معرفی و دانلود کتاب تاریخ هجده ساله آذربایجان یا سرنوشت گردان و دلیران - جلد دوم
برای دانلود قانونی کتاب تاریخ هجده ساله آذربایجان یا سرنوشت گردان و دلیران - جلد دوم و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب تاریخ هجده ساله آذربایجان یا سرنوشت گردان و دلیران - جلد دوم
احمد کسروی در کتاب تاریخ هجده ساله آذربایجان یا سرنوشت گردان و دلیران - جلد دوم، دورهی پس از مشروطه را مدنظر قرار میدهد و رویدادهای مهمی که طی این سالها در خطهی آذربایجان اتفاق افتاده را تشریح میکند. کسروی در این جلد به اتفاقاتی مثل خروج روسها از ایران، تشکیل کابینهی صمصامالسلطنه و وثوقالدوله، جنگ با جنگلیها و قیام خیابانی اشاره میکند و روایتی دستاول از آنها ارائه میدهد.
دربارهی کتاب تاریخ هجدهسالهی آذربایجان یا سرنوشت گردان و دلیران - جلد دوم
شکست مشروطه یکی از بزرگترین حسرتهای تاریخ معاصر ایران است. اتفاقی که هنوز هم محل بحث است و خیلی از اندیشمندان و تاریخنگاران سعی دارند چرایی آن را درک کنند. یکی از پیشگامان این مسئله، احمد کسروی است؛ تاریخنگار، حقوقدان، نویسنده و پژوهشگری که بخش زیادی از آثارش را به دورهی مشروطه و پسازآن اختصاص داده است. کتاب تاریخ هجدهسالهی آذربایجان یا سرنوشت گردان و دلیران - جلد دوم یکی از شاخصترین آثار کسروی محسوب میشود که همچنان محققان به آن استناد میکنند و بهعنوان یک مرجع مستند آن را میستایند.
کسروی در این کتاب دورهی پس از مشروطه را مدنظر قرار داده و اتفاقات آن برهه را مرور میکند. او که خود متولد آذربایجان بود و تسلطی کافی بر تاریخ آن خطه داشت، بر همین استان متمرکز شد و این دورهی پرتبوتاب را در آنجا تحلیل و بررسی کرد. این اثر مکمل کتاب تاریخ مشروطهی ایران است که به شکلگیری مشروطه اختصاص داشت. کسروی در کتاب پیش رو میکوشد دلایل سقوط مشروطه را بیابد، بر همین اساس به حوادثی اشاره دارد که به نظرش تأثیر مهمی بر این اتفاق داشتند.
پس از فتح تهران و خلع محمدعلی شاه بسیاری امیدوار بودند که در نظام جدید فضای آزادتری بر جامعه حاکم باشد. در ابتدا اتفاقات مثبتی هم رخ داد ولی بهمرور، این جنبش از اهدافش دور و دورتر شد. تقسیم شدن کشور بین روسیه و انگلستان، فساد سیستم پادشاهی، وقوع جنگ جهانی اول و دیگر رخدادها دست به دست هم دادند و کمکم این جنبش را به مرز نابودی کشاندند. درنهایت از دل این یأس و ناامیدی رضاخان کودتا کرد و حکومت جدیدی روی کار آورد. اتفاقی که به معنای پایان قطعی مشروطه بود.
احمد کسروی از اولین کسانی بود که به وقایعنگاری آن دوران روی آورد تا این برهه به دست فراموشی سپرده نشود. او نوشتههایش را ابتدا در نشریهی پیمان چاپ میکرد، اما بعدتر تصمیم گرفت آنها را کاملتر سازد و در قالب کتابی مجزا منتشر کند. کتاب تاریخ هجدهسالهی آذربایجان یا سرنوشت گردان و دلیران - جلد دوم حاصل جمعآوری همین نوشتههای ژورنالیستی است که کسروی در دههی 1310 منتشرشان میکرد. او در این جلد به اتفاقات سالهای پایانی قاجار میپردازد و از تنش با روسها و جنگهای داخلی میگوید. این اثر دربردارندهی اتفاقاتی همچون خروج روسها از ایران و تشکیل کابینهی صمصامالسلطنه و وثوقالدوله است. کسروی همچنین درمورد نبرد جنگلیها صحبت میکند و نهایتاً مطالبش را با قیام خیابانی به پایان میرساند.
