معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
کتاب بزهایی از بلور
- نویسنده: علی چنگیزی
کتاب بزهایی از بلور مجموعهداستانی به قلم علی چنگیزی است. این مجموعه سه داستان کوتاه را در بر میگیرد که بسیار یادآور داستانهای عامیانه هستند. داستانهایی که شیرینیِ مطالعهی آن تا مدتها پس از اتمام کتاب بر جانتان خواهد نشست. دربارهی کتاب بزهایی از بلور مجموعهداستان بزهایی از بلور نوشتهی علی چنگیزی در سال 1393 توسط نشر چشمه برای نخستین بار منتشر شد. کتاب نامبرده شامل سه داستان کوتاه است.... ادامه ›
کتاب آوازهای خاموش
- نویسنده: محمد عزیزی
کتاب آوازهای خاموش مجموعهای از 8 داستان کوتاه به قلم محمد عزیزی، دربارهی مسائلی پیرامون تنهاییها، نگرانیها و وحشت انسان از دستاوردهای زندگی مدرن در برابر از دست دادن زندگی سنتی است. فضای مورد روایت داستانهای این اثر به صورت رئال و سوررئال هستند و متناسب با موضوع و درونیات قهرمانان، با هم درمیآمیزند. در بخشی از کتاب آوازهای خاموش میخوانیم: پسر بچه مثل یک ترکه بید، لاغر و باریک است و طاقت... ادامه ›
کتاب صوتی خویش خانه
- نویسنده: آیت دولت شاه
کتاب صوتی خویش خانه نوشتهی آیت دولت شاه، 16 داستان کوتاه را در بر میگیرد. این مجموعه داستان که به زبان اول شخص روایت میشود، فضایی تلخ و وهمگونه دارد و شما را تا پایان با خود همراه میکند. این اثر نامزد دریافت جایزه گلشیری شده است. درباره کتاب صوتی خویش خانه: در این کتاب صوتی با تنوع فراوانی روبهرو هستید و از این رو یک ردهبندی قطعی نمیتوان برای آن در نظر گرفت. اما اگر بخواهیم این مجموعه... ادامه ›
کتاب باغ پاییزی
- نویسنده: وحید قربانی نژاد شلمانی
بیست سال پیش در یک خانهباغ مرگی دردناک رقم میخورد و حالا با گذشت سالها از آن ماجرا، کسی به آنجا برگشته است. او انتقامگیرنده است یا قاتل؟ در کتاب باغ پاییزی نوشتهی وحید قربانی نژاد شلمانی این داستان را میشنوید. دربارهی کتاب باغ پاییزی تصور کنید یک قاتل برشی از داستان زندگی خودش را برایتان روایت کند. درست مثل کتاب باغ پاییزی که راوی آن برای شما پرده از قتل و انتقامی خونین برمیدارد. او... ادامه ›
کتاب استاد ساده گذشت
- نویسنده: کبری چاشتی
کتاب استاد ساده گذشت مجموعهای از داستانهای کوتاه نوشتهی کبری چاشتی است که با مضامینی متفاوت به زبانی ساده و روان به رشته تحریر در آمده. کبری چاشتی متولد شهرستان جاسک شرقیترین شهر استان هرمزگان، که از هفت سالگی تا به حال عضو فعال و دیوانهوار کتابخانهها است. همچنین او یک بار کتابخوان برتر استان هرمزگان شناخته شده. از نویسندگان مورد علاقه او گارسیا مارکز، ایزابل آلنده، چخوف، فوئنتس و...... ادامه ›
کتاب باد میوزد
- نویسنده: وحید قربانی نژاد شلمانی
اگر در تاریکی شبی خلوت سوار بر ماشین خود باشید و با زنی تنها در کنار خیابان مواجه شوید، چه کار میکنید؟ وحید قربانی نژاد شلمانی در کتاب باد میوزد داستان خود را با چنین موقعیتی آغاز میکند. دربارهی کتاب باد میوزد شب تاریک است و شهر خلوت. زنی با ظاهری ژندهپوش در کنار خیابان ایستاده است. آیا چشمبهراه کسی است که به سراغ او بیاید؟ آیا منتظر است تا رأس ساعتی مشخص به راه بیفتد و خیابان را به سوی... ادامه ›
