معرفی و دانلود کتاب داستانهای کارگاهی: سهشنبههای عزیز
برای دانلود قانونی کتاب داستانهای کارگاهی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب داستانهای کارگاهی: سهشنبههای عزیز
کتاب داستانهای کارگاهی اثری از هنرجویان کارگاه داستاننویسیِ راضیه تجار مجموعهای از شانزده داستان کوتاه است. این کتاب دریچهای تازه به سوی دنیای احساسات، زندگی و هنرِ روایت میگشاید و مناسب علاقهمندان به ادبیات داستانی ایران، بهویژه داستان کوتاه است.
درباره کتاب داستانهای کارگاهی
کتاب داستانهای کارگاهی مجموعهای متفاوت و دلنشین از داستانهایی اصیل و زنده است که توسط هنرجویان کلاسهای داستاننویسی راضیه تجار نوشته شده است. این کتاب شامل 16 داستان کوتاه است که بیشتر آنها توسط بانوان نوشته شده و تنها سه داستان متعلق به نویسندگان مرد است.
راضیه تجار با سالها سابقهی تدریس داستاننویسی، پیش از این نیز دو جلد از مجموعهی «سهشنبههای عزیز» را منتشر کرده است که آنها نیز مجموعهای از داستانهای هنرجویانش هستند. برخی از نویسندگان این آثار بعدها کتابهای مستقل خود را منتشر کردهاند و این مجموعهها حکم یک یادگاری ارزشمند و مستند از روند رشد و پرورش نویسندگان جوان را دارند.
در بخشی از کتاب داستانهای کارگاهی داستانی عمیق و تاثیرگذار روایت میشود که فضای غمبار و دردناک مراسم خاکسپاری یک پدر را به تصویر میکشد. باران و فضای سنگین غم، حسرتهای ناگفته و عشقهای ابراز نشدهای را بازتاب میدهد که مخاطب را با خود همراه و لحظاتی پرتنش و احساسی خلق میکند. صدای باران، سکوت غمانگیز جمعیت و واکنشهای متفاوت شخصیتها در برابر فقدان، همگی با قلمی روان و تاثیرگذار به تصویر کشیده شدهاند.
هر داستان از این مجموعه نمایانگر گوشهای از دغدغهها، احساسات و نگاه هنرمندانهی نویسندگان به زندگی است. کتاب داستانهای کارگاهی نه تنها فرصتی است برای خواندن آثاری تازه در ادبیات ایران بلکه گواهی است بر اثرگذاری کلاسهای داستاننویسی که نقش پررنگی در رشد ادبیات داستانی امروز دارند.
اگر به دنبال تجربهای متفاوت در دنیای داستانهای کوتاه هستید و دوست دارید از دریچهی ذهن نویسندگان تازهکار و البته بااستعداد به زندگی نگاه کنید، این کتاب که توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است گزینهای مناسب و خواندنی برای شما خواهد بود.
کتاب داستانهای کارگاهی برای چه کسانی مناسب است؟
کتاب داستانهای کارگاهی نوشتهی راضیه تجار برای علاقهمندان به داستاننویسی و دوستداران آثار تازه و اصیل نویسندگان نوظهور مناسب است.
در بخشی از کتاب داستانهای کارگاهی: سهشنبههای عزیز میخوانیم
دو روزی میشد که روی آب بودیم. آبهای خلیجفارس را که رد کردیم، وارد اقیانوس هند شدیم. از آنجا به طرف جنوب غرب راهمان را ادامه دادیم. همه چیز برایم شگفتانگیز بود و تازگی داشت. منظرۀ طلوع و غروب خورشید را از دست نمیدادم. همکاری و همدلی خدمۀ کشتی کوچک پدر بینظیر بود. آنها با هم و البته با من خیلی خوشرفتار و مهربان بودند. با خود فکر میکردم شاید این همنشینی با دریاست که اخلاق آنها را دریایی کرده است. بالاخره به زنگبار رسیدیم؛ به این جزیرۀ زیبا و پُر از رمز و راز. قبل از توقف کامل، وقتی روی عرشه بودم، از دور دستهای از دلفینها را دیدم که گروهی حرکت میکردند، روی آب میپریدند و جلو میرفتند. از دیدن این صحنه آنچنان شگفتزده شده بودم که زبانم بند آمده بود. ناخودآگاه همه را صدا کردم که «بیایید ببینید، بیایید ببینید ...» یکی دو نفر از خدمۀ کشتی به من لبخند ملیحی زدند؛ خُب طبیعی بود، حتماً آنها مثل این منظره را زیاد دیده بودند. کشتی لنگر انداخت و پیاده شدیم. شوق بیاندازهای داشتم. قرار بود یک هفته آنجا بمانیم، اما من دوست داشتم همه جا را همان روز اول ببینم. در زنگبار، بهجز ساحل دریا و بازار محلی که مردم مشغول خرید و فروش بودند، جایی بود که به آن «شهر سنگی» میگفتند؛ شهری که فقط از کوچهها تشکیل شده بود. کوچههای تودرتو، باریک، و سنگفرششده که همۀ خانهها و ادارهها و مسجدها و کلیساها و حمامها در آن قرار داشت. مهمانخانۀ ما نیز در یکی از همان کوچهها بود. من که با آنها آشنایی نداشتم، اگر بهتنهایی وارد یکی از کوچهها میشدم، حتماً گم میشدم و از کوچۀ دیگر سر درمیآوردم.
یکی از شبها کنار ساحل اقیانوس با بابا و چند نفر از همراهان نشسته بودیم. جوانی محلی که در سیاهی شب فقط سفیدی چشم و دندانهایش پیدا بود روی یک چرخدستی چوبی برای ما سمبوسه درست میکرد. همان موقع بود که بابا رفیقش را، که تاجر سنگ بود، دید. او پیش ما آمد و سلام و احوالپرسی گرمی کرد. مرد، جوری که بقیه نبینند، با احتیاط دستمالی را از جیبش بیرون آورد، لای آن را باز کرد و به من و بابا نشان داد؛ یشمی سبز و درخشان بود که نیم ساعت قبل از یکی از محلیها خریده بود.
فهرست مطالب کتاب
این ترانه زیاد هم غمگین نیست / زهرا پیروزی
بختبرگشتۀ 1841 / ریحانه اسکندری
برای تولدم چی میخری؟! / فاطمه نودهی
تاجالملوک نوزدهم / پگاه نیکطلب
آدمبرفیها هم گریه میکنند ... / ابوالفضل عشرب
خوابِ زن / آرمین سلطانی
دستمال / نسترن فرخنژاد
راز صندوقچۀ قدیمی / صابره مشهدی
روزهای خطخطی / نازنین آذرپیرا
صغری دستدرازه / محمد برزگر
عامو حصیری / حوریه مشهدیابراهیم
گلستان / لیلا احمدزاده توفیقی
من ستاره نداشتم / زهرا طبرزدی
نامهها برای شماست؛ بردارید / فاطمه مهرنور
نامههای عباس / نسیم اسدپور
لیلی و طعم انار / هدیه سلمه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب داستانهای کارگاهی: سهشنبههای عزیز |
نویسنده | راضیه تجار، گروه نویسندگان |
ناشر چاپی | انتشارات سوره مهر |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 136 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-03-5423-7 |
موضوع کتاب | کتابهای داستان کوتاه ایرانی |