معرفی و دانلود کتاب غول درون: ضمیر ناخودآگاه شما چگونه کار میکند و چگونه از آن استفاده کنیم؟
برای دانلود قانونی کتاب غول درون و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب غول درون: ضمیر ناخودآگاه شما چگونه کار میکند و چگونه از آن استفاده کنیم؟
تصور کنید چیزی در مغز شما خانه کرده است که از آن بیخبرید و بدون اطلاع شما، هر کاری که دلش بخواهد انجام میدهد. او ضمیر ناخودآگاه شماست که در برابرش هیچ چارهای جز مدارا کردن ندارید. کتاب غول درون نوشتهی هری کارپنتر، تصویری روشن از ضمیر ناخودآگاه انسان ساخته و ظرفیتهای این بخش حیاتی از وجود او و قدرت ذهنش را معرفی میکند.
دربارهی کتاب غول درون
بخش عمدهای از تصمیمهای ما در زندگی به عهدهی بخشی از ذهن و روان ماست که هیچ هویت مشخصی ندارد. جالب اینجاست که این بخش مرموز هیچ شباهتی به دیگر اندامهای بدن ندارد و ابعاد و اندازهای هم برای آن قابل تصور نیست. ما در لایههایی از روان و ذهن خود چیزی به نام ضمیر ناخودآگاه داریم که قلمروی او در یک امپراطوری بیکران هم جای نمیگیرد. ضمیر ناخودآگاه ما از دوران کودکی پرورش مییابد و همراه دیگر اعضای بدن متحول میشود. کتاب غول درون (The Genie Within) نوشتهی هری کارپنتر (Harry Carpenter)، این موضوع جذاب را بررسی کرده و برخی از خصلتهای مهم ضمیر ناخودآگاه انسان را نمایان میسازد.
در زندگی فراز و فرود بسیار هست و نمیشود برای همهی برنامهها و اهداف آینده، برنامهریزی کرد. برخی از برنامههای ما اشتباه از آب در میآیند و خیلی از کارها ممکن است مطابق با آنچه برنامهریزیکرده بودیم، پیش نروند. ما همیشه نگران آینده هستیم و به نیرویی احتیاج داریم که ذهن ما را نسبت به آنچه قرار است تجربه کنیم، آماده کند. با این وجود هیچ تضمینی نیست که اگر با کمک یک راهنمای دلسوز و کسب مهارتهای خودشناسی به انجام امور بپردازیم، در همهی موارد به نتیجهای مطلوب دست پیدا کنیم. چرا که ما در ذهن خود از ضمیر ناخودآگاه فرمان میگیریم و او نیز تحت کنترل دادههایی عمل میکند که بازشناسی این دادهها، بدون دانش تخصصی دشوار است. بنابراین ضمیر ناخودآگاه میتواند به راحتی جلوی برنامههای آیندهی ما را گرفته و مسیر خوشبختی را به گودالی سیاه و شکستی ناامیدکننده هدایت کند. هری کارپنتر در کتاب غول درون، تلاش میکند مخاطب را از این مشکل نجات دهد.
ما در سنین کودکی بههیچوجه به سراغ افکار منفی نمیرویم و تنها در صورتی گریان و غمگین میشویم که چیزی یا کسی باعث ترس و خشم ما شده باشد. کودکان در ارتباط با اطرافیان خود، احساسات مختلفی را تجربه میکنند. این که والدین از چه زبانی برای روحیه بخشیدن به آنها استفاده کنند نیز بسیار مهم است. یکی از نکاتی که در کتاب غول درون مورد توجه قرار گرفته است، پرورش ضمیر ناخودآگاه در دوران کودکی است. این کتاب با ایدههای درخشان هری کارپنتر به یکی از کتابهای موفق و پرمخاطب تبدیل شده و با در محوریت قرار دادن ضمیر ناخودآگاه بهعنوان یکی از حیاتیترین عناصر زندگی انسان، تمرینهای مفیدی برای والدین ارائه میکند.
