معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
کتاب هفت ایستگاه تا مریخ
- نویسنده: حمیدرضا غلامی
کتاب هفت ایستگاه تا مریخ نوشتهی حمیدرضا غلامی، دربردارندهی مجموعهای از داستانهای آموزنده است که از هفت جنبه مسائل شخصی و اجتماعی انسانها را وارسی میکند تا شما بتوانید با بهرهگیری از نکات اخلاقی آنها تحولی عظیم در زندگیتان ایجاد کنید. دربارهی کتاب هفت ایستگاه تا مریخ: این کتاب از هفت داستان آموزنده تشکیل شده است؛ در این هفت ایستگاه شاهد بروز رفتارهایی از تصمیمات شخصی در تنهاییهای خود... ادامه ›
کتاب عتیقه و سه داستان دیگر
- نویسنده: نازگل دریاباری
نازگل دریاباری در کتاب عتیقه و سه داستان دیگر، به بیان معضلات اجتماعی در قالب چهار داستان کوتاه پرداخته است. این کتاب اولین تجربهی نویسنده محسوب میشود که در عین آنکه برگرفته از زندگی واقعیست، با چاشنی قوهی تخیل نوشته شده است. کتاب عتیقه و سه داستان دیگر داستان کوتاه از پرطرفدارترین ژانرهای داستان است که به ثبت برشی از وقایع زندگی روزمره با محوریت تعداد محدودی شخصیت میپردازد. در این... ادامه ›
کتاب عروس ورزشگاه ژرلان
- نویسنده: نسرین میرزایی
کتاب عروس ورزشگاه ژرلان یک مجموعه داستان کوتاه از نسرین میرزایی است که تمام داستانهای آن بر محوریت یک درونمایه و دورهی زمانی مشخص برپا شده. داستانهای این مجموعه در مورد منافقیان یا مجاهدان خلق است که نویسنده آنها را به پدرش تقدیم کرده. او در نثر روایی و داستانپردازی خود در این مجموعهداستان از سبک رئالیسم بهره برده است. دربارهی کتاب عروس ورزشگاه ژرلان داستان کوتاه یک مدیوم ادبی است که در... ادامه ›
کتاب صوتی کباب غاز
- نویسنده: محمدعلی جمالزاده
کتاب صوتی کباب غاز اثر محمدعلی جمالزاده، اولین نویسنده داستان کوتاه در ایران است. در داستان کباب غاز گوشههایی از زندگی ایرانیان در دورهی مشروطه به صورتی انتقادی و با نثری ساده طنزآمیز و آکنده از ضرب المثلها و اصطلاحات عامیانه بیان شده است. کباب غاز از مجموعه داستان یکی بود یکی نبود انتخاب شده که از جمله کتابهای فراموش نشدنی در تاریخ ادبیات داستانی ایران است. این اثر در هنگام انتشار سر و... ادامه ›
کتاب یک بام و دو هوا
- نویسنده: زهرا بیگی
کتاب یک بام و دو هوا نوشتهی زهرا بیگی شامل هشت داستان کوتاه است که به مسائل خانوادگی و اجتماعی میپردازد و تلاش میکند به این مسائل از زاویهای نو نگاه کند. داستان نخست کتاب یک بام و دو هوا (one roof with two kind of weather) که باغ زردآلود نام دارد، در محیطی اداری میگذرد و در خصوص کارمند وظیفهشناسی است که انتظار تشویقی دارد اما چنین اتفاقی رخ نمیدهد و همین موضوع منجر به رنجش وی میشود. یک... ادامه ›
کتاب زن غیر زیادی
- نویسنده: لیلا راسخ
کتاب زن غیر زیادی شامل نه داستان کوتاه از لیلا راسخ است. در بخشی از کتاب زن غیر زیادی میخوانیم: بحرانیترین لحظه زندگیش را سپری میکرد کمکم بخود میآمد. اما گویی درد و ضربه آنچه فهمیده بود کمکم احساس میشد. ضربهای که مثل پتک بر سرش فرود آمده بود. لحظاتی گیج و منگ به اطراف خیره میشد و دوباره و سه باره حرف دکتر در ذهنش تکرار میشد (شما بعد از این باید با صندلی چرخدار حرکت کنید) و این در حالی... ادامه ›
کتاب نکند عاشق شدهام...
