معرفی و دانلود کتاب برنامه ریزی توسعه: مبانی، مفاهیم و مطالعه تطبیقی تجربه کشورهای منتخب و ایران (جلد اول)

برای دانلود قانونی کتاب برنامه ریزی توسعه: مبانی، مفاهیم و مطالعه تطبیقی تجربه کشورهای منتخب و ایران (جلد اول) و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب برنامه ریزی توسعه: مبانی، مفاهیم و مطالعه تطبیقی تجربه کشورهای منتخب و ایران (جلد اول) و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب برنامه ریزی توسعه: مبانی، مفاهیم و مطالعه تطبیقی تجربه کشورهای منتخب و ایران (جلد اول)

کتاب برنامه ریزی توسعه: مبانی، مفاهیم و مطالعه تطبیقی تجربه کشورهای منتخب و ایران (جلد اول) با هدف آشنا کردن شما با نقاط قوت برنامه‌ریزی‌های اقتصادی در دیگر کشورها نوشته‌ شده تا با استفاده از تکنیک‌های راه‌گشای آنان، مسیری درست در جهت توسعه اقتصادی در کشور عزیز خودمان ایجاد شود.

برنامه‌ریزی بر اساس موضوع، حول سه محور اجتماعی، نیروی انسانی و اقتصادی می‌چرخد. از میان این سه دسته برنامه‌ریزی اقتصادی از مهم‌ترین آن‌ها به شمار می‌آید. برنامه‌ریزی‌های توسعه عموماً بر اساس دو چشم‌انداز بلند مدت و میان مدت تقسیم‌بندی می‌شوند که معمولاً برنامه‌ریزی‌های میان مدت برای تامین اهداف برنامه‌های بلند مدت هستند.

سازگاری، هماهنگی پایداری، تجربه، اثربخشی و ... از جمله اصول اساسی برنامه‌ریزی‌های توسعه هستند. ایران در انجام برنامه‌ریزی‌های توسعه سابقه‌ای بیش از نیم قرن دارد که در این دوران، برنامه‌های متفاوتی را به مرحله‌ی اجرا رسانده است. اما با وجود زیرساخت‌های اقتصادی قابل قبول، همچنان نارسایی‌هایی فراوانی را داراست.

به همین جهت نویسندگان در کتاب برنامه ریزی توسعه (Development planning) تجربه‌ی برنامه‌ریزی اقتصادی در 4 کشور مختلف را بررسی و سپس فرآیند برنامه‌ریزی در آن‌ها را مورد مطالعه قرار می‌دهند و به مقایسه‌ی تجربۀ برنامه‌ریزی اقتصادی در ایران پرداخته‌اند تا با این روش، دلایل موفقیت در دیگر کشورها را بررسی و با استفاده از آن راهکارهایی موثر برای اجرا در اقتصاد ایران معرفی نمایند.

در بخشی از کتاب برنامه ریزی توسعه می‌خوانیم:

با وجود استفاده وسیع از واژه برنامه‌ریزی، تعریف واحد و مشخصی از آن وجود ندارد، در یک تعریف ساده، برنامه‌ریزی «انتخاب میان اولویت گزینه‌ها (زیرا در طول یک برنامه نمی‌توان همه چیز را برای همه کس فراهم کرد) و انتخاب میان فعالیت‌ها (زیرا در یک برنامه نمی‌توان تمام کارها را هم‌زمان انجام داد)» عنوان شده است. تعریف دیگر از برنامه‌ریزی، «تخصیص منابع از طریق برنامه (و نه بازار) است» که البته این تعریف عمومیت نداشته و بیشتر در کشورهای سوسیالیستی مدنظر است.

«استفاده بهتر از منابع محدود»، «تصمیم‌گیری درباره راه‌های گوناگون دستیابی به اهداف»، «قصد دستیابی به هدفی که برای نیل به آن اقدامات لازم با نظم و ترتیبی خاص تنظیم می‌شوند.» از دیگر تعاریف ارائه شده در خصوص برنامه‌ریزی است. اما تعریف جامع‌تر از برنامه‌ریزی به شرح زیر می‌باشد:

«برنامه ریزی جریان آگاهانه‌ای است که به منظور دستیابی به اهداف معین و مشخص؛ به پیش بینی سلسله اقدامات و فعالیت‌های مرتبط به یکدیگر در آینده می‌پردازد.»

فهرست مطالب کتاب

فصل اول: ملاحظاتی پیرامون مفهوم و روش‌های برنامه‌ریزی
فصل دوم: سابقه برنامه‌ریزی توسعه
پیوست ها

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب برنامه ریزی توسعه: مبانی، مفاهیم و مطالعه تطبیقی تجربه کشورهای منتخب و ایران (جلد اول)
نویسنده، ، ، ،
ناشر چاپیانتشارات شرکت چاپ و نشر بازرگانی
سال انتشار۱۳۸۸
فرمت کتابPDF
تعداد صفحات172
زبانفارسی
شابک978-964-469-291-8
موضوع کتابکتاب‌های اقتصاد کلان
قیمت نسخه الکترونیک

راهنمای مطالعه کتاب برنامه ریزی توسعه: مبانی، مفاهیم و مطالعه تطبیقی تجربه کشورهای منتخب و ایران (جلد اول)

برای دریافت کتاب برنامه ریزی توسعه: مبانی، مفاهیم و مطالعه تطبیقی تجربه کشورهای منتخب و ایران (جلد اول) و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.