کتاب رشته خیال و چند داستان کوتاه دیگر
- نویسنده: نیلوفر شیخی
کتاب رشته خیال و چند داستان کوتاه دیگر نوشتهی نیلوفر شیخی شامل داستانهایی دلنشین است که تخیلات انسان را پرورانده و به راحتی حس خیالپردازی را در شما برمیانگیزد. در بخشی از کتاب رشته خیال و چند داستان کوتاه دیگر میخوانیم: کنار پنجره، خیره به دانههای سفید معلق در هوا روی صندلی چوبیام نشسته بودم و طعم تلخ قهوهام را چاشنی آن زمستان سرد میکردم. گاهی از درز پنجره سوز میآمد و پوست تنم را... ادامه ›
کتاب هارمونی زندگی
- نویسنده: رشید ساعدپناه
کتاب هارمونی زندگی نوشته رشید ساعدپناه، روایتگر زندگی دو خانواده اشرافزاده دوبلینی است که رویکردهای متفاوتی نسبت به جامعه دارند. این کتاب نگاهی به تاریخ، هنر و موسیقی ایرلند دارد، در زمانی که آثار قحطی، فقر و رودررویی مسیحیان کاتولیک و پروتستانها و میهنپرستی ایرلندیها با شروع موسیقی و هنر رومانتیسم همراه بود. در این داستان زنان دلیل و بهانه خوشبختی همسرانشاناند. همه شخصیتها آرمانگرا،... ادامه ›
کتاب کلاق من صیگار میکشد
- نویسنده: مجتبی گودرزی
کتاب کلاق من صیگار میکشد نوشتهی مجتبی گودرزی، از هفت داستان کوتاه با محتوای اجتماعی و سیاسی تشکیل شده است. مجموعه داستانهای این اثر زندگی افراد گوناگون جامعه را روایت میکنند که تفکرات آنها به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر زندگی روزمرهشان سایه افکنده است. دربارهی کتاب کلاق من صیگار میکشد: عنوان کتاب حاضر اولین موردی است که توجه ما را به خود جلب میکند؛ مجتبی گودرزی در این باره بیان کرده است... ادامه ›
کتاب خانه کوچک ما
- نویسنده: داریوش احمدی
کتاب خانه کوچک ما مجموعه داستانی از داریوش احمدی است که برندهی اولین دورهی جایزهی شیراز شده. داستانهای کوتاه این مجموعه، اکثرا، دارای خط داستانی قوی و فضاهایی وهمآلود و دلهرهآور بر پایهی واقعیت هستند که با فرهنگ و آداب و رسوم مردم خوزستان در هم تنیده و روایتهایی خواندنی را به وجود آورده است. دربارهی کتاب خانهی کوچک ما مجموعه داستان خانهی کوچک ما که بسیار مورد توجه منتقدان و... ادامه ›
کتاب صندوقچه قصه
- نویسنده: صغری دلداده بارانی
این کتاب فرصتی برای خواندن وقایعی از زندگی روزمره است که در ذهن نویسندگان اثر رخ میدهند. در کتاب صندوقچه قصه که داستانهای آن را مجموعهای از نویسندگان خوشذوق به رشته تحریر درآوردهاند و صغری دلداده بارانی آنها را گردآوری کرده، 14 داستان کوتاه را با حالوهوای اجتماعی میخوانید که روایتگر واقعیتهای ملموس محیط پیرامونمان هستند. دربارهی کتاب صندوقچه قصه داستان کوتاه از جمله انواع ادبی است که... ادامه ›
کتاب کسی را درون من چال میکنند
- نویسنده: مسعود عالی محمودی
کتاب کسی را درون من چال میکنند، مجموعهای از داستانهای کوتاه مسعود عالی محمودی است که میتوان گفت بر پایه نگرش شخصی و درونی به عشق و رویدادهای اجتماعی نویسنده، نوشته شده است. زندگیمان را چون خانهای، برای کسی که دوستاش داریم میسازیم و هنگامی که میتوانیم او را سرانجام در آن جای دهیم نمیآید، سپس برایمان میمیرد و خود زندانی جایی میشویم که تنها برای او بوده... در بخشی از کتاب کسی را درون... ادامه ›
