معرفی و دانلود کتاب در جستجوی اصالت
برای دانلود قانونی کتاب در جستجوی اصالت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب در جستجوی اصالت
در کتاب در جستجوی اصالت، قرار است یک بازنگری اساسی دربارهی مفهوم اصالت و کارکرد آن در جهان پسامدرن داشته باشیم. چارلز گینیون در این کندوکاو فلسفی، نظرگاههای مختلف در خصوص اصالت را پیش چشم مخاطبان میگذارد؛ ما را از کنار جریانهای فکری و فرهنگی و تاریخی گوناگون عبور میدهد و درنهایت به یک بازتعریف تازه دربارهی مفهوم اصیل بودن میرساند.
دربارهی کتاب در جستجوی اصالت
چگونه زندگی اصالتمندانهای داشته باشیم؟ این سوال بهظاهر ساده، همیشه و در هر جای کرهی خاکی دغدغهی ذهنی انسان بوده و هست. اما مفهوم «اصالت» درست به اندازهی اهمیت خود، تعاریف مختلفی در طول تاریخ به خود دیده و جامههای گوناگونی به آن پوشانده شده. چارلز گینیون (Charles Guignon) در کتاب در جستجوی اصالت (On Being Authentic) نگاه تازهای به مفهوم اصالت میاندازد و آن را از زوایای مختلفی بازبینی میکند.
اصیل بودن، در نظر بسیاری از فلاسفه و صاحبنظران، با دنیای درون ارتباط تنگاتنگی دارد. چه آن زمانی که به سراغ شاهکارهای کلاسیک ادبیات مثل هملت میرویم و چه زمانی که کنترل تلویزیون را به دست میگیریم و به توصیهی غولهای رسانهای مثال اپرا وینفری گوش میکنیم، همیشه با یک نصیحت بزرگ روبهرو میشویم: به دنیای درون خود نگاه بینداز تا اصالت را در آنجا بیابی.
نگارندهی کتاب در جستجوی اصالت، این توصیه را به همین راحتیها نمیپذیرد. برای چارلز گینیون این سوال مهم و اساسی شکل میگیرد که چرا تمام نظریهپردازان، برای دستیابی به زندگی اصالتمندانه مدام ما را به دنیای درونیمان فرا میخوانند؟ از کجا معلوم که اصالت حقیقی، جایی بیرون از ما، و در سیروسیاحت در کل جهان هستی به دست نیاید؟
اما آیا این دغدغه و پرسش فکری فقط برای نویسندهی کتاب در جستجوی اصالت، پیش آمده؟ خیر. اندیشمندان بسیاری در طول تاریخ بشریت بوده و هستند که همچنان به دنبال سرمنشاً اصلی اصالت میگردند. برای دقیقتر شدن در این موضوع لازم است نگاهی گذرا به تاریخ فلسفه داشته باشیم. چارلز گینیون، ما را در این سیروسیاحت همراهی خواهد کرد.
نویسندهی کتاب در جستجوی اصالت، در ورای این کندوکاو ما را به نکتهی مهمتری میرساند. درحالیکه برخی از جریانهای فکری، راز رسیدن به اصالت را جستوجو در خویشتن حقیقی میدانند، گروهی دیگر آن را کندوکاو در جهان بیرون دنبال میکنند. اما آنچه که واضح و مسلم مینماید این است که از یک نقطهی تاریخی به بعد، تمام آراء و نظرات به سمت اصالت درونی سوق پیدا کرد. گویی همه بهیکباره راز گشودن گرههای هستی را در دنیای درون ذهنی خود جستوجو کردند و بهمرور اهمیت حیات جمعی را از یاد بردند.
اما گسترش این شیوه از تفکر چه تبعات و نتایجی در شیوهی فکری امروز ما داشته؟ آیا در کنار مزیتها و امتیازات ویژهی، باید منتظر خطراتی هم بود؟ چارلز گینیون برای رسیدن به پاسخ این سوال از نظر اندیشمندان نزدیکتر، مثل فروید و جوزف کنراد کمک میگیرد. او به جنبههای تاریک اصیل بودن میپردازد و انتقادات اصلی خود را دراینباره روی میز میگذارد.
نویسندهی کتاب در جستجوی اصالت، در فصلهای پایانی، از ایده و نظریهی نهایی خود پرده برمیدارد و راه زیستن اصیل در زندگی مدرن امروزی را از نگاه خود تعریف میکند. حاصل نهایی این کتاب در سال 2004 به چاپ درآمد و نسخهی فارسی آن با ترجمهای از آرش محمداولی در اختیار شماست. انتشار این کتاب را نشر ققنوس برعهده داشته.
