معرفی و دانلود کتاب روزی روزگاری در امریکا
برای دانلود قانونی کتاب روزی روزگاری در امریکا و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب روزی روزگاری در امریکا
یکی از راههای آشنایی با هنر سینما بررسی فیلمهای مطرح بوده و به علاقهمندان کمک میکند تا روشهای کارگردانی فیلمساز و ایدههای منحصربهفرد او را شناسایی کنند. کتاب روزی روزگاری در امریکا نوشتهی آدرین مارتین دربارهی یکی از مهمترین فیلمهای سرجو لئونه بوده و به تشریح عناصر خلاقانهی فیلم میپردازد.
دربارهی کتاب روزی روزگاری در امریکا
در هنر سینما برخی از آثار هستند که به بازآفرینی واقعیت پرداخته و راه مخاطب را برای ورود به تحلیلی روشن همواره میسازند. علاقهمندان به سینما همواره به دنبال منابعی هستند که با روشهای تازه، ارزیابی فیلمهای مهم تاریخ سینما را انجام داده و تماشای دوبارهی این آثار را با لذتی مضاعف همراه سازند. برای خوانندگان کتابهای سینمایی تشریح نمونههای بصری از اهمیت زیادی برخوردار بوده و تحلیلگران فیلمها و منتقدین سینمایی نیز برای برآوردن این خواستهی مخاطب دقت لازم را به کار میگیرند. کتاب روزی روزگاری در امریکا (Once Upon a Time in America) نوشتهی آدرین مارتین (Adrian Martin) مطالب مفیدی دربارهی ساختار بصری و روایی فیلم روزی روزگاری در آمریکا، ساختهی سرجو لئونه ارائه میکند.
تماشای فیلمها در سینما برای طیف وسیعی از مخاطبین لذتبخش بوده و پس از پیدایش هنر سینما در اواخر قرن نوزدهم این سرگرمی تا امروز برای علاقهمندان به تماشای زندگی شخصیتهای نمایشی بر پردهی سینما باقی مانده است. یکی از مهمترین عوامل جذب مخاطب، ایجاد همذاتپنداری در فیلمها بوده و استفاده از ویژگیهای شخصیتهای واقعی در طراحی داستان فیلم میتواند ابعاد جذابی را به فیلم ببخشد. سرجو لئونه یکی از کارگردانان مطرح سینمای ایتالیا، با استفاده از عناصر واقعی در سالهای اوج سینمای ایتالیا موفق به جذب مخاطبین بسیاری شده و به عنوان یکی از هنرمندان مطرح در سینمای دنیا شناخته میشود. نگرش این کارگردان در کتاب روزی روزگاری در امریکا مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته و آدرین مارتین به معرفی ویژگیهای خلاقانهی این فیلم میپردازد.
آدرین مارتین در کتاب روزی روزگاری در امریکا تلاش میکند ابعاد مختلفی از عناصر زیباشناسانهی فیلم روزی روزگاری در امریکا را به مخاطب معرفی کرده و با ذکر مثالها و نمونههای تصویری به فهم مباحث برای تمامی علاقهمندان به هنر سینما کمک کند. نویسنده با اشاره به جنبههای مبهم و ناخوانا در فضاسازی کارگردان و همینطور چگونگی قرار گرفتن دوربین در نماهای مختلف، نکات مهمی را برای درک بهتر زیرمتن فیلمنامه و عناصر روایی ارائه میکند. این کتاب علاوه بر تشریح مواردی همچون نورپردازی، میزانسن، بازیگری و تدوین فیلم، نگاهی به مسائل روانشناسی و مشخصههای رفتاری شخصیتهای اصلی نیز دارد.
کتاب روزی روزگاری در امریکا شامل 10 فصل بوده و نویسنده در این فصلها با بیانی ساده مباحث تخصصی سینمایی را مطرح میکند. در این کتاب ضمن معرفی کارگردان فیلم روزی روزگاری در امریکا به مواردی همچون چگونگی ایدهپردازی و طراحی پیرنگ، طراحی میزانسن، هدایت بازیگران و شیوههای کارگردان در اجرای زیرمتن فیلمنامه نیز اشاره میشود. مخاطبین فیلمهای سرجو لئونه با مطالعهی کتاب حاضر و با اندیشیدن به نظریات آدرین مارتین دربارهی این اثر، میتوانند با روشهای خوانش فیلم نیز آشنا شوند.
