معرفی و دانلود کتاب نگرش علمى و عملى در رفتارها و کژ رفتارىهاى نوزادان، کودکان و نوجوانان
برای دانلود قانونی کتاب نگرش علمى و عملى در رفتارها و کژ رفتارىهاى نوزادان، کودکان و نوجوانان و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب نگرش علمى و عملى در رفتارها و کژ رفتارىهاى نوزادان، کودکان و نوجوانان
محمدرضا معین فر در کتاب نگرش علمى و عملى در رفتارها و کژ رفتارىهاى نوزادان، کودکان و نوجوانان، با ارائه راهکارها و راهنمایىهاى اصولی بر پایهى تجربیات و دیدگاههاى شخصی خویش، شما را با آموزش و کاربرد دانستنىهاى بیمارىهاى کودکان در حدود نیمقرن اخیر آشنا خواهد کرد.
گذر از فراز و نشیبها افسانه نیست، بلکه شرح پارهاى از رفتارها و دگرگونىهاى پر از جوشش و غلیان زندگى از نوزادى تا نوجوانى است؛ دورانى که پر از جزر و مدها، رو در رویىها و برخوردهاى فرزندان ما با تنشها، بحرانهاى اجتماعى، خانوادگى، روانى و جسمى است و گذر از این بحرانهاى پرنوسان بدون کارآیى و شناخت راز آموزشگرى پدران و مادران میسر نخواهد بود.
تربیت شایستهى خانوادگى، شیوه و روش خردمندانه آموزش و پرورش و نگرش و واکنش سازنده در رفتارها و کژرفتارىهاى کودکان و نوجوانان در خانه و مدرسه و اجتماع، و درک ژرف دگرگونىهاى روانى، رفتارى و اجتماعى نوجوانان در این برههى پرتلاطم زندگى، راه را هموار و گذر از بحرانها را آسانتر خواهد نمود و آنگاه که جوانان ما با توشهى گرانبار از مکارم اخلاقى، وارد کارزار و صحنهى اجتماع شدند، فرزندان خلفى براى مادران و پدران خود بوده و در القاى آرمان و اندیشههاى پاک نیاکان خود در رسالت آگاهى به نسلهاى سلف، کوتاهى نخواهند ورزید.
روند آموزش و پرورش باید بر پایهى شناختپذیرى والدین و مربیان آموزشی از شخصیت کودکان، نوجوانان و جوانان استوار گردد و براى حصول این درک و شناخت، پدیدارشناسى همه دگرگونىهایى که به ویژه در طى نیمقرن اخیر با پیشرفت تکنولوژى و دگرگونىهاى روانى و اجتماعى به علت مهاجرتها و جدایى خانوادهها از هم، زندگى در جوامع ناهمگون و ازدیاد فشار و استرس در آحاد مردم ایجاد شده است، نهایت لزوم را وارد و لهذا مشکلات خانوادگى و اجتماعى کودکان و نوجوانان را نمىتوان بدون درک واقعیات و شناخت پدیدههاى اجتماعى و فرهنگى حل نمود.
آموزش و پرورش کودکان و نگرش و توجه به آیندهى جوانان باید با برداشت خردمندانه از تکنولوژى و پیشرفت علوم و کاربرد صحیح آنها با حفظ هویّتهاى فردى، قومى، فرهنگى، ملى و مذهبى همگام باشد.
عشق خلّاق و پُربار والدین نسبت به فرزندان و درک و شناخت به نیازهاى معنوى، روانى و جسمى، و اجتماعى کودکان از ارکان بزرگ استقلال و خودیابى، اعتماد به نفس، احساس امنیت، احترام به حقوق دیگران و رعایت حفظ حقوق انسانى در برههى جوانى و بلوغ و دوران عمر در عرصهى پُرکنکاش و تلاش زندگانى اجتماعى خواهد بود.
