معرفی و دانلود کتاب روانشناسی تحلیلی: تئوری و کارکردها
برای دانلود قانونی کتاب روانشناسی تحلیلی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب روانشناسی تحلیلی: تئوری و کارکردها
روانشناسی یونگی حاوی مفاهیم و اصطلاحات ویژهای چون ناخودآگاه و کهن الگو است که ساختاری منظم برای تحلیل عمق روان انسان فراهم میکند. کتاب روانشناسی تحلیلی که شامل پنج سخنرانی از کارل گوستاو یونگ میشود، یکی از منابع معتبر در این زمینه و در حکم مقدمهای بر قواعدی است که پایههای فعالیت یونگ بر آن بنا نهاده شده است. این کتاب که در گروه کتابهای روانشناسی تحلیلی قرار دارد، به صورتی سازمان یافته و درعینحال به زبانی ساده و غیررسمی، برای متخصصان و عموم مردم کاربرد خواهد داشت.
دربارهی کتاب روانشناسی تحلیلی
روانشناسی تحلیلی، شاخهای از روانکاوی است که کارل گوستاو یونگ (Carl Gustav Jung) آن را پایهگذاری کرد. این مکتب بر مفاهیمی همچون ناخودآگاه شخصی و جمعی، آرکیتایپها (کهنالگوها)، تیپهای شخصیت، بازی فعال خیالپردازی و فرایند خودسازی تأکید دارد و یونگ از طریق روشهای این مکتب و تأکید بر تجربههای نمادین، اسطورهها و رؤیا، از طرفی ساختار ذهن را بررسی کرده و از سوی دیگر، معنای عمیق زندگی را کاویده است. در پاییز 1935، وی مجموعهای پنجگانه از سخنرانیها را در کلینیک تاوی استوک لندن ارائه داد و در آنها، دربارهی مباحث این شاخه از روانشناسی سخن گفت. این سخنرانیها بعدها در کتابی با عنوان روانشناسی تحلیلی (Analytical Psychology: Its Theory and Practice) گرد هم آمدند.
کارل گوستاو یونگ در کتاب روانشناسی تحلیلی ابتدا ساختار ذهن ناخودآگاه را، از ناخودآگاه شخصی و جمعی گرفته تا مجموعهی آرکیتایپها و کمپلکسها، معرفی میکند؛ سپس روشهای پژوهشی خود را مانند آزمون تداعی واژه، تحلیل رؤیا و خیالپردازی فعال توضیح میدهد تا لایههای پنهان ذهن را بررسی کند. به طور واضحتر میتوان گفت در این سخنرانیها، روش نمادین یونگ در تعبیر رؤیاها، به منظور دستیابی به لایههای عمیقتر ناخودآگاه مطرح شده، تکنیکهایی برای برقراری ارتباط مستقیم با محتویات ناخودآگاه و بازتاب الگوهای ناخودآگاه تشریح میشود. سپس یونگ توضیح میدهد که چگونه میتوان با برقراری تعادل بین خودآگاه و ناخودآگاه به رشد فردی رسید.
یونگ در هر جلسه به موضوعی کلیدی همچون ساختار روان، تحلیل رؤیا، تست ارتباط واژهای و خیالپردازی فعال میپردازد و در پایان هر سخنرانی، سؤالات و نقدهایی از سوی شرکتکنندگان از جمله اساتیدی چون ویلفرد بیون (Wilfred Bion) مطرح میشود. طرح این پرسش و پاسخها در عمق بحث تأثیرگذار هستند و به واضح شدن موضوعات کمک میکنند. ضمناً کتاب روانشناسی تحلیلی شامل مقدمهای به قلم ادوارد آرمسترانگ بنت (Edward Armstrong Bennet)، روانپزشک و تحلیلگر یونگی برجسته، است که باعث شده این اثر به یک متن آکادمیک و مستند تبدیل شود.
