معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب حصار موش
- نویسنده: حسین قسامی
کتاب حصار موش بهقلم نویسندهی جوان و توانای ایرانی، حسین قسامی داستان پناهندگانی را روایت میکند که در یک اردوگاه مخوف یونانی گیر افتادهاند. اغلب پناهجویان سوری، ایرانی یا افغان هستند و ازدحام جمعیت آنقدر زیاد است که زندان تنگتر و غیرقابلتحملتر از حالت عادیاش به نظر میرسد. پس از مدتی با وقوع یک قتل در اردوگاه، زندگی همهی ساکنان آن دستخوش تغییر میشود و سلسله اتفاقات وحشتناکی به دنبال آن... ادامه ›
کتاب قصهای برای پیادهرو
- نویسنده: فهیمه سراوانی
در کتاب قصهای برای پیادهرو تالیف فهیمه سراوانی، داستان زنی روایت میشود که از عرصه زندگی روزمرهاش به تنگ آمده. از اینکه یک هفته در کارخانه کار میکند و یک هفته کارِ خانه. تنها دلخوشیاش قدم زدن در پیادهروها و رفتن به کتاب فروشیهاست. کتاب فروشی همان جایی است که میتواند برای دقایقی با خیال راحت خودش باشد و به یادِ دوران خوش دانشجوییاش بیفتد. در بخشی از کتاب قصهای برای پیاده رو... ادامه ›
کتاب اندوه مونالیزا
- نویسنده: شاهرخ گیوا
شاهرخ گیوا در کتاب اندوه مونالیزا، داستان خانوادهای را به تصویر میکشد که در دورهی پهلوی زندگی میکنند و شهرداری قصد دارد منزل آنها را برای ساخت پل تخریب کند. این خانواده که بیشتر اعضای آن در نمایش روحوضی مشغول به کار هستند، آرام آرام دچار مشکلاتی میشوند که باعث میشود نهایتاً از هم پاشیده شوند. اما این پایان داستان نیست زیرا بهرام که یکی از اعضای این خانواده قدیمی است، شروع به روایت داستان... ادامه ›
کتاب صوتی آفتاب پرست نازنین
- نویسنده: محمدرضا کاتب
کتاب صوتی آفتاب پرست نازنین نوشتهی محمدرضا کاتب، قصهی زندگی دختری را به تصویر میکشد که در حال و هوای بعد از دوران جنگ، احساس تنهایی بسیاری میکند و به سختیها و مشکلات زیادی دچار است و در این بین درگیر یک ماجرای آدمربایی نیز میشود. این رمان که جایزهی روزی روزگاری را برای نویسندهاش به ارمغان آورده، توسط دو راوی روایت میشود. دختر جوانی به نام شوکا به قدری در مشکلاتش غرق شده که تاب و توان... ادامه ›
کتاب زنی که کشتم اسم نداشت
- نویسنده: رضا کاظمی
این کتاب شامل مجموعه ای از داستان های کوتاه است بخش هایی از متن کتاب: شبی که زدم شیشهشان را شکستَم هیچ فکر نداشتم - نمیکردم امروز را ببینم خوابیده، دراز شده باشم - شدهاَم میانِ چار تِکِّه چوب که به قاعدهی من بریده، میخ و پرچ شده؛ و منتظر بمانم بیایند بردارند بگیرند روو سرشان، به سرشان بکوبند دوبامبی و زار بزنند تا برسند کنارِ تَلِّ خاکی که گویی سِقطِ جنینِ گووری باردار است. و صدایی هم جُدا... ادامه ›
کتاب کک
- نویسنده: لیلی والی
کتاب کک نوشتهی مهدیس مسکینی و لیلی والی، روایتگر زندگی پسری شهرستانی است که ناچار شده برای گذران زندگیاش به تهران مهاجرت کند اما زندگی از همان روزهای اول با او خوب تا نمیکند. او در تهران موفق به پیدا کردن شغلی مطابق با مهارتهایش نمیشود و برای ادامهی زندگی ناچار میشود وارد مسیری شود که او را به ناکجا میرساند. آیا او موفق خواهد شد خودش را از ورطهای که در آن گرفتار شده، بیرون بکشد؟... ادامه ›
