معرفی و دانلود کتاب موج نوی فرانسه: یک مکتب هنری
برای دانلود قانونی کتاب موج نوی فرانسه: یک مکتب هنری و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب موج نوی فرانسه: یک مکتب هنری
میشل ماری از برجستهترین پژوهشگران سینما در کتاب موج نوی فرانسه: یک مکتب هنری ویژگیهای اساسی و چگونگی شکلگیری سینمای موج نوی فرانسه را شرح میدهد و آن را به عنوان مکتبی که تاریخ فیلمسازی بینالمللی را تغییر داده است، از جنبههای گوناگون اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و تاریخی بررسی میکند.
دربارهی کتاب موج نوی فرانسه: یک مکتب هنری:
از مهمترین و تاثیرگذارترین جنبشهایی که در تاریخ سینما میتوان از آن نام برد، موج نوی فرانسه است. میشل ماری (Michel Marie) در کتاب موج نوی فرانسه: یک مکتب هنری (The French New Wave: An Artistic School) میکوشد تا با پاسخ دادن به پرسشهایی، علت یکه بودن موج نوی فرانسه را اثبات کند. میتوان گفت که این جنبش مشهور سینمایی تا حدودی قربانی شهرت و هیاهوی پیرامونش شده است و هنوز هم به سختی میتوان کتابی را طی بیست سال گذشته پیدا کرد که به درستی این پدیده را تحلیل کرده باشد.
موج نوی فرانسه در مقطع زمانی خاصی پدید آمد و نهضتی یک واحد بود که مجموعهای از عواملی که همزمان در دههی 1950 رخ دادند، شکوفایی آن را میسر کردند. سه فصل اول این کتاب این عوامل متنوع را ذکر کرده و تعریف به نسبت دقیقی از مفهوم مکتب در تاریخ سینما ارائه داده است. پژوهش ماری سهم ویژهای به امور اقتصادی و همچنین فنی در خصوص ظهور فیلمهای موج نو اختصاص داده است. این بخش از کتاب مطابق با گرایش های اخیر در تاریخ سینماست که تلاش دارد تا امتیاز ویژهای به سازوکارهای اقتصادی و فنی اختصاص دهد. گاهشماریِ رویدادهای سیاسی و فرهنگیِ عمده در ضمیمهی کتاب حاضر گنجاده شده تا به شکلگیری دیدگاهی کلی از آن دوران کمک کند.
کتاب موج نوی فرانسه: یک مکتب هنری تحلیل جامعی از فیلمهای آن دوران به صورت جداگانه ارائه نمیکند اما در عوض تلاش کرده تا تلفیقی از این جنبش بر پایهی نقاط ضعف و قوت شناخته شدهاش ارائه کند. شما میتوانید با دیدن یا دوباره دیدن فیلمهایی که در این کتاب معرفی و ذکر شده، با این جنبش بیشتر آشنا شده و در نقدهایی که از فیلمهایی خاص ارائه شده است، کنکاش کنید. ماری در این کتاب از زوایای گوناگونی موج نوی فرانسه را بررسی کرده و از تکنیکها و مباحث زیباییشناختی آن نیز غافل نمیشود. او مهمترین خصوصیات، کارگردانها، تهیهکنندهها، بازیگران و فیلمبرداران اصلی این مکتب هنری را معرفی میکند. این کتاب جامع، تصاویری از فیلمهای سینمای فرانسه و یک گاهشمار ویژه از رویدادهای مهم آن دوره را نیز دربردارد.
کتاب موج نوی فرانسه: یک مکتب هنری به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
اگر به سینمای فرانسه به ویژه چگونگی آغاز و شکلگیری موج نو در آن علاقه دارید، خواندن این کتاب فوقالعاده را از دست ندهید. مطالب کتاب حاضر همچنین برای تمام علاقهمندان به سینما و مباحث سینمایی، اثری جذاب و خواندنی خواهد بود.
در بخشی از کتاب موج نوی فرانسه: یک مکتب هنری میخوانیم:
از نفسافتاده به موفقیت جدیدی برای موج نو تبدیل شد: 259.046 بلیت در پاریس و علاوه بر این، 121.874 بلیت در دیگر شهرهای فرانسه به فروش رسید. موفقیت گدار شرکت دو بورگار را از دورۀ رکود اقتصادی سینما نجات داد؛ دو بورگار چنان سپاسگزارِ گدار بود که تهیهکنندگی شش فیلم بعدی او را نیز به عهده گرفت، حتی بهرغم اینکه نمایش فیلم دوم، سرباز کوچک در 1960 ممنوع گردید و پس از سه سال اجازه یافت تا در فرانسه به اکران عمومی درآید. دیگر فیلمهای گدار را که شرکت دو بورگار تولید کرد، زن زن است (1961)؛ تفنگداران (1963)؛ تحقیر (1963)؛ ساخت امریکا (1966) و حدود ده سال بعد شمارۀ دو (1975) بود.
