معرفی و دانلود کتاب علم آزادی: دموکراسی، خرد و قوانین طبیعت
برای دانلود قانونی کتاب علم آزادی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب علم آزادی: دموکراسی، خرد و قوانین طبیعت
آزادی یکی از بنیادیترین و همچنین چالشبرانگیزترین مفاهیم فلسفی، سیاسی و اخلاقی بوده که در طول قرون، دستخوش تحول و بازاندیشی شده است. تیموتی فریس در کتاب علم آزادی، مباحث جالبی را درمورد دموکراسی، خرد و علم طبیعت مطرح میکند. این نویسنده با نگاهی تاریخی، فلسفی و تحلیلی، ما را به سفری میبرد که در آن عقلانیت علمی و آزادی سیاسی همچون دو نیروی همافزا، تمدن مدرن را شکل دادهاند.
دربارهی کتاب علم آزادی
پیوند میان پیشرفت علم و آزاداندیشی یکی از مهمترین و پویاترین روابط در تاریخ اندیشه و توسعهی اجتماعی است. این ارتباط نه تنها در سطح نظری، بلکه در ساختارهای نهادی، فرهنگی و سیاسی جوامع مدرن نیز قابل مشاهده است. تیموتی فریس (Timothy Ferris) در کتاب علم آزادی (The Science of Liberty: Democracy, Reason, and the Laws of Nature)، به ریشههای مشترک علم و آزادی پرداخته و نشان میدهد که هر دو مفهوم از خردگرایی و تجربهگرایی نشئت گرفتهاند. این نویسنده با بررسی دوران روشنگری، نقش متفکرانی چون جان لاک، فرانسیس بیکن و توماس جفرسون را در شکلگیری همزمان علم مدرن و دموکراسی لیبرال برجسته میکند.
کتاب علم آزادی نه صرفاً یک اثر علمی یا سیاسی، بلکه یک مانیفست فکری است که از تجربهگرایی، نقدپذیری و نظامهای فکری باز دفاع میکند. تیموتی فریس از یک آزمایش اجتماعی سخن میگوید. این که آیا علم میتواند در خدمت استبداد باشد؟ پاسخ خیر است. فریس در اینجا با تحلیلی تاریخی و فلسفی توضیح میدهد که علم واقعی تنها در بستر آزادی شکوفا میشود و هر گاه در خدمت ایدئولوژی یا قدرت مطلق قرار بگیرد، در واقع از ماهیت خود تهی شده و به ضدعلم تبدیل میگردد.
علم در خدمت استبداد؛ تجربهی شکستخورده
تیموتی فریس در کتاب علم آزادی با اشاره به نمونههایی همچون آلمان نازی، شوروی استالینی و چین مائوییستی، نشان میدهد که تلاش برای استفاده از علم در خدمت استبداد، نه تنها ناکام مانده، بلکه به فاجعههای انسانی و علمی منجر شده است. در آلمان نازی، علم نژادی جایگزین زیستشناسی شد و دانشمندان یهودی از دانشگاهها طرد شدند. در شوروی، تروفیم لیسنکو با علم جعلیاش کشاورزی را نابود کرد و مخالفان علمی را به زندان فرستاد. در چین، علم در خدمت انقلاب فرهنگی قرار گرفت و پژوهشهای مستقل سرکوب شدند. تیموتی فریس این موارد را نمونههایی از تحریف علم توسط قدرت سیاسی میداند که نتیجهاش نه پیشرفت، بلکه عقبماندگی و سرکوب بوده است.
«تجارت برنامهریزی شد تا نوع بشر را با هم متحد کند؛ و اگر ثروت بیحد و حصرْ ربدوشامبر باشد، تجارت، کمربند طلایی زمین است.» تیموتی فریس این جمله را به نقل از ویلیام کوپر در کتاب علم آزادی آورده؛ او میخواهد نشان دهد که چگونه اقتصاد بازار آزاد و تجارت بینالمللی میتواند بهعنوان ابزارهایی برای اتحاد نوع بشر، کاهش تعصبهای ملیگرایانه و تقویت آزادیهای فردی عمل کند. فریس با ارجاع به تاریخچهی تجارت در هلند، بریتانیا و ایالات متحده، نشان میدهد که نظامهای باز اقتصادی، زمینهساز نوآوری علمی و آزادی سیاسی بودهاند.
کتاب علم آزادی توسط جمیل آریایی به فارسی برگردانده شده و به همت انتشارات مازیار در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است.
