معرفی و دانلود کتاب سیمای رامبراند
برای دانلود قانونی کتاب سیمای رامبراند و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب سیمای رامبراند
کتاب سیمای رامبراند، نوشتهی چارلز ال می، زندگی این نقاش مشهور هلندی را بررسی میکند و نکات ارزشمندی دربارهی فراز و نشیبهای زندگی، مشکلات اقتصادی و مالی، نحوهی شکلگیری برترین آثار او و... ارائه میدهد. با خواندن این کتاب با زمانهی رامبراند و نحوهی زندگیاش و همینطور ارزش کارهای او آشنا میشوید و به نظارهی برترین نقاشیهایش مینشینید.
دربارهی کتاب سیمای رامبراند
رامبراند (Rembrandt)، نقاش مشهور قرن هفدهم هلند را یکی از برترین هنرمندان جهان میدانند و جایگاه او را در هنر نقاشی با شکسپیر در ادبیات یکسان میشمارند. انسانها در نقاشیهای رامبراند، زندهاند و فقط با یک نگاه به نقاشی میتوان حس و حال آنها را دریافت و متوجه احساساتشان شد. آنها هدف دارند و با این که در دنیای ساکن نقاشی حبس شدهاند اما چنان به تصویر درآمدهاند که میتوان حرکت را در هر یک از اجزای بدنشان دید. نور و سایهها نیز در آثار رامبراند، جزئیاتی بینظیر را به تصویر میکشند که محیط را هرچه پویاتر و واقعیتر جلوه میدهد. رامبراند در طول زندگی خود، تعداد زیادی پرتره کشیده است که در این میان، پرترههای شخصیاش بسیار قابل توجه هستند. با وجود زندگی هنری باشکوه، رامبراند هم مانند هر انسان دیگری، زندگی شخصی پرفراز و نشیبی داشته است. او هم مانند بسیاری از هنرمندان، همیشه درگیر مشکلات مالی بوده. اطلاعات موثق زیادی دربارهی زندگی شخصی این هنرمند در دسترس نیست. چارلز ال می (Charles L. Mee Jr) برای شناخت رامبراند که حدود 400 سال پیش زندگی میکرده است، تحقیق و پژوهش بسیاری کرده که نتیجهی آن کتاب سیمای رامبراند (Rembrandt's Portrait: A Biography) است. این کتاب ترکیبی است از نقد هنری، روزنامهنگاری تحقیقی و پژوهش تاریخی که هم زندگی شخصی و هم زندگی هنری رامبراند را مورد بررسی قرار میدهد.
کتاب سیمای رامبراند با پیشگفتاری دربارهی اهمیت این نقاش و کارهای هنریاش شروع میکند و سپس به بررسی زندگی او از کودکی میپردازد. چارلز ال می با این که ابراز میکند اطلاعات چندانی دربارهی زندگی شخصی رامبراند ندارد، اما از کوچکترین جزئیاتِ معدود اسنادی که از این هنرمند بزرگ بر جای مانده است استفاده میکند تا پازلی کامل از زندگی او به مخاطبان ارائه دهد. مادر و پدر و وضعیت خانوادگی، داستان اولین عشق رامبراند، حامیان مالی او، مشکلات معیشتی، شخصیت و منش او و... نکاتی است که چارلز ال می دربارهی زندگی شخصی این نقاش در کتاب سیمای رامبراند به تصویر میکشد. نویسنده همینطور با کاوش در تاریخ هلند، وضعیت اجتماعی و سیاسی زمانهی رامبراند و با تکیه بر دانش هنری خود، نقاشیهای پراهمیت رامبراند را بررسی میکند و به تشریح اهمیت هر یک از آنها میپردازد. نقاشیهایی نظیر درس تشریح، ارسطو در کنار مجسمهی نیمتنهی هومر، سوگند باتاویاییها، نمایندگان صنف پارچهفروشها و همینطور خودنگارههای او، در این کتاب تشریح میشود.
در کتاب سیمای رامبراند، تصاویر نقاشیهای مختلف این هنرمند در کنار توضیحات چارلز ال می آمده است تا خوانندگان سیر تغییر و تکامل نقاشیها را درک کنند. این کتاب را علیاصغر بهرامبیگی به خوبی ترجمه کرده است و انتشارات علمی و فرهنگی به چاپ رسانده.
کتاب سیمای رامبراند برای چه کسانی مناسب است؟
کتاب سیمای رامبراند برای دانشجویان و علاقهمندان به زندگینامه، تاریخ هنر، نقاشی و نقد هنری بسیار خواندنی است.
در بخشی از کتاب سیمای رامبراند میخوانیم
در تابلوی سیاهقلم رامبراند، همۀ اشخاص یادشده در روایت متی حضور دارند: در جانب چپ تابلو فریسیان دور هم آمدهاند و سرگرم گفتوگو هستند و میخواهند پرسشهایی موذیانه مطرح سازند. در جانب راست تابلو انبوه عظیمی از مردم بینوا، سرخورده، و جماعتی از بیماران به مسیح روی آوردهاند تا از او چارهجویی کنند و شفا بطلبند. درست در برابر مسیح زنی جوان ایستاده و کودک خردسالش را به جلو آورده است. پطرس قدیس، که در کنار مسیح ایستاده است، دستش را به نشانۀ عتاب جلو آورده است تا مانع نزدیک شدن آن زن گردد. در سمت چپ این زن جوان، همان مرد جوان ثروتمند دیده میشود که به حالت زاری بر زمین افتاده و سرش را در دستش گرفته است (در طرف راست تابلو، از دروازۀ شهر شتر جمازهای به درون میآید و رامبراند این منظره را از آن سو در تابلو آورده است تا خاطر کسانی را که میخواهند همۀ قسمتهای یک روایت مذهبی یا تاریخی را در تابلو ببینند خشنود ساخته باشد).
