معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
کتاب غریبههای قریب
- نویسنده: حوری سیدابوالقاسم
کتاب غریبههای قریب به قلم حوری سیدابوالقاسم، مجموعهای از داستانهای کوتاه، دلنوشته و اشعار عاشقانه است که با بیانی دلنشین به رشتهی تحریر درآمده. غریبههای قریب، بیان سادهی زندگی آدمهای ناآشنایی است که، برخی خاطرات مشترک میان همهی نسلها را زنده میکند. طوری که انگار این سرنوشتها و آدمها را پیش از این، در جایی از زندگی دیدهایم... در بخشی از کتاب غریبههای قریب میخوانیم: آقای رسایی... ادامه ›
کتاب اینجا؛ زیر درخت انجیر هر شب مهمانی است
- نویسنده: غزال امیری
کتاب اینجا؛ زیر درخت انجیر هر شب مهمانی است، مجموعه داستانی جذاب و خواندنی به قلم نویسندهی توانمند، غزال امیری است. این کتاب شامل هشت داستان کوتاه با موضوعاتی نظیر روابط میان انسانها و درگیریهای ذهنی آنان است. درباره کتاب اینجا؛ زیر درخت انجیر هر شب مهمانی است داستان کوتاه، گونهای از ادبیات داستانی است که در سالهای اخیر مخاطبان بسیاری داشته و نویسندگان ایرانی پرشماری در آن به هنرآزمایی... ادامه ›
کتاب سونات لال
- نویسنده: میترا معینی
سونات لال نوشتهی میترا معینی یک رمان کوتاه پرشور و پرماجرا از انتشارات نیماژ است که در آن حکایتهایی درمورد زندگی زنان و مردان عشایر ایرانی میخوانیم. داستانهایی درمورد آرزوهای بزرگ و کوچکشان، ترسها، ناامیدیها و زندگی منحصربهفردشان. سونات لال یک رمان دلنشین و شگفتانگیز است که با قلم زیبا و شیوای نویسنده، شخصیتهای جذاب و موضوعات عمیقش، خواننده را به سفری منحصربهفرد میبرد و احساسات و... ادامه ›
کتاب صوتی عاقلها قاتلم کردند
- نویسنده: مهدی عبدالله پور
از جهان کودکیهای خود چقدر فاصله گرفتهاید؟ با شنیدن کتاب صوتی عاقلها قاتلم کردند نوشتهی مهدی عبدالله پور به دنیای خیالانگیز فرشته میروید و خود را برای روز اول مدرسهتان آماده میکنید. اما ماجرای این داستان به همینجا ختم نمیشود... دربارهی کتاب صوتی عاقلها قاتلم کردند شخصیت اصلی و راوی کتاب صوتی عاقلها قاتلم کردند دختربچهای بهنام فرشته است که خودش را برای رفتن به مدرسه و ورود به فصل... ادامه ›
کتاب آدم برفی و... سالاد با اینترنت
- نویسنده: حسن احمدی
کتاب آدم برفی و... سالاد با اینترنت، شامل مجموعهای زیبا و خواندنی از داستانهای حسن احمدی است که ما را به سفری کوتاه در اعماق وجودمان میبرد. در بخشی از کتاب آدم برفی و... سالاد با اینترنت میخوانیم: بچهها به خانههایشان رفته بودند. هوا رفته رفته سردتر میشد و برف کولاک میکرد. آدم برفیها دیگر بازی نمیکردند. دور هم جمع شده بودند. میخواستند از لحظه لحظهی بودنشان استفاده کنند. فکر... ادامه ›
کتاب دره عشق
- نویسنده: هوشنگ عسگری
کتاب دره عشق، مجموعه داستانی جذاب و خواندنی از تجربیات، یافتهها و احساسات شخصی هوشنگ عسگری است که در قالب داستانهای کوتاه به رشته تحریر در آمده است. در این اثر شما با شخصیتهای گوناگونی برگرفته از زندگی واقعی آشنا خواهید شد. دربارهی کتاب دره عشق: این مجموعه، شامل 11 داستان کوتاه است که نام اصلیترین و احتمالا تأثیرگذارترین داستان از دیدگاه نویسنده، برای عنوان مجموعه، برگزیده شده است. مجموعه... ادامه ›
