معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
خلاصه کتاب صوتی ای مرز پرگهر: کاست رومنس - شماره 1
- نویسنده: کیهان خانجانی
کیهان خانجانی در کتاب صوتی ای مرز پرگهر: کاست رومنس - شماره 1، قصهای عاشقانه را برای شما به تصویر میکشد که حال و هوای آن با ماجراهای معمول رمانتیک، تفاوتهای جالبی دارد و میتواند تجربهای ناب برایتان رقم بزند. این اثر نخستین داستان از مجموعه کاست رومنس (گوشه عشق) به شمار میرود. درباره کتاب صوتی ای مرز پرگهر: اولین داستان از کاست رومنس (گوشه عشق) به کتاب صوتی ای مرز پرگهر (از مجموعه داستان... ادامه ›
کتاب ندارد
- نویسنده: همایون جمشیدیان
همایون جمشیدیان در کتاب ندارد، مجموعهای از داستانهای واقعی را جمعآوری کرده است، اما آیا واقعا این داستانها واقعیت دارند؟ کتاب ندارد نه واقعیتِ واقعیت است نه خیالِ خیال، چیزی است بین خیال و واقعیت، شاید به عبارتی بتوان گفت، توهم و واقعیت، اگر در این نوشتهها نام کسی ذکر شده باشد، حتی اگر کسی ردی از او در اطراف نگارنده بیابد، هیچ معلوم نیست او همان شخصِ زندهی واقعیِ غیر داستانی باشد یا اگر... ادامه ›
کتاب سیب سرخ خوشبختی
- نویسنده: لیلا رعیت
خوشبختی و محقق شدن آرزوهایتان در یک قدمی شماست! لیلا رعیت در کتاب سیب سرخ خوشبختی، به وسیلهی داستانهایی کوتاه و آموزنده قوانینی را به شما میآموزد که اگر به آنها عمل کنید قطعاً تحولی بزرگ در زندگیتان رخ خواهد داد. دربارهی کتاب سیب سرخ خوشبختی: خوشبختی چیست؟ چه مؤلفههایی دارد؟ الفبای آن چیست؟ آیا رموز آن در کتابی به نگارش درآمده است و در مدارس تدریس میشود یا برخی اساتید نکات اصلی آن را... ادامه ›
کتاب سلام؛ خانم مرجان خانم: مجموعه داستان اجتماعی
- نویسنده: سید علی موسوی
کتاب سلام؛ خانم مرجان خانم: مجموعه داستان اجتماعی به نویسندگی سید علی موسوی، در قالب داستانهایی کوتاه با رویکردی اجتماعی به نگارش در آمده است. در بخشی از کتاب سلام؛ خانم مرجان خانم میخوانیم: گویندهی تلویزیون خلاصهی مهمترین اخبار آن شب را ترتیب اعلام کرد: «افتتاح بزرگترین واحد تولید مرغ گوشتی در خاورمیانه، افزایش نرخ فساد در بین جوانان آمریکایی، برگزاری جشنواره بادبادکها توسط سازمان... ادامه ›
کتاب هذیانهای یک روان رنجور
- نویسنده: امیرحسن مکی
کدامیک خطرناکترند؟ دیوانگان در بند یا دیوانگان آزادی که جنون خود را زیر نقاب تعقل پنهان کردهاند؟ کتاب هذیانهای یک روان رنجور نوشتهی امیرحسن مکی، روایت روزهای دشوار اغلب انسانهاست: زمانی که بهاصطلاح به سیم آخر میزنیم و دیگر نمیتوانیم با بهانههای واهی و دلخوشیهای الکی، خود را مجاب کنیم که زندگی ارزش زیستن دارد. مجموعهداستان حاضر تجسمی است از افکار و رنج مشترک تمامی انسانها در روزگار... ادامه ›
کتاب الفبای قطعهای از جهنم
- نویسنده: روح الله کاملی
روح الله کاملی، یکی از نویسندگان گمنام و بااستعداد ایرانی است که در کتاب الفبای قطعهای از جهنم مهارت خود در نگارش و تصویرسازی توسط کلمات را به نمایش گذاشته است. این کتاب از نوزده داستان کوتاه مجزا تشکیل شده که هرکدام فضا، اتمسفر، موضوع و ایدهی کاملاً متفاوتی دارند. قلم و نگارش مستحکم و گیرای نویسنده و فضاسازی و طرح اسرارآمیز داستانها چیزی است که باعث اتحاد قطعات پراکندهی این مجموعه شده است.... ادامه ›