هری کاپنتر در جریان بررسی و تحقیق مفصلی که در زمینهی روانشناسی و آسیبهای ذهنی انجام داده است، دوران کودکی را در شکلگیری بخش عمدهای از عادتها و رفتارهای ذهنی انسان مؤثر میداند. نویسندهی کتاب غول درون، با لحنی دلنشین مخاطب خود را متوجه آسیبهای جبرانناپذیری میکند که در دوارن کودکی به ضمیر ناخودآگاه او وارد شده است. این آسیبها در جریان کارهای روزانه و به شکلی غیرقابلتصور، رفتار کودک را کنترل کرده و مثل موجودی سیاه در گوشهی ذهن او خانه میسازند. کنترل و بازدارندگی، مهربانی کردن، ارتباط چشمی، ارتباط کلامی و تنبیه، کارهایی هستند که والدین در طول روز برای برخورد با فرزند خود انجام میدهند. هر کدام از این رفتارها از حساسیت ویژهای برخوردارند؛ چراکه هری کارپنتر معتقد است که ضمیر ناخودآگاه کودکان در جریان رفتارهای روزانهی والدین تکامل مییابد.
در کتاب غول درون علاوه بر تشریح مسائل روانشناسی، داستانهای جذابی به چشم میخورد که برخی از آنها مربوط به تجربیات بیمارانی هستند که به روانکاوان و روانشناسان مراجعه کردهاند. هری کارپنتر با استفاده از تسلط قابل توجهی که در زمینهی تألیف کتابهای روانشناسی دارد، این تجربههای متنوع را در قالب داستانکهای عبرتآموز و جذاب برای مخاطبان خود آماده ساخته است. در این کتاب، شخصیت خیالی و بامزهای معرفی میشود که همان غول کارتونی محبوب است؛ یعنی غول چراغ جادو در انیمیشن علاءالدین. هری کارپنتر با طراحی این شخصیت، موقعیتهای نمایشی جذابی را خلق کرده و در توصیف ابعاد مختلف ضمیر ناخودآگاه، از این شخصیت کارتونی محبوب استفاده میکند.
هری کارپنتر در ضمن معرفی غول چراغ جادو بهعنوان یک راهنمای مهربان و باهوش و با توضیح این مطلب که ضمیر ناخودآگاه آنقدرها که ما فکر میکنیم قابل پیشبینی نیست، داستان مردی سالخورده را تعریف میکند که قرار است آروزهای دوران کودکیاش را دوباره تخیل کند. البته با کمک ضمیر ناخودآگاهی که اینبار تحت فرمان او عمل نخواهد کرد. پیرمرد، داستانی را در دوارن کودکی شنیده و تصور میکند که غول چراغ جادو را در بطریهای کنار ساحل پیدا خواهد کرد. او به سواحل مختلفی سفر میکند، اما بیفایده است. تا اینکه در ساحلِ نزدیک خانهی خود، بطری مرموز را مییابد. اما آنچه از غول چراغ جادو تصور کرده، کمی متفاوت از آب در میآید. او همان بطری شیشهای معروف در فیلمهای سینمایی را سوار بر امواج آب میبیند و همین که چوبپنبه را از دهانهی بطری بر میدارد، غول چراغ جادو نمایان میشود.
داستان غول چراغ جادو و پیرمرد غمگین در کتاب غول درون: ضمیر ناخودآگاه شما چگونه کار میکند و چگونه از آن استفاده کنیم؟ به گفتوگویی غیرمنتظره میانجامد. پیرمرد از غول مهربان میخواهد که آرزوی او را برآورده سازد و ناراحتی خود را از اینکه غول محبوبش را نیافته بروز میدهد. غول چراغ جادو آماده است تا آرزوهای پیرمرد را برآورده کند، اما پیرمرد آروزی چندانی برای ادامهی عمر خود ندارد. غول چراغ جادو پیرمرد را به دوران کودکی میبرد و به او یادآور میشود که در تمامی اتفاقات زندگی با او همراه بوده است، اما نه در بطری شیشهای، بلکه درست در وجود پیرمرد. هری کارپنتر غول چراغ جادو را در ذهن پیرمرد میبیند و از مخاطب میخواهد که تصور یافتن بطری شیشهای و غول جادوییِ آرزوها را از سر بیرون کند.
