معرفی و دانلود رایگان کتاب بخت و اقبال نایجل
برای دانلود قانونی کتاب بخت و اقبال نایجل و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب بخت و اقبال نایجل
سر والتر اسکات در کتاب بخت و اقبال نایجل با قلم جادویی خود، فراز و نشیبهای زندگی جوان سادهای را به تصویر میکشد که برای پس گرفتن املاک پدرش از دست پادشاه، به لندن سفر میکند و در دام درباریان دوستنما میافتد.
دربارهی کتاب بخت و اقبال نایجل:
این کتاب یکی از رمانهای مشهور مجموعه ویورلی به شمار میآید که در سال 1822، دقیقاً دویست سال قبل به چاپ رسیده است. وقایع کتاب بخت و اقبال نایجل براساس وقایعی که در سالهای 1623 تا 1624 میلادی در لندن اتفاق افتاده و روی رفتار و کردار جیمز ششم، پادشاه اسکاتلند که بعد از الحاق سه مملکت انگلستان، اسکاتلند و ویلز به نام جیمز اول در لندن به تخت پادشاهی نشست، استوار گشته است.
در این کتاب با سرگذشت جوان اشرافزادهای به نام نایجل اولیفانت لرد گلنوارلاک که در گذشته هرگز از زادگاه خود پا به بیرون نگذاشته و از دسیسهها و توطئههای شهر بزرگی مانند لندن شناختی ندارد، آشنا خواهید شد.
اطراف جیمز اول «پادشاه بریتانیا» را کسانی پر کرده بودند که جز منافع خود به چیز دیگری توجه نداشتند و برای هم رده شدن با درباریان از هیچ کوششی فروگذار نمیکردند؛ حتی زیرپا گذاشتن دیگران! در صدر درباریان بعد از شاهزاده چارلز که ولیعهد بود، اشرافزادهای جوان به نام دوک باکینگام قرار داشت که بعد از پادشاه همه کاره بریتانیا بود و در تمام کارهای مملکتداری دخالت میکرد.
بعد از سالها پادشاه از دنیا میرود اما قدرت دوک باکینگام بعد از مرگ او نه تنها کم نمیشود بلکه به دلیل اینکه پادشاه جدید به نام چارلز نزدیکترین دوست او از زمان کودکی بود زمام اداره امور انگلستان را تقریبا به طور کامل در دست میگیرد. این اشرافزاده پرقدرت توسط جوانی به نام فلتون که در ارتش انگلستان با درجه ستوانی خدمت میکرد، در بیست و سوم ماه اوت 1628 در پورتسموث کشته میشود.
پدر لرد گلنوارلاک جوان در گذشته برای کمک به پادشاه جیمز تمام املاک خود را به گرو گذاشته بود و در واقع پس از مرگ او باید آنها را پس میگرفت اما دوک باکینگام به این املاک چشم دوخته بود و قصد تصرف آنها را داشت.
لرد جوان روزی عازم لندن میشود تا از پادشاه پولی را که پدرش به او قرض داده بود پس بگیرد. او که آشنا به دسیسههای شهر بزرگ لندن نبود در دام درباریان دوستنما گرفتار شده و به راههای نامطلوب مانند قمار کشانده میشود. کار به جایی میرسد که لرد جوان سر از زندان در آورد و دشمنانش از این بابت بسیار خوشحال شدند. در این میان اشخاصی هم بودند که به دلیل ویژگیهای اخلاقی خوب لرد برای آزادی او اقدام کردند. در میان این اشخاص دختری جوان که لرد نایجل را یکی دو بار بیشتر ندیده بود و دل در گرو عشق او داشت به شخصه وارد میدان میشود تا او را نجات دهد.
این کتاب بزرگ و مفصلی است که بیشتر وقایع آن از طریق گفتگوی شخصیتهای داستان پیش میرود و شما را به دنبال خود میکشد. این روش نگاشتن رمانهای بزرگ تاثیر عمیقی در ادبیات اروپا داشته و اکثر نویسندگان بعد از اسکات از این روش استفاده کردند.
کتاب حاضر ششمین اثر از مجموعه کتابهای کلاسیک سر والتر اسکات محسوب میشود که برای اولین بار به زبان فارسی برگردانده شده و در دسترس شما قرار دارد.
کتاب بخت و اقبال نایجل برای چه کسانی مناسب است؟
خواندن این کتاب برای دوستداران ادبیات کلاسیک و طرفداران آثار سر والتر اسکات لذتبخش خواهد بود.
