معرفی و دانلود کتاب نگرههای هنر: فلسفه، زیبایی شناسی و تاریخ هنر از زمان افلاطون تا روزگاران ما
برای دانلود قانونی کتاب نگرههای هنر و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب نگرههای هنر: فلسفه، زیبایی شناسی و تاریخ هنر از زمان افلاطون تا روزگاران ما
کتاب نگرههای هنر، نوشتهی محقق برجسته، ژان لوک شالومو است که با رویکرد تاریخی و فلسفی، نگرههای مختلف هنری را از زمان افلاطون تا به امروز بررسی و کاوش میکند و نشان میدهد که در زمانهای گوناگون و از زوایای فلسفی، روانشناختی، پدیدارشناختی و زیباییشناختی، چه چیزی هنر را از غیر هنر جدا میکند.
دربارهی کتاب نگرههای هنر
هنر چیست؟ چه چیزی تعیین میکند یک نقاشی اثر هنری ماندگار و برجستهای باشد و دیگری ارزش هنری زیادی نداشته باشد؟ چه جنبههایی از یک اثر هنری، آن را به اثری فاخر و قابل اعتنا بدل میکند؟ چطور میتوان از یک اثر هنری خوانشهای متفاوت داشت؟ نگرههای مختلف هنر، یعنی جنبههای گوناگونی که میتوان هنر را بر اساس آن بررسی کرد و دربارهی آن نظر داد، در طول هزاران سال، همراه با اندیشهی آدمی، بسط و گسترش یافتهاند و هر تاریخ و جغرافیایی به نوبهی خود بر عمق این دریای بیپایان افزوده است. از این روست که میتوان هنر را از دیدگاههای فلسفی، روانشناختی، جامعهشناختی و زیباییشناختی گوناگون بررسی کرد و این گرانبهاترین ثمرهی وجود آدمی را کاوید و گاه به پنهانیترین و مرموزترین ابعادش نور تاباند. کتاب نگرههای هنر (Les theories. del'art: philosophie, critique et histoire de l'art de platon a nos Jours)، اثر ژان لوک شالومو (Jean-luc Chalumeau)، به بررسی نگرش تعدادی از بزرگترین اندیشمندان تاریخ دربارهی هنر، ماهیت و اهمیت آن میپردازد.
در کتاب نگرههای هنر، ابتدا 5 خانوادهی اصلی نگرههای هنر، و یکی از مهمترین اندیشمندان هر حوزه معرفی میشود. نگرههای پدیدهشناسی هنر، روانشناسی هنر، جامعهشناسی هنر، تشریفاتگرایی و تحلیل ساختاری، نگرههای مورد بحث در دیباچهی کتاب نگرههای هنر هستند. ژان لوک شالومو سپس بسیاری از نگرهپردازان و اندیشمندانی که در باب هنر اندیشهورزی کردهاند را از دوران باستان تا عصر حاضر معرفی و نقطهنظرات هر یک را تشریح میکند. اندیشمندان بر اساس عصر خود، طبقهبندی شدهاند و به این ترتیب اثر هر یک را بر تاریخ هنر و نگرههای هنر میتوان به سادگی دریافت. دوران باستان از افلاطون و ارسطو تا فلاطین، دورهی رنسانس از چنینی تا جیورجیو وازاری، کلاسیسیسم و باروک با نیکلا پوسن و روژه دو پیل مورد بحث و بررسی قرار میگیرند. اندیشمندان جنبشهای نوتنسیقگرایی و شاعرانهگرایی، بزرگترین فلاسفهی زیباییشناسی آلمانی و همینطور نگرهپردازان متأثر از مارکس و مکتب روانکاوی دیگر متفکرانی هستند که آرای آنها مورد بحث در قرار میگیرد. همینطور بحثی پربار دربارهی نگرهپردازان معاصر در انتهای کتاب وجود دارد.
کتاب نگرههای هنر را دکتر حبیبالله آیتاللهی ترجمه کرده و انتشارات سورهی مهر به چاپ رسانده است.
کتاب نگرههای هنر برای چه کسانی مناسب است؟
کتاب نگرههای هنر برای دانشجویان هنر، علاقهمندان به مباحث تاریخ هنر، مکاتب هنری و فلسفهی هنر خواندنی است.
