معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب گاف
- نویسنده: سارا گریانلو
کتاب گاف اثری جسورانه و اجتماعی از سارا گریانلو است که موضوعات و آسیبهای مختلف اجتماعی را در قالب یک داستان جذاب و متفاوت به تصویر میکشد؛ داستانی که اگر حقیقت داشته باشد تجربهای تلخ خواهد بود. درباره کتاب گاف: زن و شوهری به نام ارغوان و ایمان که هر دو معلم هستند و از این راه زندگی میگذرانند، به پیشنهاد یکی از دوستانشان به عنوان داوطلب در یکی از سازمانهای مردم نهاد عضو میشوند. آنها قرار... ادامه ›
کتاب لحظههای بیتکرار
- نویسنده: الهام دیلمی فر
الهام دیلمی فر در کتاب لحظههای بیتکرار با داستان عاشقانهای که ارائه میدهد به شما کمک میکند تا در سختترین موقعیتهای زندگی هم ناامید نشوید و همیشه برای اهداف خود تلاش کنید. دربارهی کتاب لحظههای بیتکرار: الهام دیلمیفر داستان خود را با داوین آغاز میکند، آن هم در حالی که کنار جاده ایستاده است و میخواهد خود را از روستا به شهر برساند. مایکل او را سوار ماشینش میکند و به او پیشنهاد میدهد... ادامه ›
کتاب شرح زندگی من
- نویسنده: وحید معینی فر
کتاب شرح زندگی من به قلم وحید معینی فر، ماجرای جوان کارگری به نام اشکان را روایت میکند که در خانوادهای فقیر و معتاد چشم به دنیا گشوده بود. او به دلیل مشکلات خانوادگی نتوانسته به دانشگاه برود و در جامعه با مشکلات فراوانی ناشی از فقر روبهرو میشود و اتفاقات و فراز و فرودهای متفاوت و تلخی را در زندگیاش تجربه میکند. در بخشی از کتاب شرح زندگی من میخوانیم: این بلایی بود که گرسنگی و بیکاری بر سر... ادامه ›
کتاب گذرا، چون عشق
- نویسنده: مهرداد اسمعیل پور
کتاب گذرا، چون عشق اثر مهرداد اسماعیل پور، مجموعهای از چهل داستان کوتاه با موضوع اجتماعی است که درونمایهی آنها دوست داشتنهای ساده و روزمرهاند. شیوهی روایی بیشتر داستانها اول شخص است و بعضی از آنها تماماً مکالمهی میان دو شخصیت هستند. در بخشی از کتاب گذرا، چون عشق میخوانیم: - آخرین باری که خندیدم کی بود؟ - چرا همهاش حسرت میخوری؟ - خاطره خود کلانتر جان است، نسیم من! - آخرش کی چی؟... یه... ادامه ›
کتاب من همیشه تو بودم
- نویسنده: قاسم امیری
کتاب من همیشه تو بودم نوشته قاسم امیری، داستان جذاب و خواندنی ازدواج با یک معلول جنگ تحمیلی است. در بخشی از کتاب من همیشه تو بودم میخوانید: آن روز برف بود و کولاک، و من بودم و آن پنجره، که زیر مشتهایِ طوفان و تگرگ، طاقتش را از دست داد و باز شُد به رویِ هر چه بادا باد. تمام بالشهای داخل اتاق هم نتوانستند قدِ مرا به پنجرهای برسانند که حالا دیگر چیزی به شکسته شدنش نمانده بود. در آن کولاک،... ادامه ›
کتاب پایان روز
- نویسنده: محمدحسین محمدی
کتاب پایان روز نوشتهی محمدحسین محمدی، داستان یک کارگر مهاجر است که در تهران کارگری میکند. او روزی متوجه میشود که یکی از عزیزانش در حال مرگ است و از آن روز به بعد اتفاقات تأثیرگذار زیادی رخ میدهد. در این اثر با داستانی موازی از فضای افغانستان و خانوادهی مردی مهاجر مواجهاید. نویسنده تصویری نو از زندگی یک کارگر مهاجر در تهران و فضایی که او زندگی میکند، ساخته است. این اتفاقات که در یک روز... ادامه ›
