معرفی و دانلود رایگان کتاب نون و القلم

عکس جلد کتاب نون و القلم
قیمت:
رایگان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب نون و القلم و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب نون و القلم و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب نون و القلم

نون والقلم یکی از آثار مشهور و بلند جلال آل احمد است. نون والقلم گزارشی از اوضاع اجتماعی و سیاسی است که بر خلاف کارهای دیگر جلال آل احمد در قالب یک داستان طنز بازگو می شود. در این داستان جلال، شیوه هایی را به کار برده که در نوع خود تازگی دارند.

این داستان یک فرقه متصوفه است که در مقابل حاکم وقت می ایستند و حکومت را بدست می گیرند. این فرقه در برای حکومت کردن با مشکلات عدیده ای مواجه می شوند و متوجه می شوند که اجرای عدالت در حکومت کار بسیار دشواریست. جلال آل احمد کلا نگاه منفی ای به امر تصوف در ایران داشته و آنها را زیر سوال برده است. البته لازم به ذکر است که این فرقه طوری تصویر شده که در واقع به بهاییت نزدیک است.

یکی بود یکی نبود. غیر از خدا هیچ کس نبود. یک چوپان بود که یک گله بزغاله  داشت و یک کله ی کچل، و همیشه هم یک پوست خیک می کشید به کله اش تا مگس ها اذیتش نکنند. از قضای کردگار یک روز آقا چوپان ما داشت گله اش را از دور و بر شهر گل گشادی می گذراند که دید جنجالی است که نگو.مردم همه از شهر ریخته بودند بیرون و این طرف خندق علم و کتل هوا کرده بودند و هر دسته یک جور هوار می کردند و یا قدوس می کشیدند. همه شان سرشان به هوا بود.و چشم هاشان رو به آسمان.

آقا چوپان ما گله اش را همان پس و پنا ها، یک جایی لب جوی آب، زیر سایه درخت توت، خواباند و به سگش سفارش کرد مواظب شان باشد و خودش رفت تا سر و گوشی آب بدهد. اما هرچه رو به آسمان کرد، چیزی ندید. جز این که سر برج و باروی شهر و بالا سر دروازه هاشان را آینه بندان کرده بودند و قالی آویخته بودند ...

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب نون و القلم
نویسنده
سال انتشار۱۳۸۳
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات172
زبانفارسی
موضوع کتابکتاب‌های داستان و رمان اجتماعی ایرانی
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب نون و القلم

