معرفی و دانلود کتاب ساده لوح کردن ما: برنامهی درسی پنهان تحصیلات اجباری
برای دانلود قانونی کتاب ساده لوح کردن ما و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب ساده لوح کردن ما: برنامهی درسی پنهان تحصیلات اجباری
کتاب ساده لوح کردن ما اثر جان تیلور گاتو سعی دارد تا دید انتقادی متفاوتی نسبت به مدرسه در ذهن مخاطبان شکل دهد. اساساً شخص تا پیش از رسیدن به سن قانونی تحتتأثیر خانواده و سپس مدرسه است. در واقع از مدرسه معمولاً تحت عنوان خانهی دوم کودکان و نوجوانان یاد میشود. پس باید پرسید که بهواقع تا چه حد میتوان به این نظام آموزشی تأثیرگذار اعتماد کرد و مدارس در چه مقیاسهایی ممکن است روح و روان کودکان شما را آزار دهند؟
دربارهی کتاب ساده لوح کردن ما
تا به امروز آثار و مقالات متعددی از سوی هنرمندان، روشنفکران، معلمان سابق و روانکاوان در زمینهی انتقاد از مدرسه منتشر شده است. یکی از مشهورترین و محبوبترین موردها را میتوان در ترانهی «آجری دیگر در دیوار» اثر گروه پینک فلوید جستوجو کرد که در آن سیستم آموزشی مورد انتقاد قرار میگیرد و تمام فرایندهای مربوط به مدارس بهمثابهی نوعی سرکوبگری توصیف میشود. جردن پیترسون اشاره کرده که سیستم آموزشی مدرسه میتواند برای پسران آزاردهنده باشد، چراکه اجازه مدرسه نمیدهد انرژی و آدرنالینی که در درون نوجوانان وجود دارد تخلیه شود و آنها در کلاسها زندانیاند. کتاب ساده لوح کردن ما (Dumbing Us Down) به قلم جان تیلور گاتو (John Taylor Gatto) سعی دارد تمام ابعاد منفی مدرسه را برای مخاطبان ترسیم کند.
میتوان گفت این کتاب یک اثر هشداردهنده است. بهطورکلی میتوان گفت اکثر والدین نمیدانند در مدارس چه میگذرد. کودکان و نوجوانان معمولاً دوست ندارند تجربیات خود در مدرسه را با خانوادهشان به اشتراک بگذراند. والدین نیز، از سر سهلانگاری یا کمبود انرژی، زمان خاصی را به بررسی زیست فرزند خود در مدرسه و بازشناسی معایبی که در نظام آموزشی وجود دارد، اختصاص نمیدهند. جان تیلور گاتو در کتاب ساده لوح کردن ما بر آن است تا آن هالهی مقدس و پذیرش بیچونوچرایی که والدین نسبت به مدارس دارند را از بین ببرد و به آنها درمورد استراتژیهای قدرت و ضعفهای مهلکی که در این سیستم وجود دارد هشدار دهد. نویسنده بهخوبی میداند که برای چنین ادعاهایی به ارائهی مدرک، آمار و تحلیل نیاز دارد و به همین روی در این کتاب با بررسیهای درخشان او روبهرو خواهید شد.
استنلی کوبریک، کارگردان بزرگ سینما، یک بار اشاره کرد که مدرسه فقط یک چیز را به وی آموزش داد: ترسیدن. کودکان و نوجوانان در طول دورههای آموزشی خود با انواع ترسها آشنا میشوند: ترس از اخراج شدن، دیر رسیدن، کسب نمرهی پایین، مورد حملهی بزرگتران قرار گرفتن، توحش همکلاسیها و همچنین وحشت از زیر پا گذاشتن انواع اصول و قوانینی که هر روز به آنها دیکته میشود. نویسنده به مخاطبان هشدار میدهد که تمام این اصول و قوانین حاکم در نظام آموزشی باعث میشود تا دانشآموزان در نهایت به ماشینهای تحت تملک سیستم تبدیل شوند.
جان تیلور گاتو اشاره میکند که مدارس سعی دارند فرزندان شما را سرکوب کنند و همین مسئله باعث میشود تا کودکان شما بیآنکه دلیل آن را بدانید به انواع ناهنجاریهای اجتماعی یا افسردگیهای بلندمدت دچار شوند. البته گفتنیست که مطالب این کتاب درمورد مدارس آمریکا تألیف شده، اما میتوان گفت بهجز مواردی اندک باقی مباحث جهانشمول هستند. کتاب ساده لوح کردن ما توسط علی سعیدی ترجمه شده و انتشارات دوران آن را منتشر کرده است.
جوایز و افتخارات کتاب ساده لوح کردن ما
- فروش بیش از دویست هزار نسخه؛
- قرار گرفتن در لیست پرفروشترین کتابهای «نشریهی جامعهی نو» به مدت ده سال.
