معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
کتاب صوتی بلبل حلبی
- نویسنده: محمد کشاورز
کتاب صوتی بلبل حلبی نوشته محمد کشاورز، دربرداندهی 10 داستان کوتاه است که زندگی مردم عادی در شرایط گوناگون را روایت میکند و با بیانی طنز، مسائل و مشکلات اجتماعی جامعه را نمایش میدهد. داستانهای این مجموعهی شنیدنی در جهان واقعی و با آدمها و مکانهای واقعی شکل میگیرند، چند داستان این مجموعه در مجلات معتبر ادبی چاپ شدند و با بازخورد مثبت و استقبال دوستداران داستان معاصر فارسی روبهرو شدند.... ادامه ›
کتاب صوتی مادمازل کتی
- نویسنده: میترا الیاتی
کتاب صوتی مادمازل کتی اثر میترا الیاتی، دربرداندهی 7 داستان کوتاه دربارهی مسائل اجتماعی و زندگی روزمره است که با صدای زیبا و دلنشین آرمان سلطانزاده روایت میشود. این اثر در سال 1380 موفق به دریافت جایزه هوشنگ گلشیری شد. داستان اول با عنوان مادمازل کتی زندگی پسری به اسم هادی که در خانوادهای ثروتمند اما سنتی رشد کرده است را روایت میکند او میخواهد برای ادامه تحصیل به کشور ایتالیا سفر کند. در... ادامه ›
کتاب در راه ویلا
- نویسنده: فریبا وفی
کتاب در راه ویلا نوشتۀ فریبا وفی مجموعهای خواندنی شامل 9 داستان با درونمایهی اجتماعی است. این اثر جذاب در قالب داستان و روایت به بازگویی برخی مسائل و مشکلات زندگی روزمره زنان می پردازد. دربارۀ کتاب در راه ویلا کتاب در راه ویلا سومین مجموعه داستان فریبا وفی نویسندۀ موفق و توانمند ایرانی است. در این مجموعه 9 داستان خواندنی با عناوین در راه ویلا، هزارها عروس، دهنکجی، کافیشاپ، حلوای زعفرانی،... ادامه ›
کتاب صوتی افسانههای دیار شهریار
- نویسنده: جعفر کوهی
داستانها و افسانههای شفاهی قسمت مهمی از ادبیات فولکلور و فرهنگ عامیانهی یک قوم محسوب میشوند. جعفر کوهی در کتاب صوتی افسانههای دیار شهریار بخشی از داستانهای شفاهی مناطق کوهستانی آذربایجان را گردآوری و روایت کرده است. حفظ و نگهداری این داستانها به معنای حفظ بخش مهمی از فرهنگ غنی این جغرافیا است که با همکاری پژوهشکده مردمشناسی اتفاق افتاده است. دربارهی کتاب صوتی افسانههای دیار شهریار... ادامه ›
کتاب صوتی در عمق صحنه
- نویسنده: فریبا وفی
کتاب صوتی در عمق صحنه نوشتهی فریبا وفی، دربردارندهی 14 داستان کوتاه، جذاب و شنیدنی است که بیشتر آنها از لحاظ مضمون به هم وابستهاند و به نوعی مکمل یکدیگر هستند و به مسائلی مانند فقر، محرومیت و رنج آدمها به ویژه زنان و کودکان اشاره میکند. دربارهی کتاب صوتی در عمق صحنه: نخستین داستان کوتاه این کتاب با عنوان «مادرم، پشت شیشه» کششی در شما به وجود میآورد که موجب میشود داستانهای دیگر را نیز... ادامه ›
خلاصه کتاب صوتی ویلاهای آنسوی دریاچه: کاست کابوس - شماره 3
- نویسنده: سیامک گلشیری
سیامک گلشیری در کتاب صوتی ویلاهای آنسوی دریاچه: کاست کابوس - شماره 3، قصهی مردی را به تصویر میکشد که برای خوشگذرانی به کنار دریاچهای آمده اما با حضور فردی غریبه و مشکوک در آنجا، آرامشش بهم میخورد. این اثر سومین داستان از مجموعه کاست کابوس (داستانهای وحشت) به شمار میرود. درباره کتاب صوتی ویلاهای آن سوی دریاچه: سومین قسمت از مجموعه کاست کابوس (گوشه وحشت) به کتاب صوتی ویلاهای آن سوی... ادامه ›
