معرفی و دانلود کتاب درآمدی بر چین مدرن
برای دانلود قانونی کتاب درآمدی بر چین مدرن و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب درآمدی بر چین مدرن
کتاب درآمدی بر چین مدرن نوشتهی رانا میتر به شرح تحولات چین در قرن معاصر پرداخته و توضیح میدهد که چه مسائل داخلی و خارجی در این تحولات نقش داشته و وضعیت فرهنگی و اقتصادی و حقوق زن و مرد و... در چین مدرن به چه شکل است. یکی از نکات مثبت این کتاب جامعیت مطالب آن است که سبب میشود مخاطبان به خوبی بتوانند به درک درستی از شرایط چین دست یابند.
دربارهی کتاب درآمدی بر چین مدرن
چین بهعنوان دومین کشور پرجمعیت جهان، نقشی کلیدی را در دنیای امروز برعهده داشته و زمینهساز بسیاری از تغییرات در اقتصاد جهان است. این کشور به سبب تاریخ غنی خود و تحولات شگرفش در طی سالها، همیشه موضوعی جذاب و قابل توجه برای مورخان، اقتصاددانان و گردشگران بوده است. قابل انکار نیست که چین کنونی نسبت به امپراطوری چین، تغییرات شگفتانگیزی داشته و توانسته خود را از منجلاب سقوط فرهنگی و اقتصادی بیرون بکشد. گرچه هنوز چین بهعنوان یک کشور در حال توسعه در نظر گرفته میشود؛ اما در مقایسه با کشورهای در حال توسعهی دیگر از وضعیت سیاسی و ثبات اقتصادی بیشتری برخوردار است و رفاه بیشتری در آن جریان دارد.
از ابتدای قرن بیستویکم تابهحال، چین به طور متوسط، سالانه حدود ده درصد رشد اقتصادی را تجربه کرده و توانسته نقش پررنگی را در اقتصاد کشورهایی مانند آفریقا، آمریکای لاتین و غرب آسیا برای خود دستوپا کند. چین سالهاست که در تلاش است تا جایگاه خود را بهعنوان یک ابرقدرت در قرن نوزده، باز پس بگیرد و تا حدودی هم در این امر موفق بوده است. در حال حاضر چین نقش کلیدی و تعیینکنندهای در بازارهای جهانی دارد و توانسته بخش عظیمی از اقتصاد جهان را به قبضهی خود درآورد. به طوریکه در اوایل سال 2000، صادرات رو به رشد چین، به امری نگرانکننده برای غرب تبدیل شده بود و واحد پولی این کشور توانسته بود به ارزشی هم ردهی دلار دست یابد.
با وجود تمام اینها، هنوز هم نمیتوان روی مشکلات حال حاضر این کشور چشم بست. گرچه این کشور از قدرت چشمگیری در زمینهی اقتصادی برخورد است اما هنوز قشر عظیمی از شهروندان این کشور، ناچارند تا با فقر مطلق دست و پنجه نرم کنند و فساد اجتماعی و فرهنگی و سیاسی در این کشور در جریان است. شکاف طبقاتی و اجتماعی در این کشور قدرتمند بیداد کرده و با وجود تلاشهای سیاستمداران هنوز این معضل برطرف نشده است.
کتاب درآمدی بر چین مدرن (Modern China: a very short introduction) نوشتهی رانا میتر (Rana Mitter) استاد هندیتبار دانشگاه استنفورد است. رانا میتر که در دانشگاه به تدریس تاریخ چین مشغول است در این کتاب از تحولات اخیر چین سخن میگوید و برای مخاطبان خود شرح میدهد که چه عواملی در این تحولات نقش داشته و چین مدرن هماکنون با چه مسائلی درگیر است. از عناوین فصول این کتاب میتوان به «مدرنسازی چین»، «آیا اقتصاد چین مدرن است؟»، «چین شگفت انگیز جدید است؟» اشاره کرد.
کتاب درآمدی بر چین مدرن به کوشش وحید قربانی به فارسی ترجمه شده و توسط انتشارات دنیای اقتصاد به چاپ رسیده است.
