معرفی و دانلود کتاب اندی وارهول وسواس احتکار داشت: در ذهن بزرگان چه میگذرد؟
برای دانلود قانونی کتاب اندی وارهول وسواس احتکار داشت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب اندی وارهول وسواس احتکار داشت: در ذهن بزرگان چه میگذرد؟
کتاب اندی وارهول وسواس احتکار داشت اثری از کلودیا کالب، بر آن است تا نشان دهد که هنرمندان و متفکران مناقشهبرانگیز تاریخ و نمادهای فرهنگی، علمی و سیاسی از چه مشکلات و اختلالاتی رنجیدهاند. در این کتاب، کالب میکوشد سفری داشته باشد به درون تفکرات، ژستها، رفتارها و عادات اندی وارهول، مرلین مونرو، داستایفسکی، آبراهام لینکلن و... تا بهواسطهی جستاری که ارائه میدهد به عمق ذهن آنان برود و نمایهای از سلامت روان ترسیم کند.
دربارهی کتاب اندی وارهول وسواس احتکار داشت
هنرمندان، دانشمندان و بزرگان تاریخ آدمهای بینقصی نبودند. در واقع، اگر نگاهی گذرا داشته باشیم درمییابیم که بسیاری از چهرههای بزرگ تاریخ از یک مشکل شخصی رنج میبردند. هریک از چهرههای سرشناس تاریخ تجربههای تلخ، آسیبزننده و پرماجرایی را تجربه کردهاند. بهعنوان نمونه، آیا میدانستید شخص بزرگی چون آلبرت اینشتین اختلال اوتیسم داشته یا مثلا پابلو پیکاسو یک شخصیت خودشیفته و سلطهگر بوده که خودش را «خدا» توصیف میکرده؟ در کتاب اندی وارهول وسواس احتکار داشت (Andy Warhol was a Hoarder) اثر کلودیا کالب (Claudia Kalb) درمورد چهرههای شاخص علوم انسانی، سیاسی، ریاضی و حوزههای فرهنگ و هنر میخوانید که هرکدام بهنحوی با مشکلات و آسیبهای روانی روبهرو بودند. این کتاب میکوشد تا شما را به ذهنهای بزرگان تاریخ نزدیک کند.
کلودیا کالب در کتاب اندی وارهول وسواس احتکار داشت در هر فصل به یک نماد فرهنگی میپردازد و تحقیقات خود را به اشتراک میگذارد. بسیاری از افراد در ذهنشان از هنرمندان اسطورههای مقدس میسازند؛ مردان و زنانی افسانهای که با موفقیتهای خود توانستهاند هر شخصی را مرعوب خود کنند. مسئله این نیست که اختلالات یا شیوههای زیست هنرمندان توجه یا ستایش ما از آثار و دستاوردهایشان را کاهش دهد، بلکه مسئله تقدسزدایی از آن تصویر تماموکمالِ نقشبسته در ذهنمان است.
بهعنوان مثال، داستایفسکی که از بزرگترین نویسندگان جهان است، در نامهنگاریهایی که با همسرش داشت به آثارش اشاره نمیکرد، بلکه صرفاً به میل دیوانهوار خود به قمار ارجاع میداد و در نوشتههایش بارها به قرض گرفتن سرمایه برای بازگشتی دوباره به قمار اشاره میکرد. چنین خصیصههای رفتاری همگی از نوعی مشکل، خلأ و حتی اشتباهات فردی میگویند که تمام افسانههای مقدس را به «انسان» بدل میسازند و همچنین از عاداتی که در آثار هنری آنان بهمثابهی گرایشات زیباییشناختی، سبکی و مضمونی نمایان و تجلی گشته، پرده برمیدارند.
یکی از جذابیتهای کتاب اندی وارهول وسواس احتکار داشت در این مورد نهفته که ما صرفاً با شایعهها و مطالب زردی که در چنین زمینههایی در باب هنرمندان وجود دارد طرف نیستیم، بلکه کلودیا کالب در نوشتار خود پژوهشهای چندساله و همهجانبهاش را با مخاطبان به اشتراک میگذارد و خوانندگان را با ابعاد کمتر شناختهشدهی نمادهای فرهنگی، علمی و هنری آشنا میکند.