خلاصه کتاب صوتی مهمان هر شب: کاست کابوس - شماره 4
- نویسنده: سیامک گلشیری
سیامک گلشیری در کتاب صوتی مهمان هر شب: کاست کابوس - شماره 4، شما را با شبحی سیاهپوش آشنا خواهد کرد که هر شب به خانهی مردی تنها میرود و حضور او باعث اتفاقات ترسناک و عجیبی میشود. این اثر چهارمین داستان از مجموعه کاست کابوس (داستانهای وحشت) به شمار میرود. درباره کتاب صوتی مهمان هر شب: چهارمین قسمت از مجموعه کاست کابوس (گوشه وحشت) به کتاب صوتی مهمان هر شب (از مجموعه داستان رژ قرمز) اختصاص... ادامه ›
کتاب صوتی من مجردم، خانوم و چند داستان دیگر
- نویسنده: مرتضی کربلایی لو
کتاب صوتی من مجردم، خانوم و چند داستان دیگر مجموعهای متشکل از هفت داستان کوتاه شنیدنی با موضوع روابط عاطفی و یا مشکلات خانوادگی است. این اثر نخستین مجموعه داستان منتشرشده از مرتضی کربلایی لو، نویسندهی جایزهبردهی معاصر به شمار میرود. بد نیست بدانید که کتاب حاضر در مراسم انتخاب کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، به عنوان اثری برجسته مورد تقدیر و تمجید قرار گرفت. درباره کتاب صوتی من مجردم، خانوم و... ادامه ›
کتاب صوتی داستانهای کوتاه از زنان قصهنویس امروز ایران 4
- نویسنده: نوشین سالاری
در کتاب صوتی داستانهای کوتاه از زنان قصهنویس امروز ایران 4 به آثاری از بهجت ملک کیانی، منصوره شریف زاده، نوشین سالاری و زهره حاتمی گوش خواهید سپرد. چهار داستان حاضر در این اثر از کتابی با عنوان «در آستانه فصلی سرد» انتخاب شدهاند. درباره کتاب صوتی داستانهای کوتاه از زنان قصهنویس امروز ایران 4: زنان نقشی پررنگ و مهم در صحنهی ادبی امروز ایران دارند. برای اثبات این نکته کافی است که مروری بر... ادامه ›
کتاب ماله کش اعظم
- نویسنده: متین قاسمی بجد
کتاب ماله کش اعظم نوشتهی یاسین قاسمی بجد و متین قاسمی بجد، مجموعهای است از حکایتهای کوتاه، که در رابطه با موفقیت، با بیانی ساده اما شیرین به رشته تحریر درآمده است. در بخشی از کتاب ماله کش اعظم میخوانیم: یک وقتی، حیوانات تصمیم گرفتند در یک مدرسه آموزش مهارتهای حیوانات شرکت کنند. برنامه آموزشی آنها شامل دویدن، بالا رفتن، شنا کردن و پرواز کردن بود. همه حیوانات همه درسها را انتخاب کردند. اردک... ادامه ›
خلاصه کتاب صوتی زنی روی پله: رادیو کابوس - اپیزود ششم
- نویسنده: فیروزه لطفی
کتاب صوتی زنی روی پله: رادیو کابوس - اپیزود ششم نوشتهٔ حسین مسعودی آشتیانی و فیروزه لطفی، داستان زنی به اسم «مریلین» را تعریف میکند که در دل تاریکی شب یکمرتبه از صدای خندهٔ بچهای بیدار میشود. اما هر چه میگردد کسی را پیدا نمیکند. این داستان ششمین اثر از مجموعه رادیو کابوس است. درباره کتاب صوتی زنی روی پله: رادیو کابوس - اپیزود ششم: یکی از محبوبترین ژانرها در دنیای ادبیات و سینما ژانر... ادامه ›
کتاب صوتی دختری که خودش را خورد
- نویسنده: سعید محسنی
سعید محسنی در کتاب صوتی دختری که خودش را خورد، قصه مرد معلمی را به تصویر میکشد که یک زندگی تکراری و ملالانگیز دارد و همواره خسته و تنهاست اما وقتی به شکلی غیرمنتظره درگیر یک ماجرای پلیسی میشود، زندگی او تغییر میکند. درباره کتاب صوتی دختری که خودش را خورد: شخصیتی جامعهگریز و منزوی را تصور کنید که تحت فشار اقتصادیست و زندگی یکنواخت و ملالتباری دارد و مجبور است هر روز مثل تمام آدمهای دیگر... ادامه ›