هری کارپنتر در کتاب غول درون، موضوعی چالشبرانگیز را مورد نقد و بررسی قرار میدهد که از چشم برخی روانشناسان دور مانده است. او تصویر انسان و آرزوهای کوچک و بزرگ وی را در موجودی ماورائی جستوجو نمیکند و بهترین شیوه برای مبارزه با ضعف درونی انسان را در تقویت ظرفیتهای حقیقی هر شخص میداند. افرادی که به دنبال آرمانشهری وسیع در دل بهشتی سرسبز هستند و ترجیح میدهند به جای پذیرفتن واقعیت، تصویری خیالی را زندگی کنند، در بازشناسی تواناییهای خود و تقویت مهارت زیستن، به دنیایی خیالی متکی میشوند که هر لحظه ممکن است به نابودی نزدیک شود. هری کارپنتر معتقد است که خواستههای افراد، تنها با نگاهی واقعگرایانه و با تمرینهای مداوم در جهت کنترل ناخودآگاه، دستیافتنی خواهد بود.
امروزه با تعدد کتابهای روانشناسی و موفقیت، مخاطبین علاقمند به این کتابها از مطالعهی انبوه ایدهها و روشهایی که اغلب نتیجهای را در بر ندارند، خسته شدهاند. برخی از موضوعات روانشناسانه و تکنیکهای خودباوری نیاز به تخصص و بررسی کارشناسان این حوزه دارند. ارائهی تکنیکها و تمرینهای خودباوری و شخصیتشناسی بهصورت عمومی، راه به جایی نمیبرد و تنها باعث دلسردشدن مخاطب از دنبال کردن متدهای آموزشی و انگیزشی میشود. هری کارپنتر در کتاب غول درون، تکنیکهای خود را با شناخت مخاطب و دستهبندی موضوعی مناسب ارائه میکند تا روند آموزشی مفیدی را رقم بزند. تمرینهای این کتاب، تنها با شناخت موقعیتهای منحصربهفرد افراد قابل اجرا هستند و ذهن فعال مخاطب را در یادگیری صحیح راههای کنترل ضمیر ناخودآگاه به کنکاشی شیرین دعوت میکنند.
کتابی که پیش روی شماست، راهنمای خوبی برای افراد شجاع است؛ برای آنهایی که میخواهند پیشرفت کنند، اما راه و روش صعود به قلههای بالاتر را گم کردهاند. راهنماییهای هری کارپنتر در کتاب غول درون، با تکنیکهای عملی و اجرایی همراه است که رابطهی افراد با ضمیر ناخودآگاه را ترمیم میکنند. اگر چه دوران کودکی در شکلگیری ضمیر ناخودآگاه بسیار مؤثر است و هر آنچه به صورت کلامی به کودکان گفته شده، در خانهی ذهن آنها ذخیرهسازی میشود، اما در هر دورانی از زندگی، کسب مهارت خودشناسی و کنترل ضمیر ناخودآگاه ممکن است. این کتاب، ضمیر ناخودآگاه را تحت کنترل فرد و تابع خواستههای او به تصویر میکشد و از مخاطب آگاه خود میخواهد که در جریان مطالعه، به شیوههای اجرایی تکنیکهای پیشنهادی دقت کند.
تمرینهای پیشنهادی هری کارپنتر در کتاب غول درون، طی هشت درس عملی تنظیم شده است. درس اول این کتاب، به معرفی ضمیر ناخودآگاه در قالب شخصیت داستانی غول چراغ جادو اختصاص دارد. نویسندهی کتاب در درس دوم که ادامهی مباحث درس قبل است، تفاوت ضمیر ناخودآگاه و ضمیر خودآگاه را مورد بررسی قرار داده و اشتباهات رایج در تعریف این دو مفهوم را مورد بازنگری قرار میدهد. درسهای سوم تا هشتم کتاب نیز با توضیح روشهای اجرایی و ایدههای مورد نظر هری کارپنتر برای عملی ساختن تکنیکهای شناخت صحیح و کنترل ضمیر ناخودآگاه، پیش میروند.
نسخهی حاضر از کتاب غول درون را که بهاره کریمخانی و بهداد ساجدی حسینی به زبان فارسی ترجمه کردهاند، انتشارات هراز به چاپ رسانده و در اختیار مخاطبان ایرانی قرار داده است.