کتاب ویلا
- نویسنده: راضیه ندیمی
کتاب ویلا نوشتهی راضیه ندیمی، داستانی بسیار شیرین و جذاب با مضمونی عاشقانه است. نویسنده کتاب راضیه ندیمی، از کودکی به هنر و به خصوص نقاشی و نوشتن، علاقمند بود. در سنین نوجوانی در نمایشنامهای به عنوان «مادر» با بازیگری دانشآموزان مدرسه، و به کارگردانی استاد «فضل اله جمالی» به روی صحنه رفت. پس از آن دو نمایشنامه را تحریر کرد، و به کارگردانی استاد «ناظم عسکریزاده» در سالن «صحبت لاری» به نمایش... ادامه ›
کتاب مسافر صبا
- نویسنده: علی صالحی
کتاب مسافر صبا نوشته علی صالحی، مجموعهای از داستانهای کوتاه است که به قلم نویسندگان مختلف به رشتهی تحریر درآمده. در بخشی از کتاب مسافر صبا میخوانیم: وقتی از کار اخراج شدم دیگه انگیزهای برای ادامه زندگی نداشتم. من هیچوقت دوست نداشتم اخراج بشم. رئیسم دنبال بهانهای بود تا برادرزادهاش رو خوشحال کنه و به همین راحتی من دیگه جایی در جایگاهم نداشتم. اخراج شدن از کار منو وادار کرده بود که خودمو از... ادامه ›
کتاب شکار شبانه
- نویسنده: صمد طاهری
کتاب شکار شبانه مجموعهای متشکل از دوازده داستان کوتاه به قلم صمد طاهری، داستاننویس نامآشنای ادبیات روز ایران است. طاهری در قصههای مجموعهی حاضر، از جمله در داستانهایی نظیر «شکارچی» و «بچهی مردم» با اتکا به منطق روایتهای رئالیستی، تصویری واقعنما و ملموس از زندگی طبقات متوسط و محروم جامعهی ایران به دست داده است. دربارهی کتاب شکار شبانه صمد طاهری را میتوان نویسندهای دیرکشفشده نامید.... ادامه ›
کتاب فیل در میانه باران تابستان تهران
- نویسنده: صفورا چریکی
کتاب فیل در میانه باران تابستان تهران مجموعهای از هشت داستان کوتاه به قلم صفورا چریکی است. این داستانها هرکدام با مضمون و زبانی متفاوت نوشته شدهاند. عنصر خیال حلقهی اشتراکِ تمام داستانهاست. نویسنده با عوض کردن راوی و فضا، هربار تجربهای تازه در اختیار مخاطب قرار میدهد. دربارهی کتاب فیل در میانهی باران تابستان تهران کتاب فیل در میانهی باران تابستان تهران مجموعهای از داستانهای کوتاه... ادامه ›
کتاب زن زیادی
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب زن زیادی دربرداندهی 9 داستان کوتاه از جلال آل احمد، دردهای اجتماعی و نوع تفکرات زنان را در جامعهای مردسالار به تصویر کشیده است. کتاب زن زیادی یکی از ارزشمندترین آثار جلال آل احمد است که روایت زندگی نه فقط زنان بلکه مردانی است که جایگاه شناخته شده و مهمی در جامعه دارا نمیباشند. در جامعهای که نادانی و خرافات بسیار پررنگ است و زن و مرد هر دو به یک اندازه بدبخت هستند. او در این اثر به... ادامه ›
کتاب مانیفست پست مدرن یک زن سبزی فروش
- نویسنده: تهمینه بروجردی
کتاب مانیفست پست مدرن یک زن سبزی فروش نوشتهی تهمینه بروجردی، از چند داستان کوتاه تشکیل شده که در آن مسائل خانواده، زن، اجتماع و جنگ را در قالب طنز به تصویر میکشد. این کتاب از 43 داستان کوتاه با موضوعات طنز و گاه جدی تشکیل شده است که شما برآیند تمام آنها را در اتفاقات زندگی خود تجربه کردهاید. تهمینه بروجردی در داستانهایش جایگاه زنان را با نگاهی متفاوت مورد بررسی قرار داده و در برخی دیگر به... ادامه ›
کتاب دیوانه در مهتاب
