معرفی و دانلود کتاب فلسفه حسابرسی
برای دانلود قانونی کتاب فلسفه حسابرسی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب فلسفه حسابرسی
کتاب فلسفه حسابرسی اثری از رابرت ماوتز و حسین شرف است که نخستینبار در میانهی دههی شصت به چاپ رسید. این کتاب کوشش دارد تا نگاهی فلسفی به خود نظریهی حسابرسی داشته باشد و مختصات مربوط به آن را تعیین میکند. این کتاب ابتدا یک تعریف جامع از مبحث ارائه میدهد و سپس به شکلگیری، هدفگذاری، استراتژیهای اجرایی فلسفهی حسابرسی و... در یک ساختار مدیریتی و اقتصادی میپردازد.
دربارهی کتاب فلسفه حسابرسی
همانطورکه در خود مطالب ابتدایی کتاب فلسفه حسابرسی (Philosophy of Auditing) نوشتهی رابرت ماوتز (R. K Mautz) و حسین شرف (Hussein A. Sharaf) میخوانید، حسابرسی نیز نظریه و اندیشههای مختص به خود را دارد. باید گفت حسابرسی نوعی رویکرد است، یک سیستم مدیریت و رهبری محسوب میشود و بسیاری از مدیران موفق به آن گرایش نشان دادهاند. حسابرسی نیز مانند هر نظریه و استراتژی بخصوصی، از مفروضات اساسی مربوط به خود بهرهمند است که آن را به یک ساختار فکری تبدیل میکند. در واقع، فلسفهی حسابرسی واجد تعدادی مشخص از ایدههای منسجم است که در راستای نوعی عملگرایی مورداستفاده قرار میگیرند. نظریهی حسابرسی کوشش دارد تا انواع راهکارهای عملی و کاربردی را در اختیار مدیران قرار دهد. حسابرسی زمانی به کار میآید که یک سیستم با مشکلات دشوار و متعدد روبهرو میشود.
کتاب فلسفه حسابرسی تألیف رابرت ماوتز و حسین شرف اثریست که به شما در باب تاریخچهی نظریهی حسابرسی میگوید. این کتاب را باید در واقع بهعنوان یک اثر پژوهشی و نظری بخوانید که قرار است درمورد خود فلسفه ورزیدن در باب حسابرسی بگوید. همانطورکه در همان ابتدای مطالب دو نویسنده میخوانید، گفته میشود که بسیاری باور دارند که بهطورکلی حسابرسی را باید بهعنوان یک رشتهی عملی در نظر گرفت و نه نظری. اما دو نویسنده رویکرد دیگری را در ادامه اتخاذ میکنند.
رابرت ماوتز و حسین شرف در کتاب فلسفه حسابرسی به بخشهایی از تاریخ این مبحث گریز میزنند. دو نویسنده به کمیتهای که در سال 1942 در انگلستان در باب آیندهی حسابرسی برگزار شد میپردازند. در این کمیته اعلام شد که حسابرسی همچنان بهعنوان یک حرفه به طور رسمی مورد پذیرش واقع نشده و حتی افزایش وظایف مربوط به آن نیز نتوانسته دیدگاههایی که در این زمینه وجود دارد را تغییر دهد. این کمیته همچنین اشاره کرد که حسابرسی هیچگاه نتوانسته واجد ارزشهای اساسی و کلیدی در بسترهای دولتی یا صنعتی باشد. رابرت ماوتز و حسین شرف در مطالب خود سعی دارند نشان دهند که حسابرسی چگونه در بسترهای گوناگون عمل میکند.
در کتاب فلسفه حسابرسی، رابرت ماوتز و حسین شرف اشاره میکنند که همچنان یک مسئلهی حلنشدهی تاریخی و اساسی درمورد این حرفه وجود دارد. این واقعیت که حتی معیاری برای سنجش کار حسابرسان و گسترهی فعالیتهای مربوط به شغل آنها وجود ندارد. در واقع، هر کشوری ایدهی متفاوتی از حسابرسی داشته و محدودهی فعالیتهای حسابرسان نیز وابسته به بستری بوده که در آن حضور داشتهاند. در ادامه، دو نویسنده به مبحث استقلال حسابرسان میپردازند و این پرسش را طرح میکنند که اساساً چگونه و با چه معیارهایی میتوان این خودکامگی را شکل داد یا آن را حفظ کرد.
بهطورکلی میتوان گفت کتاب فلسفه حسابرسی اثریست که همچنان پس از گذشتن نزدیک به شش دهه از انتشار آن تازگی دارد و از اهمیت مسائل و دغدغههای رابرت ماوتز و حسین شرف کاسته نشده است. این کتاب میتواند در باب بسترهای دولتی و صنعتی نیز اطلاعات ارزشمندی ارائه دهد و ایدههای گوناگونی در ذهن مخاطبان خود شکل میدهد. کتاب فلسفه حسابرسی توسط جواد رضازاده ترجمه شده و انتشارات دنیای اقتصاد آن را منتشر کرده است.
کتاب فلسفه حسابرسی برای چه کسانی مناسب است؟
این اثر به تمام کسانی که به مطالعه در باب نظریههای اقتصادی و یادگیری حسابداری و حسابرسی و تفکر در ماهیت این علوم تمایل دارند، پیشنهاد میشود.
