معرفی و دانلود کتاب شریعتی آشنای ناشناخته: تاملاتی در آراء برخی از منتقدان شریعتی

عکس جلد کتاب شریعتی آشنای ناشناخته: تاملاتی در آراء برخی از منتقدان شریعتی
قیمت:
۲۲,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب شریعتی آشنای ناشناخته و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب شریعتی آشنای ناشناخته و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب شریعتی آشنای ناشناخته: تاملاتی در آراء برخی از منتقدان شریعتی

کتاب شریعتی آشنای ناشناخته اثری از محمود درگاهی است که کوشش دارد به بررسی تعدادی از انتقادات و نظراتی که در باب علی شریعتی تاکنون عنوان شده بپردازد. کتابی که می‌خوانید در واقع دفاعیه و ستایشی در باب تأثیر و نقشی‌ست که شریعتی در دهه‌ی پنجاه ایران ایفا کرد. نویسنده در همان ابتدا اشاره می‌کند که زندگی‌اش به‌واسطه‌ی علی شریعتی به کل عوض شده و برآن است تا از چرایی اهمیت این متفکر در دهه‌ی پنجاه و مقابله‌اش با مکتب‌های رایج در آن زمان بگوید.

درباره‌ی کتاب شریعتی آشنای ناشناخته

همان‌گونه که در کتاب شریعتی آشنای ناشناخته نیز می‌خوانید، علی شریعتی یکی از افراد تأثیرگذار در دهه‌ی پنجاه ایران بود. دهه‌ای که در آن شاهد ظهور انواع گروه‌های روشن‌فکری، سیاسی و اجتماعی بودیم و به‌طورکلی وضعیت زیست سیاسی ایران در حالتی پرآشوب قرار داشت. در دهه‌ی پنجاه گزاره‌ها، مانیفیست‌ها و ایده‌های گوناگونی مطرح شد. اما به باور نویسنده‌ی کتاب شریعتی آشنای ناشناخته، محمود درگاهی، هیچ‌کدام قدرت، بیانگری و تأثیر علی شریعتی را نداشتند. در واقع محمود درگاهی، با نثری که تماماً ارادت خود را به علی شریعتی عنوان می‌کند، باور دارد که هیچ‌ متفکر، هنرمند و گروه سیاسی در آن دوران نبود که بتواند حتی ذره‌ای با آرای علی شریعتی مقابله کند.

البته ذکر این نکته قابل ذکر است که محمود درگاهی از همان بخش مقدمه اشاره می‌کند که برای وی علی شریعتی یک اسطوره، نماد و مرجع فکری و زیستی از دوران نوجوانی بوده و به‌کل مسیر زندگی‌اش با گرایش به نظرات شریعتی تحول یافته است. به همین روی، وقتی کتاب شریعتی آشنای ناشناخته را می‌خوانید، در واقع دارید گزاره‌ها، دفاعیه‌ها و ادعاهایی را مطالعه کنید که در بطن خود از نوعی گرایش تما‌م‌وکمال نسبت به آرای علی شریعتی سرچشمه می‌گیرند. پس باید این مسئله را عنوان کرد که کتاب شریعتی آشنای ناشناخته بیشتر برای دو دسته از مخاطبان نوشته شده است: کسانی که به تفکرات و زیست سیاسی علی شریعتی به‌عنوان یک چهره‌ی مهم از تاریخ معاصر ایران گرایش دارند و آن افرادی که می‌خواهند دفاعیه‌هایی مبسوط در جواب به منتقدان علی شریعتی را مطالعه کنند.

محمود درگاهی در کتاب شریعتی آشنای ناشناخته اشاره می‌کند که علی شریعتی، از دید او، در دهه‌ی پنجاه از مفاهیم و مسائلی می‌گفت که پیش‌تر با چنین بیان کوبنده و تأثربرانگیزی عنوان نشده بودند. درگاهی همچنین عنوان می‌کند که علی شریعتی در دهه‌ی پنجاه قادر بود به نوجوانانی که پیش‌تر به مفاهیم والا همچون اعتقادات، اخلاق سیاسی، انسانیت و آزادی فکر نکرده بودند، مسیر تازه‌ای را پیشنهاد دهد. به ادعای نویسنده، علی شریعتی در آن دوران جدیت و سرسختی انسان بودن را یادآور شد؛ نوعی سبک زندگی که شاید در آن بی‌خیالی یا سرخوشی ظاهری جایی نداشت، اما در عوض می‌شد در ایده‌های بزرگ و مسائل عمیق غرق گشت و با دغدغه‌مندی به لذت دست یافت. به‌طورکلی می‌توان گفت که این کتاب برای کسانی که به علی شریعتی و افکارش گرایش دارند، می‌تواند بسیار لذت‌بخش باشد. کتاب شریعتی آشنای ناشناخته توسط انتشارات کویر منتشر شده است.