نکوداشتهای کتاب علم آزادی
- خوشبین به شکلی نامتعارف... تیموتی فریس شواهد انکارناپذیری ارائه میکند که علیرغم فجایع جنگ و تروریسم، پیشرفت شگفتانگیزی در سطح زندگی و میزان آزادی فردی حاصل شده است. (فایننشال تایمز)
- روشن و گیرا... عمیقاً مهم... مطالعهی روایت شفاف و آموزندهی فریس، بسیار لذتبخش است. (ای. سی. گرایلینگ، مجلهی نیو ساینتیست)
- کتاب علم آزادی اثری جذاب و بلندپروازانه از تیموتی فریس، به درستی یادآور میشود که علم بخش جدانشدنی از ابزار فکری پیشگامان بزرگ آزادیهای سیاسی و فردی بوده است. (نیویورک تایمز ریویو)
- کتابی مهم و بهشدت خواندنی... سرزنده و ژرفبین... فریس یکی از ماهرترین مروجان علم در آمریکا است و ثابت میکند که مورخی جذاب نیز هست. (سانفرانسیسکو کرونیکل)
- کتابی مهم، بهموقع و با نثری درخشان... تیموتی فریس یکی از معدود مفسران برجستهی علوم فیزیکی زندهی امروز است. علم آزادی اثری است عمیقاً دلنشین. (واشنگتن پست)
کتاب علم آزادی برای شما مناسب است اگر
- به دنبال فهم عمیقتری از رابطهی علم و سیاست هستید.
- به فلسفه، علوم سیاسی، تاریخ اندیشه و جامعهشناسی علاقه دارید.
- منتقد ایدئولوژیهای بسته هستید و میخواهید بدانید چگونه نظامهای فکری مانند مارکسیسم، فاشیسم و توتالیتاریسم، علم را تحریف کردهاند.
- دغدغهی آزادی و عقلانیت عمومی همواره در شما زنده بوده است و برای تفکر انتقادی ارزش قائل هستید.
در بخشی از کتاب علم آزادی: دموکراسی، خرد و قوانین طبیعت میخوانیم
میکلآنژ - مردی خشن، کارگری قویهیکل که ماهها حمام نمیکرد یا چکمههای زوار دررفتهاش را از پا درنمیآورد، و دماغاش در دعوا شکسته بود - نیز در آنی از کوره درمیرفت. هنگامی که لئوناردو میخواست میکلآنژ را مسخره کند به دوستاناش که در برابر قصر گاوینا دربارهی ابیاتی از دانته بحث میکردند گفت «میکلآنژ آنها را برای شما توضیح خواهد داد،» میکلآنژ هم در جواب، مهارت فنی لئوناردو را زیرسوآل برد، نه هنر او را: «تو اسبی طراحی کردی که آن را با برنز ریختهگری کنی و چون ریختهگری نمیدانستی از خجالت آن را رها کردی - و مردم احمق میلانی هم تو را باور کردند.» آهنگر مشهورِ بنونوتو سلینی اوباشی بود که در زندگینامهاش ضمن خودستایی میگوید چهار مرد را کشته و اشرافزادگان ثروتمندی را چنان به زانو درآورده که به او التماس کردهاند تا خواستههایاش را اجابت کنند. قصههای اغراقآمیز سلینی بازتابی از رنجی هستند که بسیاری از هنرمندان و صنعتگران تجربه کردهاند و هر چند مهارتشان برای آنها پول و شهرت آورده اما به آن منزلت اجتماعی نرسیدهاند که حقشان بوده.
درآمد مالی و مدیریت بر آن کمک کرد تا روشهای تحلیل کمّی پیشرفت کنند که بدون آنها علم تنها در سطح توصیف میماند. بانکداران فلورانسی، بازرگانان میلانی، و تجار ونیزی به نوآوریهای مهمی چون حسابداری دوبل دست یافتند و اخلافشان آن را از کتاب تأثیرگذار لوکا پاچولی با عنوان خلاصهی حساب یاد گرفتند که برای نخستینبار به سال 1494 در ونیز منتشر شد - حال آن که پیشرفتهای تکنولوژیکی با پیشگامی ضرابخانههای جنواییها، فلورانسیها، و ونیزیها به خاطر قابلاعتماد بودن وزن و خلوص سکههایی که ضرب میکردند برای سکههای آنها شهرت بینالمللی کسب کرد. ضرب سکه به یکی از موضوعات علمی تبدیل شد و نیکولاس کپرنیک به سال 1526 رسالهای در باب سکهزنی در لهستان منتشر کرد و آیزاک نیوتون در سال 1699 ریاست ضرابخانهی لندن را به عهده گرفت.
فهرست مطالب کتاب
فصل 1: علم و آزادی
فصل 2: علم و لیبرالیسم
فصل 3: پیدایش علم
فصل 4: علم روشنگری
فصل 5: استقلال آمریکا
فصل 6: ترور
فصل 7: قدرت
فصل 8: پیشرفت
فصل 9: علم ثروت
فصل 10: ضدعلم تمامیتخواه
فصل 11: ضدعلم دانشگاهی
فصل 12: یک جهان
قدردانیها
یادداشتها
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب علم آزادی: دموکراسی، خرد و قوانین طبیعت |
نویسنده | تیموتی فریس |
مترجم | جمیل آریایی |
ناشر چاپی | انتشارات مازیار |
سال انتشار | ۱۴۰۴ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 408 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-7061-51-2 |
موضوع کتاب | کتابهای دموکراسی، کتابهای فلسفه سیاسی، کتابهای فلسفه علم |