کتاب PDF داستان شیر و گاو
- نویسنده: بدرالسادات عیوقی
آوردهاند بازرگانی بود با مال و ثروت فراوان. وی فرزندانی داشت که به خاطر ثروت پدر به دنبال کار و پیشهای نرفتند. پدر آنها را نصیحت کرد و گفت: این روشی که شما پیش گرفتهاید نه توان اداره کردن خود را خواهید داشت نه دیگری را. وانگهی ثروت من هم به پایان خواهد رسید. پس هریک به دنبال کاری بروید، پسران نصیحت پدر را گوش کردند و هرکدام به دنبال کاری رفتند. پسر بزرگتر مانند پدر، شغل تجارت را برگزید و... ادامه ›
کتاب گردنبند تقدیر
- نویسنده: آذر فراهانی
دیداری دم بزنگاه، احساسی عجیب و گردنبندی رازآلود. کتاب گردنبند تقدیر همینطور عجیب شروع میشود. آذر فراهانی نویسنده این مجموعه، چهار داستان با نامهای «گردنبند تقدیر»، «لعیا»، «چشمهایش» و «دیبا» را روایت میکند. درباره کتاب گردنبند تقدیر: اولین داستان این اثر، روایتی از شایان پسری دلرحم و مهربان است که برای کمک به دیگران ذرهای تردید نمیکند. روزی به هنگام رانندگی در اتوبان دختری را میبیند که... ادامه ›
کتاب پیراهن پشمی
- نویسنده: محمدجواد نظریان
کتاب پیراهن پشمی نوشتهی محمدجواد نظریان، مجموعهای از سه داستانِ کوتاه است. داستانهای این مجموعه را میتوان در ژانرِ فانتزی یا تخیلی دستهبندی کرد. هر کدام از این سه داستان، در زمان و مکانِ متفاوتی روایت میشوند و جهانِ متفاوتی را ترسیم میکنند. فضای کلی داستانهای پیراهن پشمی شبیه به فضای داستانهای پریان است و محمدجواد نظریان در این داستانها، ایدههای نوی خود را به شیوهی جذابی روایت کرده... ادامه ›
کتاب صوتی داستانهای کوتاه از زنان قصهنویس امروز ایران 2
- نویسنده: فرشته ساری
در کتاب صوتی داستانهای کوتاه از زنان قصهنویس امروز ایران 2 به سه داستان کوتاهِ زنانه و شنیدنی از فریبا وفی، فرشته مولوی و فرشته ساری گوش خواهید سپرد. گفتنیست که این سه قصه از کتابی به نام «در آستانهی فصلی سرد» برگزیده و در قالب اثری مجزا خدمت علاقهمندان ارائه شدهاند. درباره کتاب صوتی داستانهای کوتاه از زنان قصهنویس امروز ایران 2: ادبیات امروز ایران بسا بیش از آنچه انتظار آن میرفت و... ادامه ›
کتاب صوتی آدمهای چهار باغ
- نویسنده: علی خدایی
کتاب صوتی آدمهای چهار باغ نوشته علی خدایی، مجموعه داستانهای کوتاه و به هم پیوستهای است که قصه خانم دواچی و اطرافیانش و اتفاقاتی را روایت میکند که برایشان روی میدهد. تمام داستانهای این کتاب به شکل سریالی و در 45 هفته در سالهای 96 و 97 در روزنامههای اعتماد و شرق چاپ شدند. علی خدایی میگوید داستانهای کتاب آدمهای چهار باغ مجموعه اتفاقاتی است که در هتل جهان، اولین و قدیمیترین هتل اصفهان رخ... ادامه ›
کتاب قصههای شهر هرت
- نویسنده: سید علیرضا شفیعی مطهر
کتاب قصههای شهر هرت شامل مجموعهای از داستانهای کوتاه جذاب و خواندنی به قلم سید علیرضا شفیعی مطهر است. در شهر هرت هیچگونه مقررات و قانون ثابتی حکمفرما نیست. خواستههای روزمره قبلهی عالم است که جامعه و همچنین زندگی مردم را جهت میبخشد. در جوامعی مانند شهر هرت، عوامفریبی، چربزبانی و چاپلوسی کردن، حیله و فریب، دورویی و... هر روز بیشتر از روز قبل بر جامعه و مردم اثر گذاشته و سایه سیاه خود را... ادامه ›