maniya
۱۴۰۳/۳/۱۹
داستان در مورد دو میرزا بنویس از به نام‌های میرزا اسدالله و میرزا عبدالزکی آن‌ها به شکایت و اوراق مردم رسیدگی می‌کنند در شهر آن‌ها عده‌ای که به آن‌ها قلندارها می‌گفتندمیخواستند حکومت را تغییر دهند آن‌ها بسیار پیشرفت کرده بودند و مردم طرفدارشان بودند آن‌ها با تولید توپ‌هایی برای پرتاب زمینه را برای توطئه علیه حکومت فراهم کردند پادشاه حکومت که یک آدم مفت‌خور و بی‌لیاقت بودوزراحتی جرات نمی‌کردند مشکلات مملکت را به گوش او برسانند و در زمان حکومت او انسان‌های زیادی کشته شد. پادشاه با افرادش به بهانه قشلاق مکان خود را ترک کردند و جا را برای قلندرها باز کردند حکومت قلندرها تاسیس شد گرچه نسبت به حکومت قبلی بهتر بود و افراد کمتری کشته شدند زندانی‌های حبس ابد آزاد شدند ارزانی شد اما باز مشکلات زیادی به وجود آمد آن‌ها هونگ برنجی مردم را می‌گرفتند و به جایش هونگ سنگی می‌دادند هونگ برنجی‌ها را آب می‌کردند برای توپ‌های پرتابی و مردم اعتراض کردند تهیه آذوقه زغال و هیزم برای زمستان بسیار سخت بود بعضی از مردم احتکار می‌کردند مساجد خالی شده بود و دیگر کسی بالای منبر سخنرانی نمی‌کرد میخانه رواج پیدا کرده بود مردم نمی‌دونستن برای شکایت خود نزد چه کسی بروند. از آن طرف پادشاه و افرادش در حال آماده سازی خودشان برای پس گرفتن حکومت بودن آن‌ها اواخر زمستان با توپ‌های پرتابی لشکرکشی کردند قلندرها فهمیدند که حکومت بسیار سخت است آن‌ها نیز فرار را به مقاومت ترجیح دادند وقتی پادشاه آمد عده زیادی را که طرفدار قلندرها بودن کشت عده زیادی را تبعید کرد بعضیا را به حبس ابد محکوم کرد.
سعیده
۱۴۰۱/۲/۳۱
جان دلم که شما باشید، این کتاب خیلی عالیست مثل بقیه کتابهای آل احمد. با همان نثر مخصوص به خودش چند تا از مشکلات این مردم را توی یک قصه آورده. خرافه، ظلم، جعل سند، زورگیری، شیره مالیدن سر مردم به اسم دین و خلاصه از این جور درد و مرض ها. ولی صد حیف که پر از غلط غلوط است. مثلاً شما این جمله را چطور جو میخوانید؟ «عبدالزکی همان کز کردهب ود و دم برنمی آورد.» (صفحه ۳۳) و دوم این که لغات و اصطلاحاتی در آن استفاده شده که سالهاست دیگر مردم استفاده نمی‌کنند. هرکه بخواهد کتاب را بخواند باید برای فهم هر یک صفحه، سری هم به گوگل بزند. چون خود کتاب، لغت‌نامه ندارد. مثلاً این اصطلاح که مختص تهران قدیم است: «پس این الم شنگه را راه انداخته‌اند که ایز به گربه گم کنند و سرخدا را کلاه بگذارند» بگذریم از این که «گربه» را هم، «گریه» نوشته‌اند.
Sara Asadpour
۱۴۰۲/۷/۱۸
داستان جالبی بود، بازی با کلمات و نقش‌ها به گونه‌ای بود که احساس میکردی در کنارشان حضور داری، داستان در مورد گروهی میگوید که میخاهند حکومت را عوض کنند. وزیر به شاه میگوید مدتی از شهر خارج شو، که قلندرها فکر کنند فرار کرده ای، وقتی شاه از شهر خارج میشود قلندرها حکومت را به دست میگیرند. اما طولی که و نمیکشد شاه بر میگردد قلندر‌ها باید بین ماندن و فرار کردن یکی را انتخاب کنند. در داستان از تیپ‌های شخصیتی، طبقات اجتماعی، اعتقادات دینی، خرافات، وافکار‌ها به زیبایی سخن گفته است. سیاست، اجتماع و اعتقاد ات دینی به صورت طنز به نگارش در امده است. استفاده از کلمات عامیانه داستان را زیباتر کرده است.
محمدعلی ناطقی
۱۴۰۱/۵/۱۱
درنقدوتحلیل کتاب میتوان گفت
زبان طنز بهترین شیوه برای بیان انتقاد‌های تند و شدید سیاسی است، زیرا در لفافه و پرده معضلات اجتماعی و سیاسی را مورد نقد قرار می‌دهد و علاوه بر اینکه تاثیرش بیشتر از زبان جدّ است، عکس العمل‌های شدیدی نیز برای نویسنده‌اش در پی ندارد. جلال آل احمد همچنین با استفاده از سبک
قصه گویی عامیانه و کلیشه ای، داستان انتقادی خود را شیرین و جذاب می‌کند تا بیشترین تاثیر را در مخاطبانش برجای بگذارد. این داستان یک فرقه متصوفه است که در مقابل حاکم وقت می‌ایستند و حکومت را بدست می‌گیرند.
فرامرز فرهمندزاده
۱۴۰۲/۹/۹
اول سلام به نویسنده محترم وعوامل انتشار اینکار بعلت اینکه ا ز انسانهاای که اشتباهات فاحشی دا رند با این. گفته که در ناامیدی امیدبه زندگی میدهد تشکر میکنم که درنهایت اگر انسان باشی و به‌خدا پناه ببری باز میشوداز نو باپشتکاربه زندگی ادامه داد وازکسانی که با گذشت هستند باید آفرین گفت وپایشانرا بوسه که زد. ازخون فرزندعزیزشان می‌گذرند. و اینان انسان بودن راه معنا می‌کنند. ونویسندگانئ که با آثار خود، درس گذَشت به خواننده آن نشان میدهندباید سپاسگزار بود
