معرفی و دانلود کتاب چرا خواب میبینید: آنچه مغز شما در خواب درباره زندگی بیداریتان آشکار میکند
برای دانلود قانونی کتاب چرا خواب میبینید و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب چرا خواب میبینید: آنچه مغز شما در خواب درباره زندگی بیداریتان آشکار میکند
تاکنون به ریشهی علمی خوابهایی که میبینید فکر کردهاید؟ راهول جندیال در کتاب چرا خواب میبینید خوابها را از منظر نوروساینس بررسی کرده و علل روانشناسی و عصبشناختی پشت کابوسها و خوابها را مورد مطالعه قرار داده است. رؤیا و حافظه، خلاقیت، سلامت روانی و جسمی ما ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند که در این کتاب بهتفصیل به آنها پرداخته شده است.
دربارهی کتاب چرا خواب میبینید
فرضیهی اصلیای که راهول جندیال (Rahul Jandial) در کتاب چرا خواب میبینید (This Is Why You Dream: What Your Sleeping Brain Reveals About Your Waking Life) مطرح میکند از این قرار است: «ما برای رؤیا دیدن تکامل یافتهایم.» این فرضیه سرآغاز بحثی مفصل در رابطه با مقولهی خواب دیدن است که نظریات نیاکانمان درمورد ریشهی ماورایی رؤیاها و ارتباط آنها به ارواح و خدایان را، تا حد زیادی رد میکند. جندیال، جراح مغز و اعصاب، در این کتاب، خوابها را از منظر عصبشناسی بررسی کرده و سازوکار مغز و سیستم عصبی در فرایند تولید رؤیا و کابوسها را تحلیل کرده است.
هنگامی که سخن از وجوه عصبشناختی رؤیا به میان میآید، غالباً آثار فعالیتها و پردازشهای ذهنی روزمره بر خوابی که میبینیم، مطرح میشود؛ اما مطالعات نشان داده این اثرگذاری متقابل بوده و رؤیاها نیز میتوانند بر نوع عملکرد مغز بهخصوص در زمینهی خلاقیت و پیدایش ایدههای نو تأثیر قابلتوجهی بگذارند. دنیای نوروساینس دنیایی وسیع و بهشدت پیچیده است که با آگاهی یافتن از برخی ساختارهای آن، میتوانیم حتی احساسات مختلف خود حین خواب و بیداری را بهتر بشناسیم و پردازش کنیم. در کتاب چرا خواب میبینید ارتباط مغز با وجوه احساسی و فیزیولوژیک خوابها تشریح شده و مطالعات موردی در رابطه با سازوکارهای بخشهای مختلف سیستم عصبی حین رؤیا دیدن صورت گرفته؛ نتایج به دست آمده از اشتراک رؤیاها میان طبقات مشابه جامعه مثل دانشآموزان یا دانشجویان یک کشور خاص خبر میدهند.
یکی دیگر از موضوعاتی که راهول جندیال در کتاب چرا خواب میبینید مورد بررسی قرار داده، ارتباط میان رؤیاها و سلامتی بدن است؛ جندیال بیان میکند که بسیاری از خوابها و بهخصوص کابوسهای تکرارشوندهای که میبینیم، درواقع هشدارهای مغز درمورد یک بیماری احتمالی هستند. مثلا بیمارانی که به مرحلهی پایانی زوال عقل پارکینسون مبتلا میشوند، غالباً کابوسهای پرخاشگرانه و سراسر اکشن میبینند یا حیوانات را در حالت وحشی خود مشاهده میکنند؛ داشتن شناخت کافی از این علائم، به پیشگیری یا جلوگیری از پیشرفت بیماری کمک میکند.
خوابها بهطور کلی دارای هویت عصبشناختی پیچیدهای هستند که اگر به مطالعه و تأمل درموردشان بپردازیم، میتوانند به فرایند خلاقهی ذهن، بهبود خلقوخو و دیگر جنبههای زندگیمان کمک زیادی بکنند. این به آن معنا نیست که خود را مجبور کنیم به تحلیل کوچکترین رؤیاهایمان بپردازیم؛ بلکه تنها به این معنا است که در بسیاری از مواقع، با توجهِ بیشتر به خوابها و کابوسهایمان، میتوانیم کیفیت زندگی خود را بهبود ببخشیم. قطعاً که در این راه، کمک گرفتن از متخصصان علوم عصبشناختی و روانشناسی خواب، امری ضروری است. کتاب چرا خواب میبینید منبعی مفید و جامع برای دانشجویان، پژوهشگران و علاقهمندان به مباحث نوروساینتیفیک و رؤیا به شمار میآید.
