۱
به جرأت میتونم بگم بدترین کتابی بوده که تا حالا خوندم یا گوش کردم فقط خوبیش اینه که در نقدش میشه‌ی کتاب نوشت، برای اینکه اشتباه نکرده باشم دو بار بعضا بعضی قسمت هارو سه بار گوش کردم بلکه شاید نظرم عوض بشه ولی متأسفانه نشد، نمیدونم شاید من خوب نفهمیدم...
Morteza Sharifzadeh
۱۴۰۱/۹/۲۲
تکرار مکررات که انتظار میرفت از نویسنده ولی برای ما خیلی خوبه که از این دیدگاه به تاریخ نگاه شده و بدونیم چرا اینجا وایسادیم هستیم. مقداری از خلا دانش ما رو نسبت به گذشته کم میکنه. گوینده هم کاش با سرعت کمتر میخوندن، با تشکر.
نوید
۱۴۰۳/۲/۲
با سلام خدمت کتابراهی‌های عزیزاثری کاملا متفاوت و جامع در مورد سیر تاریخی شرق و فرایند شکل گیری جامع کنونی ایران رو تجربه کردمنگاه من به جناب زیباکلام هم تا حد زیادی تغییر پیدا کرد
Saleh Siamaki
۱۴۰۱/۱۱/۱۳
واقعا جامع و جذاب بود. بخش‌های مختلف تاریخ خوب در کنار هم چیده شدند و پس از شروع کتاب اشتیاق زیادی برای ادامه شنیدن بخش‌های بعدی داشتم. گوینده هم بسیار خوب و دلنشین این کتاب صوتی را بیان کرده است.
mostafa mostafa
۱۴۰۰/۱۰/۲۸
کتاب بکسری مراحل تاریخی را میگوید و تقسیم بندی جالبی دارد و اخرش همه گناه عقب ماندگی را گردن روحانیت چسبیده به فقه و اصول خالی میداند که عامل عقب ماندگی و فکر نکردن شدن
ب.ز
۱۴۰۱/۲/۱۳
کتاب بسیار عالی و خوبی است اما بهتر بود گوینده با شوق و شور و دقت بیشتری آنرا میخواند. خیلی اجرا را نپسندیدم خصوصا که جایی معلوم بود رفت و آمدی در اتاق گوینده هست.
مشاهده همه نظرات 45

راهنمای مطالعه کتاب صوتی ما چگونه ما شدیم؟

برای دریافت کتاب صوتی ما چگونه ما شدیم؟ و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.