معرفی و دانلود کتاب درمان اضطراب همراه با آبشار آرامش
برای دانلود قانونی کتاب درمان اضطراب همراه با آبشار آرامش و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب درمان اضطراب همراه با آبشار آرامش
کتاب درمان اضطراب همراه با آبشار آرامش نوشتهی گیلیان باتلر و تونی هوپ، با ارائهی مثالها و راهکارهایی کلیدی به شما میآموزد که چگونه اضطراب را کاهش دهید و زندگی آرامی را آغاز نمایید.
این اثر بخشی از کتاب بر فراز قلههای موفقیت (Managing your mind) است که به بررسی اختلال اضطراب و راههای درمان آن میپردازد. اضطراب نوعی ترس از یک عامل ناشناخته و نامعلوم است که موجب پریشانی فکر و گاه بروز علایم احساس خطر، از جمله تپش قلب و رنگ پریدگی نیز میشود. بنابراین در فرایند اضطراب، برخلاف «ترس طبیعی و واقعی» یک عامل حقیقی ترسآور یا خطرناک یا آسیب زننده وجود ندارد؛ بلکه فقط به طور خودکار، ذهن آدمی دچار احساس خطر میشود.
نگرانی، یکی از بزرگترین دشمنان خلق و خوی نیکوی آدمی است. انسان بسیاری از اوقات خود را صرف نگرانی دربارهی موضوعاتی میکند که هرگز در زندگی وی رخ نخواهند داد و یا درصورت بروز، هیچگاه آنقدر که ما تصور میکردهایم ناگوار، مخرب و خانمانسوز یا کشنده نیستند و یا اینکه در پارهای موارد حتی این موضوعات که ذهن ما را به خود مشغول و روانمان را مغشوش و خلقمان را مشوش کردهاند، اصلاً اهمیت ندارند.
به طور کلی در تجارب و پژوهشهای دانشمندان، روانشناسان، جامعهشناسان و حتی در گفتههای بزرگان، میبینیم که نگرانی به ندرت به آدمی کمک کرده است، حتی در همان موارد اندک نیز که ترس ما بیمورد نبوده، نگرانی پیشاپیش، مدد چندانی نتوانسته بکند. گیلیان باتلر (Gillian Butler) و تونی هوپ (Tony Hope) نویسندگان این کتاب معتقدند که نگرانی را میتوان یک حالت مزمن و منتشر به شمار آورد که پیشدرآمد اضطراب است.
ذهن و روان ما انسانها همواره گوش به زنگ علایم خطرهایی است که پیرامون ما وجود دارند و از وقوع رخدادهای ناخوشایند یا آسیب زننده به ما آگاهی میدهد. فکر تمام انسانهای طبیعی مجهز به یک مکانیسم «دوراندیشی» و «پرهیز» است که تا جای ممکن ما را از گزند عوامل گوناگون در امان میدارد.
در روند یک حادثهی ناخوشایند، نخستین رویداد، عبارت است از «احساس خطر» که موجب تپش قلب، افزایش فشار خون، انقباض عروق پوستی که به صورت رنگ پریدگی صورت، تندتر شدن سرعت تنفس و انقباض عضلات اندامها ظاهر میشود و مجموعاً بدن را برای مرحلهی دوم یعنی «گریز» یا «ستیز» آماده میسازد. بنابراین در مییابیم که مکانیسمهای احساس خطر که نوعی «هراس» را در آدمی برمیانگیزند، برای بقا و دوام هستی وی ضروری هستند. در حقیقت این مکانیسمها در تمام جانوران وجود دارند ولی چرا اضطراب و نگرانی فقط مختص نوع بشر است؟
به سهولت میتوان فکر و زندگی روزمره را از چیزهای کم اهمیت پر کرد و غالب اوقات را با پرداختن به موضوعهای ناچیز تلف نمود، حتی در بسیاری از موارد که موضوع مورد نگرانی، کوچک نیست، ولی با کمی توجه و تعمق میتوان دریافت که بیاهمیت است. برای حذف اینگونه موارد از فکر خویش، کافی است به محض بروز نگرانی، از خودتان در مورد اهمیت نگران شدن و اتلاف وقت را دارد یا نه. برای این منظور بیدرنگ از خود بپرسید: این چیزی که من در موردش این همه نگران شدهام چقدر اهمیت دارد؟
در بخشی از کتاب درمان اضطراب همراه با آبشار آرامش میخوانیم:
در سال 1926 یک ملوان تازه کار و ناشی در عرشهی کشتی «گل میمون» بودم. در جریان مشقهای نظامی پس از پایان جنگ جهانی اول، «گل میمون» هدف تمرینی را که مورد نشانهگیری کشتیهای جنگی بزرگ بود بر روی آب یدک میکشید. این هدف عبارت بود از یک کرجی کوچک که چند دیرک چوبی به ارتفاع سی پا به فواصل کمی بر روی آن نصب شده و باید بین آنها رشتههای کاموا کشیده میشد. پیش از شروع آتش، باید رشتههای کاموا را ملوانان «گل میمون» از جمله من، بین دیرکها میکشیدیم. ما سخت مشغول کار شدیم. پس از پایان هر ملوان به قایق نجات سوار میشد و سپس همگی به کشتی باز میگشتیم. من آخرین نفری بودم که باید کارم را تمام میکردم. وقتی مأموریتم تمام شد، ناگهان با صحنهای مواجه شدم که تمام وجودم را منجمد کرد. قایق نجات رفته بود. همهی ملوانها به کشتی بازگشته بودند.
