معرفی و دانلود کتاب نقش و جایگاه انواع بازخورد در یادگیری مهارتهای حرکتی
برای دانلود قانونی کتاب نقش و جایگاه انواع بازخورد در یادگیری مهارتهای حرکتی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب نقش و جایگاه انواع بازخورد در یادگیری مهارتهای حرکتی
کتاب نقش و جایگاه انواع بازخورد در یادگیری مهارتهای حرکتی، منبعی سودمند برای آشنایی با چگونگیِ تاثیر اطلاعات دریافتی در بهبود عملکرد و کسب تواناییهای حرکتی است. شهرام نیک نفس، نویسندهی کتاب، از اهمیت و کارکرد بازخوردهای درونی و بیرونی در کسب مهارتهای حرکتی سخن رانده است. پس از مطالعهی کتاب حاضر، با راهکارهایی علمی برای بهینهسازی فرایند یادگیری مهارتهای حرکتی کودکان آشنا میشوید.
دربارهی کتاب نقش و جایگاه انواع بازخورد در یادگیری مهارتهای حرکتی
کتاب نقش و جایگاه انواع بازخورد در یادگیری مهارتهای حرکتی، اثری آموزشی برای آشنایی با چگونگیِ هماهنگی مغز و بدن در حین انجام کارهای فیزیکی است. این هماهنگی، باعث میشود تا ذهن و بدن، انجام یک کار خاص مانند دوچرخهسواری یا راه رفتن را با تمرین و تکرار، دقیقتر و راحتتر انجام دهد و عملکرد افراد در حین انجام کارهای مختلف، بهتر و پایدارتر شود. شهرام نیکنفس، نویسندهی کتاب، به طور تخصصی توضیح داده که چگونه انواع بازخوردهای درونی و بیرونی بر فرایند یادگیری مهارتهای حرکتی تاثیر میگذارند و چگونه میتوان با استفادهی صحیح از آنها، کسب و بهبود مهارتهای حرکتی را بهینه کرد.
مطالب کتاب نقش و جایگاه انواع بازخورد در یادگیری مهارتهای حرکتی با توضیحاتی دربارهی مفهوم یادگیری آغاز میشود. خواننده پس از مطالعه این بخش در جریان مفهوم، انواع، فرایند و مراحل یادگیری قرار میگیرد. در ادامه، قوانین یادگیری از دیدگاه ثراندیک، توضیح داده شدهاند. بر اساس نظریهی ثراندیک، یادگیری از طریق آزمون و خطا رخ میدهد و رفتارها بر اساس نتیجههای آنها تقویت یا تضعیف میشوند. اگر انجام کاری نتیجهای رضایتبخش داشته باشد، احتمال تکرار آن بیشتر است و اگر نتیجهی ناخوشایندی داشته باشد، احتمال دوری از آن رفتار افزایش مییابد.
در ادامهی کتاب، مفهوم بازخورد توضیح داده شده است. در یادگیری مهارتهای حرکتی، بازخورد به اطلاعاتی گفته میشود که فرد در حین یا پس از انجام یک حرکت، دریافت میکند تا از کیفیت عملکردش آگاه شود. این اطلاعات از منابع درونی (حسِ ماهیچهها) یا منابع بیرونی (مربی یا نتیجهی کار) جمعآوری میشود تا حرکت در دفعهی بعد، بهبود پیدا کند.
روششناسی، مفهوم مهمی دیگری است که بخشی از کتاب نقش و جایگاه انواع بازخورد در یادگیری مهارتهای حرکتی به توضیح آن اختصاص دارد. شهرام نیکنفس توضیحات کاملی دربارهی روش تحقیق، جامعهی آماری، ابزار تحقیق و شیوهی اجرا و جمعآوری یافتهها مطرح کرده است. مطالب کتاب حاضر با توضیحاتی دربارهی انواع آزمونهای کسب بازخورد از مهارتهای حرکتی و نتیجهگیری از این بازخوردها، خاتمه پیدا میکند.
این کتاب را انتشارات یافته، چاپ و روانهی بازار کرده است.
کتاب نقش و جایگاه انواع بازخورد در یادگیری مهارتهای حرکتی برای چه کسانی مناسب است؟
دانشجویان و پژوهشگران رشتههای تربیتبدنی، مربیان ورزشی و متخصصان حوزهی توانبخشی و کاردرمانی بهعنوان مخاطبهای اصلی این کتاب شناخته میشوند.
در بخشی از کتاب نقش و جایگاه انواع بازخورد در یادگیری مهارتهای حرکتی میخوانیم
زمانی که مربی در برابر حرکت انجامشده تشویقی ارائه میدهد. در واقع دومین اثر مهم بازخورد،که اثر تقویتى آن است، را نشان داده است. بازخوردى که پس از یک عمل ارائه میگردد، احتمال تکرار آن عمل را در شرایط مشابهی افزایش مىدهد.