- نویسنده: محمدرضا پستک
کتاب نکند عاشق شدهام... مجموعهای از چندین داستان کوتاه به قلم محمدرضا پستک است که در کنار داشتن حکایتهایی با موضوعات اجتماعی، مضامین عاشقانه را با زبانی شیرین و جذاب بیان میکند. دربارهی کتاب نکند عاشق شدهام: این کتاب از داستانهای کوتاه، زیبا و خواندنی تشکیل شده است که هر کدام از آنها شما را با موضوعات گوناگونی آشنا میکند، از مسائل خانوادگی و احساسی گرفته تا مضامین اجتماعی! داستانهای... ادامه ›
کتاب مردی از کوچه پشتی
- نویسنده: فاطمه خزاعی
در کتاب مردی از کوچه پشتی مجموعهای از حادثهها و خاطرات تلخ و شیرین که بر دل مینشینند با قلم فاطمه خزاعی به نگارش در آمده، اتفاقاتی که ممکن است در زندگی هر یک از شما رخ داده باشد و تجربه و درک متفاوتی از آن داشته باشید. درباره کتاب مردی از کوچه پشتی: فارغ از همهی هستها و نیستها، بایدها و نبایدها و چون و چراهای سیاسی، تمام دارایی یک جامعه فرهنگ آن است که نباید به سادگی آن را از کف داد و برای... ادامه ›
کتاب صوتی سه شنبه خیس
- نویسنده: بیژن نجدی
کتاب صوتی سه شنبه خیس نوشته بیژن نجدی درباره انقلاب اسلامی است. داستان دختری تنها به نام ملیحه که مرگ پدرش را که هفت سال پیش در زندان، به دلیل سیاسی بودن تیرباران شده بود، باور نمیکند. در قسمتی از کتاب صوتی سه شنبه خیس میشنویم: ملیحه سرش را تا چشمهای آرایش نکردهاش در چادر فرو برده بود و کنار نفس نفس کشیدن و صدای پاشنه کفشهایش تقریباً میدوید. پاییز خودش را به آبیِ چتر میزد، چادر را از تن... ادامه ›
کتاب ماز
- نویسنده: سیده فاطمه سید جلالی
کتاب ماز نوشتهی سیده فاطمه سید جلالی، داستان پسربچهای را به تصویر میکشد که یک انگشت اضافی در پایش وجود دارد و برای او مشکلاتی را ایجاد میکند تا اینکه ... سیده فاطمه سید جلالی را بیشتر بشناسیم: او وقتی چهارم دبستان بود برای اولین بار قلم به دست گرفت و شروع به نوشتن اثری به نام آلیس در سرزمین عجایب نمود. سید جلالی هر چه بیشتر مینوشت بیشتر به نوشتن علاقهمند میشد. او در کلاس زیست بدون اطلاع... ادامه ›
کتاب صوتی ایستگاه انقلاب
- نویسنده: فرزاد عزیزی کدخدایی
تنهایی، سرنوشت مشترک بسیاری از بازماندگان دوران پرشوری مانند انقلاب و جنگ است. فرزاد عزیزی کدخدایی در کتاب صوتی ایستگاه انقلاب داستان مردی با همین سرنوشت را روایت میکند که اکنون در اوج تنهایی به دیوانگان میماند. این داستان کوتاه، جامعهای تغییرچهرهداده و رنگعوضکرده را مورد انتقاد قرار میدهد. دربارهی کتاب صوتی ایستگاه انقلاب سالها پیش وقتی هنوز جنگ تمام نشده بود، مرد یکی از آدمهای عادی... ادامه ›
کتاب PDF معبد مهمان کش
- نویسنده: حسین کهندل
کتاب معبد مهمان کش، نوشتهی حسین کهندل، مجموعهای از 10 داستان کوتاه در سبک سوررئال است که محتوایی فلسفی، روانشناسانه و اجتماعی دارند. کهندل که دانشآموختهی دکترای فلسفهی هند است، در این مجموعه داستان و دیگر آثارش، به خوبی از فرهنگ هندی و نشانهها و نمادهای آن استفاده کرده و داستانهایی منحصربهفرد خلق کرده است. تنوع در زاویه دید، روایت بدیع و تازه و زبان خاص کهندل، از دیگر ویژگیهای این... ادامه ›
