معرفی و دانلود کتاب تئوری انتخاب: روانشناسی نوین آزادیهای فردی
برای دانلود قانونی کتاب تئوری انتخاب و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب تئوری انتخاب: روانشناسی نوین آزادیهای فردی
ویلیام گلاسر در کتاب تئوری انتخاب، نظریهای حیاتی را برای بهبود احساسات و پیشرفت در تمامی جوانب زندگی مطرح میکند. اما این نظریه چیست؟ اغلب ما در زندگی شخصی و کاری شکستهایی را تجربه میکنیم و به جای فکر کردن درمورد مسیری که رفتهایم، سعی داریم برای اشتباهات خود دنبال مقصر بگردیم. گلاسر در این کتاب بیان میکند که انتخابهای ما برای ارضای نیازهای اساسیمان صورت میگیرد. در واقع انتخابهای ما نتیجهی تلاش برای رسیدن به آن چیزی هستند که میخواهیم. این رویکرد روانشناسانه به بهبود روابط انسانی و افزایش شادمانی در زندگی کمک میکند.
دربارهی کتاب تئوری انتخاب
درک اینکه ما عملا تمام رفتارهای خود، از جمله رنجهایی که تحمل میکنیم را انتخاب کردهایم، ممکن است برای بسیاری از افراد مشکل باشد؛ اما به باور ویلیام گلاسر (William Glasser) در کتاب تئوری انتخاب (Choice Theory)، دیگران نمیتوانند مستقیما باعث بدبختی یا خوشبختی ما شوند. ما فقط اطلاعات را از محیط پیرامون دریافت میکنیم و این اطلاعات ما را به واکنشها و احساسات متعددی وادار میکنند. حتی احساسات ناخوشایند، درد یا بیماریهایی که تجربه میکنیم، نتیجهی مستقیم اعمال و افکاری است که هر روز در زندگی انتخاب کردهایم. ژنهای ما در این موضوع نقش مهمی را ایفا میکنند.
به این ترتیب، پیام اصلی ویلیام گلاسر در کتاب تئوری انتخاب، این است که ما نباید برای اشتباهات خود به دنبال مقصر باشیم؛ بلکه باید عواقب انتخابهای خود را تمام و کمال بپذیریم. وی در این کتاب، بحث تئوری انتخاب را در جنبههای مختلف زندگی مانند نیازها و روابط، سرگرمیها، عشق، ازدواج و تربیت فرزندان مورد بررسی قرار میدهد. هدف اصلی نویسنده در این کتاب، پذیرش نقشهای انسانی در زندگی است. این پذیرش، بهبود روابط انسانی و شادمانه زیستن را به همراه دارد.
ویلیام گلاسر در بخشی از کتاب تئوری انتخاب توضیح میدهد که دنیای هر فرد منحصر به خود او است و هر کس به شیوهی خاص خود، جهان پیرامون را درک میکند. به این ترتیب هیچ کدام از ما نمیتوانیم تمامی واقعیت را درک کنیم و همواره عوامل مختلفی مانند حافظه، تمرکز و ... نحوهی جهانبینی ما را تحت تاثیر قرار میدهد. در واقع ما در طول زندگی، بیشترین ارتباط را با دنیای ذهنی درون خودمان داریم تا با هر چیز دیگری که میشناسیم. گلاسر در بخش پایانی کتاب خود توضیح میدهد که چگونه میتوانیم تئوری انتخاب را در زندگی روزمره و ارتباطات اجتماعی خود به کار بگیریم. این کتاب خوشخوان، به کوشش الهام بابایی به فارسی برگردانده شده و به همت انتشارات سفیر قلم، در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است.
نکوداشتهای کتاب تئوری انتخاب
- چند هفته بعد از اینکه کتاب تئوری انتخاب را دریافت کردم، آن را به مخاطبان خود در تلویزیون نشان دادم و گفتم این یک کتاب فوقالعاده است! من به طور واضح تحت تاثیر شفافیت، مثالهای متعدد و راهکارهایی قرار گرفتم که برای بهبود زندگی زناشویی، روابط خانگی و تربیت فرزندان در این کتاب ارائه شده است. تئوری انتخاب، همانگونه که ویلیام گلاسر توضیح میدهد، یک رویکرد روانشناسی نوین برای سلامتی و شادمانی است. (رابرت هارولد شولر، سخنران انگیزشی و نویسندهی آمریکایی)
- کتاب تئوری انتخاب هم از نظر ایدهها و هم روشی که در کتاب ارائه میشود، واقعا بینظیر است. (دکتر رابرت لیفور، موسس مرکز ترک اعتیاد در ایالات متحده)
- ویلیام گلاسر در کتاب تئوری انتخاب، دیدگاههای خود را عمیقتر کرده و گزینههای رفتار مناسب را به خوانندگان نشان میدهد. این کتاب، بهترین اثر دکتر گلاسر برای افرادی است که در زندگی حرفهی خود نیاز به راهنمایی دارند. (ریچارد ال. فاستر، مشاور آموزشی و سرپرست سابق مدارس در ایالات متحده)
کتاب تئوری انتخاب برای چه کسانی مناسب است؟
اگر به دنبال بهبود روابط و افزایش شادمانی در زندگی شخصی و کاری خود هستید، مطالعهی کتاب تئوری انتخاب به قلم ویلیام گلاسر به شما پیشنهاد میشود. آموزههای این کتاب برای بزرگسالان در هر ردهی سنی مناسب است و میتواند راهنمایی برای رشد شخصی و دستیابی به اهداف بزرگ در زندگی باشد. به باور دکتر گلاسر، افرادی که در زندگی شغلی و روابط اجتماعی خود مشکلاتی را تجربه میکنند نیز مخاطبان این کتاب هستند.