احمد کسروی از ایدهپردازان هویت ایرانی سکولار بود و در آثارش هم همین نگاه را دنبال میکرد. تاریخنگاری برای او فقط مرور اتفاقات نبود، بلکه تلاشی بود برای احیا و حفظ هویت ایرانی؛ مسئلهای که تصور میکرد در حال فراموشی یا فروپاشی است. او میخواست قهرمانان آذربایجان را معرفی کند، تا بیگانگان چهرهای مخدوش و غیرمنصفانه از آنها ارائه ندهند.
کتاب تاریخ هجدهسالهی آذربایجان یا سرنوشت گردان و دلیران - جلد دوم را نشر ارس به چاپ رسانده است.
دربارهی مجموعهی تاریخ هجدهسالهی آذربایجان
تاریخ هجدهسالهی آذربایجان اثری دوجلدی از احمد کسروی، اندیشمند، تاریخنگار و پژوهشگر ایرانی است که در آنها به اتفاقات این منطقه در سالهای مشروطه و پسازآن پرداخته است. کسروی این مجموعه را به دنبال کتاب تاریخ مشروطهی ایران نوشت و سعی کرده ناگفتههای آن اثر را تکمیل کند. او در این کتابها به حوادثی که در خلال سالهای پرالتهاب مشروطه در خطهی آذربایجان رخ داده اشاره میکند و آنها را بهتفصیل توضیح میدهد.
کتاب تاریخ هجدهسالهی آذربایجان یا سرنوشت گردان و دلیران - جلد دوم برای چه کسانی مناسب است؟
اگر به تاریخ ایران علاقه دارید یا درمورد جنبش مشروطه پژوهش میکنید، این کتاب برای شماست.
در بخشی از کتاب تاریخ هجده ساله آذربایجان یا سرنوشت گردان و دلیران - جلد دوم میخوانیم
پس از بسته شدن مجلس دولت دوباره بر سر آنان لشگر نفرستاد و به یک کار شگفت دیگری برخاست و آن این که برای دلجویی فرمان حکمرانی کاشان و راهداری آن سامانها را به نایب حسین و پسرانش فرستاد و نطنز را هم بر آنها افزود و لقبهای سردار و سالار به ایشان داد و این رفتار بسیار نابهجا نه تنها از بیدادگری و گردنکشی آنان نکاست بر بیباکیشان افزود و این بار آشکاره به نام حکمرانی هر ستمیکه توانستند دریغ ننمودند و کاشان و آن پیرامونها را که چاپیده بودند نطنز را هم بهحال آنها انداختند، چون دل آسوده گردیده بودند در کاشان سراهای با شکوه بر پا کردند و این بار تنها به پول و افزار و کاچال نکرده دست به زمین و آسیا و دیههای مردم نیز انداختند.