کتاب عاشقی در مقبره
- نویسنده: حسن اصغری
کتاب عاشقی در مقبره دربردارندۀ 15 داستان کوتاه است که حسن اصغری در نگارش آنها از سبک نگارشی جدیدی استفاده کرده. حسن اصغری نویسنده و منتقد، متولد 1326 در گیلان است. وی فعالیت ادبیاش را از سال 1355 با چاپ مقالهها و نوشتههایی درباره نقد ادبی و داستان کوتاه در نشریات آغاز کرده و هماکنون سردبیری مجله ادبی “کلک” را برعهده دارد. او از نویسندگان خطه شمال کشور است که در مضمون و فرم داستانهایش تابع... ادامه ›
کتاب صوتی آخرین سوژه
- نویسنده: مهناز پارسا
کتاب صوتی آخرین سوژه نوشتهی مهناز پارسا، داستان کوتاهی در ژانر فانتزی و سورئال است. در این کتاب صوتی، ماجرای زن نویسندهای را میشنویم که با قهرمان قصهی صادق هدایت، یعنی داش آکل همراه میشود تا سوژهای برای نوشتن داستان پیدا کند. دربارهی کتاب صوتی آخرین سوژه کتاب صوتی آخرین سوژه اثر مهناز پارسا، خود سوژهای عجیب و کمتر شنیده شده دارد. در این داستان، قصهی زنی را میشنویم که از پهلوان خوشمرام... ادامه ›
کتاب صوتی پاچه خیزک
- نویسنده: صادق چوبک
کتاب صوتی پاچه خیزک نوشته صادق چوبک، داستان موشی است که در دکان مشحیدر پنهان شده و مشحیدر پس از مدتها تلاش موش را بهدام انداخته است. او با بهدام انداختن موش و راه انداختن سر و صدا که ناشی از خوشحالی است نگاهها و مردم را بهدور خود جمع میکند تا با کشتن موش تفریحی برای خود بسازند. در قسمتی از کتاب صوتی پاچه خیزک میشنویم: بازارچه دهکده آب و جارو شده بود و هوای خنکی زیر چنار تناوری که بالای... ادامه ›
کتاب پیاز سوخته
- نویسنده: زینب غفوری کفشگر
کتاب پیاز سوخته نوشتهی زینب غفوری کفشگر در قالب داستانی کوتاه روایتگر زندگی پیرزنی است که تمام وقت خود را در انتظار رسیدن شخصی مهم میگذراند. درباره کتاب پیاز سوخته: این کتاب قصه پیرزنی مهربان را به تصویر میکشد که در انتظار آمدن شخصی مهم است. داستان با مکالمهی پیرزن با بچههایی که در بالای درخت مشغول چیدن سیب هستند شروع میشود و با سوالات تمام نشدنی او در رابطه با رسیدن رضا، شخصی که انتظارش... ادامه ›
کتاب ما آدمها
- نویسنده: عبدالنبی جلالی
کتاب ما آدمها شامل مجموعه داستانهایی به قلم عبدالنبی جلالی، نویسندۀ خوزستانی است. شاید قصههای این کتاب قصۀ یکایک هر یک از شما باشد. اصلا شاید خود شما وسط قصه گیر کرده باشید که در حین خواندنش به عبرت برسید. خدا را چه دیدید شاید مسیر زندگی شما به این وسیله رقم بخورد. بعید نیست ره صدساله بپیمایید مثل اینکه به امتحانش میارزد. همیشه تحولها آنی است. قدم در راه نپیمودهها بگذارید. این هم قدم... ادامه ›
کتاب پایان روز
- نویسنده: محمدحسین محمدی
کتاب پایان روز نوشتهی محمدحسین محمدی، داستان یک کارگر مهاجر است که در تهران کارگری میکند. او روزی متوجه میشود که یکی از عزیزانش در حال مرگ است و از آن روز به بعد اتفاقات تأثیرگذار زیادی رخ میدهد. در این اثر با داستانی موازی از فضای افغانستان و خانوادهی مردی مهاجر مواجهاید. نویسنده تصویری نو از زندگی یک کارگر مهاجر در تهران و فضایی که او زندگی میکند، ساخته است. این اتفاقات که در یک روز... ادامه ›
کتاب چرخش