کتاب زنی که قمار شد
- نویسنده: آرام شهنواز
کتاب زنی که قمار شد به قلم آرام شهنواز، داستان زنی را به تصویر میکشد که زندگی، سختیهای بسیاری برای او رقم زده و حتی از سوی فرزندانش نیز مورد آزار و اذیت قرار گرفته است. در بخشی از کتاب زنی که قمار شد میخوانیم: گریه فخرى منو به گریه انداخت انگار بگى نگى مادرم فهمیده بود چى شده آروم گریه مىکرد وسط گریه رو کرد به فخرالسادات و گفت دختر من با خداست ابرو داره بچههاش از عزت هستن هر سهشون. حاجى... ادامه ›
رمان سودای سکوت
- نویسنده: مهرداد اسمعیل پور
هنوز کودکیام در انتهای کوچه میخندد و فریاد میزند. نوجوانیام در راه برگشت از مدرسه گمشده. جوانیم آنقدر سرش شلوغ است که خودش را نمیبیند. میانسالیام به دیوار تکیه داده و به این فکر میکند که برای گفتن همین یک جمله باید یک کتاب بنویسد. کتابی بیربط که حرف دلش را در قالب یک جمله در آن پنهان کند. ادامه ›
کتاب تکل مازیار زارع زیر پای کریم انصاری فرد
- نویسنده: روح الله شریفی
کتاب تکل مازیار زارع زیر پای کریم انصاری فرد، به قلم روح الله شریفی، مجموعه داستانی جذاب و خواندنی است که با بیان طنزگونۀ مضامین اجتماعی، تجربهای لذتبخش از خواندن داستان کوتاه را شما منتقل میکند. درباره مجموعه داستان تکل مازیار زارع زیر پای کریم انصاری فرد: این اثر شامل ده داستان کوتاه با محوریت حوادث اجتماعیِ روزمره است که نویسنده به طرزی هوشمندانه و با زبان کنایه آمیز، دردها و مشکلات... ادامه ›
کتاب نوزده تماس بیپاسخ
- نویسنده: خدیجه خانی
خدیجه خانی در کتاب نوزده تماس بیپاسخ، داستان یک پدر و دختر را در زمان و مکانهای گوناگون و در دوران همهگیری ویروس کووید 19 روایت میکند و رخدادهای طبیعی و غیرطبیعی را با شرایط کنونی کرونا مورد مقایسه قرار میدهد. دربارهی کتاب نوزده تماس بیپاسخ: فرامیرسد روزی که آدمی میگریزد از برادرش، مادر و پدرش و از همسر و فرزندانش / سوره عبس آیه 36-34؛ آیهای که در آغاز کتاب آورده شده و هدف کلی نویسنده... ادامه ›
کتاب آقای سالاری و دخترانش
- نویسنده: مجید اسطیری
کتاب آقای سالاری و دخترانش نوشتهی مجید اسطیری، سرگذشت مردی ثروتمند را به تصویر میکشد که با وقوع اتفاقاتی تازه، دیدگاهش نسبت به زندگی و مردم تغییر میکند و روزی تصمیم میگیرد تا تمام اموالش را در راه خدا وقف کند. دربارهی کتاب آقای سالاری و دخترانش: این کتاب داستان مردی کارخانهدار و پولدار به نام آقای سالاری است که روزی به اصرار دخترانش و برای حفظ سلامت جسمانی خود، تصمیم میگیرد بازنشسته شود.... ادامه ›
کتاب صوتی خانهی ابر و باد
- نویسنده: فرشته مولوی
فرشته مولوی در کتاب صوتی خانهی ابر و باد، با لحن و قلم متفاوت و منحصربهفرد خود، آشوبها و هرج و مرجهای دوران انقلاب و زندگی چندین جوان عصیانگر را به تصویر میکشد که علیه شاه قیام کردهاند و دست به تظاهرات و اعتراض میزنند. درباره کتاب صوتی خانهی ابر و باد: رویدادهای این کتاب که در دهه 1980 روی میدهد، کابوسهای نسل جوان در دوران شاه را روایت میکند. این جوانان علیه استبداد دیکتاتور زمانهشان... ادامه ›
رمان از تهی سرشار
- نویسنده: علی حدادی اصل
