معرفی و دانلود کتاب موازنه: مقصد دنیای پساجهانی شدن کجاست؟
برای دانلود قانونی کتاب موازنه: مقصد دنیای پساجهانی شدن کجاست؟ و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب موازنه: مقصد دنیای پساجهانی شدن کجاست؟
مایکل سولیوان در کتاب موازنه: مقصد دنیای پساجهانی شدن کجاست؟، نقشهی کاملی را از تغییرات ساختاری قدرت در قرن بیستویکم، مقابل شما ترسیم خواهد کرد. این کتاب یک جستار و پژوهش ناب در باب فرازوفرودهای اقتصاد جهانی و همچنین موازنهی قدرت در سالهای اخیر است. نویسنده در طول ده فصل، خوانندگان خود را با تاریخچه و پایههای شکلگیری گلوبالیسم آشنا میکند و پس از آن، پیشبینی خود را از تحولات بعدی تاریخ بشریت، شرح میدهد.
دربارهی کتاب موازنه: مقصد دنیای پساجهانی شدن کجاست؟
تاریخ تمدن بشریت بارها شاهد تحولات عظیم و سقوط و ظهورهای پیاپی در عرصهی قدرت و اقتصاد بوده. حال، در کتاب موازنه: مقصد دنیای پسا جهانی شدن کجاست؟ (The Levelling: What's Next After Globalization) اثر تحلیلگر سیاسی و اقتصادی، مایکل سولیوان (Michael O'Sullivan) شاهد سرآغاز یکی از بزرگترین دگرگونیهای قدرت در ابعاد جهانی آن خواهیم بود؛ تحولی که نویسندهی کتاب از آن بهعنوان پساجهانی شدن نام میبرد.
پس از شکست و ناکام ماندن ایدئولوژیهای سیاسی مختلف در قرن بیستم و از جملهی آن اقتصاد کمونیستی، جهان به سرعت بهسراغ راهحل دیگری برای پاسخ به نیازهای اساسی خود رفت. دستاندرکاران قدرت و برنامهریزان اقتصادی به سمت نگرشی حرکت کردند که امروزه آن را به گلوبالیسم (Globalism) یا جهانیگرایی میشناسیم. در چنین نگرشی بیش از هر زمان دیگری کشورها به همکاری و راهکارهای متقابل روی آوردند و از نوعی وابستگی مشترک در پیش بردن امور سخن گفتند.
نویسندهی کتاب موازنه، در ابتدا شرحی را از تاریخچهی گلوبالیسم و زمینههای شکلگیری آن ارائه میدهد و سپس، نقاط ضعف این ایدوئولوژی را برمیشمرد و از زوایای ناکارآمد آن میگوید. از نظر مایکل سولیوان، نگرش جهانی شدن در کنار تمام فواید و نکات ارزندهی خود، همچنان راهحل نهایی و کاملی برای نیازهای بشر نیست. او همچون دیگر منتقدان گلوبالیسم، دربارهی موج بیعدالتیهایی میگوید که پس از گسترش گلوبالیسم بر جهان امروز حاکم شده؛ وضعیتی که در نهایت بسیاری از کشورها را به سمت عدم تعادل اقتصادی، بدهیهای بیشتر و حتی فروپاشی سیاسی سوق میدهد.
از نظر نگارندهی کتاب موازنه، جهان دیر یا زود به همسطحسازی ثروت و موازنه در عرصهی قدرت نیاز پیدا خواهد کرد. مایکل سولیوان در کتاب خود از این تحول عظیم بهعنوان یک نقطهی عطف تاریخی یاد میکند و در ادامه به شرح جزئیات نظریهی خود میپردازد. مایکل سولیوان همچنین از راهحلهایی میگوید که به رشد اقتصاد جهانی در آینده و حل مشکلاتی مثل فقر و نارضایتی سیاسی کمک خواهد کرد. شاید بتوان کتاب موازنه را یک رویکرد آیندهنگر بر ایدئولوژیهای عظیم جهانی دانست؛ کتابی که با کمک گرفتن از تجریات و شکستهای گذشته، نقشهی راه روشن و موفقتری برای آیندهی جهان رسم میکند. این کتاب اولینبار در سال 2019 به انتشار درآمده و نسخهی فارسی آن ترجمهی رسول فروغ فرد و مریم هوشنگی کاری از انتشارات دنیای اقتصاد در دسترس شماست.
