معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
کتاب صوتی جشن فرخنده
- نویسنده: جلال آل احمد
در کتاب صوتی جشن فرخنده اثر جلال آل احمد، راوی داستان پسر نوجوانی است که با زبانی پر شور در عین حال ساده داستان را یک نفس پیش میبرد. داستان کوتاه جشن فرخنده مربوط به روزگار قانون کشف حجاب است. وقتی میگوییم جشن فرخنده به نظر میآید میخواهیم با بزن بکوب و شادمانی همراه باشیم، در حالی که راوی از همان ابتدا با نامهی دعوت به این مهمانی که پست چی آن را میآورد، سایهای شوم و نامبارک بر پیکرهی... ادامه ›
کتاب ماز
- نویسنده: سیده فاطمه سید جلالی
کتاب ماز نوشتهی سیده فاطمه سید جلالی، داستان پسربچهای را به تصویر میکشد که یک انگشت اضافی در پایش وجود دارد و برای او مشکلاتی را ایجاد میکند تا اینکه ... سیده فاطمه سید جلالی را بیشتر بشناسیم: او وقتی چهارم دبستان بود برای اولین بار قلم به دست گرفت و شروع به نوشتن اثری به نام آلیس در سرزمین عجایب نمود. سید جلالی هر چه بیشتر مینوشت بیشتر به نوشتن علاقهمند میشد. او در کلاس زیست بدون اطلاع... ادامه ›
کتاب هفت زمستان: گزیده داستان کوتاه هفتم دی ماه 1357
- نویسنده: روح الله شریفی
روح الله شریفی در کتاب هفت زمستان: گزیده داستان کوتاه هفتم دی ماه 1357، حال و هوای مردم قزوین را در دی سال 57 و قبل از پیروزی انقلاب به رشته تحریر درآورده و زندگی انسانهایی را روایت میکند که سرنوشتشان با آن روزها گره خورده است. باید به قصۀ آن روزها جانی دوباره داد. باید داستان خوب و بد و خوبان و بدان آن روزگار را دوباره از سر نوشت. باید در لذتی داستانی هویت قهرمانها و ضد قهرمانهای آن روزهای... ادامه ›
کتاب سرزمین درون
- نویسنده: پانته آ مقدم
کتاب سرزمین درون نوشتهی پانته آ مقدم، سرگذشت فردی است که فقط جنبههای منفی مسائل را میبیند و در رنج و اندوه به سر میبرد، تا اینکه روزی با کشف حقیقت درون خود، به خداوند نزدیکتر میشود و طعم شیرین آرامش را در زندگیاش میچشد. دربارهی کتاب سرزمین درون: هماکنون که در قرن بیست و یکم هستید بدون شک با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنید و به دنبال راهی برای رسیدن به آرامش هستید. شاید روزهای خیلی... ادامه ›
کتاب این داستان را نخوانید
- نویسنده: کامران سحرخیز
کتاب این داستان را نخوانید، مجموعهی 14 داستان کوتاه به قلم کامران سحرخیز، با رویکردی جدید و تجربهگرایانه است. این داستان را نخوانید یک کتاب تماماً تجربی است؛ چرا که نویسنده چه در ساختار و روایت و چه در سوژه و محتوا دست به تجربهورزی و آزمودن شیوههای نو زده است. اولین قصه کتاب، همان «این داستان را نخوانید» است. نویسنده در این داستان، به سبک و سیاق نویسندگان پستمدرن، مدام روایت اصلی داستان را... ادامه ›
کتاب صوتی کودک شوره زار
- نویسنده: امیر مقامی کیا
زیباترین دریاچهی جهان اکنون به شورهزاری پست و پرحرارت تبدیل شده است. کودکانی که زمانی در آن دریاچه آبتنی میکردند اکنون چه حس و حالی را تجربه میکنند؟ کتاب صوتی کودک شوره زار نوشتهی امیر مقدمی کیا داستانی کوتاه است که اینچنین رقم میخورد. دربارهی کتاب صوتی کودک شوره زار شهر محل زندگی شما به چه جاذبهی دیدنیای شهرت دارد؟ آبانباری قدیمی در بافت سنتی؟ برج و بارویی بلندبالا با منظرهای... ادامه ›
