معرفی و دانلود کتاب چرا خواب میبینیم؟: دانستنیهایی در مورد خواب و تاثیر آن بر زندگی و بیداری
برای دانلود قانونی کتاب چرا خواب میبینیم؟ و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب چرا خواب میبینیم؟: دانستنیهایی در مورد خواب و تاثیر آن بر زندگی و بیداری
کتاب چرا خواب میبینیم؟ اثر راهول جندیال، مطالب شگفتانگیزی را در مورد رویاها و کابوسهای ما ارائه داده و به نقش آنها در سلامت روان ما اشاره میکند. به باور این نویسنده، ما تکامل یافتهایم تا خواب ببینیم. رویاها بر روی حافظه، خلاقیت، سلامت روانی و جسمی ما اثربخشی فوقالعاده و باورنکردنی دارند. جندیال در کتاب خود به نقش خواب در فرآیندهای شناختی و احساسی پرداخته و در نهایت راهکارهایی را برای بهبود کیفیت خواب ارائه میدهد.
دربارهی کتاب چرا خواب میبینیم؟
وقتی بحث خواب و رویا به میان میآید، ناخودآگاه به یاد زیگموند فروید میافتیم. جالب است که کلمهی ناخودآگاه نیز به خودی خود یادآور پدر علم روانکاوی است. فروید به جنبههای روانکاوی و ناخودآگاه خواب توجه داشته است؛ در حالی که راهول جندیال (Rahul Jandial) در کتاب چرا خواب میبینیم؟ (This Is Why You Dream: What Your Sleeping Brain Reveals About Your Waking Life) بیشتر به جنبههای جسمی و فیزیولوژیکی خواب دیدن توجه دارد. او خواب دیدن را به عنوان فرآیندی برای بازسازی ذهن و بدن، تقویت حافظه، خلاقیت و تنظیم احساسات بررسی میکند. دیدگاه این جراح مغز و اعصاب بر پایهی تحقیقات علمی و نقش خواب در سلامت روانی و جسمانی استوار است.
راهول جندیال در کتاب چرا خواب میبینیم؟ دانستنیهایی در مورد خواب و تأثیر آن بر زندگی و بیداری ارائه داده و در نهایت راهکارهایی را برای بهبود کیفیت خواب ارائه میدهد. به باور این نویسنده، خواب نقش بسیار مهمی در سلامت جسمی و روانی ما دارد و همچنین برای تقویت حافظه و افزایش خلاقیت بسیار مفید است. مغز ما در طول خواب و به ویژه در مرحلهی REM، اطلاعاتی را که در طول روز دریافت کرده است، پردازش و سازماندهی میکند. از نظر جندیال این شیوه از پردازش، پایه و اساس خلاقیت است. این نویسنده توضیح میدهد که خواب کافی چگونه باعث انعطافپذیری شناختی شده و بر روی تواناییهای فکری ما تاثیر میگذارد. در واقع رویاهای شبانه توانایی تغییر شیوهی تفکر و یافتن راهحلهای نوآورانه را تقویت کرده و به عنوان ابزاری برای افزایش خلاقیت عمل میکند.
تاثیر خواب بر فرآیندهای شناختی و احساسی نیز موضوعی بسیار جذاب است که در کتاب چرا خواب میبینیم؟ به قلم راهول جندیال ارائه شده است. جندیال توضیح میدهد که خواب، به ویژه در مراحل عمیقتر مانند REM به مغز کمک میکند تا اطلاعات و و تجربیات روزانه را پردازش و سازماندهی کند. این فرآیند باعث تقویت حافظه، بهبود یادگیری و ایجاد ارتباطات جدید بین ایدهها میشود. از نظر احساسی نیز خواب به تنظیم و پردازش احساسات ما کمک میکند. جندیال معتقد است که خواب میتواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کرده و افراد را برای مواجهه با چالشهای روزمره آمادهتر کند. همچنین خواب کافی میتواند به بهبود خلقوخو و افزایش توانایی درک و همدلی با دیگران منجر شود و این بسیار اعجاببرانگیز است! کتاب جذاب چرا خواب میبینیم؟ توسط رضا گنج خانلو به فارسی برگردانده شده و نشر تیرگان آن را در اختیار شما عزیزان قرار داده است.