رامبراند نکتههایی هم از خود بر روایت متی افزوده است: در جانب چپ پیشزمینۀ تابلو، مردی توانگر با جامهای آراسته دیده میشود که به سخنان مسیح اعتنایی ندارد و با دو نفر از اطرافیانش در حال گپ زدن است. پسربچهای و سگی در همان نزدیکی سرگرم بازی هستند و سگ به سوی پای کودکی شیرخوار دهان گشوده است. اغلب توانگرانی که در تابلو دیده میشوند بین خود به گفتوگو سرگرم هستند. آن جماعت بینوا و درمانده نیز که امید دیگری ندارند با همۀ علاقهشان به سخنان مسیح گوش فرادادهاند.
تا دهۀ ۱۵۱۰، زمانی که نخستین تابلوهای سیاهقلم در آلمان پرداخته شد، گراوور تصویری نظیر آنچه رامبراند پدید آورده بود به شیوۀ حکاکی ساخته میشد. یک استاد فن حکاکی با قلم مخصوص بر روی صفحهای مسین شیارهای ژرفی پدید میآورد. این شیارها مرکبی را که بر آن ریخته میشد در خود نگاه میداشت و وقتی صفحۀ کاغذی بر روی این صفحۀ مسین فشرده میشد آن مرکب را به خود جذب میکرد. ولی یک استاد سیاهقلمپرداز نخست صفحۀ مسین را با قشری از موم میپوشاند و آن گاه با یک ابزار نوکتیز به نرمی خراشهایی در قشر موم ایجاد میکند تا نقشهای دلخواه را بر سطح مس نمودار سازد.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
فصل اول: زندگینامهای در سیصدوپنجاه کلمه
فصل دوم: چشماندازهای یک سرزمین
فصل سوم: چشماندازهای شهری
فصل چهارم: راستۀ هنرمندان
فصل پنجم: نخستین نقاشی رامبراند که از آن اطلاع داریم
فصل ششم: ناکامی در دوران نوجوانی
فصل هفتم: تابلوی مسیح در روستای امائوس
فصل هشتم: نقاشی به عنوان حرفه
فصل نهم: بازار داد و ستد تابلوهای نقاشی
فصل دهم: چهرهنگاری از توانگران و سرشناسان
فصل یازدهم: تشریحِ درس تشریح، نخستین نقاشی ممتاز رامبراند
فصل دوازدهم: امضای رامبراند
فصل سیزدهم: زن محبوب رامبراند
فصل چهاردهم: در طلب استقلال
فصل پانزدهم: چگونه باید با یک حامی کنار آمد؟
فصل شانزدهم: سوداگر تابلوهای نقاشی
فصل هفدهم: استادی گرانمایه
فصل هجدهم: بر فراز قلۀ کامروایی
فصل نوزدهم: نامههایی به هوئیگنس
فصل بیستم: چهرهنگاری رامبراند از خودش به سال ۱۶۴۰
فصل بیستویکم: استخوانهای گدازان او
فصل بیستودوم: تشریح یک تابلوی شاهکار پاسدار شبانه
فصل بیستوسوم: در سراشیب گرفتاریهای مالی
فصل بیستوچهارم: سالهای سختی و تنگدستی
فصل بیستوپنجم: در فرودی هر چه بیشتر
فصل بیستوششم: یک گراوور صدگیلدری
فصل بیستوهفتم: تشویشها و دردسرهای خرج بیش از دخل
فصل بیستوهشتم: تشریح یک تابلوی شاهکار ارسطو در کنار مجسمۀ نیمتنۀ هومر
فصل بیستونهم: هندریکیه به شورای کلیسا فرا خوانده میشود
فصل سیام: تصویر هندریکیۀ عریان
فصل سیویکم: تصویر رامبراند در کسوت نقاش
فصل سیودوم: اعلام ورشکستگی
فصل سیوسوم: چهرهنگاری رامبراند از خودش به سال ۱۶۵۸
فصل سیوچهارم: خانۀ جدید
فصل سیوپنجم: تشریح یک تابلوی شاهکار سوگند باتاویاییها
فصل سیوششم: تشریح یک تابلوی شاهکار: نمایندگان صنف پارچهفروش
فصل سیوهفتم: طاعون
پیگفتار
نامهای مندرج در کتاب و ضبط انگلیسی آنها (فارسی انگلیسی)
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب سیمای رامبراند |
نویسنده | چارلز ال می |
مترجم | علی اصغر بهرام بیگی |
ناشر چاپی | انتشارات علمی و فرهنگی |
سال انتشار | ۱۴۰۱ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 464 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-121-218-5 |
موضوع کتاب | کتابهای زندگینامه هنرمندان، کتابهای نقد هنری |