معرفی و دانلود کتاب مالزی: مرد سرکش در زمانه آشوب

عکس جلد کتاب مالزی: مرد سرکش در زمانه آشوب
قیمت:
۲۰,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب مالزی: مرد سرکش در زمانه آشوب و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب مالزی: مرد سرکش در زمانه آشوب و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب مالزی: مرد سرکش در زمانه آشوب

کتاب مالزی: مرد سرکش در زمانه آشوب اثر باری وین پنجمین جلد از مجموعه پنج جلدی «پیشگامان نوسازی آسیا» به نخست‌وزیران کشور مالزی و سرگذشت ماهاتیر محمد هفتمین نخست‌زیر مالزی می‌پردازد.

این مجموعه مشتمل بر پنج کتاب است؛ درباره تاثیر رهبری سیاسی بر اقتصاد کشورهای کره جنوبی، سنگاپور، تایوان، چین و مالزی. مهم‌ترین شاخص در انتخاب این کتاب‌ها، پرداختن مولفانشان به هر دو سوی منفی و مثبت رهبری این پنج‌ تن بوده تا زشت و زیبای زمامداری آن‌ها همزمان در معرض قضاوت خواننده قرار گیرد. ترتیب بخش‌ها نیز با توجه به زمان آغاز زمامداری آن‌هاست. وجه مشترک رهبران این کشورها، تاکیدشان بر عملگرایی و پرهیزشان از ایدئولوژی است. نتیجه این تاکید و پرهیز، میدان یافتن نخبگان و متخصصانی بود که ظرف سه دهه، پنج کشور عقب مانده را در ردیف اقتصادهای پیشرفته جهان قرار دادند. پس از جنگ جهانی دوم با تضعیف نظام‌های مستقر، کمونیسم کشورها را یکی پس از دیگری یا به‌ کل می‌بلعید یا به‌ نوعی درگیر خود می‌کرد؛ چه آن‌جا که دچار جنگ‌های چریکی می‌شد، و چه آن‌جا که کمونیست‌ها با روش‌های دموکراتیک قدرت را نشانه کرده بودند. هنوز جنگ پایان نیافته بود که غرب از پیشروی کمونیستی به هراس افتاد و پس از پایان آن، این اپیدمی ایدئولوژیک به کابوسی برای جهان لیبرال‌-دموکرات تبدیل شد. نتیجه این حساسیت فزاینده در دو مسیر کاملا محسوس بود: اول، در عرصه سیاست خارجی و کمک به کشورهای جنگ‌ زده یا عقب‌ مانده جهت پیشگیری از گسترش تمایلات کمونیستی یا دخالت مستقیم در برخی از کشورها. و دوم، در عرصه دانشگاهی و شکل‌گیری رشته مطالعات توسعه. گرچه مطالعات توسعه در ظاهر رشته‌ دانشگاهی نوظهوری همچون سایر رشته‌ها یا گرایشات علوم سیاسی و اقتصاد بود، اما به واقع از دل آن باید پژوهش‌هایی جهت شناخت جوامع عقب‌ مانده و راهبردهایی برای هدایت سیاست خارجی و کمک‌ها بیرون می‌آمد. چنانکه یکی از پیشگامان و شناخته‌ شده‌ترین پژوهشگران مطالعات توسعه، یعنی والت روستو، در مقام مشاور ارشد، به دولت ایالات‌ متحده دعوت شد تا هم‌قطارانش نیز پس از او راه کاخ سفید را بیاموزند. چنین بود که مطالعات توسعه سریعا از مرحله توصیفی صرف خارج شده و به مرحله تجویز رسید.

باری وین (Barry Wain) سردبیر سابق وال استریت ژورنال آسیا، در مؤسسه مطالعات آسیای جنوب شرقی در کتاب مالزی: مرد سرکش در زمانه آشوب (Malaysian maverick: Mahathir Mohamad in turbulent times) به بررسی سرگذشت ماهاتیر محمد پرداخته است.

