معرفی و دانلود کتاب زندگی در باتلاق فریب
برای دانلود قانونی کتاب زندگی در باتلاق فریب و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب زندگی در باتلاق فریب
آیا تا به حال شده در مورد مسئلهای به خودتان دروغ گفته باشید و پس از مدتی در مورد غیرواقعی بودن آن دچار شک و تردید شوید اما دلیلش را ندانید؟ اگر به دنبال پاسخ این سوال هستید، کتاب زندگی در باتلاق فریب برای شماست. دانیل گلمن در این اثر یکی از قابلیتهای خاص انسانها را به نام خودفریبی، مورد بررسی قرار میدهد که نقشی کلیدی در زندگی و بقای روانی آنها دارد.
دربارهی کتاب زندگی در باتلاق فریب:
اگر ساعاتی از زندان مشغلههای ذهنی روزمره بیرون بیاییم و کمی بر رویدادهای اطرافتان و حتی اتفاقاتی که ظرف همین یک هفتهی گذشته رخ دادهاند متمرکز شویم، میتوانیم مواردی را بیابیم که نتوانستهایم و یا شاید نخواستهایم به آنها توجه و درکشان کنیم: نگاههای حریص و خائنانهی همسرمان به رهگذران، سیلی زدن پدری به صورت پسرش در مکانی عمومی، بیاحترامی و متلکپرانی جوانی گستاخ به پیرزنی سالخورده و ... . چه بسیارند خاطراتی که در ذهن خود پنهان کردهایم و با لایههای درهم تنیدهای از افکار خودفریبانه، آنها را پوشاندهایم، مبادا روزی همانند لاشههایی متعفن سربرآورند و زندگی را برای ما جهنم کنند.
دانیل گلمن در کتاب زندگی در باتلاق فریب (Vital lies, simple truths) پدیدهای به نام خودفریبی را در تمام ابعاد زندگی مورد بررسی قرار میدهد؛ همین ندیدنها، نشنیدنها، نادیده گرفتنها و ... که گاهی اوقات متوجهشان میشویم اما بیتفاوت از کنارشان میگذریم، غافل از اینکه در لایههای درونی ذهنمان نفوذ میکنند و بزرگتر میشوند. شاید روزی با یک اتفاق خیلی کوچک همانند زخمی کهنه سرباز کنند و زندگیمان را به طور کل تحت تأثیر قرار دهند. چه بسیارند قهرمانان و دانشمندانی که تحت تأثیر تجربیات اضطرابآور دوران کودکیشان، پس از یک عمر تلاش و تحصیل، ناگهان از عرش به فرش میرسند و به اعتیاد و انحرافات دیگر رو میآورند.
خودفریبی ویژگی یا تواناییست که ما انسانها به راحتی میتوانیم ذهن و فکر خود را منحرف کنیم و درست همانطور که به دیگران دروغ میگوییم، به خودمان هم دروغ بگوییم؛ بدون شک پس از مدتی ذهنمان آنها را میپذیرد و باور میکند تا روزی فرا میرسد که آنقدر در لحظههای زندگی خود را فریب دادهایم که تمام این دروغها بخشی از وجودمان شدهاند!
خودفریبی از طریق راههای گوناگون و برای دستیابی به اهداف و مقاصد مختلف توسط افراد صورت میگیرد. دانیل گلمن در این کتاب نشان میدهد که چطور صمیمیترین روابطمان و حقایق سادهی زندگیمان را با دفن افکار و خاطرات تلخ، دچار انحراف میکنیم. در واقع خودفریبی همانند سپر دفاعی برای ما انسانها عمل میکند تا به وسیلهی آن از خودمان محافظت کنیم. اگرچه این ویژگی یا توانایی میتواند در مواردی مفید و خوشایند باشد اما در عین حال میتواند خطرناک و حتی مرگبار هم باشد.