کتاب خدا لعنت کند سیاوش را
- نویسنده: محمد لله گانی دزکی
محمد لله گانی دزکی در کتاب خدا لعنت کند سیاوش را، تعدادی از داستانهای کوتاه خواندنی خود را گرد آورده است. او در این اثر درصدد بیان درگیریها و دغدغههای اجتماعی و فردی خود بوده است و بهخوبی از عهدهی انجام این کار برآمده است. درباره کتاب خدا لعنت کند سیاوش را شمار زیاد داستانهای منتشرشده حاکی از اهمیت و محبوبیت این گونهی ادبی است. تمایل به شنیدن و خواندن داستان و روایت از زمانی که انسانهای... ادامه ›
کتاب هیچ چیز با لبخند تمام نمیشود
- نویسنده: ابراهیم نیرومند
کتاب هیچ چیز با لبخند تمام نمیشود نوشته ابراهیم نیرومند، مجموعهای از چند داستان کوتاه است که با نثری روان و جذاب به رشته تحریر درآمدهاند. در بخشی از کتاب هیچ چیز با لبخند تمام نمیشود میخوانیم: خیالت تخت، فکر همهجاشو کردم. حتی این چند کلمه هم نتوانست روزنه را از غرق شدن در دریای پیشامدها نجات دهد. - عزیزم، حواست کجاست؟ روزنه به زحمت لبخندی زد و بیمیل دستان او را نوازش کرد. عزیزخانم... ادامه ›
کتاب غریبههای قریب
- نویسنده: حوری سیدابوالقاسم
کتاب غریبههای قریب به قلم حوری سیدابوالقاسم، مجموعهای از داستانهای کوتاه، دلنوشته و اشعار عاشقانه است که با بیانی دلنشین به رشتهی تحریر درآمده. غریبههای قریب، بیان سادهی زندگی آدمهای ناآشنایی است که، برخی خاطرات مشترک میان همهی نسلها را زنده میکند. طوری که انگار این سرنوشتها و آدمها را پیش از این، در جایی از زندگی دیدهایم... در بخشی از کتاب غریبههای قریب میخوانیم: آقای رسایی... ادامه ›
کتاب میهمانی
- نویسنده: نویدا هادیان
کتاب میهمانی مجموعه داستانهای کوتاه، خانوادگی و اجتماعی است که به قلم نویدا هادیان در بیست و سه داستان کوتاه نگاشته شده است و به جرات میتوان گفت که در همه ماجراهای کتاب، اول شخص داستان با واقعیتهای تلخ زندگی روبرو میشود. یکی در میهمانی و دیگری به هنگام بازنشستگی و آن یکی با شهید شدن فرزندش و از همه تلختر، روبرو شدن فردی با مرگ خودش. مخاطب در همه قصههای کتاب میهمانی بهصورت اول شخص و سوم... ادامه ›
کتاب کارد فیروزهای
- نویسنده: نجمه خادم المومنین
کتاب کارد فیروزهای شامل مجموعه داستانهایی از گروه ادبی سیمرغ است که توسط سعید فتاحی و نجمه خادم المومنین گردآوری شده و موضوعاتی متفاوت را دربردارد. مجموعه داستان کارد فیروزهای شامل پانزده داستان کوتاه است، که نام اصلیترین داستان این مجموعه به عنوان اسم کتاب نیز برگزیده شده است. وقایع این داستان در یک روستا میگذرد و زندگی زنی به نام گل بانو را شرح میدهد. زنی که قبلا رعیت بوده، اما اکنون زن... ادامه ›
کتاب روزگاری که هوا خوب نبود
- نویسنده: رضوان کردی
کتاب روزگاری که هوا خوب نبود نوشتهی رضوان کردی، دردها، رنجها و گفتگوهای درونی مادری را به تصویر میکشد که پسر خود را از دست داده است. شما با خواندن این کتاب احساساتی مانند عشق، تنهایی، امید و سرگردانی را تجربه میکنید و وارد دنیایی میشوید که شاید در واقعیت هیچ وقت تجربه نکنید. ادبیات داستانی جایی برای لذت و تجربه احساسات مختلف است جایی که شما دنیاهای تازه را تجربه خواهید کرد. در بخشی از... ادامه ›