دانشمندان معتقدند ماهیت و زمان بازخورد، اثر زیادى بر یادگیرى پاسخ هدف دارد. ثورندایک این قوانین را در قانون تجربى اثر خود جمعآورى و خلاصه کرده که اساساً به شرح زیر است:
قانون اثر: عملى که به وسیلهی محرکى فراخوانى شود و با پی آمدی مطبوع یا پاداش دنبال شود، با ظهور دوبارۀ محرک، میل به تکرار آن خواهد بود؛ عملى که با پی آمدی نامطبوع یا با تنبیه دنبال شود، میل به عدم تکرار آن است. در این دیدگاه، تمرکز بر بازخوردهاى تقویتکننده است. هنگامى که تقویت احتمال بروز پاسخ آتى را افزایش دهد، تقویت مثبت نامیده مىشود.تقویت، زمانى منفى است که این احتمال را کاهش دهد. از این رو، یادگیرى وسیلهای، استحکام (به وسیلهی تقویت منفی) رابطهی محرک و پاسخ غلط مىباشد. زمانى که محرک مجدداً ارائه شود، پاسخ صحیح منجر به تولید مجدد و پاسخ غلط منجر به بازدارى مىگردد و به طور کلى به اجرا مؤثرتر منجر مىشود(نصرت ابادی، 1394).
تقویت و رفتار گزینهای. قانون اثر ثورندایک تأثیر عمدهاى بر تحقیق و تفکر در تعلیم و تربیت و تمرین مهارت دارد. یادگیرى مهارت شکلى از یادگیرى وسیلهاى شناخته شده است؛ زیرا نوعاً فراگیرنده باید در جواب محرک، پاسخ صحیحى بدهد (یک حرکت ماهرانه) و از پاسخ غلط پرهیز کند. به نظر مىرسد که بازخورد، مانند آگاهى از نتیجهی نوع تقویت در حرکت است که سبب پیوستگى بین محرک و حرکات شده و آنها را استحکام مىبخشد و حتی گاهی آن را تضعیف مىکند. تقویت، در اکثر ورزشها و بازىها مورد توجه است و جنبهاى از رفتار گزینهاى یا گزینشی میباشد.
فهرست مطالب کتاب
فصل اول: یادگیری
مقدمه
انواع یادگیری
فرایند یادگیری
مراحل یادگیری
یادگیری حرکتی
قوانین یادگیری از دیدگاه ثراندیک
کاربرد نظریه ثراندیک در یادگیری مهارتهای حرکتی
مراحل یادگیری مهارت
نقشهریزی (همسان و متغیر)
انتقال مهارت
انواع انتقال در مهارت
فصل دوم: بازخورد
مقدمه
تعریف بازخورد
ویژگىهاى انگیزشى بازخورد
ویژگیهای خبری بازخورد
اطلاعات اصلاحی بازخورد
ویژگیهای تقویتی بازخورد
تقویت غیر مستمر
بازخورد تجویزی
فیلم، ویدئو و سایر تجهیزات بازخوردی
ترسیم نمودار روى کاغذ شطرنجی
فیلمبرداری از حرکات و اجرا
نوار ویدئو
انواع بازخورد
بازخورد درونى (ذاتی)
بازخورد بیرونی(افزوده)
آگاهى از نتیجه
آگاهی از اجرا
بازخورد دامنهای
بازخورد حذفی
بازخورد هنجاری
تعریف بازخورد هنجاری
تواتر مطلق و تواتر نسبی بازخورد
بازخورد خود کنترل
متغیرهای موثر بر بازخورد خود کنترل
سازوکارهای اثر بازخورد خود کنترل
پیشینه تحقیق
تحقیقات داخلی
تحقیقات خارجی
فصل سوم: روش شناسی
مقدمه
روش تحقیق
جامعه آماری
نمونه و روش نمونهگیری
ابزار تحقیق
تجزیه و تحلیل دادهها
محاسبه امتیازات در دارت
شیوه اجرا و جمعآوری یافتهها
فصل چهارم: یافته ها
مقدمه
آمار توصیفی
آمار استنباطی
بررسی نرمال بودن متغیرهای تحقیق
فرضیات فرعی
آزمون فرض فرعی یک
آزمون فرض فرعی دو
آزمون فرض فرعی سوم
آزمون فرض فرعی چهارم
آزمون فرض فرعی پنجم
آزمون فرض فرعی ششم
آزمون فرض اصلی
فصل پنجم: نتیجه گیری
مقدمه
خلاصه پژوهش
بحث و نتیجه گیری
پیشنهادات برخاسته از پژوهش
پیشنهادات برای تحقیقات آینده
محدودیتهای پژوهش
محدودیتهای در کنترل محقق
محدودیتهای خارج از کنترل محقق
فهرست منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب نقش و جایگاه انواع بازخورد در یادگیری مهارتهای حرکتی |
نویسنده | شهرام نیک نفس |
ناشر چاپی | انتشارات یافته |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 83 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-5071-33-9 |
موضوع کتاب | کتابهای علوم ورزشی، کتابهای آموزش و پرورش، کتابهای تربیت کودک، کتابهای مهارت یادگیری |