معرفی و دانلود کتاب نابرابری و هزارتوهای دموکراسی
برای دانلود قانونی کتاب نابرابری و هزارتوهای دموکراسی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب نابرابری و هزارتوهای دموکراسی
رابطهی پیچیدهی میان نابرابری و دموکراسی، از مسائل حساس و مهمی است که داشتن دانش کافی درمورد عدالت اجتماعی، دموکراسی و لیبرالیسم کلاسیک را ضروری میکند. کتاب نابرابری و هزارتوهای دموکراسی نوشتهی یوران تربورن با بررسی علمی و مطالعهی تاریخی، عملکرد احزاب در طول زمان را بررسی کرده و با محوریت ماهیت دموکراسی، به انحرافات و تحولات آن در طی زمان پرداخته است.
دربارهی کتاب نابرابری و هزارتوهای دموکراسی
نابرابری اقتصادی، بزرگترین دغدغهی ملتها در اعصار مختلف بوده است. دموکراسی که در ابتدا توسط مردم و به امید ایجاد نوعی آزادی، برابری و عدالت ایجاد شد، در برخی جوامع به مرور تغییر شکل داد. کتاب نابرابری و هزارتوهای دموکراسی (Inequality and the Labyrinths of Democracy) نوشتهی یوران تربورن (Göran Therborn) به انحرافات حزبی ناشی از نابرابری پرداخته و علل و ریشههای آنها را بررسی کرده است. انواع مختلفی از دموکراسی وجود دارد که در هر جامعه مطابق درصد و شاخص مردمسالاری منحصر به فردش اجرایی میشود. میان انواع گوناگون دموکراسی موجود، تفاوتهای بنیادینی هست. بعضی از آنها نمایندگی و قدرت بیشتری در اختیار شهروندان میگذارند و برخی کمتر. در هر صورت اگر در یک دموکراسی، قانونگذاری دقیق برای جلوگیری از تقسیم نامتعادل قدرت جامعهی سیاسی صورت نگیرد، نظام حاکم ممکن است بتواند قدرت و امکانات زیادی را در اختیار گرفته و به آن نظام دموکراتیک لطمه وارد کند. مسئلهای که در این کتاب به بحث و تحلیل گذاشته شده است.
دموکراسی از اساس حکومت مردم است. ارسطو 2300 سال پیش در تعریف دموکراسی گفته است: «دموکراسی زمانی وجود دارد که افراد آزاد و غیرثروتمند، که در اکثریت هستند، مهار حکومت را در دست بگیرند.» کتاب نابرابری و هزارتوهای دموکراسی به نوعی کنکاشی است در تحولاتی که این گزارهی ارسطو در طول تاریخ به چشم دیده است. سفر تاریخی این کتاب با انقلاب فرانسه و ژاکوبنهای رادیکال آغاز میشود و با پیامدهایی که دخالت سیاستمداران محافظهکار در پی داشت، ادامه مییابد. از نکات قابلتوجه و عجیب تاریخ پرپیچوخم دموکراسی این است که گاهی نهادهای دموکراتیک رسمی پیش از خواستهی مردم و از طرف مقامات بالاتر انتخاب شده بودند. موضوعی که تناقضهای آشکار و دائمی در سیاست و نقش مخرب قدرت را مورد تأکید قرار میدهد.
عوامل گوناگونی مفهوم دموکراسی و نوع عملکردش را در جوامع تحتتأثیر قرار داده است. بازنگری در مفهوم «مردم» که به نژاد وابسته شده، احیای سرمایهداری پس از جنگ جهانی دوم، عدم نمایندگی نمایندههایی که از طرف مردم برگزیده شدهاند و کسبوکار مدیریت انتخابها، از جمله موضوعاتی است که در کتاب نابرابری و هزارتوهای دموکراسی مورد بررسی قرار گرفتهاند. نویسنده در اثر پیش رو تلاش کرده ذات برابری را به جایگاه تحلیل کشانده و شکل بروز آن را در نظامهای دموکراتیک معروف با یکدیگر مقایسه کند. حال که مفهوم دموکراسی، آزادی و برابری دچار تحولات عظیمی شده و پیچیدگیهای زیادی را به همراه دارد، تحلیل تاریخی و مطالعهی موردی آن شاید تنها راه دستیابی به نتیجهای درست باشد. کتاب پیش رو با در نظر گرفتن اشکال گوناگون دموکراسی، تاریخ پرفرازونشیب آن و تحلیل عملکرد نظامهایی که نام آن را یدک میکشند، به رابطهی میان نابرابری و دموکراسی پرداخته و منبعی ارزشمند در اختیار افراد و بهخصوص تحلیلگران سیاسی، قرار داده است.