از تهی سرشار، رمانی است اجتماعی که بحرانهای زندگی در دنیای مدرن و انسانهایش را روایت میکند. این اثر داستان دانشجویی است به نام”رها “که تصمیم دارد پایان نامه دوره کارشناسی ارشداش را درباره اخوان ثالث و آثار و احوالات او بنویسد. از متن کتاب: نمیتوانستم در چهرۀ بابا خیره شوم. بهانه آوردم که تا شما اینجایید، یک سر به قطعۀ هنرمندان میزنم و زود برمیگردم. سوار ماشین عمو علیرضا شدم. سیگاری آتش... ادامه ›
کتاب تیراندازی طبق بخش نامه
- نویسنده: حسن بهرامی
کتاب تیراندازی طبق بخش نامه، از حسن بهرامی، شخصیتپردازی عجیب و جذابی دارد که تلفیق آن با شیوهی روایت داستان، رمانی گیرا و خاص را به وجود آورده است. شخصیت اصلی داستان، تمام دوران کودکی خود را در یک پرورشگاه گذرانده و تمام تاثیراتی که آن دوران بر زندگی او گذاشته شده را همراه با خود به بزرگسالی آورده است؛ داستانی از مردی خیالپرداز، که زندگی پر رمز و رازی دارد. دربارهی کتاب تیراندازی طبق بخش... ادامه ›
کتاب پنجره بیمارستان
- نویسنده: آرش رستم زاده
کتاب پنجره بیمارستان نوشتهی آرش رستم زاده (آذر) با روایتی تلخ از زندگی افراد گوناگون سعی دارد شما را کمی به تفکر واداشته تا شاید بیشتر قدر لحظات زندگی خود را بدانید. ما در دنیایی زندگی میکنیم که در اطرافمان، شعلههای جنگ دائماً فروزان است برای بقا و موفقیت در زندگی باید بتوان حداقل بخش مربوط به خود را کنترل کنیم و کمکهای رسیده شده را قدرشناس باشیم. از جهت دیگر نیز، از هیچکس انتظار نداشته... ادامه ›
کتاب اثیری
- نویسنده: رامین پیرئی نیا
کتاب اثیری به قلم رامین پیرئی نیا رمانی کوتاه و جذاب است که به موضوع از خود بیگانگی پرداخته. این اثر با رویکردی نو، روایتی جدید از آشفتگیهای ذهن یک جوان دانشجو را ارائه میدهد. شیوۀ روایی جریان سیال ذهن، یکی از مولفههای فنی چشمگیر این رمان است. درباره کتاب اثیری: این رمان ذهن پریشان و رمزآلود مردی جوان را سر راه ما قرار میدهد که دنیایی مالیخولیایی و افکاری مشوش نسبت به دنیای پیرامون خود... ادامه ›
کتاب ذبیح
- نویسنده: احمد بیگدلی
آیا تصور میکنید از تمامی حوادث تاریخ معاصر کشورتان باخبر هستید؟ کتاب ذبیح رمانی تاریخی و اجتماعی به قلم احمد بیگدلی است که سالهای 60 تا 70 هجری شمسی را داستانگونه و با زبانی گیرا روایت میکند. با ورود به دنیای شخصیت اصلی این رمان، وجه دیگری از تاریخ معاصر را میبینیم. درباره کتاب ذبیح: روایت یک دوستی از روزهای جنگ تا سالهای اصلاحات... رمان ذبیح که در فضایی کاملا ایرانی توصیف میشود، روایتگر... ادامه ›
کتاب بردپیت سیاه
- نویسنده: شراره شریعت زاده
کتاب بردپیت سیاه به قلم شراره شریعت زاده، قصه زندگی زنی را به تصویر میکشد که بعد از تجربه طلاق و یک سقط جنین با خود در کشمکش است تا از اشتباهات زندگیش رها شود. نویسنده در این رمان با نگاهی تازه و زبانی متمایز به روابط احساسی، خانوادگی و کاری این زن مینگرد. درباره کتاب بردپیت سیاه راوی کتاب حاضر زنی تنهاست و گویی ماجراهای داستان را در مرزی باریک بین دنیای ذهنی خود و واقعیت اطرافش بازگو میکند؛... ادامه ›
رمان گناه من
- نویسنده: مهری اصغریان