این کتاب توسط سپیده پارسا ترجمه شده و به همت انتشارات نارون دانش در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
نکوداشتهای کتاب چرا خواب میبینید
- دکتر جندیال با انرژی مینویسد و بینشهای قدرتمندی بر اساس علم، داستانها و استنتاج شخصی خود از ایدههای بزرگ ارائه میدهد. این کتاب، زندگی شما را تغییر خواهد داد. (لوئیس هاوس، نویسندهی کتاب ذهنیت بزرگی)
- راهول جندیال با ظرافت پردههای قلمرو رویایی را برداشته و به زیبایی این تجربهی مشترک جهانی را برای همگان روشن میکند. (دیوید ایگلمن، نویسنده و دانشمند آمریکایی)
- راهول جندیال در کتاب جذاب و پر از اطلاعات خود، با اشتیاق به بررسی وضعیت خواب پرداخته و نکاتی را بهعنوان کمک به خوانندگان ارائه میدهد تا از رویاها برای دستیابی به توانمندیهای بالقوه ی خود در تمام ساعات شبانهروز استفاده کنند... کتاب چرا خواب میبینید پیامی جذاب و چشمنواز از دنیای علوم اعصاب است. (بوک پیج)
کتاب چرا خواب میبینید برای چه کسانی مناسب است؟
مطالعهی کتاب پیش رو به دانشجویان و متخصصان علوم عصبشناختی، پژوهشگران و علاقهمندان به وجوه علمی خواب و رؤیا، توصیه میشود.
در بخشی از کتاب چرا خواب میبینید: آنچه مغز شما در خواب درباره زندگی بیداریتان آشکار میکند میخوانیم
چگونه میتوان مطمئن بود که رؤیاها تصادفی نیستند؟ آیا ممکن است یکرشته از تصاویر، خاطرات، شخصیتها و اعمالی که مانند کارتها از یک دسته برداشته شدهاند، باشند؟ رؤیاها ممکن است نتیجهی جانبی و بیاهمیت چیزی باشند که در حال خواب اتفاق میافتد، صدای یک موتور نه پیستونها و چرخدندههای آن.
یکی از دلایل سادهای که از آن میتوان پی برد رؤیاها تصادفی نیستند، این است که بسیاری، رؤیاهای تکراری دارند. اگر رؤیاها تصادفی بودند، احتمال اینکه دوباره همان رؤیا را ببینیم بسیار پایین بود و احتمال روبروشدن با خوابی یکسان، بیش از دو بار، غیرممکن. دوم اینکه، برخی میتوانند در اواسط شب بلند شوند، به تخت برگردند و خوابی را که میدیدند، ادامه دهند. اگر خوابها واقعاً تصادفی بودند این امر امکانپذیر نبود. من باور دارم که ما برای رؤیاپردازی تکامل یافتهایم. دلیلش این است که هر زمان که امکانپذیر بود، تکامل، ویژگیهایی که مفید هستند را حفظ کرده است. تکامل هرگز ویژگیهایی را که ما به ما مزیتهای واضحی نمیبخشد، ادامه نمیدهد. بخصوص اگر انرژی زیادی میطلبیدند یا ما را در معرض شکار قرار میدادند. رؤیاپردازی هر دو این کارها را انجام میدهد؛ زیرا انرژی زیادی میطلبد و وقتی رؤیاپردازی میکنیم، آسیبپذیر هستیم.
