معرفی و دانلود کتاب شاه جنگ ایرانیان در چالدران
برای دانلود قانونی کتاب شاه جنگ ایرانیان در چالدران و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب شاه جنگ ایرانیان در چالدران
کتاب شاه جنگ ایرانیان در چالدران نوشته اشتن متز و جان بارک، روایتگر جنگ بین ارتش ایران و عثمانی است. این اثر یکی از شگفتانگیزترین رخدادهای تاریخی را روایت میکند و دلایل شکست ایرانیان و پیروزی عثمانیها را یادآور میشود.
درباره کتاب شاه جنگ ایرانیان در چالدران:
چالدران در منطقهای در آذربایجان واقع شده است، این نقطه شاهد جنگی هولناک و عجیب میان دو ارتش بزرگ بوده، جنگی که با وجود شکست ایرانیان، در یادهای مردم ایران به نیکی ماندگار شده است؛ چرا که قزلباشهای ارتش شاه اسماعیل صفوی در این جنگ شجاعت، پایمردی و ایثارگریهای بسیاری از خود نشان دادند.
در آن زمان عثمانیها با وجود حکمرانی سلطان سلیم اول در اوج قدرت و شکوه قرار داشتند و گستره پادشاهیشان از شمال، غرب و جنوب غربی آسیا آغاز میشد و تا اروپای مرکزی و آفریقا ادامه مییافت، از این رو موفق شدند ارتش شاهاسماعیل را به زانو بنشانند.
مطابق با آنچه از تاریخنویسان روایت شده است، هر سرباز ایرانی در این جنگ برابر با ده سرباز عثمانی بود، آن هم در صورتی که ارتش عثمانی در آن دوره یکی از کاملترین و بهترین تجهیزات مدرن را در اختیار داشت و ارتش ایران سنتی و معمولی با کمترین تجهیزات به شمار میرفت.
با این وجود سربازان سلطان سلیم با هر مشقت و دشواریای که بود موفق شدند سربازان شاه اسماعیل را شکست دهند، به همین دلیل این جنگ ناعادلانه و نابرابر، برای اغلب مورخان شرق و غرب و علاقهمندان به تاریخ از جذابیتهای فراوانی برخوردار است.
کتاب شاه جنگ ایرانیان در چالدران (The Great Iranians war in Chaldoran and Greece) روایتی اعجابانگیز و پر از فرود و فراز از رویدادهای مربوط به این جنگ تاریخی و افراد مهم و مؤثر در هر دو ارتش است که شما را تا پایان با خود همراه میکند.
کتاب شاه جنگ ایرانیان در چالدران برای چه کسانی مناسب است؟
اگر به تاریخ و رویدادهای تاریخی علاقهمند هستید، این کتاب را از دست ندهید.
با ذبیحالله منصوری بیشتر آشنا شویم:
او در مدرسهای که توسط فرانسویها اداره میشد، درس خواند. این مدرسه با نام آلیانس در شهر سنندج استان کردستان قرار داشت. چندی بعد آنها به دلیل مأموریت یافتن پدر به اجبار به کرمانشاه نقل مکان کردند و او در این شهر زبان فرانسه را از یک پزشک یاد گرفت.
در سال 1301 با مرگ پدر، به ناچار درس و مدرسه را کنار گذاشت و تأمین هزینههای خانواده را به عهده گرفت و در یک روزنامه مشغول به کار شد. در سال 1306 همکاریاش با روزنامه اطلاعات را آغاز کرد و چندی بعد نیز برای روزنامه کیهان قلم زد. او با روزنامهها و نشریات مختلفی چون ایران ما، داد، خواندنیها، اختر امروز، باختر، تهران مصور، سپید و سیاه، امید ایران و... همکاری کرد.
