معرفی و دانلود کتاب نوروز آیین صلح و زندگی: مجموعه مقالات همایش ملی نوروز، میراث صلح
برای دانلود قانونی کتاب نوروز آیین صلح و زندگی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب نوروز آیین صلح و زندگی: مجموعه مقالات همایش ملی نوروز، میراث صلح
نوروز، این جشن باستانی زیبا، فلسفهای عمیق و چندلایه دارد که توجه بسیاری از محققان و اندیشمندان را به خود جلب کرده است. کتاب نوروز آیین صلح و زندگی شامل مجموعه مقالاتی است که به ابعاد مختلف جشن نوروز میپردازد. سمیه کریمی با گردآوری این مقالات، سعی داشته است نوروز را نه تنها بهعنوان یک جشن، بلکه بهمثابهی یک میراث فرهنگی و عاملی برای صلح و همبستگی معرفی کند.
دربارهی کتاب نوروز آیین صلح و زندگی
چه شروعی زیباتر از بهار؟ با مطالعهی تاریخ ایران باستان درمییابیم که پیشینیان ما پیوندی نیک با طبیعت و جهان داشتهاند. نوروز آیین صلح و زندگی، چهارمین کتاب از مجموعه مقالات همایش ملی نوروز، میراث صلح است. سمیه کریمی با گردآوری مقالاتی از پژوهشگران و اندیشمندان حوزههای مختلف ادبیات، روانشناسی، تاریخ و هنر، یک کار فرهنگی ویژه انجام داده و سعی داشته است فلسفهی نوروز و رسوم مربوط به آن را به طور کامل ارائه دهد. پژوهشگران با استناد به متون کهن و یافتههای باستانشناسی، بهصورت مفصل آیینهای مختلف مرتبط با نوروز مانند چهارشنبهسوری، خانهتکانی چیدن هفتسین، عیدانه دادن و ... را در میان اقوام مختلف ایرانی شرح میدهند.
سمیه کریمی مقالات را با ترتیبی در مجموعه گنجانده است که هر کدام از آنها در یک دستهبندی موضوعی قرار بگیرند. در بخشی از کتاب، نوروز در دهههای مختلف تاریخ بررسی شده و چگونگی برگزاری این جشن در دوران باستان، از جمله دورهی ساسانی مورد بررسی قرار گرفته است. در بخش دیگری از کتاب نوروز آیین صلح و زندگی، ابعاد هنری و نمادشناسی نوروز بررسی میشود. برای مثال میتوانیم به زنده نگاه داشتن نام مردگان در آیین چهارشنبهسوری اشاره کنیم که جنبهای نمادین و زیبا دارد. در این بخش از کتاب، نقش هنر و نمادهای نوروزی در فرهنگ ایرانی و تأثیر آن بر هنرهای تجسمی و ادبیات مطالعه میشود.
میتوانیم بگوییم که کتاب نوروز آیین صلح و زندگی با هدف ایجاد اتحاد فرهنگی گردآوری شده است. سمیه کریمی با بررسی نقش این آیین در ایجاد همبستگی میان ملتهای مختلف، از جمله کشورهای همسایه، دریچهای تازه را رو به دنیای باستان گشوده است تا از طریق آن نظارهگر فلسفهی جذاب جشنهای باستانی مانند چهارشنبهسوری، جشن نوروز و ... باشیم.
اندیشمندان بسیاری نوروز را از منظر روانشناسی بررسی کردهاند. در مقالات کتاب نوروز آیین صلح و زندگی نیز توضیحاتی درمورد تاثیرات روانی و اجتماعی جشن نوروز بر مردم و نقش آن در ایجاد حس امید و نشاط ارائه شده است؛ همانگونه که در عصر حاضر هم در انتهای اسفند و نزدیک شدن به نوروز، شعلهی کوچک امید در دلهای ما میدرخشد و به انتظار طراوت و شادابی بهار، غبار از خانهها میتکانیم، سبزه میکاریم، رخت نو میپوشیم و هفتسین میچینیم.
نشر ارس، کتاب نوروز آیین صلح و زندگی را منتشر کرده و در اختیار علاقهمندان قرار داده است.
کتاب نوروز آیین صلح و زندگی برای چه کسانی مناسب است؟
مطالعهی این کتاب به تمامی علاقهمندان به تاریخ، فرهنگ و هنر ایرانی پیشنهاد میشود. محققان و پژوهشگران علاقهمند به آداب و رسوم کهن اقوام ایرانی نیز نکات جذابی را از این کتاب دریافت خواهند کرد.