کتاب PDF داستان شاهزاده و پرنده
- نویسنده: بدرالسادات عیوقی
شاهزاده و پرنده یکی از داستانهای کلیله و دمنه است که در خصوص حذر کردن از دشمن به نگارش درآمده است. بدینترتیب که شاهزادهای با جوجه مرغی دوست بوده و مادر مرغ، که قبره نام دارد، هر روز دو دانه میوه نادر برای آن دو میآورده است. روزی شاهزاده از دست جوجه مرغ عصبانی شده و او را خفه میکند و قبره زمانی که از این موضوع مطلع میشود چشمان شاهزاده را کور میسازد. در این حال شاه از قبره میخواهد تا به... ادامه ›
کتاب تقاطع
- نویسنده: وحید قربانی نژاد شلمانی
قصهای کوتاه با پایانی غافلگیرکننده... کتاب تقاطع به قلم وحید قربانی نژاد شلمانی، ماجرای یک شب برفی را روایت میکند که غریبهای خود را به پشت در کلبهی دورافتادهی یک پیرمرد میرساند... درباره کتاب تقاطع داستان کوتاه کتاب تقاطع با منظرهای از یک کولاک سهمگین آغاز میشود. برف زمین را یکدست سفیدپوش کرده و تنها کلبهای تکافتاده و کوچک این منظرهی سرتاسر سپید را بر هم زده است. وحید قربانی نژاد... ادامه ›
کتاب باران بمبئی
- نویسنده: پیام یزدانجو
کتاب باران بمبئی نُه داستان کوتاه در بر دارد که برگرفته از درک و کشف پیام یزدانجو از چندین سال تحصیل و زندگی در هند است. داستانها با درونمایههایی نزدیک، قصهی انسانی را به تصویر میکشند که با وجوهِ مختلفِی چون آگاهی، اسرارآمیز بودن و ناپدید شدن روبهرو میشود. دربارهی کتاب باران بمبئی: کتاب حاضر چهارمین اثر داستانیست که پیام یزدانجو به رشته تحریر درآورده. او که از نویسندگان تجربی ایران به... ادامه ›
کتاب درشکه چی (یه شلاق): داستانهای کوتاه خاطره آمیز
- نویسنده: عباس مریخ نژاد اصل
کتاب درشکه چی (یه شلاق): داستانهای کوتاه خاطره آمیز نوشتهی عباس مریخنژاد اصل، دربرگیرنده سه داستان خواندنی و جذاب مربوط به دهه چهل شمسی است که در هر کدام پیامهای اخلاقی خاصی نهفته است. مهربانی، فداکاری و دوست داشتن در هر خانوادهای متفاوت است و پُررنگ و کمرنگ بودن آن در روابط اعضا و تشکیل شخصیت هر یک از افراد تأثیر بهسزایی دارد و انعکاس آن اول در خانواده و سپس در جامعه نمودار میشود. مهر... ادامه ›
کتاب تا ابد بمان مادر
- نویسنده: ندا ترابی
کتاب تا ابد بمان مادر نوشتۀ ندا ترابی، مجموعهای داستانی، جذاب و خواندنی با مضامینی گوناگون است. بنمایه هر یک از داستانهای این مجموعه بیانگر حوادثی خاص و تاثیرگذار بر شماست که در مجموع باعث برانگیخته شدن عواطف و احساساتتان میگردد. قلم روان و جذاب نویسنده آگاهانه به زوایای روح انسان نفوذ میکند و در کنار توصیفاتی به هنگام، شما را به دنیایی که آفریده میکشاند. تا ابد بمان مادر، در یک نگاه کلی... ادامه ›
کتاب هیولای تلخ
- نویسنده: محمد اسعدی
کتاب هیولای تلخ نوشتهی محمد اسعدی مجموعهای شامل دوازده داستان کوتاه است که عمدتاً در بستر رئال و سورئال روایت میشود. نویسنده داستانهای این مجموعه را با زبانی طنزآمیز نگارش کرده است و اغلب داستانها راوی اول شخص دارد. دربارهی کتاب هیولای تلخ مجموعهداستان هیولای تلخ دومین اثر محمد اسعدی نویسندهی نیشابوری است که برای اولین بار در سال 1401 منتشر شد. این کتاب شامل دوازده داستان کوتاه است که در... ادامه ›