کتاب صوتی مردی که سایه شد
- نویسنده: پونه شاهی
کتاب صوتی مردی که سایه شد نوشتهی پونه شاهی داستان عجیبِ مردی است که سایهای او را همواره تعقیب میکند و همهجا حضور دارد. این سایهی مرموز که حتی در دل تاریکی مطلق نیز دست از تعقیب مرد برنمیدارد، ساکت است و در مقابل پرسشها فقط سکوت میکند، سکوتی سنگین و عذابآور! دربارهی کتاب صوتی مردی که سایه شد: سایهای سنگین و ساکت وارد زندگی مردی میشود و همواره حضور دارد. مردِ داستان بارها از او میپرسد... ادامه ›
کتاب در میانه غبار
- نویسنده: عطیه خراسانی
کتاب در میانه غبار مجموعهی 10 داستان کوتاه از نویسندهی جوان، عطیه خراسانی است. او در این مجموعهداستان اقلیم سیستانوبلوچستان را برای پیشبرد وقایع انتخاب کرده است تا گوشهای از رنجهای مردم این سرزمین را نشان دهد و دیگران را با فرهنگ این استان آشنا کند. داستانهای کتاب پیش رو حرمان و سرخوردگی انسانها را روایت میکنند. دربارهی کتاب در میانه غبار عطیه خراسانی یکی از نویسندگان جوانی است که پیش... ادامه ›
کتاب زنی شبیه تهران
- نویسنده: مهسا دهقانی پور
کتاب زنی شبیه تهران دومین اثر ادبی مهسا دهقانی پور، نویسندهی جوان ایرانی است که به مسئلهی تأثیرات شهر تهران بر هویت ساکنینش میپردازد. این کتاب پنج داستان کوتاه از زندگی زنان مختلف ساکن تهران را در بر میگیرد که به نوعی با یکدیگر ارتباط دارند. این زنان در سنین و شرایط مختلفی به سر میبرند و هر کدام داستان خودشان را روایت میکنند. دربارهی کتاب زنی شبیه تهران برای کسانی که از کودکی در تهران... ادامه ›
کتاب سوری بانو
- نویسنده: عباس علاف صالحی
کتاب سوری بانو گردآوری شده توسط عباس علاف صالحی، دربردارندۀ مجموعه آثار منتخب پنجمین جشنوارهی ملی داستان کوتاه است که با بیانی زیبا و دلنشین به رشتهی تحریر درآمده. در بخشی از کتاب سوری بانو میخوانیم: حالا میفهمم چرا نرگس ازم ترسیده. اون فکر کرده بود بیماری من ممکن به اون آسیب بزنه. مامی- صبا درو باز کن. چرا درو باز نمیکنی؟؟ مامی- نسیم چی شده؟؟؟ صبا حالش خوبه؟؟ نسیم- چرا بد باشه مامی- منظورت... ادامه ›
کتاب صوتی خاک و نفس
- نویسنده: مهناز رضایی لاچین
مهناز رضایی لاچین در کتاب صوتی خاک و نفس ماجرای زن و شوهری را روایت میکند که به آخرین سفر زندگی مشترک خود رفتهاند اما وقایع آنگونه که آنها گمان میکنند اتفاق نمیافتد... دربارهی کتاب صوتی خاک و نفس داستانی کوتاه که مهناز رضایی لاچین در آن ماجرای زن و شوهری را روایت میکند که در یک سفر پژوهشی با یکدیگر همراه شدهاند. اما این مسافرت با تمام سفرهای عمرشان فرق دارد: آنها در آخرین سفر زندگی... ادامه ›
کتاب سین هشتم
- نویسنده: زهرا گیوی
کتاب سین هشتم نوشتهی زهرا گیوی به ماجرای سیل خوزستان در نوروز 98 میپردازد و با زوایهی دیدی نو و بدیع مشکلات مردم سیلزده در حمیدیه و روستاهای اطرافش را بررسی میکند. ایران در نوروز 98 با مشکل بزرگی دست به گریبان شد و در بسیاری از شهرهای این کشور سیل آمد و برخی از مناطق آسیب بسیاری دیدند و خوزستان نیز یکی از همین مناطق بود و خسارات بسیار زیادی برای مردم این خطه به جا گذاشت. زهرا گیوی هم در... ادامه ›
