معرفی و دانلود کتاب نقد کم عیار: نقدی بر آراء ارباب معرفت و اصحاب قلم
برای دانلود قانونی کتاب نقد کم عیار و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب نقد کم عیار: نقدی بر آراء ارباب معرفت و اصحاب قلم
کتاب نقد کم عیار اثری خواندنی در حوزهی نقد است که با قلم امین یاری به رشتهی تحریر درآمده است. نویسنده در این اثر با نگاهی انتقادی و روشنگرانه آثار متنوع ادبی، تاریخی و سیاسی را بر کفهی ترازوی نقد گذاشته است تا به دور از محافظهکاری و با تحلیلی منصفانه به تحلیل و بازاندیشی در این آثار بپردازد.
دربارهی کتاب نقد کم عیار
نقد ادبی ازجمله حوزههای پرچالش در عرصهی ادبیات بهشمار میآید که همیشه سرشار از آرا و نظریات پرشمار و حتی متناقض بوده است. کتاب نقد کم عیار نوشتهی امین یاری ازجمله آثاری است که با رویکردی تبیینی و انتقادی حوزههای ادبیات، تاریخ و سیاست را میکاود تا به نوبهی خود در مسیر روشنگری گام بردارد. در بخش اول با کنکاشی جدی بیت مناقشهبرانگیزی از مولانا جلالالدین محمد بلخی را به بوتهی نقد و تحلیل میگذارد. پس از آن به سراغ کتاب «زمان در متن دین» اثر لطفالله میثمی میرود و پس از شرح چکیدهای از آن، به نقد و بررسی این کتاب مشغول میشود.
نقد کتاب «مشرکی در خانوادهی پیامبر» نوشتهی حسن محدثی و بیژن عبدالکریمی، اثر دیگری است که در کتاب نقد کمعیار محل بحث و نقد نویسنده قرار گرفته است. او همچنین نگاه عبدالکریم سروش، محمدعلی اسلامی ندوشن، احسان طبری و آیتالله محمدتقی جعفری را درباره صادق هدایت به شرح میگذارد. صمد بهرنگی، جلال آل احمد و علی شریعتی نیز ازجمله شخصیتهای ادبیای هستند که در کتاب نقد کم عیار مورد توجه قرار گرفتهاند. امین یاری از نقد کتاب خود که تحت عنوان «شمشیر تازیان و سقوط ایران» به انتشار رسیده نیز غافل نمانده است. این بخش درواقع گفتگوی نقادانه نویسندهی کتاب با حمید بخشمند را دربردارد.
ازآنجاکه امین یاری باور دارد بزرگی و درخشش مشاهیر نباید چشممان را به روی خطاهایشان ببندد و تفکر نقادانه را از یادمان ببرد، در این اثر نیز در تلاش بوده تا با دوری از سلیقهمحوری و فراتر از مصلحتاندیشی اثری درخور ارائه دهد. این کتاب خواندنی با تلاش انتشارات کویر در اختیار خوانندگان علاقهمند قرار گرفته است.
کتاب نقد کم عیار برای چه کسانی مناسب است؟
افرادی که به نقد و تحلیل علاقه دارند و از تفکر و کنکاش در آثار ادبی، تاریخی و سیاسی لذت میبرند، با مطالعهی این کتاب به یافتههای جذابی دست پیدا خواهند کرد.
در بخشی از کتاب نقد کم عیار: نقدی بر آراء ارباب معرفت و اصحاب قلم میخوانیم
او هدایت را با حافظ مقایسه کرده و در راستای این قیاس مینویسد: «قدر هدایت از نظر ادبی هرچه باشد، این امتیاز بزرگ را داراست که بعد از حافظ راه به عقدۀ درون مردم ما برده و ناگفتههایش را بازگفته».
دکتر اسلامی در خصوص مرگ هدایت میگوید: «اگر هدایت خود را کُشت برای آن بود که مقصد و حیات خود را از دسترفته دید و این از دست رفتن بر اثر یأس عمیق و کاهش قوای جسمی و روحی پدید آمد. یکی از آشنایان او در پاریس نقل میکرد که چندی پیش از مرگش گفته بود: «خیال نوشتن قصهای دارم و آن سرگذشت عنکبوتی است که پیر و درمانده شده و دیگر حتی بزاقی هم ندارد که با آن گِرد خود تار تَنَد تا از حملۀ مهاجمانش در امان بماند».
او تصریح میکند که هدایت زمانی تصمیم به خودکشی گرفت که شوق نوشتن دیگر از او سلب شده و مانند عنکبوتِ پیر، شیرۀ حیاتش عملاً پایان یافته بود. با چنین شرایطی، او دیگر نمیخواست و نمیتوانست زنده بماند و به حیات خود ادامه دهد. او در غیاب قلم، خود را چون سرباز بیسلاح و شکست خوردهای میدید که هیچ انگیزهای برای جنگیدن در نبرد زندگی ندارد: «عنکبوت پیر، خود او بود. دیگر شیرۀ حیاتش پایان گرفته بود؛ زیرا بیش از این سَرِ نوشتن نداشت. نوشتن تنها نیرویی بود که او را زنده نگاه میداشت. تردیدی نیست که هدایت تصمیم به خودکشی نگرفت مگر زمانی که برایش مسلم شد که دیگر نیرو و یا شوق نوشتن ندارد».
دکتر اسلامی ندوشن با عباراتی متناقضنما، مرگ هدایت را در خدمت زندگی ارزیابی میکند. بهاین معنا که او خود را کُشت تا زنده بماند و عشق پاک خویش بهیک حیات بیغل و غش را نشان داده باشد: «هدایت مرگ را برنگزید مگر برای عشقی که به زندگی داشت. لیکن عشق او به زندگیِ زیبا و پاکیزه بود».
فهرست مطالب کتاب
دیباچه
تبیین و تحلیل بیتی از مولانا و نارسایی تفسیر استاد بدیع الزمان فروزانفر
نگاهی به آراء مهندس لطف الله میثمی در کتاب «زمان در متن دین»
بخش اول: چکیدۀ کتاب «زمان در متن دین»
بخش دوم: نقدی بر کتاب «زمان در متن دین»
کتاب «مشرکی در خانوادۀ پیامبر» و نقد مجملی بر جملۀ کوتاهی از آن
1: «مشرکی در خانوادۀ پیامبر» در آیینه نگاه دکتر بیژن عبدالکریمی و دکتر حسن محدثی
2: نقد مجملی بر جملۀ کوتاهی از کتاب «مشرکی در خانوادۀ پیامبر»
صادق هدایت از منظر: دکتر عبدالکریم سروش، دکتر محمد علی اسلامی ندوشن، دکتر احسان طبری و آیت الله محمدتقی جعفری
نگاهی به صمد بهرنگی و کتابِ «کند و کاو در مسائل تربیتی ایران»
جلال آل احمد؛ آخوندزادۀ مارکسیستِ مسلمان!
نقد و نظرهایی پیرامون کتاب «شمشیر تازیان و سقوط ایران»
دکتر علی شریعتی و دموکراسی
منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب نقد کم عیار: نقدی بر آراء ارباب معرفت و اصحاب قلم |
نویسنده | امین یاری |
ناشر چاپی | انتشارات کویر |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 200 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-214-309-2 |
موضوع کتاب | کتابهای نقد ادبی، کتابهای مقاله و جستار ایرانی |