منصوری در سال 1299 به این قصد وارد تهران شد که در رشته دریانوردی به دانشگاه برود اما با حضور در روزنامه کوشش مسیر زندگیاش تغییر کرد و به نوشتن پرداخت. او نزدیک به 1200 داستان و مقاله و کتاب به رشته تحریر درآورده است. ذبیحالله منصوری در 19 خرداد سال 1365 در سن 89 سالگی درگذشت.
در بخشی از کتاب شاه جنگ ایرانیان در چالدران میخوانیم:
سلیم بعد از اینکه برادران خود را از بین برد و بهجای پدر بر تخت سلطنت نشست، بیش از بیستودو سال نداشت ولی دارای فرزندان متعدد بود و علاقه داشت که فرزندانش تحصیل کنند و علاوه بر ترکی زبانهای یونانی و عربی و فارسی را بیاموزند و چون از عبدالباقیایچین رضایت داشت، او را مأمور تربیت پسر ارشد خود کرد. فقط یک چیز سلیم را بعد از اینکه زمامدار شد ناراحت میکرد و آن اینکه پسر عمویش بایزیدسوم به سوریه گریخته، در آنجا علیه سلیم شروع به تبلیغات میکرد و میگفت که سلیم پادشاه قانونی ترکیه نیست برای اینکه بعد از قتل پدر و دو برادر بر تخت سلطنت نشست و پادشاهی عثمانی را غصب نمود.
سلیم پدر خود را نکشته بود اما بایزیدسوم شهرت میداد که او پدر خود را هم به قتل رسانیده و از نظر شرعی و عرفی مستوجب شدیدترین مجازاتها میباشد.
حملهای که سلیم به خاک سوریه کرد فقط برای دستگیری بایزیدسوم بود و چون نتوانست که او را دستگیر نماید (بهطوریکه در آغاز این سرگذشت گفتیم) عدهای از سران سوریه برحسب امر او کشته شدند و سرهای آنان را به استانبول فرستادند و صدور دستور محاصره شهر حلب از طرف پادشاه مزبور هم علتی غیر از دستگیری بایزیدسوم نداشت.
قشون عثمانی در زمستان سال 1513 میلادی شهر حلب را محاصره کرد. از قضا آن سال هوای زمستان خیلی سرد شد و سربازان عثمانی که در خارج شهر به سر میبردند و دقت داشتند که کسی نتواند از شهر بگریزد، خیلی از سرما ناراحت بودند. فرماندۀ قوای ترک بعد از اینکه حلب را محاصره کرد، مدت یکهفته شهر را بهوسیله توپ گلوله باران نمود ولی مدافعین شهر حاضر به تسلیم نشدند. فرماندۀ نیروی ترک برای کوتوال حلب پیغام فرستاد که هرگاه بایزیدسوم فرزند جم شاهزادۀ ترک را که در شهر است تسلیم نماید از مجازات او و سربازان و سکنۀ شهر، بعد از اینکه حلب مفتوح گردید صرف نظر خواهد کرد و در غیر این صورت پس از افتتاح شهر تمام مردها را از دم تیغ خواهد گذرانید و تمام پسران را به غلامی و زنها را به کنیزی خواهد برد. کوتوال حلب با شگفت جواب داد: اگر شما این شهر را برای دستگیری بایزیدسوم محاصره کردهاید باید به شما بگویم که او در این شهر نیست و از اینجا رفت و قبل از اینکه شما بیایید و شهر را محاصره کنید او عزیمت کرد.