در این گرفتاری از یکسو نیز سالارالدوله همچنان دیوانگیها مینمود، زیرا چنان که گفتهایم در جنگ کرمانشاه او همراه یار محمدخان میبود و همین که آگاهی از مرگ او یافت گریخته جان به در برد و پس از چند روزی او را میانه همدان و قزوین دیدند و سپس ناگهان در نزدیکی تهران نمودار شد و این آگاهی آشوبی به تهران انداخت زیرا بسیاری گفتند دموکراتها که با دولت دشمنند او را بهپایتخت خواندهاند و خود نیز با وی همدستی خواهند نمود و گرنه چگونه شود که یک گریختهای با پای خود تا نزدیکی پایتخت آید؟! از اینرو ترس در مردم پدید آمد. ولی این سخنها پاک دروغ بود و دموکراتها هیچ آگاهی از سالارالدوله و کارهای او نمیداشتند. به هرحال از شهر یک دسته قزافی بر سر او فرستادند و اینان او را نیافتند و دو سه روز دیگر آگاهی رسید که از راه شهرستانک روانهی نور و کجور گردیده و به مازندران پناهنده شده و باز آگاهیها رسید که در فیروزکوه و سمنان و دامغان او را دیدهاند. پس از دیریباز آگاهیها از خواجه نفس و استراباد آمد، و در این هنگام بود که روسیان به دستاویز میانجیگری به دولت پیشنهاد کردند که از گناه او چشم پوشیده و ماهانهای برایش به گردن گرفته و او را به بیرون رفتن از ایران خرسند گردانند، و دولت ناگزیر شده آن پیشنهاد را پذیرفت و از کونسول روس در استرآباد خواهش کرد که با سالارالدوله گفتوگو کند و این شگفت که او این پیشنهاد را نپذیرفت و باز بهتکان آمد و پس از چند روزی باز آگاهی از او نردین و سبزوار رسید.
فهرست مطالب کتاب
گفتار 14: پیشآمدهای گیلان
گفتار 15: کشاکش مجلس و دولت
گفتار 16: پس از بسته شدن مجلس
گفتار 17: جنگهای با سالارالدوله و کشته شدن یفرمخان
گفتار 18: بازماندهی جنگها و سرگذشت یار محمدخان
بخش سوم
گفتار 1: گرفتاریهای دولت
گفتار 2: پیشآمدهای آذربایجان
گفتار 3: کابینه ولاء السلطنه و کارهای آن
گفتار 4: بازگشت صمدخان بهگردنکشی
گفتار 5: جنگ جهانگیر اروپا و پیشآمدهای ایران
گفتار 6: درآمدن عثمانیان به اذربایجان
گفتار 7: دنباله جنگهای روس و عثمانی در آذربایجان
گفتار 8: مجلس سوم و کارهای آن
گفتار 9: کوچیدن آزادیخواهان از تهران و بسته شدن مجلس
گفتار 10: جنگهای کوچندگان با سپاه روس و شکست یافتن ایشان
گفتار 11: دنبالهی جنگها
گفتار 12: راهآهن جلفا تا تبریز
گفتار 13: خشکسالی و نایابی
گفتار 14: بیرون رفتن روسیان از ایران
گفتار 15: سختی گرفتاریهای ارومی (رضاییه)
گفتار 16: کشتن سیمقو مارشیمون را
گفتار 17: جنگها با آسوریان و داستان دلگداز سلماس
گفتار 18: درباره آمدن عثمانیان به آذربایجان
گفتار 19: بازمانده داستان سلماس و ارومی
گفتار 20: آشفتگی کارهای تهران
گفتار 21: در آمدن انگلیسیان به ایران
گفتار 22: آخرین پیشآمدهای جنگ جهانگیر در ایران
بخش چهارم
گفتار 1: کابینه صمصام السلطنه
گفتار 2: کابینه وثوقالدوله
گفتار 3: جنگ با جنگلیان
گفتار 4: آغاز کار سیمگو
گفتار 5: بار دیگر جنبش دموکراتها
گفتار 6: جنگ با سیمگو
گفتار 7: داستانهایی که زمینه به برخاستن خیابانی داد
گفتار 8: خیزش خیابانی
گفتار 9: آزادیستان
گفتار 10: رفتن خیابانی به عالیقاپو
گفتار 11: پایان کار خیابانی
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب تاریخ هجده ساله آذربایجان یا سرنوشت گردان و دلیران - جلد دوم |
نویسنده | احمد کسروی |
ناشر چاپی | نشر ارس |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 418 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-8327-03-7 |
موضوع کتاب | کتابهای انقلاب مشروطه |