معرفی و دانلود کتاب خانه
برای دانلود قانونی کتاب خانه و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب خانه
در گوشهای از ماجرای کتاب خانه، زنی تنها در یک کارخانه مشغول به کار است. یودیت هرمان، داستاننویس اهل آلمان، ماجرای زن میانسالی را بازگوی میکند که پس از گذشت سالها زندگی پرفرازونشیب به مرور خاطرات خود روی آورده. او از سالهای پرملال و یکرنگی میگوید که در کارخانهی سیگارسازی میگذشت. اما در روزی عادی، با یک پیشنهاد کاری عجیب، روزگار قهرمان بینامونشان داستان ما رنگوروی تازهای به خود گرفت. این رمان جایزه ادبی برمن را نیز از آن خود کرده.
دربارهی کتاب خانه
همهی ما در تقلا و تکاپو هستیم؛ تقلا برای عبور از گذشتهی کهنه و رسیدن به آیندهای روشنتر. اما چند نفر در این جستوجوی دائمی به نقطهی سرانجام میرسند؟ کتاب خانه (Daheim) اثر داستانی درخشان نویسندهی آلمانی، یودیت هرمان (Judith Hermann)، نیز ماجرای همین تلاش و جنگ دائمی برای گذر از جهان فرسودهی دیروز است. داستانی که در آن، امید و ترس به یک اندازه نقشآفرینی میکنند.
یودیت هرمان از جهات مختلفی به مخاطب ثابت کرده که صاحب قلمی پرکشش و درعینحال کمتکرار است. او میتواند قهرمانی خلق کند که تا پایان داستان نامی از او ندانیم اما به ظریفترین ابعاد شخصیتش ورود کنیم و با آن انس بگیریم. راوی قصه نیز خلقوخویی دوستداشتنی و صمیمی دارد. او که اکنون تنهایی در خانهای کوچک روزگار میگذارند، تصمیم گرفته تا خواننده را جستهوگریخته با گذشتهی پرماجرا و خاطراتش همراه کند. خاطراتی که گاه قدمت آن به سی سال گذشته نیز میرسد.
راوی و شخصیت اصلی داستان خانه، ما را بهروزهایی میبرد که به عنوان کارگر در کارخانهی سیگارسازی مشغول بود. کاری کمدردسر اما ملالآور. شاید قهرمان داستان ما در آن روزها تصور میکرد علاجی برای این زندگی یکرنگ و یکنواخت نباشد؛ اما به یاد داشته باشید که آینده همیشه شگردهای تازهای برای رو کردن دارد. نویسندهی کتاب خانه، در خلق فضاسازی داستان خود شاهکار میکند، و حالوهوای زندگی قهرمان ماجرا نیز به منوال سابق نمیماند و بهزودی دستخوش تغییرات بزرگی میشود.
در یکی از روزهای کاملاً معمولی، و در طول یک ملاقات کاملاً اتفاقی، گذشتهی قهرمان داستان خانه به آیندهای متفاوت گره میخورد. زن داستان در پمپ بنزین با عجیبترین پیرمردی که تا به آن روز دیده مواجه میشود. پیرمرد خود را شعبدهباز میداند. او قرار است بهزودی برای اجرای تازه به سنگاپور سفر کند و برای این کار به یک دستیار نیاز دارد. اینطور میشود که زن داستان، که تا آنروز شغلی حوصلهسربری داشته، با عجیبترین پیشنهاد زندگی خود روبهرو میشود. اگر زن پیشنهاد شعبدهباز شدن را بپذیرد، آیندهای شگفتانگیز اما نامعلوم درانتظارش خواهد بود.
داستان خانه و روایت آن جزئیات نابی دارد. داستان از زبان شخصیت اصلی و با زاویهی دید اول شخص روایت میشود. این انتخاب هوشمندانهی نویسنده، خواننده را بیش از پیش به قلب داستان میکشاند و با درونیات، احساسات و افکار قهرمان داستان همراه میسازد. یودیت هرمان در این اثر نیز همچون دیگر داستانهای خود نثر ظریف و لطیفی دارد و گاه مهمترین پیامهای خود را در لابهلای ناگفتهها به مخاطب منتقل میکند.خط داستانی پراکنده و رفتوآمد بین زمانها نیز از دیگر نکتههاییست که این کتاب را به اثری قابلتوجه و بهیادماندنی تبدیل کرده.
