معرفی و دانلود کتاب رابطه ایده آل من و نوجوانم
برای دانلود قانونی کتاب رابطه ایده آل من و نوجوانم و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب رابطه ایده آل من و نوجوانم
کتاب رابطه ایده آل من و نوجوانم به قلم صدیقه ابراهیمی و گیتی همتی راد راهبردهایی صحیح برای کنترل پرخاشگری و افزایش خودکارآمدی نوجوانان ارائه میدهد و از طرف دیگر به والدین در جهت بهبود مهارتهای تابآوری و ایجاد رابطهای ایدهآل و معقول با فرزندان کمک میکند.
تابآوری چیست؟ تابآوری چگونه افزایش مییابد؟ چه راهکارهایی برای افزایش تابآوری پیشنهاد میکنید؟ آیا تاکنون به این نکته اندیشیدهاید که با بالا بردن آگاهی خود میتوانید آینده نوجوان خود را آنگونه که دوست دارید تغییر دهید؟ آیا با افزایش تابآوری مادران پرخاشگری نوجوانان نیز کاهش مییابد؟ تا چه میزان میتوان با افزایش تابآوری در والدین خود کارآمدی نوجوانان را افزایش داد؟ والدین چگونه میتوانند ویژگیهای تابآوری را در خود ایجاد و یا تقویت نمایند؟ تابآوری والدین چگونه میتواند آینده فرزندان را رقم بزند؟
صدیقه ابراهیمی و گیتی همتی راد کتاب رابطه ایدهآل من و نوجوانم را به چهار فصل تقسیم کردهاند تا به طور کامل و جامع به این پرسشها بپردازند و در جهت اصلاح و بهبود روابط والدین و فرزندان نقش مثبتی داشته باشند.
دوره نوجوانی، مرحلهای سرنوشتساز و پراهمیت در رشد و تکامل اجتماعی و روانی هر فرد محسوب میشود. از ویژگیهای این دوره، درک ارزش وجود خود، احتیاج به تعادل روانی و اجتماعی، اقتضای تعادل هیجانی و عاطفی به ویژه تعادل بین عواطف و عقل، آگاهی از خود و برگزیدن اهداف واقعی در زندگی از اصلیترین نیازهای نوجوان به شمار میرود. بنابراین کمک به نوجوان برای عبور از این شرایط حساس و حفظ رابطه بین نوجوان و والدینش، بسیار ضروری به نظر میرسد.
کنار فرزند خود نشستهاید و به خطوط چهرهاش نگاه میکنید که آینده نوجوانم به کجا خواهد انجامید. دوستش دارید و حتی تصورش را هم نمیکنید که با افزایش تابآوری میتوانید مانع بزهکاری نوجوان خود شوید و آیندهای سرشار از موفقیت برایش رقم بزنید.
کتاب رابطه ایدهآل من و نوجوانم به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
این کتاب به تمام والدینی که فرزندانشان در مرحله حساس نوجوانی به سر میبرند توصیه میشود. از طرف دیگر کتاب رابطه ایدهآل من و نوجوانم برای علاقهمندان به مباحث روانشناسی و ارتباطات مفید و جذاب خواهد بود.
در بخشی از کتاب رابطه ایدهآل من و نوجوانم میخوانیم:
پرخاشگری و رفتار پرخاشگرایانه در بین دانشآموزان آثار نامطلوبی بر حالت درون افراد و پیرو آن بر روابط بین فردی میگذارد. خودکارآمدی ضعیف نیز در بین نوجوانان منجر به ناکارآمد بودن آنها در محیط مدرسه و خانواده و جامعه شده و از طرفی باعث رشد نامطلوب وشکوفا نشدن شخصیت نوجوانان میشود.