نکوداشتهای کتاب چرا خواب میبینیم؟
- دکتر جندیال با انرژی مینویسد و بینشهای قدرتمندی بر اساس علم، داستانها و استنتاج شخصی خود از ایدههای بزرگ ارائه میدهد. این کتاب، زندگی شما را تغییر خواهد داد. (لوئیس هاوس، نویسندهی کتاب ذهنیت بزرگی)
- راهول جندیال با ظرافت پردههای قلمرو رویایی را برداشته و به زیبایی این تجربهی مشترک جهانی را برای همگان روشن میکند. (دیوید ایگلمن، نویسنده و دانشمند آمریکایی)
- راهول جندیال در کتاب جذاب و پر از اطلاعات خود، با اشتیاق به بررسی وضعیت خواب پرداخته و نکاتی را به عنوان کمک به خوانندگان ارائه میدهد تا از رویاها برای دستیابی به توانمندیهای بالقوه ی خود در تمام ساعات شبانهروز استفاده کنند... کتاب چرا خواب میبینیم؟ پیامی جذاب و چشمنواز از دنیای علوم اعصاب است. (بوک پیج)
- کتاب چرا خواب میبینیم کاوشی غنی و چندوجهی از رویاهاست که بینشهای ارزشمندی را در مورد خودمان، روابط ما و وجود انسان ارائه میدهد. (سندی نونز، تهیهکنندهی تلویزیونی)
کتاب چرا خواب میبینیم برای چه کسانی مناسب است؟
مطالعهی کتاب چرا خواب میبینیم به تمامی بزرگسالان علاقهمند به مبحث روانشناسی خواب پیشنهاد میشود. افرادی که با کابوسهای شبانه درگیر هستند و قصد دارند کیفیت خواب شبانهی خود را بهبود ببخشند نیز از مخاطبان اصلی این کتاب هستند.
در بخشی از کتاب چرا خواب میبینیم؟: دانستنیهایی در مورد خواب و تاثیر آن بر زندگی و بیداری میخوانیم
بیشتر ما درک واضحی از اینکه چه کسی هستیم، داریم. فراتر از ظاهر فیزیکیمان، ما مجموعهای از خاطرات گذشته و ایدههای اکنون هستیم. وجود ما دربردارندۀ باورها، اخلاقیات، دوستیها و دشمنیهایمان هست. همۀ اینها یک تصویر دقیق از خودمان را میسازد. اما در مورد شخصیت اصلی رؤیاهای شما چطور؟ آیا خودِ رؤیایی شما با آنچه که در حالت بیداری هستید، متفاوت است؟
در اواسط قرن بیستم، پژوهشگران آمریکایی «کالوین هال» و «رابرت وان دِ کسل» سیستمی برای تجزیۀ رؤیاها به اجزای تشکیلدهندۀ آنها درست کردند. این سیستم کدگذاری، تعداد شخصیتهای موجود در رؤیا را بررسی میکرد: آیا آنها افراد، گروهها یا حیوانات بودند؟ آیا آنها مذکر یا مؤنث بودند؟ رؤیا چقدر تهاجمی بود؟ آیا رؤیابین مهاجم بود یا قربانی؟
آنها دریافتند که شما بیشتر اوقات، شخصیت اصلی رؤیاهای خود خواهید بود و طرح داستان رؤیاهای شما معمولاً شامل پنج شخصیت خواهد بود. روایتهای رؤیایی بیشتر به سمت بدشانسی و تهاجم گرایش دارند تا خوششانسی و مهربانی. با استفاده از این سیستم امتیازدهی، هال و وان دِ کسل و دیگران نشان دادند که بیشتر رؤیاها، اتفاق عجیب و تازهای نیستند، بلکه دربردارندۀ مسائل معمولی زندگی روزمرهاند.