برای مثال فردی را نظر بگیرید که به دنبال شغلی است و در رزومهی خود مهارتها و سوابقی را اضافه میکند که تا به حال تجربه نکرده است یا فردی که برای اینکه یک مدرک تحصیلی داشته باشد بدون اینکه به دانشگاه برود با پرداخت پول آن را میخرد و ... . همگی در ابتدا میدانند که این ادعاها الکی هستند اما در ظاهر خوشحال و راضیاند و بعد از گذشت زمان کم کم این فریبها را باور میکنند. این ویژگی یا خصلت انسانی همانند یک تیغهی دولبی است که هم میتواند منجر به موفقیت و رشدمان شود و هم میتواند منجر به تباهی و نابودیمان گردد. به همین دلیل ما به عنوان یک انسان باید به این خصلت درونیمان توجه بیشتری نشان دهیم تا به زندگیمان آسیبی وارد نشود.
کتاب زندگی در باتلاق فریب برای چه کسانی مناسب است؟
اگر به مباحث رواشناسی علاقه دارید و میخواهید چرایی بسیاری از رفتارها و گفتارهای خود را بدانید، خواندن این کتاب به شما توصیه میشود.
با دانیل گلمن بیشتر آشنا شویم:
نویسنده و روزنامه نگار حوزه علم که توانست مفهوم هوش هیجانی را به خوبی در کتابش توضیح دهد، دانیل گلمن (Daniel Goleman) آمریکایی است. او دکترای روانشناسیاش را از دانشگاه هاروارد گرفته و سالهاست که برای مطبوعات مختلف همچون نیویورک تایمز و نشریه کسبوکار هاروارد مینویسد و مدتی نیز سردبیر مجله روانشناسی امروز بوده است.
او درباره مغز و علوم رفتاری تحقیقات فراوان کرده و در سال 1995 به خاطر نوشتن کتاب هوش هیجانی معروف شد و این اثر توانست به مدت یک سال و نیم در لیست پرفروشترین کتابهای نیویورک تایمز قرار بگیرد و به 40 زبان دنیا ترجمه شود.
گلمن علاوه بر نوشتن کتابهای خود در زمینه هوش هیجانی و عاطفی، به موضوعاتی نظیر خود فریبی، خلاقیت، مراقبه، یادگیری اجتماعی و عاطفی و بحران زیست محیطی توجه نشان داده و درباره آنها نوشته است.
این نویسنده آمریکایی از طرف انجمن روانشناسی آمریکا به خاطر تلاشهایش در انتقال علوم رفتاری به مردم تقدیر شده است. علاوه بر این دانیل گلمن برای پیشبرد تحقیقاتش در زمینه هوش هیجانی، لابراتواری را در دانشگاه ییل تاسیس کرده که به مرکز هوش هیجانی شهرت دارد.
برخی از آثار ترجمه شده گلمن عبارتند از: «هوش محیط زیستی، تمرکز سه گانه، کاربرد هوش هیجانی در محیط کار، هوش عاطفی، هوش اجتماعی، باتلاق فریب و...»
در بخشی از کتاب زندگی در باتلاق فریب میخوانیم:
گرچه موضوع مکانیک ذهن مدتها موضوع مورد بحث محافل روانشناسی بوده است، اما این زیگموند فروید بود که با ارائهی دیدگاه جدید خود دربارهی مکانیک ذهن توانست دراین رقابت، پیشگام باشد. در سال 1900، فروید در فصل هفتم کتاب تعبیر خواب الگویی ارائه کرد که در آن نحوهی عملکرد ذهن در برخورد با دادههای دریافتی به شکلی مبسوط و جامع بررسی شده بود. الگویی که فروید ارائه داد، از این نظر شاخص و درخور اعتناست که در پیشبینی آنچه طی حدود هفتاد و پنج سال، به بهترین فهم و استنباط ما از فرایندهای ذهنی مبدل شده، موفق عمل کرده است. فرایندهایی که ذهن به واسطهی آنها به دریافت، استفاده و ذخیرهی دادههای دریافتی میپردازد و این فرایندها، مستعد سوگیری و تأثیرپذیری توسط توازن بین اضطراب و توجه هستند.
