معرفی و دانلود کتاب پارادایم جدید: برای فهم جهان امروز

عکس جلد کتاب پارادایم جدید: برای فهم جهان امروز
قیمت:
۱۰۲,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب پارادایم جدید و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب پارادایم جدید و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب پارادایم جدید: برای فهم جهان امروز

پیچیدگی‌های دنیای امروز بسیاری از کارشناسان علوم اجتماعی و فیلسوفان متأخر را به نظریه‌پردازی و بازشناسی عناصر مهم در گذار از سنت به مدرنیته واداشته است. کتاب پارادایم جدید نوشته‌ی آلن تورن یکی از منابع مفید درباره‌ی شرایط انسان مدرن در روزگار جدید است و ارزیابی دقیقی از گسترش و تغییر پارادایم‌های موجود در جوامع کنونی ارائه می‌کند.

درباره‌ی کتاب پارادایم جدید

انسان در فهم پدیده‌های جهان هستی همواره در تلاش برای رهایی از ابهام بوده و در دوره‌های مختلف تاریخی نظریات گوناگونی برای بازتعریف این ابهام شکل گرفته است. پس از پیدایش مدرنیزاسیون در جوامع صنعتی و کشورهای در حال توسعه، تصور عموم این بود که راه پیشرفت و رسیدن به آگاهی طی شده است. در این میان تنهایی و انزوای انسان مدرن با ابعاد ناشناخته‌ای از پدیده‌ها مواجه گشته و پرسش‌های تازه‌ای پارادیم اجتماعی و فرهنگی کشورهای توسعه‌یافته را در بر گفت. کتاب پارادایم جدید (New Paradigm for Understanding Today's World) نوشته‌ی آلن تورن (Alain Touraine) موضوعات مختلفی مربوط به شرایط اجتماعی و کیفیت ادراک انسان از وضعیت کنونی خود را مورد بررسی قرار می‌دهد.

معرفی و دانلود کتاب پارادایم جدید

یکی از نکات اساسی در زمینه‌ی بازشناسی عناصر هستی، جایگاه انسان در مناسبات اجتماعی است. با پیشرفت تکنولوژی و شروع مدرنیزاسیون، نیاز انسان برای حضور در مناسبات اجتماعی و تأمین رفاه با مشکلات زیادی مواجه شده و به تدریج کاستی‌های مختلفی در زندگی او نمایان شد. از این رو نظریه‌پردازان و فیلسوفان درصدد برطرف ساختن ابهامات بشر به پژوهش و تحقیق پرداخته و ایده‌های سنتی را پشت سر گذاشتند. آلن تورن در کتاب پارادایم جدید به ارزیابی جنبه‌های مختلف زندگی اجتماعی انسان پرداخته و ایده‌های نوین جامعه‌شناسی را در مقابل رویکردهای سنتی ستایش می‌کند.

جامعه‌شناسان با وقوع رویدادهای اجتماعی در قرن بیست و یکم به حقایق تازه‌ای دست یافته‌اند. نویسنده‌ی کتاب پارادایم جدید به عنوان جامعه‌شناسی که روش‌های سنتی را پشت سر گذاشته، با رویکردی متفاوت و ساختارشکنانه به تطبیق وضعیت کنونی انسان با شرایط او در دوران‌های گذشته می‌پردازد. این کتاب در میان آثار نویسنده از مباحث تخصصی‌تر و مطالبی برخوردار است که مخاطب را در جهت آشنایی با پارادایم‌های مختلف یاری می‌دهد. اگرچه مخاطب برای درک موضوع این کتاب لازم است که شناخت نسبی از مسائل جامعه‌شناسی داشته باشد، اما توضیح مفصل نویسنده و زبان ساده‌ی او برای بیان مفاهیم پیچیده باعث فهم بهتر محتوای کتاب می‌شود.