نکوداشتهای کتاب درآمدی بر چین مدرن
- یک مقالهی درخشان. (تیموتی گارتن)
- یک بررسی کامل برای دانشجویان سطح پنج که هنوز با نحوهی عملکرد چین از نظر سیاسی و اجتماعی آشنا نیستند. (کلودا هارینگتون)
- هرکس که به چین علاقهمند است و هر کس که دربارهی چین در دانشگاه تدریس میکند، اهمیت یک درآمد کوتاه و قابل اتکا را دربارهی این کشور میداند. این کتاب نهتنها یک نمای کلی بسیار قابل اعتماد و دستاورد یک مورخ بسیار جدی به شمار میرود، بلکه خواندن آن نیز بسیار لذتبخش است. (دیوید اس.جی.گودمن)
کتاب درآمدی بر چین مدرن برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب برای علاقهمندان به کتابهای اقتصادی، تاریخی و اجتماعی مناسب و جذاب خواهد بود.
در بخشی از کتاب درآمدی بر چین مدرن میخوانیم
باوجودآنکه ژاپن در سال 1945 میلادی شکست خورد و از چین خارج شد، اما باید اذعان داشت که چین در فضای پساجنگ کماکان در شوک عمیقی قرار داشت. به عبارتی، برخلاف دوره قبل از جنگ، چین در سال 1945 میلادی با کمبود واقعی عرضه مواد غذایی مواجه بود؛ زیرا بخش عمدهای از زمینهای کشاورزی چین ویران شده بود و اینکه دولت قادر نبود واردات لازم برای مقابله با شرایط پدیدارشده را بهخوبی انجام دهد. افزون بر این، دولت وقت مجبور شد که برای ایفای تعهدات مالی خود نسبت نیروهای نظامی، مبادرت به چاپ پول کند که همین امر بهنوبه خود موجب شد تا اقتصاد چین تورم بیسابقهای را تجربه کند. در بازه زمانی مورد اشاره قیمت یک کیسه بزرگ برنج از 6.7 میلیون یوان در ژوئن سال 1948 میلادی به 63 میلیون یوان در اوت همان سال افزایش یافت. البته این پایان کار نبود، زیرا پس از وقوع جنگ میان کمونیستها و ناسیونالیستها در سال 1946 میلادی، سرخوردگی شدیدی از حکومت ناسیونالیست در میان جامعه چینی ایجاد شد و متعاقب آن بسیاری از افرادی که پیش از آن تمایل چندانی به گرایشهای فکری مارکسیستها نداشتند، از پیروزی آنها استقبال کردند. استدلال آنها این بود که ناسیونالیستها دیگر هیچ اعتباری ندارند.
در تمام این مدت کمونیستها ساکت ننشسته بودند. آنها پسازآنکه توسط چیانگ مورد هجوم قرار گرفتند، مجبور شدند در مناطق دورافتاده، حومه و روستایی سکنی بگزینند. ازاینرو فعالیتهای سازمانی خود را در یک منطقه فقیرنشین در استان جیانگشی دنبال کردند. پس از فروکشکردن التهابات موجود، سران حزب کمونیست تصمیم گرفتند تا از سال 1931 تا 1935 میلادی مبادرت به آزمون و خطای نظامهای حکومتی مختلف کنند که در این بین و درنهایت آنها به الگوی آتی «جمهوری خلق» رسیدند. پس از تعیین نوع نظام سیاسی، کمونیستها با تجربهای که در گذشته اندوخته بودند تصمیم گرفتند که در گام دوم «آموزش ارتش سرخ» را دنبال کنند.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار مترجم
سپاسگزاری مؤلف
فصل اول: چین مدرن چیست؟
فصل دوم: نظم قدیم و جدید
پیوست «الف»: جنبش موسوم به چهارم می
فصل سوم: مدرنسازی چین
پیوست «ب»: پیروزی در چونگ کینگ
فصل چهارم: آیا جامعه چین مدرن است؟
پیوست «پ»: المپیک 2008 میلادی
فصل پنجم: آیا اقتصاد چین مدرن است؟
فصل ششم: آیا فرهنگ چینی مدرن است؟
پیوست «ج»: هشنگ (مرثیه رود)
فصل هفتم: چین شگفتانگیز جدید است؟
خط زمانی
منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب درآمدی بر چین مدرن |
نویسنده | رانا میتر |
مترجم | وحید قربانی |
ناشر چاپی | انتشارات دنیای اقتصاد |
سال انتشار | ۱۴۰۲ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 191 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-8591-28-3 |
موضوع کتاب | کتابهای تاریخ چین |