در بخشی از کتاب فلسفه حسابرسی میخوانیم
اصول حسابداری، مجموعهی کاملی نیست. تلاشهای انجامشده دربارهی انتشار مجموعهی کامل و معتبری از اصول حسابداری هنوز به نتیجهی قابلاعتنایی نرسیده است و به همین دلیل در بهترین حالت با چیزی مواجه هستیم که میتوان آن را مجموعهی پراکنده توصیف کرد. بیانیههای منتشره از سوی مراجع معتبری مانند کمیسیون بورس و اوراقبهادار و انجمن حسابداران رسمی در این زمینه تنها به تعدادی قواعد حسابداری ویژه ختم شده است؛ اما این قواعد بههیچوجه مجموعهی یکپارچه و جامعی را تشکیل نمیدهد. این مشکل را میتوان تا حدودی با تدوین بیانیهی اساسی اهداف یا اصول بنیادی برطرف کرد؛ بیانیه یا اصولی که بتواند مبنایی برای ارزیابی مسائلی باشد که هنوز قواعد ویژهی رسمی برای آنها تعیین نشده است. اما بنا به دلایلی این کار هنوز انجام نشده است. از یکطرف این احساس وجود دارد که تدوین بیانیهی اساسی اهداف ضرورت ندارد؛ زیرا بسیاری از حسابداران قبل از آنهم اهداف حسابداری و ارائهی صورتهای مالی را میدانستند؛ از سوی دیگر این احساس وجود دارد که تدوین چنین بیانیهای میتواند مملو از خطرات ناشناخته باشد. بههرحال، درحالحاضر نه مجموعهی کاملی از قواعد ویژه داریم و نه اصول کلی که بتواند رهنمودی باشد برای مواردی که قواعد ویژه ندارند.
این وضعیت مشکل بزرگی را پیش پای حسابداران و حسابرسان گذاشته است. برای مواجهه با مواردی که قواعد ویژه ندارند، یا باید به عرف متوسل شد یا به ابتکار و تجربه. در اکثر موارد عرف میتواند راهحل مسائل را فراهم کند؛ زیرا بخش عمدهای از آنچه امروزه اصول حسابداری تلقی میشود از عرف نشئت گرفته است، بدون اینکه بیانیهی رسمی از سوی مراجع معتبر داشته باشد. اما در کسبوکارها همواره مسائل حسابداری تازهای بروز میکند که برای آنها هم در عرف و هم در قواعد رسمی، پاسخ آمادهای وجود ندارد. در چنین مواردی باید دید قضاوت شخص حسابرس چه رهنمودی را به همراه دارد.
فهرست مطالب کتاب
مقدمهی مترجم
مقدمهی مولفان
فصل اول: مقدمهای بر فلسفهی حسابرسی
وضعیت نظریهی حسابرسی
مسائل حلنشده
هدف نظریه
فلسفه و حسابرسی
رویکرد فلسفی
ساختار حسابرسی
فصل دوم: اصول موضوعهی حسابرسی
ماهیت اصول موضوعه
اصول موضوعهی حسابرسی
الزامات اصول موضوعه
گروه اصول موضوعه و ساختار کتاب
فصل سوم: مفاهیم بنیادی حسابرسی
ادراک، مفهومسازی و زبان
طرح و بسط مفاهیم
رویکرد مفهومی
مفاهیم بنیادی حسابرسی
فصل چهارم: شواهد
ماهیت شواهد
انواع عمومی شواهد
انواع حقایق و شواهد مربوط
احتمال
انواع گزارههای مورد آزمون حسابرسی
شواهد حسابرسی و نظریهی شناخت
نظریهی شناخت
منطق و شواهد حسابرسی
شواهد حسابرسی و روشهای منطقی
فنون حسابرسی
شواهد و قضاوت حسابرس
خلاصه
فصل پنجم: مراقبت حرفهای: بیانیهی مسئولیت حسابرسان
قبول مسئولیت از سوی حرفه
تدوین بیانیهی مسئولیت حسابرس
ویژگیهای تخلفات
ترکیب ویژگیها
شواهد حسابرسی و کشف تخلفات
طرح مفهومی از مراقبت حرفهای
شخص محتاط
حسابرس محتاط
خلاصه
فصل ششم: مراقبت حرفهای: بررسی کنترلهای داخلی
هدف از بررسی کنترلهای داخلی
ماهیت کنترلهای داخلی
مسئولیت بررسی کنترلهای داخلی
روش بررسی کنترلهای داخلی
دامنهی بررسی کنترلهای داخلی
پاسخگو بودن حسابرس دربارهی وضعیت کنترلهای داخلی
تعدیل برنامهی حسابرسی
نتیجهگیری
فصل هفتم: ارائهی منصفانه
حسابداری صحیح
رابطهی حسابداری و حسابرسی
ماهیت اصول حسابداری
اثر تحلیل ویژگیهای اصول حسابداری
عصارهی اصول حسابداری
افشای کافی
راهحل مسئلهی افشا
تحولات بازار سرمایه
اطلاعات مالی قابلحسابرسی و غیرقابلحسابرسی
دیدگاه مدیران دربارهی افشا
نگاه حسابرسی به کفایت افشا
افشای اطلاعات آگاهیبخش و سیاست عمومی
تعهد حسابرسی
فصل هشتم: استقلال
استقلال حسابرس
استقلال حرفه
رابطهی مستقیم حسابداری رسمی با شرکت
سازمان حرفه
همبستگی حرفهای
سازگاری حسابرسی با خدمات مدیریت
استانداردهای حرفهای ارائهی خدمات مدیریت
تأثیر خدمات مدیریت بر استقلال
تخصصگرایی در حرفه
اجرای این توصیه
نتیجهگیری
فصل نهم: رفتار اخلاقی
مبانی نظریههای عمومی اخلاق
ماهیت حرفه
منابع
واژهنامه انگلیسی – فارسی
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب فلسفه حسابرسی |
نویسنده | رابرت ماوتز، حسین شرف |
مترجم | جواد رضازاده |
ناشر چاپی | انتشارات دنیای اقتصاد |
سال انتشار | ۱۴۰۲ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 278 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-497-113-3 |
موضوع کتاب | کتابهای حسابداری عملی |