معرفی و دانلود کتاب تمثیل عروس و داماد
برای دانلود قانونی کتاب تمثیل عروس و داماد و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب تمثیل عروس و داماد
کتاب تمثیل عروس و داماد نمایشنامهای مشهور از نویسندهی بزرگ فرانسوی، مولیر است. این نمایشنامه، با عنوان اصلی «ژرژ داندن»، در مورد یک رعیت است که به ثروتی عظیم دست یافته و با دختر یک خانوادهی سطح بالا ازدواج میکند. ولی این ازدواج باعث سعادت شخصیت ژرژ داندن نمیشود، چراکه همسر و خانوادهاش برای وی بهعنوان یک انسان ارزش و منزلت خاصی قائل نیستند. این نمایشنامه را ترکیبی از فارس و کمدیا دلآرتهی ایتالیایی توصیف کردهاند.
دربارهی کتاب تمثیل عروس و داماد
شخصیت ژرژ داندن با دختری از خانوادهای مرفه ازدواج میکند. ژرژ داندن یک تازه به دوران رسیده است که پیشتر نه از خاندانی مرفه بوده و نه ظاهرش شبیه آریستوکراتهاست. ژرژ داندن با دختر خانوادهی استون ویل ازدواج میکند، شخصیتهایی که در بطن نمایشنامه با لحنی تمسخرآمیز و کاریکاتوری به تصویر کشیده میشوند. ژرژ داندن با آنکه به سرمایهای کلان دست یافته، اما بازهم آنگونه که باید نمیتواند احترام خانوادهی استون ویل را کسب کند. او مردیست که میداند احمق است و در طول داستان با موقعیتهای غریبی روبهرو میشود. در واقع، همسرش در حال خیانت به اوست و در برابر دیدگانِ ژرژ داندن با مردان دیگر به عیاشی مشغول میشود. کتاب تمثیل عروس و داماد (George Dandin ou le Mari confondu) از پیچیدهترین و ویژهترین آثار مولیر (Molière) است که به انتقاد از سبک زندگی قشر بورژوایی فرانسوی میپردازد.
با وجود آنکه نمایشنامهی تمثیل عروس و داماد، با عنوان اصلی «ژرژ داندن»، در زمان انتشارش بهمثابهی یک «فارس (Farce)» توصیف شد، اما پژوهشگران امروزی باور دارند که چنین برچسبی باعث تقلیل اثر میشود. در واقع، این نمایشنامه صرفاً یک تقلید یا مضحکهی تکساحتی نیست که کارش را با خنداندن مردم تمام کند. این اثر فراتر از یک فارس ساده است و خود را با دیدگاهها و رویکردهای ادبی غنیتری پیوند میزند. در واقع، از آنجایی که مولیر از یک نثر بسیار ساده و بیآلایش در آثارش بهره میبرد، در آن زمان به اشتباه این تصور به وجود آمد که وی نویسندهی برجستهای نیست. درحالیکه مولیر در بطن چنین نوشتاری قادر بود انواع درونمایهها و قالبهای داستانگویی را باهم ادغام کند. هنر اصلی مولیر در سادهنویسی قدرتمندش نهفته، نثری که مخاطب عام را میخنداند و ادیبان را به فکر فرو میبرد.
کتاب تمثیل عروس و داماد اثریست که میتواند نمایهای عالی از هنر نویسندگی مولیر برای مخاطبانی که با او بیگانهاند ترسیم کند. در واقع، میتوان گفت این اثر انتخابی موجز برای شروع آثار مولیر برای تمام مخاطبان است. اثری که بهخوبی با وجوه طنز و کمیکش مخاطبان را سرگرم میکند و در بطن روایتش چالشهای سیاسی، اجتماعی و فلسفی نیز شکل میدهد. مولیر از مخالفان جدی قراردادهای سنتی و ازدواج مذهبی بود و تمام آرای خود را در این نمایشنامه در قالب داستان ارائه کرده است. گفتنیست که ترجمهای که در اختیارتان قرار گرفته، توسط یکی از مترجمان دوران قاجار، میرزاجعفر قراچه داغی، به فارسی برگردان شده است. این ترجمه توسط انتشارات دیدآور در اختیارتان قرار گرفته است.