در نکوداشت کتاب غول درون
اگر به دنبال اندیشههای نوین دربارهی استقلال فکری و خودباوری هستید، کتاب غول درون یک جواهر بینظیر برای راهنمایی شما در این مسیر است. (آمازون)
کتاب غول درون برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب برای علاقهمندان به مباحث خودشناسی و خودباوری مناسب است. همچنین خوانندگانی که کتابهای روانشناسی را دنبال میکنند و در جستوجوی تکنیکهای برتر در زمینهی بهبود سلامت روان هستند، مطالب مفیدی را در کتاب غول درون خواهند یافت.
در بخشی از کتاب غول درون: ضمیر ناخودآگاه شما چگونه کار میکند و چگونه از آن استفاده کنیم؟ میخوانیم
سوژههای هیپنوتیزمشده میتوانند مبتلا به فراموشی شوند. زنی داوطلب در یک برنامهی تلویزیونی PBS هیپنوتیزم شد و به او گفته شد که عدد 7 را فراموش کند. بعداً وقتی از حالت هیپنوتیزم خارج شد، او را به صحنهای بردند که مانند یک نمایش سرگرمکننده ساخته شده بود. میزبان به او گفت که به ازای پاسخ دادن به این سؤال ساده، برندهی یکمیلیون دلار خواهد شد: 4 به اضافهی 3 چند میشود؟ او نتوانست جواب درست را مطرح کند. آنها دو شانس دیگر با دو سؤال ساده که جواب آن 7 بود به او دادند. هر بار او نتوانست عدد 7 را به یاد بیاورد. سپس از او خواستند که انگشتان دستش را بشمارد. او شمرد 1، 2، 3، 4، 5، 6، 8، 9، 10، 11. او نتوانست عدد 7 را بگوید. او همچنین از داشتن 11 انگشت متعجب بود.
برخی از دکترها، دندانپزشکها، و درمانگرها از هیپنوتیزم برای اهداف پزشکی استفاده میکنند. برای مثال، من اخیراً خواندم که هیپنوتیزم روی بیماران دچار سوختگی شدید در حال استفاده است. مثالهای دیگر شامل کنترل درد مزمن، بیهوشی، تولد، و رفع ترسهای بیمارگونه وجود دارد. در همان برنامهی PBS که در بالا ذکر شد، یک درمانگر از راه هیپنوتیزم زنی با ترس مادامالعمر از مارها را تنها در چند دقیقه درمان کرد. او بدون ترس یک مار بوآ را نگه داشت و اجازه داد دور شانههایش بپیچد. درمانگر همچنین مردی با ترس مادامالعمر از عنکبوت را درمان کرد. مرد اجازه داد یک رتیل روی شانههایش راه برود.
فهرست مطالب کتاب
هشدار
تقدیم نامه
سپاسگذاری
پیشگفتار
سرآغاز: یک حکایت ساده
مقدمه
طرح کلی دوره
درس اول: غول شما
درس دو: تفاوت بین ضمیر ناخودآگاه و ضمیر خودآگاه
دستورالعمل حالت آلفا- ریلکسیشن تدریجی
درس سه: اَبَر بیوکامپیوتر شما
شرطی سازی تتا- دستورالعمل باغ الهام بخش
درس چهار: قوانین ضمیر ناخودآگاه
دستورالعمل انقباض/ آرام سازی
درس پنج: برقراری ارتباط با ضمیر ناخودآگاه
برنامهی "هوشیار"
درس شش: روشهای استفاده از ضمیر ناخودآگاه، قسمت 1
دستورالعمل پاکسازی
درس هفت: روشهای استفاده از ضمیر ناخودآگاه، قسمت 2
دستورالعمل مرکز شادی
ایفای نقش- با هم کار کردن ضمیر خودآگاه/ ضمیر ناخودآگاه
درس هشت: روشهای استفاده از ضمیر ناخودآگاه، قسمت 3
عبارت تاکیدی سلامتی
سخن آخر
سوپرمارکت شما
درس نتیجه
نیایش
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب غول درون: ضمیر ناخودآگاه شما چگونه کار میکند و چگونه از آن استفاده کنیم؟ |
نویسنده | هری کارپنتر |
مترجم | بهاره کریمخانی، بهداد ساجدی حسینی |
ناشر چاپی | انتشارات هراز |
سال انتشار | ۱۳۹۴ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 241 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-93687 |
موضوع کتاب | کتابهای ضمیر ناخودآگاه |