معرفی و دانلود کتاب صوتی راه باریک آزادی
برای دانلود قانونی کتاب صوتی راه باریک آزادی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی راه باریک آزادی
کتاب صوتی راه باریک آزادی به قلم دارون عجم اوغلو و جیمز ای. رابینسون میگوید آزادی تنها در دل یک دولت قدرتمند دستیافتنی میشود. این کتاب ضمن تعریف آزادی و پیگیری ردپای آن در تاریخ کشورهای مختلف جهان، رابطهی میان دولت و آزادی را بررسی میکند و نقش جامعه در برقراری و حفظ آزادی را پیش میکشد. گفتنی است که این کتاب در فهرست برترین کتابهای فایننشال تایمز قرار دارد و جزو پرفروشترین عناوین اقتصادی سایت آمازون است.
دربارهی کتاب صوتی راه باریک آزادی
شاید شما هم تصور کنید که مفهوم آزادی در تقابل با دولت معنا دارد و اگر یک دولت قوی بر کشوری حکفرما باشد، قطعا آزادی را نقض خواهد کرد. رابطهی میان دولت و حدود آزادی همیشه پیچیده و بحثبرانگیز بوده است. مواقع بسیاری در تاریخ به چشم میخورد که دموکراسی به راحتی از هم پاشیده و آزادی از دست رفته است. چرا دموکراسی آنقدر لرزان و متزلزل است؟ آیا مشکل از خود دموکراسی است یا ایراد کار را در جایی دیگر باید جست؟ کتاب صوتی راه باریک آزادی (The Narrow Corridor: States, Societies, and the Fate of Liberty) به قلم دارون عجم اوغلو (Daron Acemoglu) و جیمز ای. رابینسون (James Alan Robinson) به این پرسشها میپردازد و راهحل را در امکان کنار هم قرارگیری دولت و آزادی میجوید.
کتاب صوتی راه باریک آزادی تعریفی متفاوت از آزادی ارائه میدهد و به مقابله با دیدگاه تضاد دولت و آزادی میپردازد. از نظر نویسندگان کتاب حاضر، آزادی قطعا به وجود دولت نیاز دارد. بدون وجود دولت رسیدن به آزادی ممکن نیست، اما نکتهی مهم آنجاست که دولت به تنهایی نمیتواند برای شهروندان آزادی را به ارمغان آورد و یک جامعهی قوی در دل یک حکومت قدرتمند است که آن را تضمین میکند. در عین حال باید این نکته را در نظر داشت که چنین وضعیتی همانند یک راه باریک است که هر لحظه امکان بیرون افتادن از آن وجود دارد، بنابراین چشمان همیشه مراقب جامعه باید از آزادی حراست کند. شهروندان باید فعالانه در امور سیاسی مشارکت داشته باشند و در مواقع لزوم دولت را پاسخگو یا حتی خلع کنند تا آزادیشان را از کف ندهند.
ساختاربندی کتاب صوتی راه باریک آزادی در پانزده فصل شکل گرفته است. این اثر رونق اقتصادی را نیز نیازمند یک جامعهی قدرتمند در کنار دولتی قدرتمند میداند. در واقع بد نیست اشاره کنیم که نویسندگان آزادی و توسعهی اقتصادی را وابسته به یکدیگر میدانند. از نظر آنها ساختارهای اقتصادی یک جامعه میتواند کشور را از آزادی دور یا به آن نزدیک کند. بنابراین کتاب انواع ویژگیهای اقتصادهایی را که خارج از راه باریک آزادی عمل میکنند، بر میشمارد و دولتهای مختلف جهان از اروپا تا عربستان صعودی، چین و آمریکا را از همین نقطه نظر مورد بررسی قرار میدهد.
کتاب صوتی راه باریک آزادی را جعفر خیرخواهان و سید علیرضا بهشتی شیرازی به فارسی ترجمه کرده و انتشارات روزنه آن را به چاپ رسانده است. نسخهی صوتی کتاب پیش رو توسط احسان چریکی به روایت درآمده و به همت نشر صوتی آوانامه در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.
