معرفی و دانلود کتاب فلسفه تمدن نوین اسلامی

عکس جلد کتاب فلسفه تمدن نوین اسلامی
قیمت:
۷۴۰۰۰ ۵۱,۸۰۰ تومان ۳۰%
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب فلسفه تمدن نوین اسلامی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب فلسفه تمدن نوین اسلامی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب فلسفه تمدن نوین اسلامی

کتاب فلسفه تمدن نوین اسلامی به قلم رضا غلامی، شامل ده جلسه درس‌گفتار است و هر جلسه به موضوعات مختلفی چون مفهوم و مولفه اصلی تمدن، تمایزات، تعریف و مراحل تمدن نوین اسلامی، ادوار تاریخی تمدن اسلامی و... می‌پردازد.

مسئله‌ای که در سال‌های اخیر ذهن بسیاری از اندیشمندان را به خود مشغول کرده، تمدن نوین اسلامی است. مسئله‌ای که از مباحث بسیار مهم و جدی روز محسوب می‌شود.

البته باید در نظر داشت هستند کسانی که ظرفیت‌های منحصر بفرد اسلام ناب برای تمدن‌سازی را نادیده گرفته و خود را از ورود به این ساحت محروم می‌کنند اما این مبحث چنان منطق قوی‌ای دارد که علاوه بر دفاع از خویش، نظر مخاطبان فرهیخته را نیز به خود جلب می‌کند.

این کتاب با اینکه فقط یک مقدمه است و جای خالی اثر مورد نظر را کاملاً پر نکرده است لکن با شفاف‌سازی بحث تمدن نوین اسلامی و صورت دهی علمی به آن، باب تأملات بنیادی در این عرصه را باز کرده است بطوریکه از بطن این کتاب ده‌ها مسئله و موضوع مطالعاتی قابل استخراج می‌باشد.

آنچه مسلم است، امروز موانع فراوانی در برابر شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی قرار دارد اما به برکت انقلاب اسلامی، امکان قرار گرفتن در مسیر تمدن نوین اسلامی فراهم شده است. با این حال باید دقت نمود که ورود در این مسیر کاری است بس دشوار و پیچیده که در شرایط عادی مقدمات آن مهیّا نمی‌شود.

در بخشی از کتاب فلسفه تمدن نوین اسلامی می خوانیم:

بعثت پیامبر اکرم (ص) مصادف با سال 610 میلادی، یعنی اواسط قرون وسطی و اوج گمراهی و سیاهی در غرب است. البته در آن مقطع، امپراتوری روم، لااقل در کنار امپراتوری ایران باستان، یکی از امپراتوری‌های بزرگ و اثرگذار محسوب می‌شد اما وجود این امپراتوری، با همۀ جلال و شکوه ظاهری‌اش، نفی کنندۀ شرایط سیاه غرب و بن‌بست‌هایی نیست که غربِ مسیحی در آن مقطع با آن روبه‌رو بود. همین تاریکی و بن‌بست، به‌ نوعی دیگر دربارۀ تمدن ایران هم صادق است.

یعنی بعثت پیامبر (ص) مصادف است با حاکمیت خسرو پرویز ساسانی در ایران و ظهور انواع بی‌عدالتی‌ها و نارضایتی‌های اجتماعی که بعداً همین شرایط، زمینۀ ورود سهل و سریع اسلام به ایران، گرایش خودجوش و گستردۀ ایرانیان به اسلام و سرنگونی کم‌ هزینۀ امپراتوری ساسانی به‌دست مسلمانان را فراهم کرد.

بر همین اساس، حرف بنده این است که توصیف دوران پیش از بعثت به‌ عنوان دوران جهالت، صرفاً اختصاصی به شبه جزیرۀ حجاز ندارد بلکه باید گفت، نشانه‌های این جهالت در قالب‌های گوناگون در اقصی نقاط جهانِ آن روز قابل مشاهده است؛ در‌ واقع، مسیحیت به عنوان آخرین دینِ پیش از اسلام، به ‌دلیل تحریف‌های گسترده و تبدیل آن به فرق متکثر و بعضاً معارض و همچنین، به‌ دلیل عملکرد دستگاه فاسد کلیسایی در اوج ضعف و ناکارآمدی قرار دارد و این موضوع در کنار مظالم وسیع سایر قدرتمندان و وجود روحیۀ ظلم‌پذیری در میان مردم، عملاً شرایط سقوط آزاد را برای انسان پدید آورد.

فهرست مطالب کتاب

پیشگفتار
جلسۀ اول: مفهوم و مؤلفۀ اصلی تمدن
‌جلسۀ دوم: ضرورت، تمایزات، تعریف و مراحل تمدن نوین اسلامی
جلسۀ سوم: تعریف، مختصات و مراحل تمدن نوین اسلامی
جلسۀ چهارم: ادوار تاریخی تمدن اسلامی و نسبت تمدن تاریخی و تمدن نوین
جلسۀ پنجم: انسانِ در طراز تمدن نوین اسلامی
جلسۀ ششم: هویت و تمدن نوین اسلامی
جلسۀ هفتم: فناوری و تمدن نوین اسلامی
جلسۀ هشتم: فلسفۀ اسلامی و تمدن نوین اسلامی
جلسۀ نهم: فقه و تمدن نوین اسلامی
جلسۀ دهم: اندیشۀ سیاسی و تمدن نوین اسلامی
ضمیمه: بررسی امکان شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی با محوریت ایران
جمع‌بندی
منابع

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب فلسفه تمدن نوین اسلامی
نویسنده
ناشر چاپیانتشارات سوره مهر
سال انتشار۱۳۹۶
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات248
زبانفارسی
شابک978-600-03-1777-5
موضوع کتابکتاب‌های فلسفه دین
قیمت نسخه الکترونیک
۷۴۰۰۰ ۵۱,۸۰۰ ت ۳۰%
خرید کتاب الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب فلسفه تمدن نوین اسلامی

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب فلسفه تمدن نوین اسلامی

برای دریافت کتاب فلسفه تمدن نوین اسلامی و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.