کتاب پارک آلوچه
- نویسنده: مینا امیری مهر
کتاب پارک آلوچه شامل مجموعهای از داستانهای کوتاه اجتماعی به قلم مینا امیری مهر است. قصههای این مجموعه زندگی آدمهایی را به تصویر میکشد که مدتهاست فراموش شدهاند. در بخشی از کتاب پارک آلوچه میخوانیم: باد گرم و آفتاب قهار، ظالمانه با هم متحد شدند تا ریشه درختچههای مورد همیشه سبز را بسوزانند، اما نمیدانستند آنها را باغبانانی کاشتند که در خاکش بی جای آب، عنصر صبر و استقامت ریختهاند تا حتی... ادامه ›
کتاب عطر خسته بنفشه
- نویسنده: آرزو خمسه کجوری
کتاب عطر خسته بنفشه نوشتهی آرزو خمسه کجوری، متشکل از 24 داستان بسیار کوتاه است که بیشترشان مضامینی زنانه، اجتماعی و انسانی دارند. این داستانها عموماً در مورد مسائل روزمرهی زندگی هستند، لحنی موجز و مختصر دارند و شما در مرز میان واقعیت و خیال قرار میدهند. برخی از داستانهای این کتاب تراژیک و تلخ هستند و برخی دیگر در فضایی طنز و کمدی روایت میشوند. دربارهی کتاب عطر خسته بنفشه ادبیات داستانی... ادامه ›
کتاب سرزمین جعبهها
- نویسنده: احسان کیان فرد
سرزمین جعبهها یک محیط به شدت محدود با حاکمان سختگیر است که در آن انسانها به شیوههای مختلف کنترل میشوند تا فرصت اندیشیدن به هیچچیز را نداشته باشند. احسان کیان فرد در کتاب سرزمین جعبهها از شخصیتی سخن میگوید که میخواهد در چنین جامعهای معنای زندگی خود را کشف کند. دربارهی کتاب سرزمین جعبهها سرزمینی را تصور کنید که در آن واقعیتهای زندگی پنهان میشود و حاکمانش اجازه نمیدهند هیچکس از... ادامه ›
کتاب بیخداحافظی برو
- نویسنده: سارا کریم زاده
فاش شدن یک راز میتواند آدمی را از درون متلاشی کند و به هم بریزد؛ درست همانند اتفاقی که برای قهرمان اصلی کتاب بیخداحافظی برو رخ میدهد. سارا کریمزاده در نخستین رمانش، روزهای تنهایی یک زن و تلاش او را برای شروع زندگی دوباره به تصویر میکشد. درباره کتاب بیخداحافظی برو هاله شخصیت اصلی داستان، زنی است که با برملا شدن یک راز سربهمهر به حقیقت تلخی پی میبرد. او طی ماجرایی متوجه عدم علاقه مرد... ادامه ›
کتاب فریاد دردها
- نویسنده: زهرا ایمانی
کتاب فریاد دردها نوشتۀ زهرا ایمانی، داستان خانواده سه نفرهای را به تصویر میکشد که در خانهای در یک محلۀ قدیمی زندگی میکنند و هر روز صدای جیغهایی را در همسایگیشان میشنوند. دربارهی کتاب فریاد دردها: یک خانواده که متشکل از یک مادر و دو خواهر است در خانهای قدیمی زندگی میکنند، یکی از دخترها در آستانۀ ازدواج قرار دارد. چند سالی است که صدای جیغ یک دختربچه که عقبمانده ذهنی است در همسایگیشان... ادامه ›
کتاب ویرانه های هوس
- نویسنده: فریده نجفی
در این رمان کتایون و پریوش دو دختر از خانوادهای متوسط هستند که در یک کلاس تحصیل میکنند. پریوش در مطب پزشک ثروتمندی که اختلاف سنی بسیاری با او دارد مشغول به کار میشود و با هر حیلهای سعی دارد با پزشک ازدواج کند. سالها بعد این دو دوست در حالی که هر یک دارای شوهر و فرزند هستند. یک دیگر را میبینند. پریوش با به دست آوردن تمامی آن چه با پول خریدنی است در زندگی احساس خلاهای بسیار میکند، اما در... ادامه ›