این ایده که رؤیاها ادامۀ زندگی زمان بیداری ما هستند، به فرضیۀ «تداوم رؤیا» معروف شده است. این فرضیه نمیگوید که رؤیاهای ما زندگی بیداریمان را بهطور کامل بازتاب میدهند، اما تأکید دارد که رؤیاهایمان شخصیت، ارزشها و انگیزههای ما را منعکس میکنند و از مشغلههای عاطفی و نیازهایی که در حالت بیداری داریم، عبور میکنند. طبق نظر حامیان این نظریه، شاید 70 درصد از رؤیاهای ما «شبیهسازیهای مجسم» نگرانیها و مفاهیمی باشند که برای ما شخصی هستند.
فهرست مطالب کتاب
فصل 1: کلیات و مفاهیم
جرعهای از شگفتی شبانه
ما تکامل یافتهایم تا خواب ببینیم
چه چیزی ذهن رؤیاپرداز را میسازد؟
حتی خوابها هم قوانین دارند
قدرت اجتماعی و عاطفی رؤیاها
خودِ رؤیای شما در مقابل شما در حالت بیداری
رشد رؤیاها در دوران کودکی
مزایای تکاملی خواب دیدن
فصل 2: ما به کابوسها نیاز داریم
بیش از یک خواب بد
کودکان بیشتر کابوس میبینند
نوروبیولوژی کابوسها
علم پشتیبان کاربرد کابوسها
فلج خواب (بختک): «کابوس» اصلی
چگونه کابوسها را کاهش دهیم؟
فصل 3: رویاپردازی و خلاقیت
چگونه رؤیاها ما را خلاقتر میکنند؟
ایدههای هوشمندانه + عمل = خلاقیت
قدرت چرت زدن برای تولید ایدهها
رؤیاها بر فرهنگ تأثیر میگذارند
خلاقیت کینِستِتیک: رؤیاها و حرکت
کابوسها و خلاقیت
چگونه رؤیاهای خود را برای خلاقیت آماده کنیم؟
بهرهبرداری از پتانسیل خلاقانۀ رؤیاها
ورود به خواب: دریچهای به سوی خلاقیت
فصل 4: خوابها و سلامتی؛ خوابها چه چیزی دربارۀ رفاه جسمی ما آشکار میکنند؟
رؤیاها میتوانند در مورد بیماریهایی که در آینده به آن مبتلا خواهیم شد، به ما هشدار بدهند.
رؤیاها به ما کمک میکنند تا با فشارهای احساسی کنار بیاییم
در میان گذاشتن رؤیاها، باعث ایجاد صمیمیت میشود
چگونه رؤیاها، افسردگی و اعتیاد را ارزیابی میکنند؟
رؤیاها میتوانند ما را از بیماریهای مغزی قریبالوقوع آگاه کنند
آیا رؤیا میتواند به ما آسیب برساند؟
رؤیاها سبب تکامل ما میشوند
رؤیاهای شفاف؛ ترکیبی از ذهن بیدار و خوابآلود
چطور خوابهای شفاف شکل میگیرند؟
فواید خوابهای شفاف
مرز جدید در خوابهای شفاف
فصل 5: چگونه خواب شفاف را القا کنیم؟
چگونه بفهمیم که در حال دیدن خواب شفاف هستیم؟
تکنیک خواب شفاف آغاز شده از بیداری (WILD)
استفاده از قدرت تلقین برای خواب شفاف
تلقین خواب شفاف با استفاده از حواس:«تکنیکی بسیار مرموز»
تکنیک ترکیبی تلقین
داروها به القای خواب شفاف کمک میکنند
فصل 6: آیندۀ خواب دیدن
مهندسی خواب
استفاده از حواس برای تأثیرگذاری بر محتوای خواب
آیندۀ پنهانی تبلیغات خواب
فناوری و خواب
فصل 7: تفسیر خوابها
چرا دیکشنریهای خواب نمیتوانند برای شناخت خواب مفید باشند؟
پنج روایت خواب
نتیجهگیری
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب چرا خواب میبینیم؟: دانستنیهایی در مورد خواب و تاثیر آن بر زندگی و بیداری |
نویسنده | راهول جندیال |
مترجم | محمدرضا گنج خانلو |
ناشر چاپی | انتشارات تیرگان |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 205 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-324-685-0 |
موضوع کتاب | کتابهای روانشناسی خواب |