فهرست مطالب کتاب
سخنی با همراهان
مقدمۀ مترجم
نمایش سرهای بریده در خیابانهای استانبول
سربازان سپاه ینیچری و اهمیت جنگی آنها
نقشه سلطانسلیم برای خلع پدر و رسیدن به سلطنت به کمک سپاهیان ینیچری
حمله به سوریه و محاصرۀ حلب
نامۀ سلطانسلیم به شاه اسماعیل و جواب آن
مشاوره دربارۀ لشکرکشی به ایران
عشایر ایران
گفتوگوی سلطانسلیم با مشاور نظامیاش راجعبه ایران
رؤسای قبایل عثمانی در کاخ سلطان سلیم
بازگشت اصلان از استانبول
نمایندهای از پادشاه اسپانیا در دربار ایران
برخورد به یک مرد آشنا
اصلان به ساریقمیش رسید
نخستین برخورد مردان ساریقمیش با سربازان عثمانی
راهپیمایی در کوهستان و برخورد با قشون سلطان
یک جنگ شدید نزدیک مرز ایران درگرفت
سومین نامۀ سلطانسلیم به شاهاسماعیل و مقدمۀ جنگ با ایران
خانمحمداستاجلو
شرفیابی رئیس طائفۀ ساریقمیش به حضور پادشاه ایران
حملۀ سلطانسلیم به قرهباغ
محمد قرهباغی
خبر حملۀ سلطانسلیم در همدان به شاهاسماعیل رسید
ابراهیم کوچک
شاهاسماعیل در تبریز
گزارشی دربارۀ قتلعام شیعیان
روحیۀ شاه و سربازان ایران در شب جنگ
جنگ با شلیک توپ آغاز شد
شیرمردی از کردستان
یک ساعت متارکه
شیخ شبستری و پادشاه شیعیان در میدان جنگ
فرماندۀ سوارنظام ایران
نبردهای ایذایی در شب
شاهاسماعیل در میدان جنگ
شاهاسماعیل توپخانه عثمانیها را از کار انداخت
یک مانور برجسته در تاریخ جنگهای دنیا
مقاومت بازماندۀ ایرانیان در برابر برجستهترین سپاه جهان
سرانجام جنگی که از وحشت آن مو بر سر کودکان سفید میشد
خانمحمداستاجلو و رستمکلاچرمینه
شیخ شبستری قرآن بهدست خود را به شاهاسماعیل رسانید
نظری به شهر تبریز
مرگ شاهاسماعیل
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب شاه جنگ ایرانیان در چالدران |
نویسنده | اشتن متز، جان بارک |
مترجم | ذبیح الله منصوری |
ناشر چاپی | انتشارات تاو |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 549 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-975795-6 |
موضوع کتاب | کتابهای تاریخ ایران باستان |
دلاوری ایرانیان در حدی بود که با داشتن توب و تفنگ و وجود کثرت چهار برابری سپاه عثمانی بر سپاه ایران که فاقد توپ و تفنگ بودند که اول ایرانیان پیروز شدند ولی موج و صدای توپ عثمانی نتیجه جنگ را دگرگون ساخت
در این چنگ تمام ایرانیان شهید شدند ولی اسیر نشدند و تا اخرین نفس جنگیدند و28هزار شهید بر جای گذاشتند ولی به عثمانی تلفات بیشتر از این وارد کردند و به سلطان سلیم متجاوز اموختند که مردی و مردانگی و مروت و انسانیت و وطن پرستی یعنی چه
چالدران شکستی بود که بوی پیروزی داشت و به عثمانی درسی اموخت که با وجود کثرت نفرات سباه ینی چری و قدرت توب و تفنگ هرگز فکر نگاه چپ کردن به سرزمینهای ایران را به خود نکند
شکست در چالدران بدلیل مردانگی و جوانمردی ایرانیان و ناجوانمردی ترکان عثمانی در جنگی نابرابر و ناجوانمردانه رقم خورد و سلطان سلیم عثمانی با 140 هزار سپاه خود از 28 هزار سپاه ایران شکست خورد و قسم خود را شکست و ناجوانمردانه از توپ استفاده کرد در صورتیکه ایرانیان شب قبل از جنگ میتوانستند قبل از کار گذاشتن توپهای عثمانی به انها شبیهخون بزنند و کار را یکسره کنند ولی شاه ایران ان را ناجوانمردانه قلمداد کرد
ولی در هر حال روح 28هزار شهید دشت چالدران همیشه شاد و مسیرشان سرلوحه زندگی مان