معرفی و دانلود کتاب روانشناسی ورزشی به زبان ساده
برای دانلود قانونی کتاب روانشناسی ورزشی به زبان ساده و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب روانشناسی ورزشی به زبان ساده
کتاب روانشناسی ورزشی به زبان ساده نوشتهی فرشاد نجفیپور، آسبد نوارف و آرش شیخلر، به جنبههای روانشناسی ورزش میپردازد و از اهمیت و نقش ورزش در سلامت انسان سخن میگوید و عوامل موفقیت یک ورزشکار را در زندگی حرفهای برمیشمارد.
درباره کتاب روانشناسی ورزشی به زبان ساده:
ذهن یک ورزشکار مهمترین ابزار برای او محسوب میشود. مغز دستگاهی اعجاببرانگیز در بدن انسان است که وظیفه تنظیم و کنترل ضربان قلب، تنفس و تمام بدن را بر عهده دارد؛ از این رو کانون و مرکز موفقیت ورزشکاران مغز آنهاست. همگان میدانند که آمادگی بدنی و فنی و همچنین استعداد هر شخص تأثیر بهسزایی بر موفقیت ورزشکار دارد، اما اغلب افراد از میزان اهمیت ذهن و چگونگی بهرهمندی از آن آگاه نیستند.
در واقع ذهن از نیرومندترین ابزار ورزش است که توانایی بازنده یا برنده کردن ورزشکار را دارد. با درک میزان قدرت ذهن و مهارت بهرهمندی از آن میتوان عملکردش را بهبود بخشید. ورزشکار باید بیاموزد اضطراب حاصل از مسابقه را کنترل کند، از تصویرسازی و تمرین ذهنی برای بهبود عملکرد بهره بگیرد، اعتمادبهنفساش را افزایش دهد، هدفی برای خود برگزیند و برای دستیابی به آن بجنگد، اختلافهای بین خود، مربی و همتیمیهای دیگرش را مدیریت کند و...
سرسختی ذهنی و استعداد هیچ ربطی به هم ندارند. بسیاری از ورزشکارها کاملاً مستعدند؛ اما وقتی تحت فشار یا موقعیتهای پیشبینینشده قرار میگیرند، مشکل پیدا میکنند. برخی ورزشکارها چندان مستعد نیستند؛ اما انعطافپذیری و توان بازیابی دارند و هیچ چیز هم مانعشان نمیشود. سرسختی ذهنی هم ذاتی و هم اکتسابی است، ثابت نیست و تغییر میکند. اگر کسی بلد باشد میتواند آن را بسازد.
سرسختی ذهنی یکی از واجبات برای موفقیت در ورزش است. اگر موفقیت در ورزش ساده بود، به سرسختی ذهنی احتیاج نداشتیم؛ اما همه میدانند که نخبگی در ورزش نیازمند چندین سال کار سخت است. بدون سرسختی ذهنی ورزش به سرانجام نمیرسد. نخبه شدن بسیار مشکل و نیازمند تلاش، مقاومت و انعطاف است. ورزش قهرمانی پر از لحظات پیشبینینشده و فشارهای جسمی و روحی است. دوبار تمرین در روز، بیرون نشستن، باختن، آسیب و... هم بخشی از سختی ورزش قهرمانی است. فقط کسی که ذهن سرسخت دارد قهرمان میشود.
کتاب روانشناسی ورزشی به زبان ساده برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب به همه ورزشکاران و تمام کسانی که در حوزه ورزش فعالیت میکنند پیشنهاد میشود.
در بخشی از کتاب روانشناسی ورزشی به زبان ساده میخوانیم:
اولین شرط اعتمادبهنفس این است که به خود اجازه دهیم اعتمادبهنفس را حس کنیم. وقتی سخت تمرین و بتوانیم مهارتهای ورزشی خود را به بهترین شکل تقویت کنیم، میتوانیم حس اعتمادبهنفس واقعی را در خود پرورش دهیم. وقتی این موضوع را بدانیم، میتوانیم به خود اجازه دهیم مغرور باشیم و تلاش کنیم اعتمادبهنفس خود را به دیگران نشان بدهیم. غرور یکی از نتایج رفتاری وجود اعتمادبهنفس و توانایی واقعی است. غرور فضای لازم را برای عرضاندام و نشاندادن قابلیتها فراهم میکند و زیر سایه غرور درست میتوانیم به بهترین نتایج ممکن در مسابقه دست پیدا کنیم.
اعتمادبهنفس یکی از ویژگیهای فردی است و فقط به فرد ارتباط دارد. اگر دیگران اعتمادبهنفس ندارند، به این معنی نیست که در اوج مسابقه باید از نشاندادن مهارتهای خود شرم کنیم. اینکه دیگران اعتمادبهنفس ندارند، مشکل ما نیست! البته این را هم بدانیم که اگر با آنها با طعنه و تمسخر رفتار کنیم، آنگاه گستاخیم (که این اصلاً مطلوب نیست)؛ اما اگر دقیقاً کاری را انجام دهیم که در تمرینات برای آن زحمت کشیدهایم و خود را برای آن آماده کردهایم، در آن صورت اعتمادبهنفس واقعی خود را نشان دادهایم.
چرخه اعتمادبهنفس با این اعتقاد شروع میشود که میتوانیم کاری را انجام دهیم. فرض کنیم اعتقاد این است که «من میتوانم در کاری که شروع کردهام، موفق شوم». گام بعدی این است که تلاش کنیم واقعاً در این کار موفق شویم. در زمان مناسب از فرصتها استفاده و خطر کنیم. هرچه بیشتر مهارت پیدا کنیم، خطرها معقولتر و ارزشمندتر خواهند بود و باعث میشوند در ذهن خود بگوییم: «من میتوانم این کار را انجام دهم! من روزهای بعد حتی کارهای سختتر از این را انجام خواهم داد».
فهرست مطالب کتاب
مقدمه: ذهن: سلاح مخفی ورزشکار
فصل اول: سرسختی ذهنی
فصل دوم: هدف و انگیزه دو نیمه سیباند
فصل سوم: که آتشی که نمیرد همیشه در دل ماست
فصل چهارم: اعتمادبهنفس
فصل پنجم: هنر تمرکز
فصل ششم: تصویرسازی ذهنی
فصل هفتم: گفتوگو با خود
فصل هشتم: برنامهریزی ورزشی
فصل نهم: عادت چگونه میتواند کارایی ورزشکار را افزایش دهد؟
فصل دهم: مهار فشار
فصل یازدهم: مدیریت بر انرژی
فصل دوازدهم: چگونه ناکامیهای خود را مدیریت کنیم و به وضعیت عادی اعتمادبهنفس خود بازگردیم؟
فصل سیزدهم: ایجاد ارتباط تیمی
فصل چهاردهم: تیم را بهسوی پیروزی هدایت کنیم: ورزشکاران چگونه میتوانند نقش رهبری تیم را به عهده بگیرند؟
فصل پانزدهم: کار گروهی
فصل شانزدهم: مربیگری بهروز
فصل هفدهم: روانشناسی ورزشی در محل کار
فصل هجدهم: ما میتوانیم رقیبی سرسختتر باشیم
فصل نوزدهم: مهار استرس
حسن ختام
منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب روانشناسی ورزشی به زبان ساده |
نویسنده | فرشاد نجفی پور، آسبد نوارف، آرش شیخ لر |
ناشر چاپی | انتشارات نسل نواندیش |
سال انتشار | ۱۳۹۸ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 280 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-220-022-0 |
موضوع کتاب | کتابهای علوم ورزشی |