از نکات متمایز کتاب اندی وارهول وسواس احتکار داشت میتوان به گیرا بودن نثر کلودیا کالب اشاره کرد که در بطن گزارههای پژوهشی خود در باب مشاهیر کوشش میکند اطلاعات مدنظر را بهگونهای ارائه دهد که خوانندگان جذب و پیگیر شوند. در واقع، میتوان گفت که این کتاب اثریست که حوزهی سلامت روان را با مطالعات فرهنگی ترکیب میکند و در نهایت یک اثر پژوهشی خواندنی به مخاطبان ارائه میدهد. این کتاب توسط فرزانه سکوتی ترجمه شده و انتشارات شما آن را منتشر کرده است.
نکوداشتهای کتاب اندی وارهول وسواس احتکار داشت
- کلودیا کالب به طور موجزی از منابع مطالعاتی در حوزههای روانشناسی و زندگینامههای مشاهیر بهره برده است. (پابلیشرز ویکلی)
- برایندی ممتاز از نظریههای روانکاوی مدرن در بررسی شخصیتهای تاریخی. (بوکلیست)
- کلودیا کالب در این کتاب دیدگاهی در باب مرز میان اختلال روانی و نخبهگرایی و خلاقیت عنوان میکند. (دیلیمیل)
کتاب اندی وارهول وسواس احتکار داشت برای چه کسانی مناسب است؟
این اثر به مخاطبان جستارها و پژوهشهای فرهنگی، روانشناختی و جامعهشناختی و علاقهمندان به مطالعات بیوگرافیک توصیه میشود.
در بخشی از کتاب اندی وارهول وسواس احتکار داشت: در ذهن بزرگان چه میگذرد؟ میخوانیم
چهرههای اندکی به خوبی چهرهی شانزدهمین رئیسجمهورمان شناخته شدهاند. هنوز هم صد و پنجاه سال پس از مرگش چهرهی سرشناس آبراهام لینکلن حیوحاضر بر جای مانده. تصویرش که روی سکههاست قلک بچهها را پر کرده و از روی اسکناسهای پنج دلاری نگاهمان میکند. او در میانهی ویرانههای جنگ داخلی ایستاده است. در دانشگاه راجرز استیت در کلرمور اوکلاهاما هست و به کندهی درختی تکیه داده. در هاجنویل کنتاکی پسر جوانی است که از برنز قالبریزی شده. در ساختمان پارلمان ایالتی، پاپیونزده و شنلی بر تن دارد. در بنای یادبود لینکلن نوزده پا بالاتر از ما از دور جلوه میکند. و در مون راشمور در بلک هلیزِ داکوتای شمالی، به طرز چشمگیری از دل گرانیت سر بر آورده است.
لینکلن با بینی برجسته، ابروهای پرپشت و موهای پریشان، (یکبار پس از اینکه یک عکاس موهایش را با شانه صاف کرد، آنها را با آرامش به هم ریخت) نگاهی متمایز و به یاد ماندنی داشت. داستان معروفی هست که وقتی رقیبی سیاسی در مناظرهای او را دوچهره نامید، لینکلن به طعنه گفت: «اگر چهرهی دیگری داشتم به نظرتان این یکی را به صورت میزدم؟» اما در ورای این چهره چه میگذشت؟ در عمق ذهن و روح او چه چیزی پنهان بود؟ این پرسشی است که معاصران لینکلن و مورخان بیش از یک قرن در مورد آن بحث کردهاند. رئیسجمهور اغلب شوخطبع نشان میداد و گاه حتی سرخوش به نظر میرسید. به یقین بلندپرواز و به غایت متبحر بود، برخی از به یادماندنیترین و پیراستهترین متون را که به قلم سیاستمداران به رشتهی تحریر در آمده او نوشته بود، کشوری را در بحبوحهی بزرگترین مخاصمات داخلی رهبری کرد و نقطهی پایانی بر بردهداری گذاشت.
فهرست مطالب کتاب
مقدمهی مترجم
مقدمهی نویسنده
مریلین مونرو
اندی وارهول
پرنسس دایانا
آبراهام لینکلن
چارلز داروین
فئودور داستایفسکی
آلبرت اَینشتَین
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب اندی وارهول وسواس احتکار داشت: در ذهن بزرگان چه میگذرد؟ |
نویسنده | کلودیا کالب |
مترجم | فرزانه سکوتی |
ناشر چاپی | انتشارات شما |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 216 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-6517-45-4 |
موضوع کتاب | کتابهای زندگینامه هنرمندان، کتابهای زندگینامه دانشمندان، کتابهای روانشناسی عمومی |