کتاب شریعتی آشنای ناشناخته برای چه کسانی مناسب است؟

این اثر به کسانی که به آثار زندگی‌نامه و کتب تاریخی و سیاسی علاقه دارند توصیه می‌شود.

در بخشی از کتاب شریعتی آشنای ناشناخته: تاملاتی در آراء برخی از منتقدان شریعتی می‌خوانیم

چندی است که چندتن از منتقدان شریعتی در جست وجوی پدرخوانده‌هایی برای او برآمده‌اند و در این کار به نتیجه‌های شگفت‌آوری رسیده‌اند. هریک از این روشنفکران، سرچشمه‌های فکری متعدد و متفاوتی برای او نشان داده‌اند که از لنین تا ‌هایدگر، همۀ نظریه‌پردازان دیکتاتوری، خشونت، و توتالیتاریسم را شامل می‌شود! ازجملۀ این منتقدان علی میرسپاسی است که فصلی از کتاب «روشنفکران ایرانی، روایت‌های یأس و امید» را به این کار اختصاص داده است. نوشتۀ حاضر که دومین بخش از بررسی آراء منتقدان یادشده است، تأملی است در کتاب فوق و دعوی‌های تازه‌ای که میرسپاسی پیش آورده است. لازم به یادآوری است که بخش اول این نوشته نیز به بررسی آراء اکبر گنجی در همین زمینه پرداخته است که نگارنده هنوز اقدام به انتشار آن نکرده است. دریغ نگارنده از آن است که، کسی که دغدغه‌های بزرگش دست‌یافتن مردم به ارزش‌های بلندی مانند آزادی و آگاهی، و معنویت و فرهنگ و.

بود، این‌گونه به‌دست مخالف‌خوانان ناآشنا و لجوج، تحریف و تباه می‌شود! نگارنده برخلاف برخی از مفسران آراء شریعتی که به گفت‌وگو با این‌گونه مخالفان اهمیت نمی‌دهند، بر آن است که بزرگ‌ترین اشتباه این مفسران، نادیده‌گرفتن نقدها و ردیه‌هایی است که بر آراء شریعتی نوشته می‌شود، و پیش از پاسخ‌دادن به چنین نوشته‌هایی، هرگونه پژوهش و تلاش در تبلیغ اندیشه‌های شریعتی، و یا آنچه که «گفت وگوی خانوادۀ فکری» نامیده می‌شود، نتیجۀ تعیین‌کننده‌ای نخواهد داشت، زیرا وقتی که ریشه‌های این اندیشه را می‌برند، آویختن از شاخه‌ها و یا یکدیگر را دربارۀ برگ و بار آن ا قناع کردن، چه فایده‌ای می‌تواند داشته باشد، و تا چه حد می‌تواند با فضای مسمومی که ردیه‌نویسان حرفه‌ای علیه شریعتی پدید آورده‌اند، مقابله کند؟ نمی‌گویم هیچ، می‌گویم بسیار اندک! درحالی که این کار اگر در کنار پاسخ‌گویی به ردیه‌نویسان، و گفت وگو با منتقدان شریعتی و البته پذیرفتن انتقادات درست آنان صورت گیرد، حاصل کار مؤثر و مفید خواهد بود.

فهرست مطالب کتاب

پیش درآمد
شریعتی، آشنای ناشناخته
فربهی؟ یا آماس؟
پدرخوانده‌های شریعتی
جوکی‌گری و ایدئولوژی
قاعدۀ قائد در نقد اندیشه‌ها!
تقلّب در تعیین تبار اندیشه‌ها
رئالیسم و رمانتیسم در اندیشۀ شریعتی
بازگشت به خویش و منتقدان آن
بازار آزاد، سوسیالیسم و استحمار
دین‌شناسی شریعتی
با گردانندگان مهرنامه
هدایت و شریعتی

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب شریعتی آشنای ناشناخته: تاملاتی در آراء برخی از منتقدان شریعتی
نویسنده
ناشر چاپیانتشارات کویر
سال انتشار۱۳۹۳
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات328
زبانفارسی
شابک978-964-214-075-6
موضوع کتابکتاب‌های زندگینامه، کتاب‌های تاریخ سیاسی
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب شریعتی آشنای ناشناخته

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب شریعتی آشنای ناشناخته

برای دریافت کتاب شریعتی آشنای ناشناخته و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.