کتاب کلاغ
- نویسنده: فرشته نوبخت
کتاب کلاغ نوشتهی فرشته نوبخت، مجموعه داستانی شخصیتمحور است که با تکیه بر موقعیت و بحران درونی افراد روایت شدهاند. مضمون اصلی همهی داستانهای فرشته نوبخت در مجموعه داستان کلاغ رابطهی آدمها در جامعهی مدرن است. کلاغ مجموعه داستانی میباشد که تقریبا همهی قصههایش با راوی اول شخص نوشته شده و روایت کننده زنهایی در مقاطع مختلف زندگی است. فرشته نوبخت با لحنی مناسب سن و جایگاه راویِ خود را برای... ادامه ›
کتاب PDF چرا خودتان را معرفی نکردید؟
- نویسنده: مریم مدیری
کتاب چرا خودتان را معرفی نکردید؟ نوشتهی مریم مدیری، مجموعهای از داستانهای کوتاه و برگرفته از فرهنگهای گوناگون است که مطالعه و خواندن هریک از داستانها میتواند تلنگری در ذهن خواننده ایجاد کند. این اثر حاوی داستانهایی آموزنده و خواندنی است که از فرهنگهای مختلف گرفته شدهاند و هر یک درسی را در دل خود جای داده اند، درسی برای زندگی و اندیشیدن به کارهایی که می تواند دنیا را به جایی بهتر مبدل... ادامه ›
کتاب کسی هست ناخنم را بگیرد؟
- نویسنده: اکرم زیبایی
کتاب کسی هست ناخنم را بگیرد؟ که به قلم اکرم زیبایی نوشته شده است، مجموعهای از داستانهای کوتاه با موضوعات مختلف را در بر میگیرد. این اثر که خواننده را با حوادثی عجیبوغریب مانند پیدا کردن یک نوزاد در آغل خانهای روستایی مواجه میکند، به زیبایی هرچه تمامتر توانسته طرفداران داستان کوتاه را با خود همراه سازد. دربارهی کتاب کسی هست ناخنم را بگیرد؟ این اثر در حقیقت مجموعهای از داستانهای مختلف... ادامه ›
کتاب معصومانهتر از دو چشم آهو
- نویسنده: حوری سیدابوالقاسم
کتاب معصومانهتر از دو چشم آهو نوشتهی حوری سیدابوالقاسم مجموعهای از چند داستان کوتاه و شعر عاشقانه است که با بیانی ساده و دلنشین به رشتهی تحریر درآمده. در بخشی از کتاب معصومانهتر از دو چشم آهو میخوانیم: محمدجواد داشت کیفِ جوراب و جعبهی واکسش را برمیداشت که عباس گفت: این سقفه دیگه داغون شدهها! یادتون باشه امروز شریکی یه تیکه نایلونِ کلفتتر بخریم بکشیم روش. این قبلیه بیشتر شبیهِ توری شده... ادامه ›
کتاب ایستگاه گورخوان
- نویسنده: سعیده شفیعی
کتاب ایستگاه گورخوان، نوشتهی سعیده شفیعی، متشکل از ده داستان کوتاه است که همگی از نثری ساده و بیآلایش برخوردارند. داستانهای این مجموعه، عموماً پایانی باز دارند. بااینحال کشش قلم نویسنده، مخاطب را وادار میکند تا بر اساس نگرش شخصی خود نتیجهگیری کند. دربارهی کتاب ایستگاه گورخوان داستان کوتاه، یکی از مهمترین ابزارها برای بیان افکار و احساسات نویسنده است که فرصتی برای نمایش ایدهها و تصورات... ادامه ›
کتاب صوتی در کوره راه کودکی
- نویسنده: مجید اوریادی زنجانی
داستانی کوتاه دربارهی پسربچهای که یک روز تصمیم میگیرد به همراه مادربزرگش بستهای را به دست کسی برساند. در کتاب صوتی در کوره راه کودکی نوشتهی مجید اوریادی زنجانی یکی از داستانهای مجموعهی با پاهای کودکی را میشنویم. دربارهی کتاب صوتی در کوره راه کودکی داستان کتاب صوتی در کوره راه کودکی نوشتهی مجید اوریادی زنجانی از زبان مردی روایت میشود که اتفاقات برههای از زندگیاش را در سالهای کودکی... ادامه ›