بنابراین گدار همچون یک میانجی عمل کرد تا دو بورگار به یکی از تهیهکنندگان اصلی موج نو تبدیل شود و فیلمهای ژاک دمی (لولا )، ژاک روزیه (بدرود فیلیپین)، کلود شابرول (چشم شیطان؛ لاندرو؛ ماری شانتال علیه دکتر کا، 1965)، ژانپییر ملویل (لئون مورن، کشیش، 1965؛ کلاه، 1965)، آینݫݫِس واردا (کلئو از 5 تا 7، 1962)، پییر شوندورفر (سیصدوهفدهمین رسته، 1965؛ هدف: 500 میلیون، 1966)، ژاک ریوت (راهبه، 1966؛ عشق دیوانه، 1968) و اریک رومر (کلکسیونر، 1967) را تولید کند. فهرست فیلمهای تولید شدۀ دو بورگار خارقالعاده و خیرهکننده است.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه : باز هم موج نوی فرانسه
فصل یک : شعاری ژورنالیستی و نسلی نو
هفتهنامۀ اکسپرس و کارزار «نو» شان
از چشمانداز نشریات انتقادی سینما
گردهمایی در لاناپول
تاریخ تولد: فوریه مارس 1959
یک فرهنگستان جوان نسبتاً عبوس
اوضاع سینمای فرانسه در 1958
فصل دو : مفهومی انتقادی
مکتبی انتقادی
بیانیۀ الکساندر آستروک
مقالۀ هجوآمیزِ فرانسوا تروفو
نظریههای اقتباس
یک موردِ نمونه
رویکردی متفاوت به اقتباس
نسخۀ الکساندر آستروک از «یک زندگیِ» موپاسان
صفحۀ نخست نشریۀ آرتس
خطمشی مؤلفان
الگوی امریکایی
موج نو: مکتبی هنری
فصل سه : شیوۀ تولید و توزیع
مفهومی اقتصادی: فیلمهای کم هزینه، افسانه یا واقعیت؟
دو فیلم کم هزینه، خارج از نظام
وضعیت اقتصادی مناسب
سینمای یارانهای
نکوهشِ ابَر تولیدات پُر هزینه
فیلمهای با هزینۀ شخصی
سه تهیه کننده
فیلمهای کارگردانهای «قدیم و جدید» در عرصۀ عمومی
فصل چهار: شیوهعمل فنی، زیبایی شناسی
زیباییشناسیِ موج نو
کارگردان مؤلف
فیلمنامه نقشۀ کنش
فنون اقتباس، پیوند با نوشته
خروج از استودیوها و کشف مجدد فیلمبرداری در مکان واقعی
فنون فیلمسازی
مونتاژ /تدوین
صدای همزمان
فصل پنج : مضامین نو و چهره های نو: نقش ها و بازیگران
ماریووداژ و ساگانیسم: از آستروک تا کاست تا دونیول والکروز (1)
جهان مؤلفان
دانشجویان و دختران فروشندۀ کلود شابرول
کودکی تروفو
وجوه مختلف ژانلوک گدار
نسل جدیدی از بازیگران
گروه بنیانگذار سهنفره
یکی از اوباش کشیش میشود
آنتوان دوانل و اخلافش
بازیگران غیرحرفهای، چهرههای ناشناخته
بازیگرانِ زنِ موج نو
کارینا و گدار: همچون «مارلینه دیتریش فون اشترنبرگِ» موج نو
ژان و خواهرانش
فصل شش : تأثیر جهانیِ موج نو و میراث آن برای سینمای امروز
پیشگامان
تأثیر موج نو بر سینمای جهان
موج نو، آوانگارد و سینمای تجربی
پیامدهای تاریخی جنبش: موج نو در حال حاضر
جاودانگی فیلمهای موج نو
گاهشماری وقایع مهم سیاسی و فرهنگی، 1963-1956
یادداشت ها
کتابشناسی
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب موج نوی فرانسه: یک مکتب هنری |
نویسنده | میشل ماری |
مترجم | محمدرضا یگانه دوست |
ناشر چاپی | نشر بیدگل |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 206 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-7806-71-5 |
موضوع کتاب | کتابهای نظریه فیلم |