در بخشی از کتاب نگرههای هنر: فلسفه، زیبایی شناسی و تاریخ هنر از زمان افلاطون تا روزگاران ما میخوانیم
نخستین مجلدات پژوهشهای ایتالیایی از رومهر، از سال 1827م به بعد منتشر شدند. در آن زمان، از عمر هگل چهار سال بیشتر باقی نمانده بود، که یکی از شاگردانش بر او هجوم میآورد. رومهر هرگز در پژوهشهایش نامی از استاد ایینا نمیبرد؛ ولی نظریههای ایینا به خوبی نظریههای او و همچنین نظریههای وینکلمن هستند، که هدف قرارگرفتهاند. برای رومهر هنرهای تجسمی نمیتوانستند مانند دستگاههای سادهای که اجازه میدهند اندیشههای اخلاقی منتقل و فرانهی شوند، منظور شوند. همان طور که مینویسد: «این حقیقت دارد که مؤلفان دوست دارند ابتکارهایی را داشته باشند که از یک خرد والا نشئت گرفته، و زیر پوشش عفیف واژۀ اندیشه پنهان شده باشد؛ پوششی که به مفهوم بسیار عام، که میان تجریدی و درکپذیر نوسان دارد، فرصتی را دست میدهد که همه گونه تقریبها را که با کمک آنها انسان به خود اجازه میدهد همۀ مهمترین و نامفهومترین دری وریهایی را که مجاز میداند تأیید کند (و به اثبات رساند)».
برای رومهر، اثر هنری فقط مادی یا استعاری کردن یک اندیشه نیست؛ بلکه او به همان صورتی که هست، از بافت فعالیتهای اجتماعی است. او واکنش نشان میدهد و در زندگی گروهی و مردمی شرکت میکند: «هنر از همان قوانینی پیروی میکند که هر فعالیت آزاد روح (پیرو آن است)، این ضوابط زیربنای داوری آن است. بنابراین، همان الزامات باید ارزشگذاری ما را بر شایستگی و ناشایستگی آثار هنری راهبری کنند که ارزیابی ما از کیفیت یا نبود کیفیت سایر تولیدات انسانی است. در هنر همچنان که در زندگی به طور کلی نیرو، شدت، برد، خوبی و شیرینی (و نرمی)، و صراحت و روشنی هدفیِ که برای خود قائل هستیم، به درستی و تصدیق و موافقت ما تعلق دارد.» رومهر پی میبرد که مثلاً جیوتو از نوآوران و نوسازانِ آن چیزی است که زندگی و حیات نگارههای او را شامل میشود. به همین دلیل او از اندیشۀ سنتهای مسیحی دوری گرفت و به این نتیجه رسید که به آنچه اصلیت آثار هنری را به وجود میآورد، علاقهمند شود.
فهرست مطالب کتاب
سرآغاز
دیباچه
فصل نخست: نگرههای هنر در دوران باستان
فصل دوم: باززایش هنری (رنسانس)
فصل سوم: کلاسیسیسم (تنسیقگرایی)، و باروک در سدۀ هفدهم
فصل چهارم: از نوتنسیقگرایی و تشریح آثار در سدۀ هجدهم
فصل پنجم: شاعرانهگرایی
فصل ششم: فلسفۀ زیباشناسانۀ آلمانی
فصل هفتم: تاریخ هنرنویسان، میراثخواران فلسفۀ زیباییشناسی آلمانی
فصل هشتم: نگرهپردازان مارکسگرا
فصل نهم: نگرهپردازان هنر روانکاوانه
فصل دهم: نگرهپردازان هنر معاصر
کتابنامه
فهرست نامهای خاص
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب نگرههای هنر: فلسفه، زیبایی شناسی و تاریخ هنر از زمان افلاطون تا روزگاران ما |
نویسنده | ژان لوک شالومو |
مترجم | حبیب الله آیت اللهی |
ناشر چاپی | انتشارات سوره مهر |
سال انتشار | ۱۳۹۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 164 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-175-631-3 |
موضوع کتاب | کتابهای تاریخ هنر، کتابهای فلسفه هنر |