کتاب به نام زن
- نویسنده: زارا لعل
زارا لعل در کتاب به نام زن بر نشان دادن جنبههای مختلف زندگی زنان و مشکلاتی که با آن مواجه هستند، تأکید میکند. کتاب از هفت داستان تشکیل میشود که هرکدام به داستان زندگی یک زن، در دورههای زمانی مختلف و از نقاط مختلف دنیا اختصاص دارد. این زنان راوی داستانهای از عشق، ناکامی، مصائب زندگی، صبر، محدودیت و... هستند. دربارهی کتاب به نام زن در دهههای اخیر، زمزمهی مبارزات زنان، برای کسب حقوقی که از... ادامه ›
کتاب صوتی مزه مزه کردن خون
- نویسنده: فرزاد عزیزی کدخدایی
تا کی میتوان خود را به کری و کوری زد؟ فرزاد عزیزی کدخدایی در کتاب صوتی مزه مزه کردن خون از افرادی میگوید که عمری خود را به نشنیدن و ندیدن میزنند و نسبت به اتفاقات جامعه بیتفاوت هستند، اما ناگهان طوفانی فرامیرسد که حتی آنها را هم درگیر و مجبورشان میکند که سکوت خود را بشکنند. نویسنده در این داستان کوتاه در قالب تمثیل، فضای سیاسی جامعه را ترسیم میکند و به انتقاد از مسائل اجتماعی میپردازد.... ادامه ›
کتاب دوست داشتن آغاز مرگ است
- نویسنده: حمید عشقی
کتاب دوست داشتن آغاز مرگ است نوشته حمید عشقی، مجموعهای از داستانهای کوتاه اجتماعی و مدرن است که از بیانی ساده، روان و دلنشینی برخوردارند. در بخشی از کتاب دوست داشتن آغاز مرگ است میخوانیم: چند لحظه ایستاد. دستش را در جیب بغل کُتش کرد؛ اما درآورد. چند قدم دور شد. برگشت. دوباره نگاه کرد: پی شما را خواهد کشت. روزنامه را از روی انبوه روزنامههای دسته شده برداشت، حتی قصد نداشت آن را بخرد؛ اما وقتی... ادامه ›
کتاب هارمونی زندگی
- نویسنده: رشید ساعدپناه
کتاب هارمونی زندگی نوشته رشید ساعدپناه، روایتگر زندگی دو خانواده اشرافزاده دوبلینی است که رویکردهای متفاوتی نسبت به جامعه دارند. این کتاب نگاهی به تاریخ، هنر و موسیقی ایرلند دارد، در زمانی که آثار قحطی، فقر و رودررویی مسیحیان کاتولیک و پروتستانها و میهنپرستی ایرلندیها با شروع موسیقی و هنر رومانتیسم همراه بود. در این داستان زنان دلیل و بهانه خوشبختی همسرانشاناند. همه شخصیتها آرمانگرا،... ادامه ›
کتاب عشق بیخبر میآید
- نویسنده: محمدمسعود کیانی
کتاب عشق بیخبر میآید، شامل داستانهای جذاب و خواندنی از محمدمسعود کیانی است، که بیشتر آنها به زیبایی عشق اشاره میکنند. عشق، حس راستین ما درباره دیگر انسانهاست که همواره خواهان پیوند است، خواستار آمیزش است. گاهی ایثار میکند، شکست میخورد. غالباً اندوه زده است و زجر میکشد. گاهی نفرت میورزد و کینهجو میشود. شاید نیز بکشد، دیگری یا خود را. شاید عشق بیخبر میآید و به تبعش، کسی تنها نمیماند... ادامه ›
کتاب شیرین و مجنونی که بابا میگفت
- نویسنده: محمد لله گانی دزکی
کتاب شیرین و مجنونی که بابا میگفت، مجموعهای از داستانهای کوتاه محمد للهگانی دزکی و راوی داستانهای این مجموعه، نوجوانی روستایی است. عناصر زندگی و زبان روستایی در این مجموعهداستان بسیار پررنگ هستند. از مشخصههای مهم داستانهای این کتاب میتوان به سادهنویسی و جزئینگری اشاره کرد. دربارهی کتاب شیرین و مجنونی که بابا میگفت کتاب شیرین و مجنونی که بابا میگفت نوشتهی محمد للهگانی دزکی،... ادامه ›