پس چرا ما رؤیا میبینیم؟ چرا این درگیریهای شبانه، این داستانهای ذهنی عجیب که تنها برای خودمان ایجاد میشوند - از سقوط، از افتادن دندانهایمان، از خیانت به همسر وقوع پیدا میکنند؟ چه مزیت زیستشناختی یا رفتاری ممکن است با سالها، شاید دههها خوابدیدن حاصل میشود؟
این سؤالات باعث بروز بسیاری از نظریهها شدهاند. همهی ما در تجربهی رؤیای دنبالشدن را داریم، بنابراین یکی از نظریهها این است که رؤیاها بهعنوان یک نوع تمرین تهدید، یک روش برای تمرین تشخیص و پاسخ به تهدیدات به صورتی ایمن، هستند. در این نظریه، رؤیاها مانند یک شبیهسازی مجازی هستند که ما میتوانیم پاسخهای مختلف را آزمایش کرده و پیامدها را تصور کنیم. آیا ممکن است بگوییم که ما در مدیریت تهدیدات واقعی بر اساس تجربیات در رؤیای خود بهتر عمل کنیم
فهرست مطالب کتاب
درباره نویسنده
مقدمه
دوزی شبانه از شگفتی
1. ما برای رؤیا دیدن تکامل یافتهایم
رؤیای ذهن چگونه شکل میگیرد؟
قدرت اجتماعی و هیجانی رؤیاها
خودِ رؤیابین در برابر خودِ بیدار
رشد رؤیاها در کودکی
فواید تکاملی رؤیاپردازی
2. نیاز ما به کابوسها
بیشتر از یک خوابِ بد
کودکان بیشترین کابوسها را دارند
علم بیولوژی اعصاب کابوسها
علم پشتیبان کارایی کابوسها
فلج خواب: کابوس شبانه اصلی
چگونه میتوان کابوسها را کاهش داد؟
3. رؤیاپردازی و خلاقیت
گشایش خلاقیت درون با رؤیاها
چگونه رؤیاها ما را خلاقتر میکنند
قدرت چرت زدن برای تولید ایده
رؤیاها بر فرهنگ تأثیر میگذارند
خلاقیت حرکتی: رؤیاها و حرکت
کابوس و خلاقیت
چگونه رؤیاهای خود را برای خلاقیت بسازید
بهرهبرداری از پتانسیل خلاقانه رؤیاهای ما
ورود به خواب: پورتال شما برای خلاقیت
4. رؤیا و سلامتی: آنچه رؤیاها در مورد بهزیستی ما آشکار میکنند
رؤیاها میتوانند به ما دربارۀ بیماریهای آینده هشدار دهند
رؤیاها به ما کمک میکنند تا با پریشانی عاطفی مقابله کنیم
به اشتراک گذاشتن رؤیاهای خود باعث ایجاد صمیمیت میشود
چگونه رویاها افسردگی و اعتیاد را میسنجند
رؤیاها میتوانند ما را از بیماریهای در انتظار مرتبط بامغز هشدار دهند
وقتی رویاها به ما آسیب میرسانند
رویاها میتوانند ما را کامل کنند
5. رؤیاهای شفاف: ترکیبی از ذهنهای بیدار و رؤیاپرداز
خوابهای شفاف چطور پدید میآیند
استفاده از خوابهای شفاف به نفع ما
مرزهای جدید خواب شفاف
6. چگونه خوابهای شفاف را القا کنیم
چگونه تشخیص دهید که در رویای شفاف هستید؟
رویای شفاف با شروع از بیداری
استفاده از قدرت تلقین برای دیدن رویای شفاف
رویای شفاف آغاز شده با حواس: «یک تکنیک بسیار مرموز»
تکنیک القایی ترکیبی
داروها به القای خواب شفاف کمک میکنند
ابزارهای فنی رؤیای شفاف
7. آیندهی رویاها
مهندسی رویا
استفاده از حواس برای تأثیرگذاری بر محتوای خواب
آینده موذیانه تبلیغات در رؤیاها
8. تحلیل رؤیاها
پنج روایت رؤیایی
خوابهای آشکار
خوابهای ژانری
خوابهای جهانشمول
خوابهای فاقدِ هیجان
خوابهای هیجانی
چگونه خوابهای خود را تفسیر کنیم
قدرت متعالی رویاها
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب چرا خواب میبینید: آنچه مغز شما در خواب درباره زندگی بیداریتان آشکار میکند |
نویسنده | راهول جندیال |
مترجم | سپیده پارسا |
ناشر چاپی | انتشارات نارون دانش |
سال انتشار | ۱۴۰۴ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 161 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-276-782-2 |
موضوع کتاب | کتابهای روانشناسی خواب |