کتاب این داستان را نخوانید
- نویسنده: کامران سحرخیز
کتاب این داستان را نخوانید، مجموعهی 14 داستان کوتاه به قلم کامران سحرخیز، با رویکردی جدید و تجربهگرایانه است. این داستان را نخوانید یک کتاب تماماً تجربی است؛ چرا که نویسنده چه در ساختار و روایت و چه در سوژه و محتوا دست به تجربهورزی و آزمودن شیوههای نو زده است. اولین قصه کتاب، همان «این داستان را نخوانید» است. نویسنده در این داستان، به سبک و سیاق نویسندگان پستمدرن، مدام روایت اصلی داستان را... ادامه ›
کتاب صوتی قصاب بدون گوسفند
- نویسنده: آناهیتا بهبهانی
کتاب صوتی قصاب بدون گوسفند روایتی داستانی از آناهیتا بهبهانی است. بهبهانی در این داستان کوتاه راوی برشی کوتاه از زندگی یک خانواده است که راز برملانشدهای از گذشته هنوز و همچنان گریبان اعضای آن را رها نکرده است. دربارهی کتاب صوتی قصاب بدون گوسفند آناهیتا بهبهانی در کتاب صوتی قصاب بدون گوسفند از سرگذشت تلخ یک خانواده میگوید. جاوید، پسر بزرگ خانواده، پس از سالها حبس با موی سپید و قامتی اندک... ادامه ›
کتاب باربری هستی
- نویسنده: ابوالفضل کریمی
کتاب باربری هستی نوشتۀ ابوالفضل کریمی، مجموعه داستانهای کوتاهی با درونمایه جبر و اختیار است و زندگی افرادی را روایت میکند که در موقعیتهای متفاوتی چون مرگ، نفرت، عشق، جنگ و تولد با اتفاقات پیرامونشان روبهرو میشوند و بحرانهای روحی بسیاری را از سر میگذرانند. درباره مجموعه داستان باربری هستی: یک جنین در روزهای آخر قبل از تولدش میمیرد. همسر یک کارآگاه گروه جنایی به طور مشکوکی به قتل میرسد.... ادامه ›
کتاب دوربرگردان
- نویسنده: میثم کیانی
کتاب دوربرگردان نوشتهی میثم کیانی، دربردارندهی 10 داستان کوتاه جذاب و تأثیرگذار است که با درون مایهای اجتماعی، جنگی، پلیسی و... شما را مجذوب خود میکند. داستانهای «دوربرگردان» در فضاهایی کاملا شهری و اجتماعی اتفاق میافتد و یکی از آنها هم در میدان جنگ ایران و عراق میگذرد. در مواقعی شما حس میکنید که مرز بین خیال و واقعیت در موضوعات داستان مشخص نیست. نوع روایت داستانهای کتاب دوربرگردان یک... ادامه ›
کتاب کرگدن آهنی
- نویسنده: مصطفی علیزاده
کتاب کرگدن آهنی به قلم مصطفی علیزاده مجموعهای از 11 داستان کوتاه و متنوع در فرم و محتوا است و اغلب ماجرای آدمهای تنهایی را روایت میکند که به کندوکاو احوالات درونی خود میپردازند. درباره کتاب کرگدن آهنی: علیزاده نویسندهای است که دغدغه اصلی خود را قصهگویی میداند و برای پیرنگ داستان اهمیت ویژهای قائل است. بعضی از داستانهای این کتاب در طی چندسال نوشته شدهاند و تا حدودی با زمان حال فاصله... ادامه ›
کتاب PDF حکایتهای رنگارنگ
- نویسنده: زهرا رحمانی
کتاب حکایتهای رنگارنگ که به همت زهرا رحمانی گردآوری شده، مجموعهای از داستانهای کوتاه با مضامین متنوع را در برمیگیرد. این کتاب حاصل 37 دوره مسابقات کتابخوانی ماهانه است. نویسنده، یکی از شرکتکنندگان پرشور این مسابقات بوده و با بیش از 30 بار شرکت در این مسابقات، تصمیم گرفته این داستانها را در قالب کتابی با تصویرسازیهای تماشایی منتشر کند. دربارهی کتاب حکایتهای رنگارنگ حکایتهای رنگارنگ،... ادامه ›