نکوداشتهای کتاب موازنه: مقصد دنیای پساجهانی شدن کجاست؟
- مایکل سولیوان در کتاب خود، لرزهها و تغییرات جزئی در تکنولوژی، اقتصاد بینالملل و جابهجایی قدرت در قرن اخیر را شرح میدهد. توصیههای او در باب احیای فرهنگ دموکراسی، برای ساختن جهانی باثبات، آرام و روبهرشد، لازم و ضروری است. (نیکلاس برنز، استاد دانشگاه هاروارد)
- نویسندهی کتاب موازنه اشارهی گستردهای به نظریات نویسندگان و متخصصان پیش از خود میکند و پیش از ترکیب منسجمی از پیشآگاهی و راهحلهای عملی ارائه میدهد. رویکردی جدید و قابلتأمل. (بررسی Kirkus)
کتاب موازنه: مقصد دنیای پساجهانی شدن کجاست؟ برای چه کسانی مناسب است؟
علاقهمندان به مباحث علوم سیاسی، اقتصاد سیاسی و اقتصاد بینالملل مخاطبان اصلی این اثر هستند.
در بخشی از کتاب موازنه: مقصد دنیای پساجهانی شدن کجاست؟ میخوانیم
احزاب سیاسی جدید به دلایل مختلفی میتوانند به مخالفت با دولتها برخیزند. تحولات اجتماعی باعث شده که بسیاری از احزاب بهویژه آنان که ریشههای ایدئولوژیکی قوی دارند، از میدان سیاسی خارج شوند. تغییر ساختار جمعیتی، حضور موثرتر زنان، شناخت اهمیت سلامت روان بهعنوان یک متغیر در هزینههای بهداشت و درمان (یکی از بزرگترین هزینهها در بیشتر کشورها)، تاثیر نهادهایی چندجانبه بر تصمیمگیری کشورها، تاثیر تکنولوژی بر جامعه و فضای کسبوکار و تشدید حس نابجایی در بسیاری از کشورها، همه و همه از مسائل نوظهور حوزهی سیاست است. از لحاظ تاریخی، بسیاری از احزاب تمایل دارند که با بدنهی جامعهی خود متناسب باشند.
شکاف بین راست و چپ، ناسیونالیسم، دین و آزادی همه در زندگی عمومی وارد شدهاند. برخی از این محورها در حال تقویتشدن هستند و برخی رو به زوالند. یک تغییر مهم، درک این قضیه است که مباحث چپ در مقابل راست برای تمایز احزاب سیاسی دیگر وجههی معتبری ندارد. چندین دلیل برای این جریان وجود دارد. اول اینکه احزاب راستگرا بهطورکلی در افزایش رشد اقتصادی ناکام بودهاند و دوم اینکه احزاب چپگرا در برابر گرایشهای جدید مثل تروریسم و مهاجرت بسیار آسیبپذیر شدهاند.
گرایشهای جدید در حوزهی سیاست باعث پیدایش احزاب جدید خواهند شد. برخی از این احزاب ممکن است مانیفستهای خود را بر اساس تقاضاهای فرامرزی تنظیم کنند. مانند احزاب سبز یا جنبش استیو بنن، که به دنبال پیوند با گروههای راستگرا در آمریکا و اروپا هستند. احزاب جدید ممکن است کوچک باشند، اما گاهی همین احزاب کوچک به احزاب اصلی تبدیل شده و ممکن است بر اساس اصول و موضوعاتی تکیه بزنند که احزاب فعلی درک روشنی از آنها نداشته باشند. برای مثال، بسیاری از احزاب نقش مذهب را در زندگی عمومی مردم نادیده میگیرند و تعداد معدودی از آنها میتوانند از طریق حس وطنپرستی یا هیمات ارتباط برقرار کنند بدون آنکه راستگرایی خود را نمایان کنند. دیگران با چارچوب نقش فناوری در اقتصاد و جوامع ستیزه میکنند و بسیاری از آنها در رفع چالشهای بهداشت عمومی شکست خوردهاند.
فهرست مطالب کتاب
فصل اول: موازنه
فصل دوم: موج در حال عقبنشینی است
فصل سوم: جهان به کدام سو میرود؟
فصل چهارم: موازنهگران توافقنامههای مردم
فصل پنجم: آیا آنها موفق خواهند شد؟
فصل ششم: کشورهای بزرگ یا قدرتمند؟
فصل هفتم: وستفالن در امور مالی
فصل هشتم: دنیای چندقطبی
فصل نهم: نظم جدید جهانی
فصل دهم: پروژه همیلتون
فصل یازدهم: چشمانداز آینده
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب موازنه: مقصد دنیای پساجهانی شدن کجاست؟ |
نویسنده | مایکل سولیوان |
مترجم | رسول فروغ فرد، مریم هوشنگی |
ناشر چاپی | انتشارات دنیای اقتصاد |
سال انتشار | ۱۴۰۲ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 356 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-497-140-9 |
موضوع کتاب | کتابهای اقتصاد سیاسی |