- نویسنده: فاطمه ملکی
فاطمه ملکی در کتاب چرخش، داستانی کوتاه و تخیلی از زندگی زنی توانمند به نام لیلا را به تصویر میکشد که برنده جایزه صلح نوبل در سال 2045 شده است. درباره کتاب چرخش: در این داستان با زندگی زنی آشنا میشوید که به همراه یکی از دوستان نزدیکش به نام ژاله در یک خانه زندگی میکنند. او در طول زندگیاش فعالیتهای خیرخواهانه بسیاری انجام داده است. اما با کشف راز بزرگ دوستش ژاله زندگیاش دگرگون میشود. کتاب... ادامه ›
کتاب تنها همین کلمات
- نویسنده: گروه نویسندگان
کتاب تنها همین کلمات مجموعهای از داستانهای کوتاه در باب عاشورا است که توسط جمعی از نویسندگان ایرانی به نگارش درآمده است. در واقع این کتاب سعی دارد روایات متفاوت و متنوعی در باب واقعهی عاشورا به عنوان یک پدیدهی تاریخی، مذهبی و فرهنگی ارائه دهد. این کتاب برآمده از مجموعه داستانهایی است که نویسندگان جوان ایرانی در طول یک ورکشاپ داستاننویسی در آکادمی زیتون تحت نظر سید علی شجاعی به نگارش... ادامه ›
کتاب پسر استاد موچول
- نویسنده: زهرا بیگی
کتاب پسر استاد موچول نوشتهی زهرا بیگی، شامل نه داستان کوتاه است که به مسائل خانوادگی و اجتماعی میپردازد و تلاش میکند نگاهی نو به مسائل روز داشته باشد و داستانها پیرامون شخصیت پسری ملقب به کوچول میگذرد. در مجموعه داستان پسر استاد موچول نویسنده تلاش میکند تا به خرافات و عقاید اشتباه فرهنگ ایرانیان بپردازد و متأسفانه این افکار و عقاید دیگر بخشی از زندگی ایرانیان شده و به سختی میتوان با آنها... ادامه ›
کتاب صوتی عدل
- نویسنده: صادق چوبک
کتاب صوتی عدل نوشته صادق چوبک داستان کوتاهی در مورد اسب بیچاره ایست که زیر بار درشکه دست و پاهاش شکسته و رهگذران هر کدام یه نظر برای نجات اسب بیچاره میدهند بدون اینکه هیچ اقدامی عملی انجام بدهند. اکثر داستانهای صادق چوبک حکایت تیره روزی مردمی است که اسیر خرافه و نادانی و پایبند به مذهب خویش هستند. از آثار مشهور وی میتوان مجموعه داستان انتری که لوطیاش مرده بود و رمانهای سنگ صبور و تنگسیر را... ادامه ›
کتاب ملاقات با خانم دوبلور
- نویسنده: بهزاد باباخانی
کتاب ملاقات با خانم دوبلور، مجموعه داستانی به قلم نویسندهی معاصر، بهزاد باباخانی است که ده داستان را دربرمیگیرد. هر یک از داستانها، روایت و جهانی متفاوت و مستقل را بازگو کرده و به مضامین گوناگون عاشقانه، اجتماعی یا خانوادگی اشاره دارند. دربارهی کتاب ملاقات با خانم دوبلور در میان داستانهای ادبیات معاصر، کتابهایی با درونمایهی عاشقانه، اجتماعی و خانوادگی کم نیستند اما نکتهی ناب و آنچه... ادامه ›
کتاب دختران ناخدا: مجموعه داستان کوتاه
- نویسنده: زهرا قورچیان
کتاب دختران ناخدا: مجموعه داستان کوتاه به قلم زهرا قورچیان، دربردارندهی یازده داستان کوتاه و جذاب در باب موضوعات گوناگون است. دربارهی کتاب دختران ناخدا: مجموعه داستان کوتاه: یکی از داستانها با نام دختران ناخدا که عنوان کتاب هم برگرفته از همین داستان است، در مورد مرد جوانیست که به عنوان معلم دبیرستان به یکی از شهرهای استان بوشهر به نام هلیله میرود. او در آنجا با دانشآموزی خاص به نام حبیبو... ادامه ›