آنها در تاریکی شب متوجه من نشده بودند. هیچ راه نجاتی نبود اگر از قایق هدف به دریا میپریدم غرق میشدم و اگر در آن میماندم آماج گلولههای توپ ناوهای جنگی میشدم. باد سرد انگشتانم را کرخ کرده بود. احساس میکردم سرما تا مغز استخوانم نفوذ کرده است. از وحشت نزدیک بود قالب تهی کنم. همچون محکومی بودم که به دیرک چوبین بسته شده و در برابر جوخهی اعدام قرار دارد. در همین گیر و دار بودم که ناگهان نفیر گلولهای از دور شنیده شد و لحظهای بعد، گلولهی آتشین در چند قدمی قایق در آب فرو رفت و مقدار زیادی آب را به سر و صورتم پاشید. قایق کوچک از تلاطم امواج همچون چوب کبریتی که در رودخانهی خروشانی افتاده باشد بالا و پایین میرفت. گلوله دوم آنقدر نزدیک شد که نور نارنجی رنگ آن صورتم را روشن کرد و گرمایش را به خوبی احساس کردم. چند لحظه دیگر نفهمیدم چطور شد. همه چیز در برابر چشمانم تیره و تار شد. من از شدت اضطراب از هوش رفته بودم. اما به طور معجزهآسایی نجات پیدا کردم زیرا آن شب هیچ یک از گلولهها به قایق هدف برخورد نکرد و صبح روز بعد، ملوانان مرا بیهوش در قایق پیدا کردند. در بدن من حتی جای یک زخم هم نبود!
فهرست مطالب کتاب
فصل اول: اضطراب چیست؟
نگرانی برای ما مضر است
برخی آثار سوء نگرانی بر تن و روان
پس نگرانی به چه درد میخورد؟
نگرانی، یک فرایند دامنهدار
چگونه از چنگ 90٪ نگرانیها رهایی یابیم
1. موضوعهای بیاهمیت
2 موضوعهای غیرمحتمل
3 موضوعهای رخنداده
فصل 2: درمان اضطرابهای مزمن و پایدار
1. استراتژیهای رهاییبخش
2- استراتژیهای آزمونی
بدترین چیزی که ممکن است رخ دهد چیست؟
نکات مبهم آینده را آشکار سازید
زندگی با ابهامات
مشکل را محدود و مشخص کنید
زندگی روزمره را حفظ کنید
شاد باشید
مشکل را با دیگران در میان بگذارید
به سوی فاجعهها پل نزنید
مشغول سازی فکر به چیزیهای دیگر
فشار کاری را کم کنید
فواید مبارزه با اضطراب
یاری جستن از دیگران
واتنشی
خلاصه
فصل 3: درمان دارویی اضطراب
دیازپام
کلردیازپوکساید
لورازپام
اکسازپام
پروپرانولول
تری فلوپرازین
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب درمان اضطراب همراه با آبشار آرامش |
نویسنده | گیلیان باتلر، تونی هوپ |
مترجم | کوشیار کریمی طاری |
ناشر چاپی | انتشارات نسل نواندیش |
سال انتشار | ۱۳۸۷ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 94 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-6714-26-9 |
موضوع کتاب | کتابهای استرس |