در بخشی از کتاب نوروز آیین صلح و زندگی: مجموعه مقالات همایش ملی نوروز، میراث صلح میخوانیم
اینکه چگونه شعایر میتواند بر تضاد تأثیر بگذارد باید به سطوح تضاد و ابعاد آن پرداخت. ابعاد تضادها در بسترهای اجتماعی و فرهنگی متنوع است. علتهای تضاد را میتوان در سه سطح قرار داد. در این سه سطح معمولاً تضاد رخ میدهد که عبارتاند از: 1- مادی/ عقلانی 2- اجتماعی/ ارتباطی 3- نمادین/ فرهنگی. در بعد مادی و عقلانی تضاد رقابت منافع بر روی مسائل و منابع کمیاب باعث تضاد میشود. نیازهای انسانی در این سطح بیشتر مادی شامل غذا، سکونت، آب، مراقبت و مسائل مربوط به منابع تا نیازهای فیزیکیاند. نیازهای مادی زمانی مهم میشود که برخی مردم سهم ناعادلانهای از منابع میگیرند. در بعد اجتماعی و ارتباطی، الگوهای ارتباطی غیرکارا، نگرشهای اجتماعی رقابتی عدم تعادل در قدرت و ساختارهای اجتماعی نابرابر باعث تضاد میشود. نیازهای اجتماعی در این سطح شامل معنایی از تعلق و پیشبینی در روابط، امنیت، مشارکت و تأثیر در تصمیمگیری است که زندگی شخصی را تحت تأثیر قرار میدهد. در این سطح توانایی برای به دست آوردن احترام و شناخت دیگران مبهم میشود. نیازهای اجتماعی در این بعدْ زمانی برجسته میشود که مردم برای دیگران تصمیم میگیرند و وقتی که آنها ناکام میشوند تا بر انسانیت دیگران احترام گذارند. در این بعد، معمولاً برای تغییر شکل تضاد و ایجاد صلح سعی میشود مهارت یا ارتباطی بهبود بخشیده شود. در ثروت تعادل ایجاد شود و جنبهی رقابتی به یک مدل همکاری روابط تبدیل گردد. همچنین یکی از استراتژیهای عمده در این سطح ایجاد ساختارهای اجتماعی است که نیازهای انسانی و حقوق انسانی را برآورده میسازد. در بعد بینالمللی، انواع ساختارهایی که در عصر معاصر بعد از جنگ جهانی دوم شکل گرفتند میتوانند نمونههایی از این ایجاد ساختار باشد.
فهرست مطالب کتاب
دیباچه
مقدمهی سید محمد بهشتی
مقدمهی دکتر سمیعالله حسینی مکارم
مقدمهی دکتر حسینعلی قبادی
مقدمهی حجتالاسلام و المسلمین میثم امرودی
مقدمهی دکتر سمیه کریمی
معرفی ساختار علمی و اجرایی همایش و جشن ملی نوروز
نوروز، اسطورهها و سنتها
استراتژیهای شعایری و نقش آن در ایجاد تعامل و تقلیل تضاد با تأکید بر آیینهای نوروز
بازنمایی جشن نوروز در آثار سفرنامهنویسان اروپایی در دورهی صفوی
بررسی تأثیر نوروز در رونق گردشگری و ایجاد صلح
مردمنگاری نوروز در فارس
تجلی مفاهیم والای همدلی و هماندیشی در آیینهای نوروزی
نمادهای خوان نوروزی در میان زرتشتیان
عید اموات در ایران
هنرهای تبریک عید در نوروز
مردمنگاری مراسم روز علفه و زیارت اهل قبور در استان کرمان
نوروز در متون اواخر ساسانی و اوایل اسلامی
بررسی ریشههای طبیعتدوستی در اساطیر ایرانی «رپیهوین، اسطورهی نیمروز»
دیپلماسی نوروز: نوروز به مثابهی دیپلماسی فرهنگی
تبیین مفهومی نوروز با مروری بر نظریات دکتر علی بلوکباشی: نقد کتاب نوروزْ جشن نوزایی آفرینش
آتشْ نوید تحقق آرزوهای دلهای خسته
نوروز جمشید، آغاز بهار صلح و عدالت
جلوههای ادبی نوروز در زبان پارسی زبان صلح و دوستی
ضمیمه: نوروز و هویت ملی
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب نوروز آیین صلح و زندگی: مجموعه مقالات همایش ملی نوروز، میراث صلح |
نویسنده | سمیه کریمی |
ناشر چاپی | نشر ارس |
سال انتشار | ۱۴۰۲ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 326 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-5489-47-9 |
موضوع کتاب | کتابهای تاریخ ایران باستان، کتابهای جامعه شناسی |