نکوداشتهای کتاب ساده لوح کردن ما
- یک اثر الهامبخش که به طرز تحسینبرانگیزی دقیق و منطقی است. (هالیوود ریپورتر)
- صدای جان تیلور گاتو پرقدرت و ویژه است، او را باید سقراطِ دنیای آموزش خطاب کرد. (توماس مور، نویسندهی کتاب «مراقبت از روح»)
- من با همهی کلمات و علائم نگارشی که در کتاب ساده لوح کردن ما استفاده شده موافقم. (تام پیترز، نویسندهی کتاب «در جستجوی تعالی»)
کتاب ساده لوح کردن ما برای چه کسانی مناسب است؟
این اثر به روانشناسان کودک، والدین، معلمان و بهطورکلی کسانی که میخواهند یک اثر انتقادی در باب نظامی آموزشی بخوانند پیشنهاد میشود.
در بخشی از کتاب ساده لوح کردن ما: برنامهی درسی پنهان تحصیلات اجباری میخوانیم
هیچ کدام از اینها اجتنابناپذیر نیست. چیزی در این نیست که قابل تغییر نباشد. ما میتوانیم انتخاب کنیم که چگونه جوانان خود را آموزش دهیم. هیچ راه درستی وجود ندارد اگر میتوانستیم توهم هرم را بشکنیم، این را میفهمیدیم. رقابت بینالمللی هیچ تهدید حیاتی برای امنیت ملی ما ایجاد نمیکند، اگرچه با توجه به ادعاهای مداوم رسانهها بر خلاف آن، باور این موضوع دشوار است. کشور ما در تمامی منابع طبیعی از جمله انرژی خودکفا است. من بهخوبی میدانم که این ایده در تضاد با اظهارات شیکترین اقتصاددانان سیاسی است، اما «تجدید ساختار عمیق» اقتصاد ما، که دائم از آن صحبت میکنند، نه اجتنابناپذیر است و نه برگشتناپذیر.
اقتصاد جهانی به نیازهای افراد خاص برای کار معنادار، آموزش خوب، مراقبتهای پزشکی بهموقع، محیطی پاک با دولتی صادق و پاسخگو، احیای اجتماعی و فرهنگی یا عدالت اساسی اهمیتی نمیدهد. همهی آرزوهای جهانی مبتنی بر تعریفی از یک زندگی خوب است که آن قدر دور از واقعیت عادی انسانی است که بهصراحت بگویم نمیتواند درست باشد، و اکثر مردم قطعاً اگر بتوانند جایگزینی ببینند با من موافق خواهند بود. اگر به فلسفهای بازگردیم که به دنبال معناست، در خانواده، دوستان، تغییر فصلها، در طبیعت، در مراسم و مناسک ساده، در کنجکاوی، در سخاوت، در شفقت و کمک متقابل، در نجابت، این را میبینیم و استقلال در فضای شخصی را در همهی چیزهای رایگان و ارزانی مییابیم که خانوادههای واقعی، دوستان واقعی، و اجتماعهای واقعی انسانی بر مبنای آنها ساخته شدهاند. در این صورت، ما آنقدر خودکفا خواهیم بود که حتی به آن «رفاه» مادی که «متخصصان» جهانی ما اصرار دارند که دائم باید نگران آن باشیم، نیاز نخواهیم داشت. این مکانهای وحشتناک، این «مدرسهها»، چگونه به وجود آمدند؟
فهرست مطالب کتاب
سخن مترجم
مقدمه
پیشگفتار: دربارهی نویسنده
فصل یکم: هفت درس مدرسه
نخست: سردرگمی
دوم: جایگاه کلاسی
سوم: بیاعتنایی
چهارم: وابستگی عاطفی
پنجم: وابستگی فکری
ششم: وابستگی عزت نفس به نظرات دیگران
هفتم: پنهانشدن ناممکن است
فصل دوم: مدرسهی سایکوپات
فصل سوم: در سواحل سبز مونونگهلا
فصل چهارم: ما به مدرسه رفتن کمتری نیاز داریم، نه بیشتر
فصل پنجم: اصل جماعتی
آغاز راهحلی امریکایی برای مشکل مدرسهی ما
فصل اضافهی جایزه: علیه مدرسه
چهگونه آموزش عمومی به فرزندان ما آسیب میرساند و چرا؟
سخن پایانی: به مناسبت انتشار دهمین چاپ کتاب
ضمیمهی ناشر برای چاپ سال 2005
ضمیمهی ناشر برای چاپ سال 2017
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب ساده لوح کردن ما: برنامهی درسی پنهان تحصیلات اجباری |
نویسنده | جان تیلور گاتو |
مترجم | علی سعیدی |
ناشر چاپی | انتشارات دوران |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 132 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-7666-18-2 |
موضوع کتاب | کتابهای آموزش و پرورش، کتابهای جامعه شناسی |