در بخشی از کتاب تئوری انتخاب: روانشناسی نوین آزادیهای فردی میخوانیم
قطعاً، برای ارضای نیاز به عشق و تعلق به دیگران نیاز داریم. کشف میکنیم که استفاده از بخشی از قدرتمان برای کمک به دیگران احساس خوبی به همراه دارد و ممکن است در این فرآیند، قدرت بیشتری به دست آوریم. زمانی که به دنبال آزادی هستیم، این کار را با این امید انجام میدهیم که همیشه کسی باشد که وقتی میخواهیم برگردیم، از ما استقبال کند. یادگیری و تفریح با دیگران را ترجیح میدهیم. این روش ایدهآل برای برآوردن نیازهای اساسی ماست: تلاش برای نزدیک شدن و نزدیک ماندن به یکدیگر.
افرادی که روابط نزدیک ندارند، تقریباً همیشه احساس تنهایی و بدبختی میکنند. آنها هیچ اطمینانی ندارند که فردا احساس خوبی خواهند داشت، زیرا فردا به اندازهی امروز تنها خواهند بود. برخلاف افراد شاد، آنها روی لذتهای کوتاهمدت تمرکز میکنند. فرد الکلی برای احساس آنی ناشی از الکل زندگی میکند؛ اینکه ممکن است با ماشین دور یک درخت بپیچد، به ذهنش خطور نمیکند. وقتی صحبت از لذت میشود، افراد ناراضی ممکن است در جستجوی ارضای لحظهای کاملاً غیرمنطقی باشند.
اگرچه احساسات واقعی همراه با لذت بدون روابط ممکن است شبیه به احساس ما در زمان لذت بردن از روابط باشد، فعالیتهایی که منجر به این احساسات مشابه میشوند، متفاوت هستند. مراقب باشید با افرادی که به نظر میرسد میتوانند احساس خوبی داشته باشند اما دوست صمیمی ندارند، درگیر نشوید. آنها ممکن است باهوش و خوشصحبت باشند و بودن در کنارشان سرگرمکننده باشد، اما طنزشان سرشار از تحقیر و خصومت است. اگر با چنین فردی ازدواج کنید، به زودی شما گیرندهی آن طنز خصمانه خواهید شد و ممکن است برای کل مدت ازدواجتان پشیمان شوید.
فهرست مطالب کتاب
بخش اول: تئوری
1: در جستجوی روانشناسی جدید
2: نیازهای اساسی و احساسات
قدرت
آزادی
سرگرمی
نیازها و روابط
اراده
3: دنیای کیفی شما
4: رفتار کلی
خشم را مهار کنید
درخواست کمک
اجتناب
5: سازگاری، شخصیت و قدرت نیازها: ژرفنگاهی روانشناسانه
6: درگیری و درمان واقعیت
7: خلاقیت
بخش دوم: کاربرد تئوری انتخاب
8: عشق و ازدواج
قدرت تئوری انتخاب در عشق
ازدواج آزاردهنده
نجات یک ازدواج با حلقه حل مسئله و تئوری انتخاب
9: اعتماد و خانواده شما
تئوری انتخاب، خانواده و تربیت فرزندان
تربیت فرزند بر اساس تئوری انتخاب
10: تحصیل، آموزش و مدارس با کیفیت
آموزش اجباری
محاسبه در مقابل درک: آموزش اجباری در بدترین حالت خود
ناتوانی یادگیری
دبیرستان اسکواب
مدرسه شاد و بدون تنبیه: جایگزینی روانشناسی انتخاب به جای کنترل بیرونی
انضباط در مدرسه
تغییر رفتار کارکنان
موفقیت در هانتینگتون وودز
مشکل انضباط
همکاری و روابط مثبت
پیشگیری از مشکلات به جای واکنش به آنها
تنوع یادگیری و انطباق برنامهی آموزشی
ارائه شایستگی و درک عمیق به جای حفظیات
انگیزه درونی به جای اجبار بیرونی
مشارکت و یادگیری عمیق به جای رقابت مخرب
معیارهای یک مدرسهی باکیفیت
11: تئوری انتخاب در محیط کار
مدیریت رئیس
دنیای باکیفیت: درک روانشناختی محیط کار
دنیای باکیفیت: رهایی از مدیریت آمرانه
تلهی جبران خسارت: نبردی روانشناختی در محیط کار
در تلاطم سردرگمی: رویارویی با سیستم جبران خسارت (ادامه)
بخش سوم: کاربرد
12: جامعهی باکیفیت
دعوتنامهای به شهر کورنینگ، نیویورک از ویلیام و کارلین گلسر
یکم آوریل 1997
تاریخچهی چشمانداز
گروههای خوانندگان برنامه آموزشی مستمر
به کاربستن آموختهها
13: بازتعریف آزادی شخصی شما
ده اصل تئوری انتخاب
قدردانی
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب تئوری انتخاب: روانشناسی نوین آزادیهای فردی |
نویسنده | ویلیام گلاسر |
مترجم | الهام بابایی |
ناشر چاپی | انتشارات سفیر قلم |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 288 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-7435-94-6 |
موضوع کتاب | کتابهای روانشناسی عمومی، کتابهای موفقیت شخصی، کتابهای موفقیت شغلی |