از یودیت هرمان آثار داستانی مختلفی نیز به فارسی ترجمه شده که از بین آنها میتوانیم به کتاب «آلیس»، «اول عاشقی» و «لتی پارک» اشاره کرد. کتاب خانه نیز از دستهی آثار محبوب او میان خوانندگان ایرانی داستانهای واقعگرایانه است. این کتاب محصول سال 2021 است و با تلاشهای نشر افق، و ترجمهی خوب و روان سید محمود حسینی زاد در دستان شما قرار دارد.
جوایز و افتخارات کتاب خانه
- برندهی جایزهی ادبی Rheingau، سال 2021
- برندهی جایزهی ادبی برمن، سال 2022
در نکوداشت کتاب خانه
- قلم نویسنده لحن جنبندهای دارد، سبک و روان است و درعینحال مالیخولیایی. (Uwe Wittstock، نویسنده و روزنامهنگار)
- ماجرایی دربارهی یک سرآغاز جنجالی که بهشیوهای قانعکننده نوشته شده. (Die Welt am Sonntag، روزنامهی آلمانی)
- شور و اشتیاق عظیم شخصیت رمان یودیت هرمان، این زن را در نظرمان بزرگ میکند. (Der Spiegel، نشریهی آلمانی)
کتاب خانه برای چه کسانی مناسب است؟
این رمان خواندنی، حسوحال خوبی به دوستداران داستانهای مدرن و روایتهای خاطرهوار میبخشد.
در بخشی از کتاب خانه میخوانیم
خانه تقریباً یک موزه است، پر از مبل و اثاثه از اوایل قرن گذشته، تختخوابهای سنگین از چوب آبنوس، ساختهشده برای آدمهای قدکوتاه، چندین صندوق، کمدها با آینههای کدر، کاناپههای گردگرفته با کلههای ابوالهول طلایی، عکسهای رنگورورفته توی قابهای موریانهخورده، فضایی شبیه حالوهوای دنیای تبهکارها. شمعدانهای پنجشاخه، قلمکارهای رنگشده از لوکسور و اهرامِ جیزه و یک عالم ساعت تیکتیککن؛ برادرم هیچوقت ساعتها را کوک نمیکند، با وجود این تمامشان مدام تیکتاک میکنند، طنین تیکتاک در تمام خانه میچرخد، تیک تاک تیک تاک تیک تاک تیک تاک تیک تاک تیک تاک. تیک. تاک. من تحمل ساعتها را ندارم، اما برادرم را اذیت نمیکنند، مثل بقیهی چیزها که اذیتش نمیکنند، دو اتاق را جمع کرده، بقیه را گذاشته همانطور که بودند باشند. میگوید عجیب است که این اتاقها به او حسی از تعلق میدهند. انگار که او هم در این اتاقها اجدادی داشته باشد، انگار که خودش هم متعلق به این طایفه باشد. میگوید گاهی تصور میکند که واقعاً میداند این آدمهای توی عکسها کی هستند، چه زمانی رفتهاند مصر، در چه مراسمی و جشنی برای عکس دستهجمعی دور هم جمع شدهاند.
نیکه از این ساعتها و مبل و اثاثه همانقدر حرصش میگیرد که از بقیهی چیزهای این خانه. به عقیدهی نیکه، برادرم باید خانه را بخور بدهد، آتشش بزند، یک خانهی جدید بسازد. توی آشپزخانه، نیکه مینشیند بالای میز، فوری لباسفرم پیشخدمتیاش را با حرکتی تمرینشده میاندازد و با زیرپوش مینشیند. بینهایت لاغر است و لباسزیری تن لطیفش را پوشانده. موهایش واقعاً عجیبغریب است، پرپشت و روی هوا، ژولیده و درهم، موهای یک مدوسا. پلکهایش را رنگ طلایی زده، مژههای ریملزدهاش به پاهای حشرات میمانند. نیمرُخش با تمامرخش کاملاً فرق دارد: رُخش انگار ناقص است و نیمهکاره، نیمرخش جسور و مغرور.
فهرست مطالب کتاب
جهت اطلاع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب خانه |
نویسنده | یودیت هرمان |
مترجم | سید محمود حسینی زاد |
ناشر چاپی | نشر افق |
سال انتشار | ۱۴۰۲ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 184 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-7902-56-3 |
موضوع کتاب | کتابهای ادبیات مدرن |