نکوداشتهای کتاب در جستجوی اصالت
- هیچ روایتی بهتر از این کتاب دربارهی مفهوم اصالت نمیشناسم. آن را دستاوردی میدانم که به تمام مخاطبان اهل سواد قابل پیشنهاد است. (جان ککس، فیلسوف معاصر)
- اثری اشتیاقبرانگیز و پرکشش و یک راهنمای مستحکم. (جاناتان ساودی، دانشگاه گلاسکو)
- کتابی مهم که همه به خواندن آن نیاز داریم. (چارلز تیلور، نویسنده)
- کتاب در جستجوی اصالت مروری جامع و خواندنی از مفهوم اصالت شخصی در ابعاد مدرن آن ارائه میدهد. (Mentalhelp.net)
کتاب در جستجوی اصالت برای چه کسانی مناسب است؟
خواندن این اثر آموزنده را به علاقهمندان به فلسفه، تاریخ فلسفه و فلسفهی پسامدرن پیشنهاد میکنیم.
در بخشی از کتاب در جستجوی اصالت میخوانیم
به نظر مىرسد که تلاش ما براى یافتن خویشتن حقیقى در پشت همه نقابهاى اجتماعى، سرانجام به گردابِ بىمرکزى، پراکندگى و چندگانگى منتهى شده است. تفکر پسامدرن از ناپایدار کردن تقابلهاى دوتایى که محدوده مفهوم اصالت را تعیین مىکنند فراتر مىرود و هر تصورى از خویشتن را محو مىکند. وقتى به دنبال آن من حقیقى مىگردیم که باید به آن وفادار باشیم، همچنان که گرترود استاین در باره شهر اوکلند گفت،درمىیابیم که «آنجایى آنجا نیست». ما که براى یافتن معنا و رضایت خاطر نسبت به زندگى با تلاش براى اصیل شدن آغاز کردیم، در نهایت به مجموعهاى از شبهخویشتنهاى گسسته و تکهتکه رسیدیم با زندگىهایى پارهپاره، الکن و دیگرمحور.
فلاسفهاى که از عاقبت پسامدرنیسم رضایت ندارند، گمان مىکنند مشکل از وقتى آغاز مىشود که به دنبال خویشتنى اساسى، ثابت و دیرپا مىگردیم؛ خویشتنى که مبناى امیال، حالتها، رابطهها و درگیرىهاى متغیرى است که زندگى فرد را برمىسازند. وقتى نمىتوانیم چنین خویشتنى را بیابیم، وسوسه مىشویم فرض کنیم آنچه به واقع داریم چرخش بىمرکز رویدادها و روابط ناپایدارى است که هیچ چیز نمىتواند به آنها ثبات ببخشد. برخى از روانشناسان و فیلسوفان براى خنثى کردن این تصور، نحوهاى از تفکر در باره خویشتن را پیشنهاد مىکنند که طبق آن خویشتن به منزله چیز یا ابژه فارغ از نوعش نیست، بلکه داستانى براى بازگو شدن است که مشخصههاى متمایزى دارد. بر طبق این دیدگاه، همانطور که نظریهپردازان پسامدرن ادعا مىکنند، خویشتن در واقع به نحوى اجتماعى ساخته مىشود. ما همه شیوههاى انضمامىِ فهم و سنجش خودمان را از مخزن تفسیرهاى ممکنى بیرون مىکشیم که در زمینهاى اجتماعى که خود را در آن مىیابیم، در دسترس ما قرار گرفتهاند. اما همزمان قادریم با در اختیار گرفتن آن تفسیرها و تألیف آنها در نوعى داستان زندگى یگانه، هویتى براى خود شکل دهیم.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
1. فرهنگ اصالت
2. باغ افسونشده
3. جهانبینى مدرن
4. رمانتیسم و آرمان اصالت
5. قلب تاریکى
6. مرکزیتزدایى از سوژه
7. خویشتنهاى داستانوار
8. زمینه اصالت
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب در جستجوی اصالت |
نویسنده | چارلز گینیون |
مترجم | آرش محمداولی |
ناشر چاپی | انتشارات ققنوس |
سال انتشار | ۱۴۰۱ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 216 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-278-068-3 |
موضوع کتاب | کتابهای فلسفه |