بنابراین اساسیترین مسئله این است که آیا تابآوری مادر بر پرخاشگری رابطهای وخودکارآمدی نوجوانان تأثیر دارد؟ بیتردید، شیوع پرخاشگری و خودکارآمدی پایین در بین نوجوانان، موجب نگرانی بسیاری از خانوادهها، اولیاء و مربیان و مسئولان کشور است. گسترش روزافزون این ناهنجاریهای رفتاری در شکلهای گوناگون، بر زندگی فردی و اجتماعی افراد تأثیر منفی گذاشته و آرامش و احساس ایمنی را مورد تهدید قرار میدهد. بحث پرخاشگری و خودکارآمدی از موضوعات مهم جامعه محسوب میشود و اثرات آن از دیرباز مورد توجه محققان بوده است.
شاید اکنون زمان آن رسیده باشد تا متغیر تابآوری و پایگاه عاطفی و اجتماعی خانواده به عنوان یک عامل اساسی در پرخاشگری رابطهای و زیر مقیاسهای آن مورد بررسی قرار بگیرد. به دلیل با اهمیت بودن تابآوری، لازم است تا این متغیر در تمامی نمونههای سنی مورد اهمیت قرار بگیرد و اجرا شود. بررسی رابطه متغیرهایی چون پرخاشگری بدنی، پرخاشگری کلامی، خشم، کینهورزی و غیره بر تابآوری نیز از اهمیت ویژهای برای رسیدن به یک جامعه سالم و پویا برخوردار است. امید میرود این مهم بیش از پیش جایگاه خود را در بین گزینههای رسیدن به یک جامعه سالم مورد توجه قرار بگیرد.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
فصل 1: مفهوم تابآوری
مقدمه
منظور از تابآوری چیست؟
انواع تابآوری
الف. تابآوری عمومی
ب. تابآوری حقیقی
پ. تابآوری تلقیحی
عوامل ارتقای تابآوری
موجهای پژوهش تابآوری
موج اول – ویژگیهای تابآوری
موج دوم – نظریه تابآوری
پیشآیندها و پسآیندهای تابآوری
انواع پیشآیندها در فرآیند تابآوری
انواع پسآیند در فرآیند تابآوری
اسنادهای مفهوم تابآوری
خود کفایتی
امید
انطباق
فصل 2: مفهوم و مبانی نظری پرخاشگری
مقدمه
نظریههای پرخاشگری
نظریه روانکاوی
نظریه کردارشناسی
نظریه زیست شناختی
نظریه ناکامی پرخاشگری
نظریه یادگیری اجتماعی
نظریه شناختی
خشم از دیدگاه اسلام
خشونت و پرخاشگری در نوجوانان
انواع پرخاشگری و خشونت در نوجوانان به صورت زیر طبقهبندی شده است
خشونت معطوف به خود
خشونت میان فردی
پرخاشگری فیزیکی
پرخاشگری کلامی
پرخاشگری مستقیم
پرخاشگری غیرمستقیم
پرخاشگری رابطهای (عاطفی)
پرخاشگری منفعلانه
فصل 3: مفهوم و مبانی نظری خودکارآمدی
تاریخچه خودکارآمدی
نظریه خود کار آمدی
انواع خودکارآمدی
الف- خودکارآمدی عمومی
ب- خودکارآمدی مربوط به یک تکنیک خاص
ابعاد خودکارآمدی
دیدگاههای خود کارآمدی
دیدگاه شناختی اجتماعی
نظریه یادگیری اجتماعی راتر
عوامل تأثیرگذار بر خودکارآمدی
1- تجربه موفقیت
2- انتخاب الگو یا سرمشق
3- ترغیب کلامی
4- شرایط هیجانی /فیزیولوژیک
ویژگیهای افراد خودکارآمد
مراحل رشد خودکارآمدی
فصل 4: نتایج پژوهشها و چگونگی کنترل پرخاشگری در نوجوان
منابع و مآخذ
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب رابطه ایده آل من و نوجوانم |
نویسنده | صدیقه ابراهیمی، گیتی همتی راد |
ناشر چاپی | انتشارات بهنام قلم |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 93 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-99877-8-8 |
موضوع کتاب | کتابهای روانشناسی نوجوان |