کتاب خط فاصله
- نویسنده: سوگند عباسی
مجموعه 6 داستان کوتاه اجتماعی از سوگند عباسی از متن کتاب: دیشب خواب دیدم، یه خواب خوب یعنی همچین هم خوب نبود اما میگن تعبیرش خوبه! خواب دیدم خونمون خیلی بهم ریخته و شلوغه، هیچی سرجاش نیست، حتی تا انباری زیر شیروانی خونمون هم بهم ریختهاس من داد میکشیدم که به خدا مامان من همه جا رو تمیز کردم و جارو کشیدم چرا اینجوری شد؟ داد میکشیدم همهاش تقصیر بچههای فریبا اس که همه چیز را بهم ریختهان! اما... ادامه ›
کتاب مرغ آمین
- نویسنده: سیمین دخت حسینیان
کتاب مرغ آمین مجموعه داستانهایی کوتاه از سیمین دخت حسینیان دربردارد. این مجموعه، روایتهایی جذاب و خواندنی را شامل میشود که شما را با خود همراه کرده و لحظات دلنشینی را برایتان رقم خواهد زد. دربارهی کتاب مرغ آمین: افسانه، ونوس، مرغ آمین، خوابم میآد، پردهای که انگار زمانی رنگش سفید بود، صدای شصت و سه، سؤال بی جواب، طعم تلخ پاستیل و شام عروسی عناوین 9 داستان کتاب حاضر هستند. میتوان گفت مرگ... ادامه ›
کتاب سرزمین بدون مرز
- نویسنده: الیاس قصابیان
الیاس قصابیان در کتاب سرزمین بدون مرز، جدال بین خیر و شر را که قدمتی به بلندای تاریخ بشر داشته و به حالتی نامرئی در ذهن همهی انسانها در جریان است، به تصویر میکشد. آنچه مسلم است همهی انسانها در ذات، تمایل به نیکی دارند اما در طول زمان تحت تاثیر شرایط و محیط، تغییرات و تاثیر پذیریشان، تعیین کنندهی اصول انسانی و اخلاقی حاکم بر رفتارشان خواهد بود. در واقع اخلاقیات و رفتارهای فردی و همچنین... ادامه ›
کتاب سبز (مجموعه داستان های کوتاه 1)
- نویسنده: هادی ناجی
سبز مجموعهای از هشت داستان است. این کتاب در حقیقت قسمت اول یک سهگانه است. قسمت دوم با نام سفید و قسمت سوم قرمز نام دارد. در این سه گانه مولف تلاش کرده است سه دوره از زندگی یک شخصیت داستانی را به نقد بگذارم. دوره اول که مربوط به نوجوانی است و دوران مدرسه را توصـیف میکند، در کتاب سبز گنجانده شده است. مخاطب با خواندن مجموعه سبز به دوران کودکی میرود، به آن سادگیها. اتفاقاتی که برای آن سن و سال... ادامه ›
کتاب زنی شبیه تهران
- نویسنده: مهسا دهقانی پور
کتاب زنی شبیه تهران دومین اثر ادبی مهسا دهقانی پور، نویسندهی جوان ایرانی است که به مسئلهی تأثیرات شهر تهران بر هویت ساکنینش میپردازد. این کتاب پنج داستان کوتاه از زندگی زنان مختلف ساکن تهران را در بر میگیرد که به نوعی با یکدیگر ارتباط دارند. این زنان در سنین و شرایط مختلفی به سر میبرند و هر کدام داستان خودشان را روایت میکنند. دربارهی کتاب زنی شبیه تهران برای کسانی که از کودکی در تهران... ادامه ›
کتاب هر صبح میمیریم
- نویسنده: سید احمد بطحایی
کتاب هر صبح میمیریم اثر سید احمد بطحایی، داستانی در باب گیر افتادن میان دوزخ، برزخ و دنیاست. در این رمان داستان مرد عاشقی را دنبال میکنیم که در بند ۳ زندان محبوس است و در انتظار طناب دار روزهای باقیماندهاش را سپری میکند. دربارهی کتاب هر صبح میمیریم کتاب هر صبح میمیریم نوشتهی سید احمد بطحایی، داستان زندگی احمد است که یک عکاس زندانی است. جسم احمد در زندان است، اما گوشهای از ذهنش در دنیا،... ادامه ›