کتاب تمثیل عروس و داماد برای چه کسانی مناسب است؟
این اثر به دوستداران نمایشنامههای فرانسوی و کمدیهای کلاسیک پیشنهاد میشود.
در بخشی از کتاب تمثیل عروس و داماد میخوانیم
پاکار: نه. دیگر گذشت. نمىشود. تو مىخواهى باز از زبان من به طور استادى بگیرى که نایب به کنیزه انعام داد که او را پیش خانم ببرد و او هم حالا نایب را برداشت برد پیش خانمش. الان مشغول عیش و نوشند؟ عجب ناقلایى تو، برو آسوده باش. من دیگر هرگز حرف آنها را به شما نخواهم گفت. یعنى من این قدر خرم که نافله همهى سرّم را پیش شما فاش کنم، شما هم بروید به شوهرش خبر بدهید. هاى گفتم هاى! من دیگر پیمانهى دهن تو را پیمودم، برو از خود دیوانهترى را پیدا کن، زیر پایش بشین حرفش را بدزد. گذشته گذشته.
پاکار: خیر محال است دیگر من به تو...
داماد: پولت هم مىدهم. ساکت باش، دیگر چه مىگویى؟ باز حرفى؟...
پاکار: ها، پول؟ خیرآ، پول هر چه باشد براى آدم پیدا مىشود. خدا از حسابش نگاه بدارد.
داماد: آه اى خدا، تیرى است خود به زه کمان گذاردم، آخر هم خودم هدف تیر خود آمدم... اما این بار این تخم جواهرى را که گذارده خوب به کار اثبات مطلب بر مىخورد. اگر راستى مردکه نایبه الان توى خانهى ما بوده باشد، براى این که پدر مادرش از کار دختر بىادب خودشان مطلع بشوند، بهتر بود مىدانستند که دختر لوندشان هرزه است. هر چه شده شده. اگر رشتهاى به دست مىآمد خیلى خوب بود. اما چه بکنم که اگر من خود توى خانه بروم فاسقه در مىرود، آن وقت هر چه بگویم باز مثل دیروزى باور نمىکنند. قسم هم بخورم به جایى نمىرسد، مىگویند داماد سرسام کرده هذیان مىگوید. اگر اینها را بگذارم بروم، اول آنها را خبر کنم تا برگشتن در رفته توى خانه کسى نباشد، دیگر بدتر گنهکار خواهم شد. باز بهترش این است خودم بروم درست بفهمم، به چشم خود ببینم خاطرجمع بشوم. (مىرود و از سوراخ کلون در نگاهى کرده، نایب و خانمى را در یک جا دیده و مىگوید): واه واه، آن است ها، از سوراخ کلون خوب نمایان است. بىشبهه و مبهه یاروست اینجا. آن چپل حرامزادهى نمک به حرام، این را به دست او داده است. حالا دیگر ببینم این بىحیاى بىآبرو چه بهانه خواهد آورد. (در این حال، پدر خانمى از دور پیدا مىشود، رو به آنها کرده): ها، الحمدللّه خوب شد که خودشان به پاى خود آمدند. انشااللّه دیگر آمدِ بخت من است. راستى بیایند برسند، به چشم خود ببینند، ببینم دیگر چه خواهند گفت. میان ما حَکم مىشوند، دعوا را یک طرفى مىکنند یا باز نه.
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب تمثیل عروس و داماد |
نویسنده | مولیر |
مترجم | میرزاجعفر قراچه داغی |
ناشر چاپی | انتشارات دیدآور |
سال انتشار | ۱۴۰۱ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 116 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-104-174-7 |
موضوع کتاب | کتابهای نمایشنامه کمدی خارجی، کتابهای نمایشنامه کلاسیک خارجی |