کتاب روزی روزگاری در امریکا نوشتهی آدرین مارتین با ترجمهی زانیار ابراهیمی توسط انتشارات علمی و فرهنگی منتشر شده است.
کتاب روزی روزگاری در امریکا برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب برای علاقهمندان به نقد و بررسی فیلمها و کارشناسان هنری مناسب است.
در بخشی از کتاب روزی روزگاری در امریکا میخوانیم
اما سویهٔ خشونتآمیزتر و رنجآلودتری در وضعیت رقتانگیز شخصیت اصلی روزی روزگاری در امریکا وجود دارد، مثل گاو خشمگین (1980) اسکورسیزی و ستوان خبیث (1992) آبل فرارا. نودلز مثال خاصی از کهنالگوی مردانه است: حیوانِ احمق، که حماقتش خیلی به این دلیل نیست که عقل ندارد، بلکه به این خاطر است که خودآگاهی ندارد و محکوم به ناتوانی است، ناتوانی در دیدن، قضاوت کردن و تغییر دادن خودش. نودلز فقط یک نکته را دربارهٔ خودش درمییابد: اینکه بدبخت و نومید و فلکزده است و قربانی غرضورزی دستگاه تقدیر کیهانی است که عقلش بدان قد نمیدهد (این ترجیعبند بسیاری از داستانهایی است که در آنها مردان وضعیت رقتانگیزی دارند). بنابراین، نودلز همان «مرد کورِ» کلاسیکِ فیلمهای ملودرام است، مردی که با مصیبت و مظلومیتش دست دوستی میدهد، چون نمیداند مردانگی سراسر عجزش تقدیر بیولوژیکِ او نیست، بلکه نوعی ایدئولوژی است که در جامعه ساخته میشود.
با این وصف، معلوم نیست لئونه امیدی بنیادی یا اصلاحگرانه، هر چند کوچک، برای ضدقهرمانش قائل است یا نه، چون نودلز حیوان نیز هست: تودهای اجتماعینشده و اجتماعیناپذیر از سوائق و امیال. گناه اصلی مردانِ لئونه این است که مایل به خشونتاند و تسلطی بر خویشتن ندارند: آنان با این میل زاده شدهاند و لاجرم عواقب این زخمِ عمیقِ درونی را تحمل میکنند. اعمالِ افراطی کنترلناپذیری که در آن شخصیتها تسلطشان بر خود را از دست میدهند یکی از بنمایههای فیلم است: پاتسی که کیک را با حرص و ولع میخورد؛ نودلزِ جوان که بیاختیار چاقو را در بدن مأمور پلیس فرومیکند؛ مکس که وقتی احمق لقب میگیرد از خود بیخود میشود و تجاوزی که نودلز را تا پایان عمر از دبورا دور میکند. از این منظر، سخنِ دومینیک هنگام مرگ طنین خاصی مییابد و قدرت پیامبرگونهٔ مرموزی پیدا میکند. لئونه تصویری از انرژی مردانه به دست میدهد که عنانش برای همیشه از کف رفته، تهاجمی کورکورانه دارد و سازشناپذیر است و حیوانی. با این همه، نمیتوان به سادگی یا بدون دردسر گفت انرژی مردانه چیز باطلی است که فقط به درد بزن بزن میخورد. چیزی که دقیقاً نودلز را به شخصیتی رقتانگیز تبدیل میکند این است که خشونتش با احساسات شدید و نیرومندش به عشق، شهوت و وفاداری پیونده خورده؛ و او خودش هرگز این را نخواهد فهمید یا نخواهد توانست کنترلش کند.
فهرست مطالب کتاب
سپاسگزاری
فصل اول: روزی روزگاری، لئونه
فصل دوم: یک تصور و یک تصویر
فصل سوم: نفرین مادر
فصل چهارم: داستان عامیانه
فصل پنجم: تبهکار بیشرافت
فصل ششم: شبِ فاجعهآمیز
فصل هفتم: «شبها زود میخوابیدم»
فصل هشتم: به خاطر چند دقیقه بیشتر (یا کمتر)
فصل نهم: ستون نمک
فصل دهم: همینجا میگویم و همینجا انکارش میکنم
ضمیمه: خاکسترهای زمان
پینوشتها
عوامل و بازیگران فیلم
کتابنامه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب روزی روزگاری در امریکا |
نویسنده | آدرین مارتین |
مترجم | زانیار ابراهیمی |
ناشر چاپی | انتشارات علمی و فرهنگی |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 139 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-277-083-9 |
موضوع کتاب | کتابهای نقد فیلم |