کتاب با تو سقوط میکنم
- نویسنده: سارا نظری
«خودت فهمیدی داری میمیری؟» سارا نظری کتاب با تو سقوط میکنم را با این جملهی عجیب آغاز میکند. او در این کتاب از بار غم خانوادههای داغدار و واکنشهای متفاوت اطرافیان نسبت به غم از دست دادن عضوی از خانواده میگوید. درباره کتاب با تو سقوط میکنم: پگاه با نامزدش (پسر عمهاش) به کوهنوردی میرود و طی حادثهای از کوه سقوط میکند. مرگ پگاه روابط خانوادگی را به شدت از هم میپاشد. مادر، پدر و خواهرش... ادامه ›
کتاب تاریکی روشن
- نویسنده: مسعود کوه زاده
کتاب تاریکی روشن نوشته مسعود کوه زاده، یک داستان بلند اجتماعی است که قلم و روایت جذابی دارد. در بخشی از کتاب تاریکی روشن میخوانیم: مادر فرهاد و زن کدخدا شروع به گریه کردند. کمکم گرگها به روستا نزدیک میشدند و مردم آنها را بهتر میدیدند. آنها فرهاد را در میان گرگها دیدند که چیزی را حمل میکند. همه تعجب کردند. گرگها سر جای خود ماندند و فقط فرهاد و برون حرکت میکردند. دیگر چیزی به روستا... ادامه ›
کتاب سیاه مرداب
- نویسنده: پروانه شفیعی نیا
در کتاب سیاه مرداب، تالیف پروانه شفیعی نیا، مهرآسا و آزاده تصمیم میگیرند از شخصی مریض که البته از یک بیماری روحی رنج میبرد، مراقبت کنند که در این بین اتقاقاتی هم میافتد... در بخشی از کتاب سیاه مرداب میخوانیم: حرامزاده! شاید دخترک بیچاره اولین نبود، آخرینش هم! اصلا مهرآسا خودش دیده بود! دختری جوانتر از خودش را که آن حرامی به خانهاش آورده بود. خودش! به چشم خودش! همان روزی که بسته هروئین... ادامه ›
کتاب مردهها در راهاند
- نویسنده: ناتاشا امیری
کتاب مردهها در راهاند رمانی دیگر به قلم نویسندهی جوان ایرانی، ناتاشا امیری، است. این کتاب زندگی نسلهای زنان یک خانواده را در طی شش دهه در ایران معاصر و در بستر رویدادهای تاریخی و سیاسی این دوران روایت میکند. این زنها در شهری آرام در شمال ایران متولد شدهاند، اما تأثیرات وقایعی چون کودتای 28 مرداد، سیاستهای توسعهی دوران پهلوی، انقلاب و جنگ را از سر میگذرانند و پایشان به نقاط مختلف جهان... ادامه ›
کتاب قطار زندگی
- نویسنده: علیرضا باقری
داستانهای کتاب قطار زندگی اثر علیرضا باقری (سریتا) مجموعهای است سرشار از زندگی، حقیقت، عشق، جدایی، دلتنگی و ماجراهای شگفتانگیز که در لابهلای کلمات کتاب گنجاده شدهاند. کتاب قطار زندگی (Train of life) برای روح انسانی نوشته شده که آماده دریافت نور و حقیقت است. همراه با نویسنده در کوپههای قطار، زندگی و عشق را تجربه کنید و بگذارید زیبایی و شیرینی داستانها همراه با حقیقت شما را به سرمنزل اوقاتی... ادامه ›
کتاب مجموعه داستان های صادق هدایت
- نویسنده: صادق هدایت
صادق هدایت از پیشگامان داستاننویسی نوین ایران و روشنفکری برجسته بود. صادق هدایت از تأثیرگذارترین و برﺟﺴﺘﻪترین نویسندگان داستاﻥهای کوتاه است که آثار او مورد توجه بسیاری از مترجمان، منتقدان و نویسندگان در سراسر جهان قرار گرفته است. هدایت داستاﻥنویسی سبک گوتیک را به جهان عرضه کرد که جاﻥمایه بیشتر آﻥها تاریکی، ترس، و سخن از ناامیدی و مرگ است. دروﻥمایه داستاﻥهای هدایت از ویژﮔﻲهای ﺑﻲمانندی برخوردار... ادامه ›