با سر والتر اسکات بیشتر آشنا شویم:
سر والتر اسکات (Walter Alva Scott) یکی از موفقترین نویسندگان انگلیسی زبان بوده که در سال 1771 در ادینبورو پایتخت اسکاتلند متولد شد. او در کودکی درگیر بیماری فلج اطفال میشود و تا آخر عمر با آن دست و پنجه نرم میکند.
در بخشی از کتاب بخت و اقبال نایجل میخوانیم:
وقتی جیمز اول در انگلستان به سلطنت سلطنت رسید، از آنجاییکه ذاتا مردی صلح دوست بود به قرنها دشمنی دو همسایه شمال و جنوبی بریتانیا خاتمه داده و از آن تاریخ ببعد مردم دو کشور اسکاتلند و انگلستان در صلح و دوستی با یکدیگر زندگی کردهاند. ولی بدیهی است که اتحاد واقعی این دو کشور کاری نبود که بتواند یک شبه انجام شود. نسلها طول کشید که دشمنی و کینههای دو ملت نسبت به یکدیگر زایل شود. در شهر 'توئید' واقع در مرز اسکاتلند و انگلستان دو طرف خیابان اصلی شهر که اسکاتلند را از انگلستان جدا میکرد در شمال متعلق به اسکاتلند و در جنوب خیابان متعلق به انگلستان بود، سکنه شهر قرنها دشمن یکدیگر محسوب میشدند. این همسایهها هم در آخر دست دوستی بطرف یکدیگر دراز کردند.
تا وقتی که زمامداری پادشاه جیمز ادامه داشت، کینهها و دشمنیهای دیرینه این ملت چیزی نبود که به سهولت و سرعت بر طرف شود. اتباع انگلیسی پادشاه را متهم میکردند که جانب طرفداران قبلی خود را که اسکاتلندیها بودند گرفته و آنها را به انگلیسیها ترجیح میدهد. از طرف دیگر اسکاتلندیها هم بر او خرده میگرفتند که پس از جلوس بر تخت پادشاهی هر دو کشور، سرزمینی را که در آن متولد شده و دوستان اولیه خود را که آن همه در حق او دوستی و فداکاری کرده بودند، فراموش کرده است.
پادشاه که فطرتا صلح دوست بود از اینکه بین دو نیروی متخاصم بایستی به طور دائم نقش آشتیدهنده ایفا کند خسته و درمانده شده و کارهای دربار دچار درهم ریختگی شده بود. تاریخ نویسان موارد متعددی از بروز ناآرامیها در هردو مملکت که برای یک هزار سال با یکدیگر دشمن بوده و حالا به زور با یکدیگر صلح کرده بودند، در رسالههای خود ذکر کردهاند. این ناآرامیها در تمام سطوح اجتماعی دو کشور به وجود آمده، طبقه اشراف دو کشور اختلافات خود را با توسل به شمشیر از طریق دوئل برطرف میکردند. طبقات پایینتر، دست به شورش زده و شهروندان یک کشور از گزند حمله و چپاول اتباع کشور دیگر در امان نبودند.
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب بخت و اقبال نایجل |
نویسنده | والتر اسکات |
مترجم | تورج هاشمی |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 307 |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای داستان و رمان تاریخی خارجی |
جوانی که برای پرداخت بدهیهای پدر خود به لندن سفر میکند تا طلب خود را از پادشاه بگیرد اما با مشکلات زیادی روبرو میشود، افرادی که در حکومت نفوذ زیادی دارند سعی میکنند تا املاک او را که در منطقه خوبی قرار دارد از دست او درآورند، عدهای هم برای کسب مال و پول بیشتر سعی میکنند به او کمک کنند و از طریق او موقعیت اجتماعی خود در دربار را بالا ببرند، گروهی هم برای ثروت بیشتر دست به توطئه ودسیسههای زیادی میزنند و از انجام هیچ کاری حتی قتل ابائی ندارند، جوان نصیحتهای دیگران را هم قبول نمیکند چون فکر میکند خودش میتواند همه مشکلات خود را حل کند، باز چیزی که باعث میشود موفقیتهای برای این جوان بدست آید همان عشق صادقی است یک دختر عاشق، بخاطر عشق واقعی و
علاقهی که به جوان دارد سعی میکند تا به او کمک کند حتی جان خود را هم به خطر میاندازد و سرانجام بی گناهی جوان را ثابت میکند، عشق بر همهی سختیها پیروز میشود،
در این داستان سعی شده است که پادشاه را فردی نشان دهد که مشکلات مردم برایش اهمیت دارد و زیرک و باهوش است، در پایان هم همان باور قدیمی که نجیب زادگان هیچ گناه و خطای مرتکب نمیشوند و مقصر اصلی این داستان یک مردی از طبقهی مردم عادی بوده است. معرفی میشود.