کتاب بدون ترس از دور ریخته شدن
- نویسنده: فرهنگ برزگرنیک
کتاب بدون ترس از دور ریخته شدن نوشته فرهنگ برزگرنیک، مجموعهای از شش داستان کوتاه است که موقعیتها و ماجراهای جالب و عجیبی را به تصویر میکشد و شما را تا پایان با خود همراه میکند. کتاب بدون ترس از دور ریخته شدن برای چه کسانی مناسب است؟ اگر به داستانهای کوتاه ایرانی علاقهمند هستید، این کتاب برای شماست. در بخشی از کتاب بدون ترس از دور ریخته شدن میخوانیم: وقتِ ناهار که شد صاحبِ مغازه کِرکِره... ادامه ›
کتاب به ترسهایم سلام میکنم
- نویسنده: مجتبی تجلی
کتاب به ترسهایم سلام میکنم به قلم مجتبی تجلی، مجموعه داستانهایی با بیانی فلسفی و انسانشناسانه از آدمی و دغدغههایش است. به عقیده مجتبی تجلی کتاب نه عامدانه بلکه برخاسته از موضوع و موضع، کمی در لفافهی گفتار پیچیده شده است. چیزی که شاید خواندن و فهم را سخت و حتی گاهی ملالآور کرده است. ولی با امید بر اینکه در کنار آن در مقام چالشگر و پرسنده قرار گرفته است و حداقل خواننده را به بازخوانی مجدد... ادامه ›
کتاب استخوانهای یخ زده
- نویسنده: فاطمه عسکری
کتاب استخوانهای یخ زده، مجموعه داستانکوتاهی با بنمایهی روانشناختی به قلم نویسندهی ایرانی فاطمه عسکری است. این کتاب از شش داستان کوتاه شکل گرفته و نقطهی اشتراک همگی این ماجراها، دغدغهی همیشگی بشر یعنی عشق و مرگ است. شخصیتها و قهرمانان این مجموعه هرکدام بهنوعی با رنج فقدان و ازدستدادن دستبهگریباناند و سعی دارند با موشکافی جهان دردهای خود، این رنجهای انسانی را بهتر تاب بیاورند.... ادامه ›
کتاب دشت سرد
- نویسنده: علی علی اکبری
کتاب دشت سرد، تالیف علی علی اکبری، از سری داستانهای کوتاه فارسی است که در فضایی بسیار متفاوت و فارغ از مکان و زمان در قالب یک داستان تخیلی با شخصیتها و محیطی رمزآلود به مسائل و ارزشهای فرهنگی و ریشهای جوامع میپردازد که این روزها در دنیای مدرن و منفعت طلبیهای بشر مادی گرای امروزی، دیگر ارزش محسوب نمیشوند. در بخشی از کتاب دشت سرد میخوانیم: میگفتند تا به حال کسی نتوانسته از آن دشت زنده... ادامه ›
کتاب فصل سرد
- نویسنده: وحید قربانی نژاد شلمانی
کتاب فصل سرد به قلم وحید قربانی نژاد شلمانی، داستانی کوتاه مربوط به جنگ جهانی است و ماجرای مردی را به تصویر میکشد که از جنگ جهانی و اتفاقات هولناک آن جان سالم به در برده است. او که اکنون کمترین تعامل با جهان را دارد، کسبوکارش نیز در ارتباط با مُردههاست و مدیریت بزرگترین شرکت کفن و دفن شهر را برعهده دارد. درباره کتاب فصل سرد ماجرای کتاب فصل سرد از زبان مدیر بزرگترین شرکت کفن و دفن شهر درسدن... ادامه ›
کتاب سرک نکش
- نویسنده: منیرالسادات آزادبخت
کتاب سرک نکش نوشتۀ منیرالسادات آزادبخت، شامل ۱۶ داستان کوتاه با موضوعات آیینی و دفاع مقدس، اجتماعی و کرامت خانواده است. در بخشی از کتاب سرک نکش میخوانیم: سرک میکشی؛ زنی چادرش را به دندان گرفته و دختر بچهای را که انگار لج کرده، دنبال خودش میکشد. لبخندت محو میشود و دلت میگیرد؛ نمیدانی چرا. مثل همان شبی که حالت بد شد و او بالش را برداشت و رفت روی کاناپه، و تو هر چه فکر کردی، ندانستی این... ادامه ›