کتاب روانشناسی تحلیلی برای خوانندهی عمومی هم قابلفهم است. ضمن آنکه ساختار ذهن و مجموعهای از روشها و مفاهیم اصلی یونگ را تعریف و تشریح میکند. همچنین پرسش و پاسخهای کتاب فضایی تعاملی را بهوجود میآورد که ابزاری برای پژوهشهای ژرفتر و نگاه انتقادی به روانشناسی تحلیلی خواهد بود.
کتاب حاضر را نشر مصدق، زیر مجموعهی انتشارات جامی، با ترجمهی سیمین بابایی منتشر کرده است.
کتاب روانشناسی تحلیلی برای چه کسانی مناسب است؟
دانشجویان، پژوهشگرانی یا همهی کسانی که دوست دارند با روانشناسی یونگی آشنا شوند، میتوانند از این کتاب بهرهمند شوند.
در بخشی از کتاب روانشناسی تحلیلی: تئوری و کارکردها میخوانیم
خانمها و آقایان، من دیروز به بررسى عملکرد خودآگاه پرداختم و امروز مىخواهم مسئلهى کارکرد ذهن را به پایان ببرم. اگر ما وجود فرآیندهاى ناخودآگاه را نادیده بگیریم، گفت و گو دربارهى ذهن انسان تکمیل نمىشود. اجازه دهید به طور خلاصه اندیشههاى شب گذشته را برایتان تکرار کنم.
ما نمىتوانیم مستقیماً به فرآیندهاى ناخودآگاه بپردازیم، زیرا این فرآیندها در دسترس و قابل فهم نیستند. ما مىتوانیم از طریق پیامدهاى این کارکردها به آنها دست یابیم. ما با توجه به خصوصیات خاص این پیامدها فرض مىکنیم که مىبایست چیزى در وراى خاستگاه آنها وجود داشته باشد. ما این قلمرو تاریک را ذهن ناخودآگاه مىنامیم.
در وهلهى اول محتواى برون روانى خودآگاه از محیط پیرامونِ افراد و از طریق دادههاى حواس شکل مىگیرد. در وهلهى دوم منابع دیگرى از قبیل حافظه و فرآیندهاى تشخیص و قضاوت در شکلگیرى محتواى خودآگاه دخیل هستند؛ این منابع به قلمروى درون روانى تعلق دارند. سومین منبعِ محتواى خودآگاه، از بخش تاریک ذهن یا ناخودآگاه سرچشمه مىگیرد. ما به واسطهى کارکردهاى درون روانى ویژهاى که تحت کنترل اراده نیستند، به آنها دست مىیابیم. این کارکردها ناقلهایى هستند که محتواى ناخودآگاه را به سطح خودآگاه مىرسانند.
از اینرو فرآیندهاى ناخودآگاه به طور مستقیم قابل مشاهده نیستند، اما پیامدهاى فرآیندهایى که در خودآگاه نمود مىیابند به دو گروه تقسیم مىشوند؛ دستهى اول شامل محتوایى مشخص که منشاء فردى دارند، این محتوا حاصل تجربیات شخصى یا فرآیندهاى غریزى هستند که کلیت شخصیت را مىسازند. از این گذشته آنها محتواى فراموش شده یا سرکوب شده و خلاق به شمار مىآیند. این محتویات اصلا عجیب نیستند. ممکن است در افراد دیگر این مسائل به صورت خودآگاه باشند. برخى افراد از مسائلى آگاهند که دیگران هیچ اطلاعى دربارهى آنها ندارند. من این قبیل محتویات را ذهن نیمه خودآگاه یا ناخودآگاه شخصى مىنامم؛ زیرا تا آنجایى که من متوجه شدهام این محتویات از اجزاى شخصى شکل گرفتهاند و کلیت شخصیت انسان را مىسازند.
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب روانشناسی تحلیلی: تئوری و کارکردها |
نویسنده | کارل گوستاو یونگ |
مترجم | سیمین بابایی |
ناشر چاپی | انتشارات مصدق |
سال انتشار | ۱۴۰۱ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 248 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-6640-36-7 |
موضوع کتاب | کتابهای ضمیر ناخودآگاه، کتابهای روانشناسی بالینی |