کتاب صوتی آخرین شب
- نویسنده: میلاد دهکت نژاد
شخصیتهای اصلی کتاب صوتی آخرین شب مجبور میشوند شبی را در یک مُتل بیرونق بگذرانند که اگر به خودشان بود، هرگز پا به درون آن نمیگذاشتند. این داستان کوتاه را میلاد دهکتنژاد نوشته است. دربارهی کتاب صوتی آخرین شب داستانی کوتاهی دربارهی زن و مردی که مجبور میشوند در ابتدای سفرشان بهخاطر نقص در پرواز شبی را در یک متل بگذارنند؛ ساختمانی تنها در کنار یک اتوبان خالی. ورود این زوج به هتل اتفاقات... ادامه ›
کتاب غزل سیب
- نویسنده: منیرالدین بیروتی
کتاب غزل سیب، مجموعهای از 9 داستان کوتاه ایرانی نوشتهی منیرالدین بیروتی است؛ روایتهایی از زندگیها و دغدغههای انسانهای عادی. انسانهایی که ممکن است به ما شباهت زیادی داشته باشند و نویسنده توانسته با قلم رسا و سبک روایی خاصی که دارد، هر مخاطبی را با داستانهای خود همراه کند. دربارهی کتاب غزل سیب مجموعه داستانها معمولاً طرفداران خاص خودشان را دارند و محبوبیت آنها هم به این دلیل است که... ادامه ›
کتاب صوتی داستان ساندویچ
- نویسنده: قباد آذرآیین
کتاب صوتی داستان ساندویچ، نوشته قباد آذرآیین در مورد پژمان پسری بازیگوش است که موجب نگرانی پدر مادرش شده است. کتاب صوتی داستان ساندویچ برگرفته از مجموعه داستان شراره بلند است که در سال 1380 منتشر شد. عموما در آثار قباد آذرآیین مشاهده میکنیم که او بدنبال بیان مشکلات موجود در مسجدسلیمان است. قباد آذرآیین درسال 1327 در مسجد سلیمان متولد شد. نخستین کتابش را در سال 1357 به نام «پسری آن سوی پل» برای... ادامه ›
کتاب خیابان سایهها
- نویسنده: عرفان مرزبان
کتاب خیابان سایهها مجموعهی داستان کوتاهی به قلم عرفان مرزبان که هفت داستان را دربردارد. داستانهای این کتاب که اولین اثر به چاپ رسیدهی نویسنده است، بر موضوع پیچیدگی انسان مدرن و وضعیت مدرنیته تأکید دارند. این داستانها سرشار از توصیفات دقیق و تعلیقهای گیرا هستند و با زبانی امروزی و جذاب نوشته شدهاند. دربارهی کتاب خیابان سایهها عرفان مرزبان نویسندهی جوان و تازهکار متولد 1375 است که با... ادامه ›
کتاب صوتی تعطیلات کجا برویم؟
- نویسنده: فرحناز گلناری
فصل تابستان و تعطیلات که فرا میرسد تعداد زیادی از آدمها و خانوادهها راهی سفرهای تفریحی میشوند. اما سهم بیتا، شخصیت اصلی کتاب صوتی تعطیلات کجا برویم؟ از این همه سفر و تفریح، تنها حسرت خوردن و خیال کردن دربارهی آن است. فرحناز گلناری در این کتاب، داستان همیشگی «سفر نرفتن» بیتا را روایت میکند. دربارهی کتاب صوتی تعطیلات کجا برویم؟ بیتا زنی است که بدون سفر کردن به پرتغال، چین و ترکیه، تکتک... ادامه ›
کتاب هیولا
- نویسنده: محسن امیریوسفی
کتاب هیولا به قلم محسن امیریوسفی مجموعه داستانی متفاوت است که ماجراهای عجیبش تا مدتها در ذهنتان خواهد ماند. داستانهایی گروتسک که با ساده کردن وضعیتهای پیچیدهی اجتماعی، سیاسی و فرهنگی، موقعیتهایی طنزآمیز و در عین حال تلخ خلق میکنند و خواننده را به تفکر و پرسشگری وا میدارند. دربارهی کتاب هیولا محسن امیریوسفی، نویسندهی مجموعه داستان هیولا، فیلمنامهنویس، کارگردان و تهیهکنندهی فیلمهای... ادامه ›