با نگرش و حُسن استفاده از الهامپذیرى و به ویژه استعداد یادگیرى در کودکان مىتوان با آموزش و پرورش شایسته، گذر از فراز و نشیبها، و بحرانهاى پرجوش و خروش دوران نوجوانى و جوانى را آسان نمود. و بىشک محیط خانه و زندگانى خانوادگى و روش والدین والاترین الگوى اخلاقى و تربیتى براى کودکان در حال رشد و نمو است.
در بخشی از کتاب نگرش علمى و عملى در رفتارها و کژ رفتارىهاى نوزادان، کودکان و نوجوانان میخوانیم:
انسان نباید از خود و یا از دیگران اندیشه و انتظار داشته باشد که همیشه هر برنامه و کارى را در نوبت اول به طور کامل و عالى و صد در صد بىعیب و نقص به انجام رساند. این تصور ذهنى براى هر کودکى و یا هر نوجوانى که باید در تمام رشتههاى آموزشى، در ورزش، ادبیات، ریاضیات و علوم شاگرد اول بوده و دائماً دنبال کاملطلبى باشد از نظر فکرى و روانى سالم نیست و چه بسا که عامل دلهره و اضطراب شده، اطمینان به نفس و خودجوشایى او را خدشهدار خواهد کرد.
ایجاد این شبهه از جانب والدین و مربیان آموزشى، در هر نوآموز و دانشآموز و دانشجویى که او را بهترین، والاترین و کاملترین اطلاق نموده و بالمآل همیشه از او انتظار شاگردِ اول شدن، اصلا شکست نخوردن، در تمام رشتههاى آموزشى عالىترین بودن را داشته باشند، از نظر شیوه و روش آموزشى و بهداشت روانى ستوده و قابل قبول نیست.
این کودکان و نوجوانان با کوشش خارج از حد، قدرت متعارف بدنى و روانى گاه مبتلا به دلهرگى و عصبانیت شده، چه بسا که در پىآمد اولین شکست دچار سرخوردگى مىگردند. به جاى تلقین و بیان جملهِ «تو بهترین هستى و باید در تمام رشتههاى آموزشى شاگرد اول باشى» بهتر است کودک را تشویق نمود تا به بهترین وجه، کوشا و ساعى بوده، در دروس، انجام تکالیف مدرسه، دوستیابى، ورزش، معاشرت با سایر افراد خانواده و فعالیتهاى اجتماعى نهایت سعى و کوشش خود را ابراز دارد.
کاملجویى و کاملطلبى اصولا در پارهاى از خانوادهها ارثى است و والدین در تکاپوى پرورش و جستوجوى فرزندان «تیزهوش و نُخبه و به قول خودشان نابغه» مىباشند و با پیروى از این دید و نگرش ناسالم فرصت را به کودک نمىدهند تا از دوران کودکى خود لذت برده، از نظر فکرى و روحى خود را شناسایى نماید.
فهرست مطالب کتاب
دیباچه
فصل اول: آموزش و پرورش در کودکان و نوجوانان
فصل دوم: رفتارها و کژرفتارىها در کودکان و نوجوانان
فصل سوم: واکنشهاى بیمارىزاى روانى
فصل چهارم: رفتارهاى ناهنجار اجتماعى و کژرفتارىهاى اخلاقى
فصل پنجم: استرس و واکنشهاى روانى
فصل ششم: تغذیه و اختلالات آن
فصل هفتم: خواب و اختلالات آن
فصل هشتم: عادات بد در کودکان و نوجوانان
فصل نهم: کودکآزارى - اعتیاد در نوجوانان و جوانان
فهرست منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب نگرش علمى و عملى در رفتارها و کژ رفتارىهاى نوزادان، کودکان و نوجوانان |
نویسنده | محمدرضا معین فر |
ناشر چاپی | انتشارات امید فردا |
سال انتشار | ۱۳۸۷ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 246 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-8698-20-1 |
موضوع کتاب | کتابهای روانشناسی نوجوان |