آلن تورن در کتاب پارادایم جدید تلاش می‌کند فهم انسان امروز از جهان پیرامون را ارتقاء بخشیده و بیش از هر چیز بستری برای زندگی سالم در انبوه نگرانی‌ها و مواجهه با زیاده‌خواهی سیاست‌مداران فراهم کند. کتاب حاضر شامل 8 فصل بوده و پس از بازشناسی برخی از مهم‌ترین مفاهیم جامعه‌شناسی نوین به ارائه‌ی تحلیلی جامع درباره‌ی این مفاهیم می‌پردازد. در این کتاب مواردی همچون یافتن معنا، جهانی شدن، سرمایه‌داری افراطی، فقدان آگاهی اروپایی، جامعه‌پذیری به سبک اروپایی و بازگشت امر سیاسی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

کتاب پارادایم جدید نوشته‌ی آلن تورن با ترجمه‌ی سلمان صادقی زاده توسط انتشارات علمی و فرهنگی منتشر شده است.

نکوداشت‌های کتاب پارادایم جدید

  • این اتفاق نادری است که یکی از مهم‌ترین جامعه‌شناسان دنیا درباره‌ی موضوعی پیچیده چنان ساده بنویسد که حتی دانش‌آموزان نیز بتوانند مباحث کتاب را درک کنند. (Charles Lemert)

کتاب پارادایم جدید برای چه کسانی مناسب است؟

این کتاب برای علاقه‌مندان به جامعه‌شناسی مناسب است.

در بخشی از کتاب پارادایم جدید: برای فهم جهان امروز می‌خوانیم

این اصول به‌هم‌پیوسته که به‌روشنی مدرنیته را معرفی می‌کنند هرگونه سامان اجتماعی را که برآمده از نیروهای درونی خودش نباشد برنمی‌تابند. مثلاً سامان اجتماعی‌ای که برگرفته از وحی الهی باشد چنان تقابلی برمی‌انگیزد که به تضاد مستقیم میان مذهب و مدرنیته می‌انجامد، همچنان‌که نمونۀ آن را در جهان کاتولیک تحت قدرت پاپ پیوس نهم مشاهده کردیم. ایدۀ سکولاریسم از ایدۀ حقوق فردی جدایی‌ناپذیر است، چراکه حتی اگر مذاهب از الهامات و عقایدی دفاع کنند که به لحاظ نظری جهان‌شمول باشند، هرگز نمی‌توانند حقوقی جهان‌شمول برای فرد قائل شوند، بلکه در مقابل خواستار تبعیت و اطاعت یکسان همۀ افراد در برابر خواست الهی یا حق مکشوف هستند. زمانی‌که یک قدرت روحانی قدرت دنیوی را در دست بگیرد یا در آن نفوذ کند، جماعت متولد می‌شود، جماعتی که بر پایۀ هم‌بستگی تمام اعضای آن به بدنۀ اعتقادات و کنش‌های برخاسته از مذهب تعریف می‌شود و برای رعایت آن مبانی به قدرت دنیوی نیاز است.

اما چه رابطه‌ای می‌توان متصور بود میان مدرنیته و شیوۀ غربی مدرنیزاسیون؟ از آن جا که مدل اجتماعی غربی حول ایدۀ جامعۀ خودآفرین بنا شده است، این مدل تحت لوای اصول مدرنیته قرار می‌گیرد. این خودآفرینی عبارت است از حرکت، تغییر شکل خویشتن و تخریب و بازآفرینی خود. پرواضح است که این نوع از جامعه معتقد به استفاده از خرد است و به حقیقت اثبات‌پذیر، تغییرپذیر و کاربردی احترام می‌گذارد و بر آن است که با این شیوه می‌تواند نه‌تنها میزان هم‌بستگی خود را بالا ببرد، بلکه فرصت‌های زندگی را افزایش دهد و نیازهای همۀ اعضای خود را برآورده سازد.

در نتیجه، به این دلیل که خودآفرینی جامعه به ما این اطمینان را می‌دهد که توانایی مدرن بودن را خواهیم داشت، رابطۀ میان ایدۀ غربی جامعه و ایدۀ مدرنیته مستحکم‌تر می‌شود. این سخن بیهوده‌ای است که بخواهیم بگوییم رابطه‌ای که جامعۀ غربی با مدرنیته داشته است مانند رابطه‌ای است که سایر اشکال مدرنیزاسیون با آن داشته‌اند. تمام اشکال مدرنیزاسیون راه‌هایی را پیمودند که از سویی آنان را به‌سوی مدرنیته به‌صورتی مشابه سوق داد و از سوی دیگر اشکالی از سازمان و بسیج اجتماعی را به وجود آوردند که اغلب آن‌ها را از مدرنیته دور ساخت. بر پایۀ همین رابطه است که ما باید بر جدایی و حتی تقابل میان ایده‌های خویش از جامعه و مدرنیته تأکید کنیم، هرچند پیوندهای این دو نمایان‌تر به‌نظر می‌رسد، چون ایدۀ مدرنیته از درون جوامع نوع غربی زاده شد و نه در دل جماعت‌های بسته.