کتاب قطار شهری
- نویسنده: مجید محمدی فر
کتاب قطار شهری نوشتۀ مجید محمدیفر، داستان اجتماعی کوتاهی است و قصۀ آدمهایی را روایت میکند که به طور اتفاقی در یک قطار با هم آشنا میشوند و ماجراهایی را رقم میزنند. در بخشی از کتاب قطار شهری میخوانیم: پسر محصل قصه ما بعد از تلاش سختی که برای پاسخ دادن به دوستش متحمل میشود و میبیند که او متوجه حرف او نشده است، نفس عمیقی میکشد و با صورتی سرخ شده سرش را پایین میاندازد ولی در سمت راست او روی... ادامه ›
کتاب زمین نرم
- نویسنده: آیین نوروزی
کتاب زمین نرم، مجموعهای از ده داستان کوتاه اثر نویسندهی جوان، آیین نوروزی است که زندگی اجتماعی، انسان معاصر و دغدغههای او را به تصویر میکشد. این کتاب برشهایی از زندگیهای روزمره، موقعیتهایی ابزورد و آدمهایی پیش پاافتاده را روایت میکند و تلاش دارد با لحنی طنز مشکلات جدید عصر مدرن را به نقد بکشد. دربارهی کتاب زمین نرم در چند دههی اخیر، سبک زندگی مردم شهرنشین بسیار تغییر کرده. در این... ادامه ›
کتاب عاشقی در مقبره
- نویسنده: حسن اصغری
کتاب عاشقی در مقبره دربردارندۀ 15 داستان کوتاه است که حسن اصغری در نگارش آنها از سبک نگارشی جدیدی استفاده کرده. حسن اصغری نویسنده و منتقد، متولد 1326 در گیلان است. وی فعالیت ادبیاش را از سال 1355 با چاپ مقالهها و نوشتههایی درباره نقد ادبی و داستان کوتاه در نشریات آغاز کرده و هماکنون سردبیری مجله ادبی “کلک” را برعهده دارد. او از نویسندگان خطه شمال کشور است که در مضمون و فرم داستانهایش تابع... ادامه ›
کتاب کابوس؟!
- نویسنده: حمیدرضا رحیم متولی
کتاب کابوس؟! نوشتهی حمیدرضا رحیم متولی، بیانگر اتفاقات کوچکی است که نادیده گرفته شده و در نهایت تبدیل به فاجعهای شده که هیچگاه از ذهن پاک نخواهد شد. قسمتهایی از این قصه بر اساس واقعیت است. واقعیاتی که امروزه متاسفانه در زندگی حجم کثیری از انسانها اتفاق میافتد و خیلی انسانهایی که مسیر زندگیشان به ناکجاآبادها منحرف میشود. اتفاقات زیادی ممکن است در روز در اطراف ما رخ دهد که گاهی ممکن است... ادامه ›
کتاب کوتاه اما ناتمام
- نویسنده: حیدر شجاعی
کتاب کوتاه اما ناتمام، مجموعهای از دستنوشتهها و داستانهای کوتاه نوشتۀ حیدر شجاعی است. در بخشی از کتاب کوتاه اما ناتمام میخوانیم: از مجسمه سازی به نام پیگمالیون سخن گفتهاند که از مخالفان سرسخت زنان بود و از آنها بیزاری میجست. یک روز از او خواستند مجسمهی زنی را بتراشد. او پیکر زنی را ساخت که ساخته و پرداختهی ذهنش بود. در حین ساختن آن، با مجسمهاش درد دل میکرد. هرچه مجسمه کامل و کاملتر... ادامه ›
کتاب صوتی قبل بر وزن دهل
- نویسنده: محمدعلی جمالزاده
کتاب صوتی قبل بر وزن دهل اثر سید محمدعلی جمال زاده از مجموعه قصههای کوتاه برای بچههای ریشدار برگرفته شده است. «قصههای کوتاه برای بچههای ریشدار» مجموعه دوازده داستان از جمالزاده است. این کتاب در سال ۱۳۵۳ منتشر شده و داستانهای آن عبارتند از: «عروسی داریم و عروسی»، «نوروز و عیدی خاله خداداد»، «قبل بر وزن دهل»، «تعصب یک طرفه»، «بگیرو نده»، «خیرخواهی محض»، «دلی دارد زیبا»، «صالح و طالح»، «سقط... ادامه ›