ماهاتیر محمد در 10 ژوئیه 1925 در آلور ستار، مرکز ایالات قدح (درالامان)، در مالایای مستعمره بریتانیا دیده به جهان گشود. پدر وی هندی‌تباری فقیر بود و مادرش از اهالی قدح، که هر دو پیش‌تر نیز ازدواج کرده بودند. ثمره این ازدواج سه فرزند بود و ماهاتیر از ازدواج‌های پیشین پدر و مادرش شش خواهر و برادر ناتنی دیگر داشت. مسکنت خانواده به حدی بود که تمکن تامین هزینه ادامه تحصیل دختران بیش از سطح ابتدایی را نداشتند. ماهاتیر پس از به پایان رساندن دوره ابتدایی، موفق به ورود به مدرسه متوسط نمونه انگلیسی شد. هنگام اشغال مالایا توسط ژاپنی‌ها طی جنگ جهانی دوم، ماهاتیر مدرسه را ترک کرد و به کارگری و دست‌فروشی روی آورد. پس از جنگ اما توانست به مدرسه بازگردد و با نمرات عالی فارغ‌التحصیل شد. او سپس در کالج شاه ادوارد هفتم در سنگاپور ثبت‌نام کرد تا پزشکی بخواند. در همان‌جا بود که با همسر آینده‌اش، ستى حازمه محمد علی، آشنا شد. او پس از فارغ‌التحصیلی به زادگاهش بازگشت و به‌عنوان تنها پزشک مالایی شهر سریعا مشهور و متعاقبا ثروتمند شد تا راه برای ورود آسان‌ترش به سیاست‌پیشگی هموار شود.

در بخشی از کتاب مالزی: مرد سرکش در زمانه آشوب می‌خوانیم:

از بین شعارهای دکتر ماهاتیر، پرطنین‌ترین شعار که البته توسط خود او عنوان نشده بود، «مالزی می‌تواند» بود که ابتدا در تبلیغات نوشیدنی حلال در دهه 1980 استفاده شد و با سکانداری ماهاتیر، تبدیل به شعار ملی شد. ماهاتیر می‌خواست مردم مالزی خصوصا مالایی‌ها سربلند، توانمند و بااعتمادبه‌نفس باشند. در حالی‌که ماهاتیر سعی داشت بقایای تفکر استعماری در کشور را از بین ببرد و کاری کند که کشورهای دیگر مالزی را جدی بگیرند، سال‌ها تلاش کرد که تاثیر و نفوذی یکسان بر مالزیایی‌ها و خارجی‌ها داشته باشد. بزرگراه شمال-جنوب از جنوبی‌ترین نقطه تایلند تا حوالی شمال سنگاپور کشیده شده بود. راه اتصال جزیره پنانگ به سرزمین اصلی بزرگ‌ترین پل آسیا در آن زمان بود. یک فرودگاه بین‌المللی عظیم در پایتخت احداث شده بود. کوالالامپور به‌عنوان کلان‌شهری مدرن با معماری برجسته شکل گرفته بود که دارای بلندترین برج‌های دوقلوی جهان بود؛ همگی برای اثبات اینکه «مالزی می‌تواند».

ماهاتیر بدون توجه به انتقادها، همچنان به ساخت‌وساز، آن هم به شکلی خارق‌العاده ادامه داد از جمله: پیست اتومبیلرانی فرمول یک، نمونه مالزیایی سلیکون ولی و یک پایتخت اداری جدید برای مالزی آینده. بعد از اینکه دولت مالزی توانست بلندترین میله پرچم دنیا را در کتاب رکوردهای جهانی گینس به ثبت برساند، مردم مالزی برای ثبت رکوردهای بیشتر تلاش‌های زیادی کردند، از قله اورست بالا رفتند، از قطب جنوب گذشتند و اقیانوس‌نوردی‌ها کردند. اگر هم نمی‌توانستند رکورد جهانی کسب کنند، دست‌کم در کتاب رکوردهای مالزی ثبت می‌شدند و شهرت می‌یافتند.

فهرست مطالب کتاب

درباره مجموعه پیشگامان نوسازی آسیا
مقدمه
فصل 1: از طردشدگی تا نخست‌وزیری
فصل 2: رویای کشوری مدرن
فصل 3: ادغام شکننده تجارت و سیاست
فصل 4: رسوایی
فصل 5: بزرگ، بزرگ‌تر و انفجار
فصل 6: سلطان بی‌تاج و تخت
فصل 7: غریوی جنجالی برای جهان سوم
فصل 8: نابودی جانشین برگزیده

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب مالزی: مرد سرکش در زمانه آشوب
نویسنده
مترجمجواد قربانی آتانی، سمیرا صادق ابدلی
ناشر چاپیانتشارات دنیای اقتصاد
سال انتشار۱۳۹۷
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات184
زبانفارسی
شابک978-600-8591-65-8
موضوع کتابکتاب‌های سیاست خارجی
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب مالزی: مرد سرکش در زمانه آشوب

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب مالزی: مرد سرکش در زمانه آشوب

برای دریافت کتاب مالزی: مرد سرکش در زمانه آشوب و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.