معرفی و دانلود کتاب هدف زندگی

عکس جلد کتاب هدف زندگی
قیمت:
۱۴,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب هدف زندگی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب هدف زندگی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب هدف زندگی

هدف زندگی، مشتمل بر پنج جلسه صحبت در جمع حدود ده تن از شاگردان استاد شهید آیت‌الله مطهری که در سال 1351 صورت گرفته است. در این جلسات برخی از مباحث جهان‌بینی اسلامی نیز مورد بحث قرار گرفته به طوری که این بحث‌ها می‌تواند شرح و توضیح برخی از مباحث مجموعه «مقدمه‌ای بر جهان‌بینی اسلامی» اثر آن متفکر شهید واقع شود.

یکی از مسائل اساسی که باید بررسی شود مسئله «هدف زندگی» است. این مسئله همیشه برای بشر مطرح بوده است که هدف از زندگی چیست؟ یعنی انسان برای چه زندگی می‌کند و در واقع هدف انسان از زندگی و در زندگی چه باید باشد؟ از طرف دیگر اگر بخواهیم از جنبه اسلامی بحث کنیم، این طور باید بگوییم ریشه این بحث هم در واقع همین است که هدف از بعثت انبیاء و غایت اصلی آن چیست؟

مسلّم «هدف از بعثت انبیاء» از «هدف از زندگی افرادی که انبیاء برای آنها مبعوث شده‌اند» جدا نیست، چون انبیاء مبعوث شده‌اند تا بشر را به سوی هدف‌هایی سوق دهند.

و باز اگر مقداری جلوتر برویم می‌رسیم به بحث دیگری که «هدف از خلقت» چیست؟ خلقت اشیاء و مخصوصاً خلقت انسان چه هدفی را در بر دارد؟ تعبیر «هدف از خلقت چیست» یک وقت به این معناست که: هدف خالق از خلقت چیست؟ یعنی خالق چه انگیزه‌ای دارد و چه چیز عامل و باعث و محرک اوست برای خلقت؟ به این معنا خالق نمی‌تواند هدفی داشته باشد؛ چون هدف به معنی انگیزه یعنی عامل و محرک فاعل، و چیزی است که موجب شده است کننده، کار را بکند و اگر نبود فاعل این کار را نمی‌کرد. ما به این معنا درباره خدا نمی‌توانیم قائل به هدف و غرض فاعل شویم که فاعل با کار خودش می‌خواهد به غرضی برسد. هدفی که برانگیزاننده فاعل است (یعنی چیزی که باعث شده فاعل، فاعل باشد) چیزی است که طبعاً فاعل در کار خود می‌خواهد به آن برسد و این مستلزم نقص فاعل است. یعنی این طور هدف داشتن، تنها در فاعلهای بالقوه و در مخلوقات صادق است و در خالق صادق نیست. این طور هدف داشتن‌ها برمی‌گردد به استکمال؛ یعنی فاعل با کار خود می‌خواهد به چیزی که ندارد برسد.

ولی یک‌وقت منظور از هدف خلقت، غایت و هدف فاعل نیست بلکه هدف فعل است. غایت فعل این است که هر کاری را که در نظر بگیریم، به سوی هدف و کمالی است و برای آن کمال آفریده شده است؛ این فعل آفریده شده است که به آن کمال برسد. نه این که فاعل این کار را کرده است که خود به کمال برسد، بلکه برای اینکه فعل به کمال خود برسد. معنایش این است که خودِ کار رو به تکامل است. اگر ما ناموس خلقت را چنین بدانیم که هر فعلی از آغاز وجودش به سوی کمالی در حرکت است، در این صورت خلقت غایت دارد.

فهرست مطالب کتاب

مقدمه
هدف خلقت و بعثت انبیاء
ریشه اخلاق فردی و اجتماعی
مکتب و جهان‌بینی
ایمان و کمال انسان
بررسی نظریات مختلف درباره کمال انسان، و نظریه اسلام
فهرست ها

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب هدف زندگی
نویسنده
ناشر چاپی موسسه انتشارات صدرا
سال انتشار۱۳۹۰
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات105
زبانفارسی
شابک978-964-729979-4
موضوع کتابکتاب‌های فلسفه اسلامی
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب هدف زندگی

ادریس حنیفی
۱۳۹۶/۰۵/۰۶
من شخصا از شما و از کاربرد شما در عرصه علم و تشویق اهل علم به خانه علم جهان سپاس میکنم خیلی جای خوبب برای تقویت ذهن و معلومات است
احلام پامناری
۱۴۰۲/۰۸/۲۲
کتاب‌های استاد مطهری همگی در زندگی متعالی و شکوفایی معنویت در انسان‌ها جایگاه موثری دارند
علی کریمی
۱۳۹۸/۰۹/۱۰
سید بزرگوار تا کجا رفته بود، کتاب عمیق، دقیق و قدرتمندیه.
سارا بشارتی
۱۴۰۳/۰۱/۰۲
کتاب بسیار مفید و کامل ارزشش بیشتر از وقتیه که براش میزارین
فرزین تفضلی
۱۳۹۷/۱۰/۱۵
عالی و مفید
راضیه زینلی
۱۳۹۶/۰۸/۲۱
سلام بسیار عالی است از شما کمال تشکر رادارم
Mahdi daruee
۱۴۰۳/۱۰/۰۷
استاد مطهری مرد بی تدبیرفلسفه
زینب
۱۴۰۳/۰۷/۱۴
کتاب‌های استاد مطهری همگی عالین
مریم شیرزادیان
۱۴۰۳/۰۴/۲۹
عالی بود استفاده کردم
امیر حسین حکیمی
۱۴۰۱/۱۱/۱۰
کتاب بسیار خوب و کاملی بود
مرتضی خالدی
۱۳۹۹/۰۳/۱۱
کتابی عالی وخوب در راستای هدف زندگی
یزدان صادقی
۱۴۰۱/۰۹/۲۱
استاد مطهری بینظیر
مشاهده همه نظرات 12

راهنمای مطالعه کتاب هدف زندگی

برای دریافت کتاب هدف زندگی و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.