جوایز و افتخارات کتاب صوتی راه باریک آزادی
- در فهرست برترین کتابهای فایننشال تایمز در سال 2019
- در فهرست برترین کتابهای سال به انتخاب Kirkus Reviews
- نامزد جایزهی Lionel Gelber در سال 2020
- در فهرست پرفروشترین کتابهای سایت آمازون در حوزهی اقتصاد بینالمللی
نکوداشتهای کتاب صوتی راه باریک آزادی
- یک دولت قوی چطور میتواند با آزادی تضادی نداشته باشد؟ این همان پرسش مهمی است که اثر حاضر به آن میپردازد. این کتاب در عین تاملبرانگیز بودن، سرگرمکننده نیز هست. (جرد دایموند، نویسندهی کتاب «اسلحه، میکروب و فولاد»)
- این اثر از کتاب چرا کشورها شکست میخورند نیز بدیعتر و هیجانانگیزتر است. (مارتین ولف، فایننشنال تایمز)
- با کتاب صوتی راه باریک آزادی قدم به راهی شگفتانگیز میگذاریم و از میان قارهها و تاریخ بشری میگذریم تا اصول آزادی را کشف کنیم. نویسندگان حراست از آزادی و دموکراسی را بر عهدهی تک تک ما شهروندان میدانند که نکتهای بسیار مهم برای عصر حاضر است. (جرج اکرلوف، اقتصاددان امریکایی، برندهی جایزهی نوبل اقتصاد)
- چرا توسعهی اقتصادی و استمرار لیبرال دموکراسی آنقدر سخت است؟ از بهترین کارهایی که به این موضوع پرداخته، کتاب حاضر است که با فراست تمام به این پرسش پاسخ داده. (فرید زکریا)
کتاب صوتی راه باریک آزادی برای چه کسانی مناسب است؟
مطالعهی این کتاب را به علاقهمندان حوزههای تاریخ جهان، علوم سیاسی و اقتصاد سیاسی پیشنهاد میکنیم.
در بخشی از کتاب صوتی راه باریک آزادی میشنویم
ادموند مورگان در کتاب «بردهداری آمریکایی، آزادی امریکایی» میپرسد چگونه شد که تعدادِ تا این اندازه فراوانی از نویسندگان اصلی قانون اساسی، یعنی جورج واشنگتن، جیمز مدیسون و توماس جفرسون در ویرجینیا برده داشتند؟ هر چه باشد جفرسون، نویسندهی اصلی بیانیهی استقلال، با افتخار میگفت: «ما این حقایق را بدیهی میدانیم؛ که تمامی مردان، شاید همان انسانها، برابر آفریده شدهاند؛ که آنان از سوی کردگار صاحب برخی حقوق غیرقابلسلب خلق شدهاند که از جملهی آنهاست حق زندگی، آزادی و دنبال کردن شادی؛ که برای تامین این حقوق، دولتهایی در میان انسانها تاسیس میشود، دولتهایی که قدرت عادلهشان را از رضایت شهروندان تحت حاکمیت خود به دست میآورند». در این بیان چیزهای بسیاری برای توجه وجود دارد، از جمله تمرکز بر مردان و نه افراد. در زبان انگلیسی از لفظ واحدی برای اشاره به انسان و مرد استفاده میشود. منظور نویسنده آن است که زنان در عمل مشمول این حقوق تلقی نمیشدند، ولی حتی صریحتر از آن، دولتی که جفرسون به عنوان صاحب ششصد برده در ذهن میپرورد، ظاهرا قصد نداشت نهایتا بر اساس رضایت همان بردگان یا دنبالهگیری شادی توسط آنان تاسیس شود، بلکه اطمینان حاصل میکرد که آنان هیچ حقی برای ۸۷ سال بعدی نخواهند داشت. هدف مورگان صرفا محکوم کردن دورویی مندرج در این دیدگاهها نیست. بلکه فهم پیوند میان بردهداری و آزادی است. آنها چگونه قرار بود در کنار هم به سر برند؟ و آیا آزادی برای انسان سفید از برخی لحاظ مبتنی بر میزان زیادی عدم آزادی برای مردم سیاه نبود؟
اگر به آغاز استعمار ویرجینیا و تاسیس جیمز تاون از سوی کمپانی ویرجینیا در سال ۱۶۰۷ باز گردیم، خواهیم دید که هیچ برنامهای برای واردات برده وجود نداشت. اولین و کانونیترین پایه از طرح ابتدایی این شرکت بهرهگیری از مردم بومی بود ولی در سرزمین ویرجینیا بومیان اندکی میزیستند. استفاده از کار اجباری افراد انگلیسی دومین پایه به حساب میآمد.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی راه باریک آزادی |
نویسنده | دارون عجم اوغلو، جیمز ای. رابینسون |
مترجم | جعفر خیرخواهان، سید علیرضا بهشتی شیرازی |
راوی | احسان چریکی |
ناشر چاپی | انتشارات روزنه |
ناشر صوتی | آوانامه |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۳۱ ساعت و ۶ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای تاریخ سیاسی |