کتاب صوتی از رنجی که میبریم
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی از رنجی که میبریم مجموعه داستانی از جلال آل احمد است که در دهههای 1310 و 1320 میگذرد و میکوشد فضای خفقانآور سیاسی و یأس اجتماعی آن دوران را نشان دهد. این کتاب از هفت داستان کوتاه تشکیل شده که بیشترشان در شمال کشور اتفاق میافتند و در هر کدام قصهی فردی روایت میشود که حکومت او را به دلایل سیاسی مجازات کرده است. دربارهی کتاب صوتی از رنجی که میبریم جلال آل احمد سال 1323 و در سن... ادامه ›
کتاب صوتی کسی خانه نیست
- نویسنده: الهام فلاح
کتاب صوتی کسی خانه نیست شامل مجموعهای از داستانهای شگفتانگیز و غیرقابل پیشبینی است که وضعیت واقعی زنان در جامعهی کنونی ایران را به تصویر میکشد و با صدای خود نویسنده روایت میشود. برای نخستینبار است که در تاریخ ادبیات ایران، جمعی از زنان نویسنده گرد هم آمدهاند تا با داستانهای خود چهره حقیقی زن ایرانی را برای همگان به تصویر بکشند. «کسی خانه نیست» مجموعهای ناب و ویژه برای کشف چهره حقیقی... ادامه ›
کتاب صوتی عروس بید
- نویسنده: یوسف علیخانی
مجموعهای شنیدنی متشکل از ده داستان کوتاه به قلم یوسف علیخانی . داستانهای کتاب صوتی عروس بید همچون دیگر آثار این نویسنده اغلب در فضایی روستایی و بهدور از هیاهوی صنعتی شهر روایت میشوند. دربارهی کتاب صوتی عروس بید یوسف علیخانی که زاده و بزرگشده در روستای میلَک در توابع الموت قزوین است، در نگارش داستانهای مجموعهی عروس بید، از تجربهی زیستهی خود بهخصوص در سالهای کودکی بهرهی فراوانی جسته... ادامه ›
کتاب صوتی بدون گفتگو و چند داستان کوتاه کوتاه
- نویسنده: سیامک احمدی
کتاب صوتی بدون گفتگو و چند داستان کوتاه کوتاه، مجموعهای متشکل از سی و شش داستانک شنیدنی و جذاب به قلم و صدای سیامک احمدی است. مضاف بر این، بحثی اجمالی در باب فرم ادبیِ داستان کوتاه کوتاه نیز، جهت آشنایی بیشتر با این نوع خاص از نوشتار، در مقدمهی کتاب خدمت علاقهمندان ارائه گردیده است. درباره کتاب صوتی بدون گفتگو و چند داستان کوتاه کوتاه: داستانِ کوتاه کوتاه (یا آنطور که برخی دیگر میگویند:... ادامه ›
کتاب صوتی بیگناه
- نویسنده: مسعود شامحمدی
کتاب صوتی بیگناه داستانی است دربارهی تبعات یک پنهانکاری زنانه. مسعود شامحمدی در این قصهی کوتاه خلوت یک زن را صادقانه به تصویر میکشد و شنوندگان را در مقام قضاوتِ شخصیت زن داستان خود قرار میدهد. او ضمن روایت یک داستان تکاندهنده و وهمانگیز، ریشههای سنت را واکاوی میکند. دربارهی کتاب صوتی بیگناه کتاب صوتی بیگناه داستانی وهمآلود را در فضای شهری کثیف و غبارگرفته روایت میکند. زنی مثل تمام... ادامه ›
کتاب داستانهای کوتاه با اهالی وارش
- نویسنده: حمیدرضا اکبری
کتاب داستانهای کوتاه با اهالی وارش به اهتمام حمیدرضا اکبری دربرگیرندهی 9 داستان کوتاه از اهالی مازندان است که موضوعات مختلفی را شامل میشود. داستانهای این مجموعهی جذاب و خواندنی با زبانی ساده و روان نگاشته شدهاند و به مسائل بومی مردم ساکن استان مازندران توجه دارند. مجموعهی لیراو بعد از چاپ چندین کتاب در حوزهی شعر، اکنون قصد معرفی داستاننویسان استانهای مختلف ایران را دارد. از این رو کتاب... ادامه ›