- نویسنده: حمیدرضا نجفی
کتاب دیوانه در مهتاب به قلم حمیدرضا نجفی، مجموعه داستانی کوتاه با مضامین اجتماعی است. درونمایه بنیادینی که نویسنده در این داستانها به آن پرداخته، نمایش و ریشهیابی موضوع بیتفاوتی به بحرانها و حوادث ناگوار اجتماعی است. این کتاب افتخار کسب جایزه ادبی اصفهان در بخش بهترین مجموعه داستان کوتاه سال 1387 را در کارنامه خود دارد. درباره کتاب دیوانه در مهتاب: روایت فجایعی هولناک از نگاه بیتفاوت راوی... ادامه ›
کتاب به ترسهایم سلام میکنم
- نویسنده: مجتبی تجلی
کتاب به ترسهایم سلام میکنم به قلم مجتبی تجلی، مجموعه داستانهایی با بیانی فلسفی و انسانشناسانه از آدمی و دغدغههایش است. به عقیده مجتبی تجلی کتاب نه عامدانه بلکه برخاسته از موضوع و موضع، کمی در لفافهی گفتار پیچیده شده است. چیزی که شاید خواندن و فهم را سخت و حتی گاهی ملالآور کرده است. ولی با امید بر اینکه در کنار آن در مقام چالشگر و پرسنده قرار گرفته است و حداقل خواننده را به بازخوانی مجدد... ادامه ›
کتاب عیسی، مجنون، بی بی شیرین: چند داستان کوتاه
- نویسنده: زهره کلهرنیا
کتاب عیسی، مجنون، بی بی شیرین: چند داستان کوتاه نوشتهی زهره کلهرنیا، نوع جدیدی از آثار ادبی با زبان زیبای شعرگونه است که به دور از کلیشهگویی و تکرار مکررات در فضای داستانی به کنکاش مسائل فلسفی میپردازد. حس مادرانهی نویسنده در این این اثر با آرزوهای انسانی و دور و دراز او در هم آمیختهاند و در جستجوی جهانی فرازمینی گردش میکند. واژهها در گفتار او با وجود نزدیکی به زبان قدیمی و باستانی،... ادامه ›
کتاب پنجره
- نویسنده: وحید قربانی نژاد شلمانی
کتاب پنجره داستان کوتاهی از نویسندهی معاصر و جوان ادبیات فارسی وحید قربانی نژاد شلمانی است. نویسندهای که دوران کودکی را در آغوش کتابخانهی پدری خود گذرانده و اینسالها نیز ایده و احولات گوناگونش را روی کاغذ میآورد و در قالب داستانهای کوتاه برای مخاطبان خود تعریف میکند. دربارهی کتاب پنجره داستان پنجره، قصهای کوتاه، با حالوهوایی امروزیست. داستانی که از خط اول مخاطب را با فضاسازی آشنا و... ادامه ›
کتاب مجموعه داستانهای الهه شبهای بیهوس
- نویسنده: حسن دوستی
کتاب مجموعه داستانهای الهه شبهای بیهوس نوشتهی حسن دوستی مجموعهای از داستانهای کوتاه است که با بیانی زیبا و دلنشین به رشتهی تحریر درآمده. کسنوفانس میگوید: خدایان همه چیز را از اول برای آدمیان آشکار نمیسازند، بلکه آدمیان در جریان زمان از طریق جستجو، بهتر را مییابند. نویسنده در مورد این کتاب در پشت جلد نوشته است: «دوست دارم به عنوان آغاز و شاید به عنوان مقدمه چند کلمهای در مورد عنوان... ادامه ›
کتاب رقص سالسای جاستین تیمبرلیک بر سر مزار صدام کافر
- نویسنده: آذردخت بهرامی
پنج داستان کوتاه و یک نمایشنامهی تکپردهایِ بسیار کوتاه، کتاب رقص سالسای جاستین تیمبرلیک بر سر مزار صدام کافر اثرِ آذردخت بهرامی را تشکیل میدهند. این نویسنده موقعیتهای ساده و روزمره را چنان پرداخت میکند و جان میبخشد که از آنها موقعیتهایی منحصربهفرد و گاه عجیب میآفریند. حرکت در این خط مرز، مخاطبان را هم با داستان همراه کرده و هم در بزنگاههایی شوکه میکند. مضامینِ داستانهای این مجموعه... ادامه ›