اکرم السادات حسینی زری
۱۴۰۳/۶/۱۷
خیلی عالی بود، واقعا نویسنده و ادیب دان نوشته اش بسیار متفاوت و تاثیرگذار است، جلال آل احمد که جایی ویژه دارد و اما این کتاب را نمیتوان فقط نَقلِ تاریخ دانست بلکه افکار روشن و عالیی مثل میرزاسدالله و رفتار و منششان در جامعه و..... و نیز تاثیر مذهب بر عوام را قشنگ ترسیم کرده بود و اینکه چگونه جهالتِ مردم، باعث سقوط افکار والا و عدالت محور در جامعه شده و باعث تسلط قدرت ظلم و ستم میگردد و....
مرضیه بابایی
۱۴۰۱/۹/۴
نویسنده با استفاده از زبان شیرین و ادبیات کهن و شرح زندگی دو میرزا خواندن کتاب را لذتبخش کرده بود اما غلط املایی و اصطلاحات قدیمی و نا آشنا بدون معنا برای لحظاتی ذهن خواننده را پراکنده می‌کرد این کتاب برای اشخاص کتابخوان خوب است اما برای اشخاصی که دنبال یک روند پرشور در کتاب هستن ممکن است خسته کننده شود ولی در کل برای احترام به نویسنده ارزش یکبار خواندن را دارد. ممنون از کتابراه
kami m
۱۳۹۹/۳/۳
کتاب جالبی بود و برداشتم این بود که انسان‌ها جایز الخطا هستند و دیکته نانوشته است که غلط ندارد. قطعا دوباره میخونمش و به همه انسانهای متوهمی که میگن اگه من فلان مسئول بودم ال و بل میکردم پیشنهاد میکنم این کتاب رو بخونن. خلاصه اینکه قدرت و ثروت هر کسی رو می‌تونه تبدیل به فرعون بکنه خیلی خودسازی نیاز داره که چشمتو رو مال دنیا ببندی و قصدت فقط خدمت باشه.
پری سامانی
۱۴۰۳/۲/۳
این کتاب به طور جسورانه به مسائلی مانند فقر، فساد، سانسور و سرکوب در ایران پهلوی دوم می‌پردازد. جلال آل احمد در این کتاب از نثری قوی و گیرا استفاده می‌کند که خواننده را مجذوب شخصیت‌های داستان "نون و قلم" به خوبی پرداخت شده‌اند و واقعی به نظر می‌رسند. این کتاب تصویری از ایران در دوره‌ی پهلوی دوم ارائه می‌دهد که برای درک تاریخ معاصر ایران بسیار ارزشمند است.
لیلی مولایی
۱۴۰۲/۲/۲۸
قلم شیوا و بیان شفاف داستان باعث شده بود که داستان کاملا در ذهن بماند توصیفات عالی اون باعث این شد که فرد تصور میکرد دقیقا شخصیت اصلی داستان هست. واقعیت‌هایی که عنوان کرده بود دقیقا مثال رهایی بودند که در هر دوره زمانی قابل دیدن هستن تلاش‌های شخصیت اصلی داستان برای زتدکی خوب و پر رونق بدون انجام کار حرام سبب میشد تا علاقه به شخصیت اصلی بیشتر شود
مهسا رافعی
۱۴۰۱/۱۲/۲۵
با عرض سلام و وقت بخیر. قلم جناب آل احمد که بی نظیره این کتاب هم مثل بقیه کتابهاشون دوس داشتنی بود با اینکه یک سری از لغات و اصطلاحات را معنیشونو نمیدونستم و برام سخت بود ولی در کل میشد متوجه اصل موضوع بود و فکر می‌کنم که شرایط سیاسی و عقیدتی و اجتماعی اون زمان برای ما هم تقریبا قابل ملموس هست و در کل به نظرم کتاب قابل تاملیست.
Ahmad
۱۴۰۱/۷/۲۹
داستان دو میرزا است که کارشان میرزابنویسی است و دقیقا وضع زندگی شأن مخالف هم است یکی پول دار و دیگری فقیر که داستان هر دو را با شرح و توصیف کامل روایت می‌کند که به طرز زیبایی بیان می‌کند که آدم را جذب خودش می‌کند
و در نهایت هم میرزایی بی پول بر سر عقاید خودش باقی می‌ماند و در تمام زندگی‌اش از راه حق و حقیقت دور نمی‌شود.
Sepid Mmm
۱۴۰۱/۶/۱۹
بی شک کتاب‌ها و نگاره‌های جلال آل احمد آثار شگرفی هستند بهترین آن را در بچه مردم دیده‌ام کتاب خوبی بود و برای کسانی که به داستان‌های کوتاه و نوشته‌های آقای آل احمد علاقه دارند مناسب است زبان طنز برای انتقاد کردن جذابیت داستان را دو چندان کرده بود هر چند گاها غلط‌های املایی باعث می‌شدند جملات قابل فهم نباشند ولی در کل خوب بود
صالح ب
۱۳۹۹/۹/۱۲
سخن درباره جلال ک نمیتوانم بزنم ک خود حدیث خود را بیان میکند اما در مورد کتاب، متاسفانه غلطهای املایی بسیار داشت، گویا تایپیست به زور تایپ کرده بود و یا شایدچون خواندنش رایگان بوده برای انتشاراتی صرف نمیکرده ک دقت بخرج دهد.. امید ک مدیریت اپلیکیشن کتابراه دقت بیشتری بخرج دهد.
Bahar Hamzehpour
۱۳۹۷/۷/۱۹
فوق العاده بود. باید چک کنم ببینم قلعه حیوانات جورج اورول اول نوشته شده یا این کتاب. چقدر دقیق سیاست زمان خودش و زمان ما و زمان بعد از ما رو توصیف و پیشبینى کرده. این کتاب یک شاهکار بود. شخصیت آمیرزا اسدالله خیلى الهامبخش و ماندگار بود. کاش فیلمشو بسازن.
مشاهده همه نظرات 310

راهنمای مطالعه کتاب نون و القلم

برای دریافت کتاب نون و القلم و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.