فهرست مطالب کتاب

مقدمه
دیباچه
بخش اول: زمانی که خود را در آینۀ مفاهیم اجتماعی می‌دیدیم
فصل اول: گسست
9/11
ترس
جهان در بن‌بست
معنا را کجا می‌توان یافت؟
فصل دوم: جهانی شدن
از دولت‌های پس از جنگ تا جهانی شدن اقتصاد
یک سرمایه‌داری افراطی
گسست جوامع
جهانی شدنی دیگر
از جامعه تا جنگ
جهانی جهانی‌شده
فصل سوم: اروپا: دولتی بدون ملت
پایان ملت دولت‌ها؟
آیا اتحاد اروپا ممکن است؟
اتحادیۀ اروپا و ایالات متحدۀ امریکا
دولت اروپایی
ناتوانی اروپا
فقدان آگاهی اروپایی
فصل چهارم: پایان جوامع
بازنمایی اجتماعی جامعه
جامعه‌پذیری به سبک اروپایی
جامعه و مدرنیته
بحران بازنمایی
جامعۀ اروپایی و تجربۀ سه مرگ
فوران دموکراسی
بازگشت امر سیاسی
بدرود با جامعه
زیر سایه‌های جنگ
زمانی‌که نظام و کنشگران جدا می‌شوند
گسست پیوندهای اجتماعی
پایان جنبش‌های اجتماعی؟
نتیجه‌گیری
فصل پنجم: بازیابی خویشتن
مدرنیته چیست؟
پیروزی مدرنیته
پایان تفکر اجتماعی
فردگرایی رهایی‌بخش
اشکال جبرگرایی اجتماعی
از تمرکز بر جهان تا تمرکز بر خویشتن
بیداری سوژه
بخش دوم: اکنون که خود را در آینۀ مفاهیم فرهنگی می‌بینیم
فصل ششم: سوژه
سوژه و هویت
خاستگاه سوژه
دفاع از جامعه‌شناسی
سوژۀ فردی
حقوق
آیا همۀ ما سوژه هستیم؟
نفی سوژه
سوژه، جنبش‌های اجتماعی و ناخودآگاهی
قرابت
سوژه و مدرسه
تجربۀ سوژه بودن
ضدسوژه
میان خدایان و جوامع
فصل هفتم: حقوق فرهنگی
حقوق سیاسی و حقوق فرهنگی
اقلیت‌ها، چندفرهنگ‌گرایی، جماعت‌گرایی
بازتوزیع و بازشناسی
جنبش‌های اجتماعی جدید
مدرنیزاسیون
ورود به جهان پسااجتماعی
محدودیت‌های آمیزش فرهنگی
دربارۀ حجاب
جماعات و جماعت‌گرایی
لیبرال‌ها و جماعت‌گرایان
سکولاریسم
ارتباط میان‌فرهنگی
بازگشت به ایده‌های نوین
فصل هشتم: ‌جامعۀ زنان
وضعیتی دگرگون‌شده
برابری و تفاوت
سکسوالیته و جنسیت
زن در لباس سوژه
نقش مردان
پست‌فمینیسم
بحث و نتیجه‌گیری
کتابنامه

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب پارادایم جدید: برای فهم جهان امروز
نویسنده
مترجمسلمان صادقی زاده
ناشر چاپیانتشارات علمی و فرهنگی
سال انتشار۱۴۰۱
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات343
زبانفارسی
شابک978-622-277-056-3
موضوع کتابکتاب‌های جامعه شناسی، کتاب‌های فلسفه
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب پارادایم جدید

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب پارادایم جدید

برای دریافت کتاب پارادایم جدید و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.