معرفی و دانلود کتاب صوتی ابن بطوطه
برای دانلود قانونی کتاب صوتی ابن بطوطه و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی ابن بطوطه
کتاب صوتی ابن بطوطه نوشتهی یوسف علیخانی، درباره زندگی یکی از جهانگردهای بزرگ تاریخ بشری است که 27 سال از عمر خود را در سفر به مناطق دور و نزدیک گذراند. اثری جذاب و فوقالعاده از مجموعه کتابهای فرزانگان که هر کسی میتواند از شنیدن آن لذت ببرد.
درباره کتاب صوتی ابن بطوطه:
یکی از آثار مجموعه فرزانگان کتاب صوتی ابن بطوطه نام دارد که به زندگینامه مردی جهانگرد و ماجراجو میپردازد. سفرنامهی او یکی از کتابهای باارزش جغرافیایی سدههای میانی است که اطلاعات بینظیری از شهرهای آن زمان ارائه میدهد.
محمد بن عبدالله بن محمد بن بطوطه معروف به ابن بطوطه در سال 703 هجری قمری در شهر طنجه مراکش به دنیا آمد. خانوادهی او از فقیهان مالکی به شمار میرفتند و سرانجام زمانی که تنها 22 سال سن داشت، در اوج جوانی راهی مکه شد تا مراسم حج را به جا آورد اما خودش نیز فکرش را نمیکرد که این سفر آغازگر جهانگردیاش باشد.
ابن بطوطه پس از مکه راهی کشورهایی نظیر مصر، شام، فلسطین، ایران، بحرین، یمن، عراق و بینالنهرین شد و به بخشهایی از هند، چین، شرق اروپا و شرق آفریقا سفر کرد. او در مدت 27 سال بیش از 117500 کیلومتر را طی کرد و طبق مرزبندیهای کنونی 44 کشور دنیا را دیده است.
نکته قابل توجه آن است که زمان حیات ابن بطوطه و مارکو پولو نیز تقریبا یکسان بوده اما او سه برابر این جهانگرد اروپایی سفر کرده است.
کشور ایران نیز یکی از مقصدهای ابن بطوطه به شمار میرود که حدود چهار یا پنج بار به این منطقه آمد و با شهرهای بزرگی چون اصفهان، تبریز، شیراز، خراسان و خوزستان آشنا شد. سرانجام او در سال 779 هجری قمری در کشور مراکش از دنیا رفت.
کتاب صوتی ابن بطوطه به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
اگر به ادب، فرهنگ و تاریخ کشورمان علاقهمند هستید و میخواهید سرنوشت بزرگان و هنرمندان ایرانی را بدانید، مطالعهی کتابهای مجموعه فرزانگان به شما پیشنهاد میشود.
یوسف علیخانی را بیشتر بشناسیم:
یکی از داستاننویسان موفق ایرانی در سالهای اخیر یوسف علیخانی (Yousef Alikhani) نام دارد. او در سال 1354 در الموت استان قزوین به دنیا آمد و در رشته زبان و ادبیات غرب در دانشگاه تهران تحصیل کرده است.
او حدود پنج سال به عنوان روزنامهنگار در روزنامههایی چون جام جم و انتخاب کار میکرد اما سرانجام از دنیای خبر خداحافظی کرد و تمام تمرکز خود را بر روی نویسندگیاش گذاشت.
یوسف علیخانی نخستین کتاب خود با نام «نسل سوم داستان نویسی امروز ایران» را در سال 1380 به چاپ رساند و پس از آن در سالهای بعدی داستان «عزیز و نگار» و مجموعه داستان «قدم بخیر مادربزرگ من»، «اژدها کشان»، «عروس بید» و رمان «بیوه کشی» را منتشر کرد.
این نویسنده ایرانی علاوه بر نگارش زندگینامه ابن بطوطه به سرگذشت افراد بزرگ تاریخ همچون صائب تبریزی، حسن صباح و ناصرخسرو نیز علاقه داشته و در مورد آنها نوشته است.