کتاب رمان گناه من، نوشته مهری اصغریان، داستان دختری ترسو و نادان است که امید دارد روزی گذشت را فراموش کند و جان دوبارهای بگیرد... در بخشی از کتاب رمان گناه من میخوانیم: کاش مرده بودم... صدای قطرات باران که شتابان برروی شیشه میکوبید و با هیچ زحمتی از لای ترک قاب پنجره به داخل اتاقم میآمد، مرا هر لحظه عصبیتر و ناامیدتر میکرد. روی زمین خیس و نمناک زیر زمین ایران نشستم و به قطرات ریز و درشتی... ادامه ›
کتاب ژیکال (سرآغازی نوین)
- نویسنده: بهزاد سعادت منش
کتاب ژیکال (سرآغازی نوین) نوشتۀ بهزاد سعادتمنش، داستانی تأثیرگذار از زندگی زنی به نام ژیکال است که علیرغم زندگی دشوار و شرایط پیچیدهای که در هر مرحله از زندگی برایش به وجود میآید، امیدوار و الهامبخش است. درباره رمان ژیکال: این کتاب سرگذشت پر پیچ و خم بانویی استوار و قوی به نام ژیکال است که در روستا متولد شده و از همان آغاز زندگیاش با دشواریها و مشکلات عدیدهای همچون فقر، از دست دادن... ادامه ›
کتاب زن زیادی
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب زن زیادی دربرداندهی 9 داستان کوتاه از جلال آل احمد، دردهای اجتماعی و نوع تفکرات زنان را در جامعهای مردسالار به تصویر کشیده است. کتاب زن زیادی یکی از ارزشمندترین آثار جلال آل احمد است که روایت زندگی نه فقط زنان بلکه مردانی است که جایگاه شناخته شده و مهمی در جامعه دارا نمیباشند. در جامعهای که نادانی و خرافات بسیار پررنگ است و زن و مرد هر دو به یک اندازه بدبخت هستند. او در این اثر به... ادامه ›
کتاب من مادام ... هستم
- نویسنده: منصور کمالی
کتاب من مادام ... هستم رمانی است نوشتهی منصور کمالی که حوادث آن، در خلال جنگ آلمان و فرانسه روی میدهد. اثر نامبرده بخشی از زندگی و احوالات زنی به نام ماریان را در میانهی این جنگ روایت میکند. این کتاب، سرگذشتِ زنی شاغل است که به او تجاوز میشود، خود را در روسپیخانهها مییابد و با مشکلات زیادی دستوپنجه نرم میکند. مبارزهی ماریان بر سر زندگی است. دربارهی کتاب من مادام ... هستم ماریان زنی... ادامه ›
کتاب PDF الف: ابن ... ه: هبن چه زود دیر شد بهشتی که هرگز نرسید
- نویسنده: کیومرث دانشگر
کتاب الف ابن...ه هبن «چه زود دیر می شود» کتابیست که قبل از دوران جدید آموزش و پرورش مطالب آن آغاز می گردد. در شروع این کتاب آمده که بدین ترتیب نونهالان الفبا... را یاد می داده اند. کودکی که پیش از این، در مکتب با خواندن و نوشتن آشنا شده، به مدرسه سپرده میشود تا تحصیلات خویش را ادامه دهد. او از مدرسه خاطرات خوشی ندارد، چرا که در آن دوران خشونت حرف اول را در مدارس میزد و هیچ کودکی اجازه و جرئت... ادامه ›
کتاب رویاهای سرگردان
- نویسنده: حمیده دینی
کتاب رویاهای سرگردان نوشتهی حمیده دینی، داستان جذاب و خواندنی جوانی را به تصویر میکشد که با زیر گرفتن حیوانی در جاده سرگردان گشته و نمیداند خیالاتی شده یا حقیقت دارد! در بخشی از کتاب رویاهای سرگردان میخوانیم: آهو؟! خیالات ورت داشته، داداش. آهو این ورا چیکار میکنه؟! جوان از شنیدن این حرف پسر پشت پیشخوان، عصبی شد، اما با خونسردی توضیح داد: - اینجا رو نمیگم. پنج شیش کیلومتر اون طرفتر تصادف... ادامه ›