در الگوی فروید، چند ایستگاه برای ذهن متصور شده است. دو ایستگاهی که در ابتدا و انتهای مسیر قرار دارند با علم روانشناسی زمانهی او از لحاظ الگوی کلی هماهنگ بودند که این طرح در مقام موفقیتی چشمگیر، طرحی برای شناسایی مبنا و منشأ عصبی بازتابها (= رفتارهای غیرارادی و غیرانتخابی) ارائه میداد. رشتهی بازتابهای غیرارادی (محرک - پاسخ) در آن برهه بسیار شناخته شده و مقبول بود و فروید با تکیه بر این نظریه، طرح خود را ارائه کرد. اولین نقطه در ساختار دستگاه عصبی ارائه شده توسط فروید، «ادراک» بود، که ذهن در این نقطه، محرکهای حسی را جذب و تحلیل میکند. نقطهی آخر در این ساختار، به فعالیت حرکتی یا «پاسخ» مربوط میشد.
فهرست مطالب کتاب
سخن مترجم
پیشگفتار
مقدمهی مؤلف
بخش اول: درد و توجه
افکار مربوط به دریده شدن توسط یک شیر
رابطهی میان درد و توجه
چرا توجه تقلیل یافته به تسکین درد میانجامد؟
رنج روانی به انسداد و سکونِ شناختی منجر میشود
اضطراب، استرسِ انحراف یافته است
تهدید همان چیزی است که آن را تهدید تلقی میکنید
آرامش برای پذیرفتن چیزی که قادر به تغییرش نیستیم
بخش دوم: ماشین ذهن
الگوی فروید برای ذهن
فیلتر هوشمند
گنجایش ذهن ما چقدر است؟
بستههایی که معلومات کسب شده وارد آنها میشوند
شناخت و فهم «ادراک»
توقف در محدودهی خودآگاه الزامی نیست
بخش سوم: اسراری دربارهی ”خود“
حافظهی جان دین
کسی که گذشتهاش را کنترل میکند، در واقع بر آیندهاش مسلط است
ساختار «خود»: منِ خوب، منِ بد و انکارِ من
ادراکِ آنچه نباید درک شود
اسراری که بر خود میپوشانیم
فراموشی و فراموش کردن اینکه فراموش کردهایم
وضعیت متناقض برای درمانگر
بخش چهارم: شناخت، خالق شخصیت است.
گونههای نوروتیک
کارآگاه
کالبدشناسی زره روانی
خرده وقایع: مواضعی دفاعی که از قبل پیروزند
نحوهی پرورش بیمار مبتلا به پارانویا
بخش پنجم: ”خودِ“ جمعی
مفهوم ”ما“
خودِ خانوادگی
آداب خانوادگی در نقش حافظهی گروهی
بازی خانوادهی خوشبخت
تفکر گروهمحور
فرمولی برای شکستهای مفتضحانه
تفکر گروه محور در خانوادهی یکپارچه
بخش ششم: ساختار واقعیت اجتماعی
واقعیتی برگرفته از وفاق جمعی
خلق واقعیات محض
محدودیتها و آزادیهای مرتبط با چهارچوبها
نگاههای خیرهای از روی حسن سلوک
چیزی که درکش نمیکنید، به شما صدمهای نمیزند
آنچه که نمیتوان پرسید
گردش اطلاعات در بستر آزاد اجتماعی
ختم کلام...
عارضهای کهن و درمان آن
مزایای خودفریبی
دروغهای بزرگی که برای پوشاندن حقایق کوچک میگوییم
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب زندگی در باتلاق فریب |
نویسنده | دانیل گلمن |
مترجم | رامین بختیاری |
ناشر چاپی | انتشارات نسل نواندیش |
سال انتشار | ۱۳۹۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 487 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-236-310-0 |
موضوع کتاب | کتابهای روانشناسی بالینی |