جوایز و افتخارات یوسف علیخانی:
- مجموعه داستان «قدم بخیر مادربزرگ من» برنده بیست و دومین دوره جایزه کتاب سال 1382
- سه داستان از مجموعه «قدم بخیر مادربزرگ من» برنده لوح ویژه شانزدهمین جشنواره بین المللی جشنواره روستا
- مجموعه داستان «اژدها کشان» برنده اولین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد و نامزد هشتمین دوره جایزه هوشنگ گلشیری
- مجموعه داستان «عروس بید» برنده دهمین دوره جایزه کتاب سال حبیب غنی پور و نامزد جایزه مهرگان ادب و نامزد نهایی دوازدهمین دوره جایزه کتاب فصل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
در بخشی از کتاب صوتی ابن بطوطه میشنویم:
هنوز خوابش میآمد؛ احساس میکرد هنوز باید بخوابد. این چند روز را در تب و تاب گذرانده بود. میخواست به جای تمام آن سالهای پر از سفر که نتوانسته بود که با آرامش بخوابد، حالا بخوابد.
در خانه به صدا درآمد. احساس کرد که وزیر به در خانهاش آمده است. با خود گفت: «اما هنوز که پاسی از شب نگذشته است. » و به یک باره از روی حصیر وزیر شمد بیرون آمد. نکند صبح شده است؟ به وزیر چه گفتهاند؟ آیا سلطان هم درباره ابن بطوطه مطلبی شنیده است؟ آیا میداند که ابن بطوطه جهانگرد از سفر بازگشته است؟ آیا و هزاران آیای دیگر در فاصله بیدار شدن و رفتن به سوی در از خاطرش گذشت.
در را باز کرد. پرندهی بزرگی بدون اینکه منتظر بماند تا او از جلوی در کنار برود، پیش آمد و داخل اتاق شد. پرندهی بزرگی بود و او با دیدنش نزدیک بود که پس بیفتد. او این پرنده را دیده بود؛ تمام تنش یک پارچه سفید بود. در تاریکی اتاق این پرها چه خوب دیده میشدند. همان لحظه اول به محض اینکه دید، پرنده جلوی در است، فراموش کرد که منتظر چه کسی بوده است و یادش آمد که پرنده را کجا دیده بود.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی ابن بطوطه |
نویسنده | یوسف علیخانی |
راوی | حامد حشمتی |
ناشر چاپی | انتشارات مدرسه |
ناشر صوتی | آوانامه |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۱ ساعت و ۷ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای داستان آموزنده نوجوان |
این کتاب فقط و فقط در سه چهار دقیقه پایانی است که حرفی برای گفتن دارد و مابقی سراسر در فضائی آشفته بیان میشود که بود و نبودش سرسوزنی به آگاهی خواننده از موضوع کتاب مرتبط نیست و همین جای تعجب دارد.
نویسنده یک بیوگرافی دست کم باید یک اثر یا رساله یا کتاب از شخص موضوع نوشتهاش را خوانده باشد و دست کم چند سالی با آتار باقیماندهاش آشنا باشد تابتواند معرف او باشد. مخصوصا برای معرفی یک چهره تاریخی به قشر کودک و نوجوان که تبحر ویژه لازم دارد. انصافا آیا نویسنده این کتاب تا کنون یکی از کتابهای ابن بطوطه را خوانده است؟
از دیگرسو مشخص نیست انتخاب شخصیتهای این مجموعه با آگاهی و تحت نظارت گروهی ادیب و هدفمند انجام شده باشد و بنظر میرسد این نیز بی برنامه و بی نظارت باشد وگرنه چطور میشود وقتیکه هنوز شخصیتی ایرانی مثل ناصرخسرو دست کم بعنوان جهانگرد به نوجوانان معرفی نشده برویم یقه یک شخصیت دیگر از قاره دیگری را بگیریم و آنهم به این صورت بی کیفیت به نوجوان امروزی معرفی کنیم. نوجوانی که شبانه روز موبایل دردست دارد و با یک جستجوی ساده میتواند دهها صفحه مطلب مستند از ابن بطوطه بخواند