این کتاب توسط علی راغب ترجمه شده و به همت انتشارات چرخ در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
نکوداشتهای کتاب نابرابری و هزارتوهای دموکراسی
- یکی از تحلیلگران برجستهی جهان. یوران تربورن ابزارهای فکری ارزشمندی را در اختیار ما قرار داده است تا با آنها پیش رفته و کار کنیم. (کریس مایزانو، ژاکوبن)
- تربورن رابطهی پیچیده بین سرمایهداری و دموکراسی را با اصالت و بینش فراوان بررسی میکند. (کالین کراچ، نویسندهی Post-Democracy After the Crises)
- یوران تربورن، با ترکیبی از شفافیت تحلیلی، منطق و تسلط فوقالعاده بر دادههای مقایسهای بینالمللی، بیش از هر کس دیگری در این زمینهها کمکهای اساسی کرده است. (اریک هابسبام، نویسندهی کتاب «عصر افراطها»)
کتاب نابرابری و هزارتوهای دموکراسی برای چه کسانی مناسب است؟
مطالعهی اثر پیش رو برای تحلیلگران سیاسی، سیاستمداران و جامعهشناسان، مفید خواهد بود.
در بخشی از کتاب نابرابری و هزارتوهای دموکراسی میخوانیم
در دوران پساهزارهای، پساآرمانشهری و بیش از هر چیز پساانقلابی، مسئلهای تعیینکننده وجود دارد که آخرین سنگر محافظهکاری است: امکان برابری. در آغاز، وجود و اهمیتِ نابرابری اجتماعیِ انسانها انکار میشود. سپس بحثهایی میشود در مورد خوب یا بد بودن نابرابری، دربارهی اینکه نابرابری برای بهترین و درخشانترین انسانها انگیزهبخش است یا اینکه نابرابریْ رنجی بشری است از بسته بودنِ بخت، استرس دردناک، تحقیر و سرخوردگی. به لحاظ عقلانی، برابریطلبان در حال برنده شدن در این بحث هستند که چه چیزی وجود دارد و چه چیزی بد است. اما این پرسش که چه چیزی از نظر اجتماعی، سیاسی، اقتصادی ممکن است همچنان بلاتکلیف به نظر میرسد.
برابری به معنای ریاضی مفهومی حدی است؛ اصطلاحی نامشخص است که میتوانیم بیشتر و بیشتر به آن نزدیک شویم، بدون اینکه متوجه شویم به آن رسیدهایم یا خیر. بنابراین پرسش برابریطلبانه چنین است: «آیا نابرابریِ کمتر یا برابری بیشتر امکانپذیر است؟» سؤال منطقیِ دیگری نیز در این زمینه وجود دارد: «آیا برابری بیشتر یا نابرابری کمتر پرهزینه خواهد بود؟»
امروزه افراد کمی هستند که به طور جدی استدلال کنند نابرابریِ کمتر غیرممکن است. جهان در گذشته شاهد تغییرات اساسی بوده است و درحالحاضر مردم با تفاوتهای [طبقاتی] چشمگیر درون کشورشان زندگی میکند. طبق برآورد سهم درآمد ملی 10 درصد ثروتمندترین افراد، کشورهای هلند و سوئد در 1916 تقریباً به اندازهی برزیل در 2015 نابرابری داشتند. در 1960، 10 درصد بالای جامعهی ایالات متحده بیشتر از همتایان سوئدیشان پول پارو نکردند (32 درصد در مقابل 31 قبل از مالیات). ضرایب جینی ملی نابرابری درآمد در جهان امروز از 25 از 100 در اسلوونی تا 65 از 100 در آفریقای جنوبی متغیر است.
هزینههای برابرسازی احتمالاً بحثبرانگیز است و قضاوت در اینباره فقط پس از رخ دادنِ برابرسازی انجام میشود، البته اگر رخ دهد. والتر شیدل، محافظهکار برجسته و مورخ اتریشی امریکایی، ادعا میکند که برابرسازی بنیادین تنها با هزینههای هولناک، فروپاشی دولت، طاعون، بلایای طبیعی، بسیج برای جنگهای صنعتی گسترده و انقلابهای کمونیستی امکانپذیر است. این ادعا درست نیست...
فهرست مطالب کتاب
مقدمه ی مترجم
پیش گفتار
اول: دموکراسی های کژکارکرد
1. تاریخ پرپیچوخم دموکراسی
2. ازدواج بدون عشق سرمایهداری و دموکراسی
3. جهشها و انحرافها
4. رها کردنها
5. خروج از هزارتو
6. جهان پس از کرونا: چشماندازهای 1945 و 1932
دوم: حاکمیت سرمایه و ظهور دموکراسی
1. وظایف دموکراتیکسازی
2. استقرار دموکراسی در طول تاریخ
3. الگوهای دموکراتیکسازی
4. سرمایهداری و دموکراسی: گرایشهای ذاتی
5. دموکراسی و سرمایهداری وابسته
6. دولت ملتها، طبقات و دموکراسی
7. محرومسازیها
8. توضیح دو تناقض
سوم: حق رأی و چهار مسیر جهانی به / از طریق مدرنیته
1. تجربیات و دستاوردهای اروپایی
2. دنیاهای نوِ مهاجران
3. منطقهی استعماری و رهایی آن
4. نوسازی واکنشی
یادداشت ها
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب نابرابری و هزارتوهای دموکراسی |
نویسنده | یوران تربورن |
مترجم | علی راغب |
ناشر چاپی | انتشارات چرخ |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 209 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-5250-60-4 |
موضوع کتاب | کتابهای دموکراسی، کتابهای جامعه شناسی سیاسی |